MaGYAUR

MaGYAUR

Tölgyessy önellentmondásai

2021. október 19. - Magyaur

https://www.youtube.com/watch?v=LYNsMswY6Mc

A legintelligensebb és legtiszteletreméltóbb Orbánt támogató értelmiségi, Tölgyessy Péter volt Gulyás Márton egyik interjúalanya az előválasztás eredményhirdetésekor a „Partizán” csatornán. Az 1989-es rendszerváltó kerekasztal-tárgyalások egyik meghatározó alkotmányjogász résztvevője a liberális oldalról indult, majd ugyanúgy a jobboldalon kötött ki, mint Orbán Viktor.

Első önellentmondás: amennyiben igaza volt Széchenyinek – akivel egyetért Tölgyessy - amikor sürgette, méghozzá Kossuth-tal szemben, hogy a magyarországiak mindenekelőtt a saját hibáikból és korlátaikból induljanak ki a nemzetstratégia kialakításánál, akkor Tölgyessy miért azt az Orbánt támogatja, aki éppenséggel a kossuthi radikális „rendszerváltás” és nemzetállami függetlenség programját hajtja végre? Ha Tölgyessy a Széchenyi által kívánatosnak tartott „alulról építkező” modellt tartja helyesnek, akkor miért tart ki Orbán mellett, aki az önkormányzatiság elsorvasztásán munkálkodik?

Második önellentmondás: ha igaz az, hogy Magyarország politikai életét 30 éve polgárháborús viszonyok jellemzik, akkor miképpen történhet meg, hogy a Tölgyessy által ügyesnek és kreatívnak mondott Orbán semmit sem tudott tenni a nemzetet „Grand Canyon módjára megosztó” és megbénító helyzet javítása érdekében?

Harmadik önellentmondás: amennyiben elfogadjuk, hogy az Egyesült Államoktól Ukrajnáig válság van és hogy „nincs tökéletesen jól működő demokrácia” akkor egy jogász, - méghozzá alkotmányjogász! - mondhatja-e azt, hogy a válságot legjobban a Kínai Kommunista Párt diktatúrája kezelte? Hogy a KKP azzal, hogy móresre tanította a külföldi kapitalistákat, a hazai oligarchákat, (tegyük hozzá, hogy a lánctalpakkal eltaposott Tienanmen téri diákságot, Tibet, Hongkong és Ujguria lakosságát is) irányt mutatott a nyugati dekadens „káosszal” szemben?

Negyedik önellentmondás: felmentheti-e a politikai felelősség alól Orbánt az, hogy a „világ fele” a magyarországihoz hasonló „leválthatatlan” hatalmi piramisok felépítésén ügyködik? Valóban bele kell-e törődnünk abba, hogy az állampolgárai felett basáskodó, „szuverénnek" mondott és gyakran civakodó nemzetállamok jelentik a történelem végét?

Talán mégsem.

 

https://www.youtube.com/watch?v=LYNsMswY6Mc

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5516728486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s.g.l. 2021.10.20. 07:50:04

Az ötödik:
nem veszi észre hogyan lopják szét az országot, hogyan teszik placcra, mennyire nincs kormányzás csak sodródás és kommunikációs kormámnyzás aminek alapja az öndicséret és az ellenzékről mocskos aljas hazudozás.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.10.20. 07:57:06

Úgy látszik a maradék hitellel rendelkező embereiket is bevetik már. Nagyon nagy a pánik. Ami egyes fideszes képviselők fészbuk oldalán megy az már szánalmas. Iszonyú a pánik a fideszesek részéről.

midnight coder 2021.10.20. 08:10:52

1. Igazából Kossuthnak sem volt igaza, és Széchenyinek sem. Mert egyrészt, igen, kis hazánknak akkor nem volt reális lehetõsége a függetlenségre. Másrészt, az az Osztrák-Magyar Monarchia amihez "csatlakoztunk" is annak rendje és módja szerint megbukott. Az más kérdés, hogy Kossuth mennyire látta hogy a Monarchia egy süllyedõ hajó. Az EU esetében viszont ez elég egyértelmû. A helyes stratégia a kettõ között van: kihozni a helyzetbõl a legtöbbet amit lehet, de felkészülni arra, hogy a hajó nem lesz a víz színén örökké. Hamarabb vége lesz az EU-nak (és az USA-nak is) mint Kossuthék idejéhez képest a Monarchiának.

2. Dehogynem tesz. Próbálja felszámolni a másik oldalt. Mondjuk csinálhatná jóval ügyesebben, de a jószándék megvan.

3. Az elmúlt 30 év nyertese egyértelmûen Kína. A vesztese pedig az EU és az USA. Ez utóbbi most kezd el kapkodni mint Bernát a mennykõhöz. És igen, a demokrácia igazából sehol sem mûködik, nem is mûködhet mert a polgár nincs igazából döntési helyzetben. A kicsi kínaiak meg megöltek ugyan pár száz tüntetõt a Tienanment téren, de ha nem teszik, akkor kb. akkora sikertörténet lenne a kínai is mint az orosz volt Jelcin elvtárs idején. És abba több ezerszer annyian haltak volna bele. Ami az ujgurokat illeti, a kicsi kínaiak így kezelik az országot, a hollandok, svédek, stb. meg amúgy. A különbség az, hogy Kína ezer év múlva is a kínaiké lesz.

4. A történelemnek nincs vége. De a balliberalizmus zsákutca. A túlélés záloga az, hogy meg tud-e tisztulni kis hazánk ettõl a szellemi fertõzéstõl vagy nem. Nyugat-európa sajnos ahogy én látom menthetetlen, õk kb. akkor fognak ebbõl felocsúdni amikor már nagyon nagy baj lesz, akkorra viszont már max. menekülni lehet majd.

s.g.l. 2021.10.20. 08:19:41

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
nem fészelek, állítólag elég sokat mutat a politikai állapotról.
Ez a mérhetetlen bebetonozás, lopás is oylan mint amikor a mókus vagy hörcsög készül a télre: mindent felhalmoz elraktároz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.10.20. 08:45:38

Orbán nem Kossuth, hanem Széchenyi. Nem lép ki a NATO-ból, az EU-ból, hanem a kereteket igyekszik tágítani. Nem kezdeményez nyílt harcot, hanem apró lépésekkel csökkenti a nyugati gyarmati uralmat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.10.20. 08:46:55

"Orbán semmit sem tudott tenni a nemzetet „Grand Canyon módjára megosztó” és megbénító helyzet javítása érdekében"

Sokat tett. A korábban a nemzetet gyúzsban tartó liberális elitklub hatalma ma már árnyéka csak a korábbinak: pl. a szólásszabadság drasztikusan nőtt 2010 óta.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.10.20. 08:50:31

"a lánctalpakkal eltaposott Tienanmen téri diákságot, Tibet, Hongkong és Ujguria lakosságát is"

Ez csak nyugati propaganda,

A Tienanmen téren egy kis párezres agresszív csoport puccsot készíttett elő, az ország átadása a nyugatnak, majd részekre szakítása volt a fó cél. A kínai nép pedig először türelmesen kivárt, majd kemény kézzel eltakarította a CIA-ügynök bandát. Mi ezzel a gond?

Ha nyertek volna a tienanmeni hazaárulók, ma Kína egy nyomorgó ország lenne, felsoztva 7-8 országra, szivárványjogokkal, pénz nélkül, hajbókolva a nyugati filantrógereknek.

Számomra ünnepnap a Tiananmen tér megtiszításának évfordulója.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.10.20. 08:52:15

Hongkong Kína része, nincs miért "függetlenséget" adni neki. Mikor ad az USA függetlenséget pl. Floridának?

Ujgúria pedig mesterséges ügy. Semmi baj ezzel az autonóm régióval, a kínai hatalom egyedül az ottani iszlamista terrorizmus ellen harcol.

Magyaur 2021.10.20. 09:05:56

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ön a fasiszta-bolsevik, "szemkilövetős" fajtájának egyik díszpéldánya. Szégyelje magát!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.10.20. 09:13:26

@Magyaur:

Azt mondod, a hatalom ne védje meg magát, ha egy csoport át akarja venni az irányítást.

A rendőrság miért védte az amerikai Kongresszust idén januárban? Miért van most eljárás a támadók ellen?

istvankah 2021.10.20. 10:10:14

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Azt hiszem,hogy az ilyen "okos" emberek miatt szégyellem,hogy külföldön még mindig Bukaresttel keverik az ország fővárosát!A 2006 os csürhére még lövetett volna ellezékben a fideSS,mikor nyertek akkor kitüntették a csürhéjüket!Nyasgem birka!

Fikalnyik Eugén 2021.10.20. 12:48:24

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
"Orbán nem Kossuth, hanem Széchenyi."

Ja ja, emlékszem bámulatos a hasonlóság: amikor felajánlotta birtokainak egy évi jövedelmét az MTA-nak ugyanúgy mint a nagy előd, szinte könnybe lábadtak a szemeim :P
Amikor meg Flinkensteint ide hívta, Clack Ádám jutott az eszembe.
Nem-nem barátom, Orbán a korai Ferenc Jóska, pazarlás, urizálás, lopás, a nép kiszipolyozása besúgóhálózat és ügynökök, a megtorlás kiszervezése, hogy a bartátságos arc megmaradjon, csak Bach most Pintér, Haynau meg Semjén. Ja és el ne felejtsük, a haverkodás az oroszokkal a hatalomért. Annyi különbséggel, hogy kiegyezés nem lesz, mert ahhoz fafejű, de öreg korára ugyanolyan magányos és kiégett lesz, rokonok és barátok nélkül, mint Józsibácsi.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.10.20. 13:52:43

@Fikalnyik Eugén:

Orbánnak ninscenek birtokai. Szlchenyi pedig nem vett részt politikai kampányban.

Korunk ferencjóskája Soros gazda New Yorkban, aki szeretné az egész országot liberális, nyitott, szivárványos demokráciává zülleszteni.

2021.10.20. 14:15:42

ha orbán nyer 22-ben és 26-ban, akkor 30-ra megszűnik a megosztottság. mert a "balliberális" médiaelit megye a levesbe. és úgy nincs brutális politikai megosztottság. persze értem, hogy ha a "demokraták" nyernek, akkor a cél, hogy a fideszt számolják fel addigra. és lehet gondolni, hogy márki zay péter dobrev klárával és a 99 mozgalommal egységet teremt. lehet. csak kevéssé hihető.

2021.10.20. 14:24:23

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
a fiatal kossuth liberális nacionalista volt, az öreg kossuth nemzeti liberális. széchenyi pedig libertárius keresztény. mindketten liberálisak voltak, kossuth mellette demokrata is volt abban az értelemben, hogy jobbágyfelszabadítást és egyenlő választójogot akart. orbán is demokrata, hiszen egyenlő választójogot hirdet, mellette illiberális. azt mondja, hogy a liberális nacionalizmus, vagy
a nemzeti liberalizmus nem működhet a jelenlegi napi politikai gyakorlatban. lehet. ezt nem tudjuk.

2021.10.20. 14:26:15

@Fikalnyik Eugén:
ha orbán kiszipolyozná a népet a körúton kívül, akkor nem nyert volna háromszor egymás után választást.

2021.10.20. 14:28:48

@Fikalnyik Eugén:
orbán történelmi bűne éppen az, hogy az alkotmányos többség birtokában a haverjaival nem vásárolta fel budapest belvárosának magyarellenes részeit és nem adományzta azt az országnak. úgy lenne egy széchenyi.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.10.20. 14:49:39

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Köszönjük, hogy jogosnak tartod a rendőrök fellépését a 2006-os zavargások folyamán. Kérlek vegyél fel új nicket, mondjuk a Maxval Szemkilövető Birca jó is lesz. Ha már az USA példát hoztad, akkor ugye a TV székháznál az éleslőszer is jogos lett volna, nem?

2021.10.20. 15:06:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
a tévészékház ostrománál jogos lett volna a rendőri védelem. csak akkor ugyebár éppen nem léptek fel. október 23-án már nem volt jogos a rendőrattak azon része, amelyik a fidesz oldalán békésen tüntetett.

2021.10.20. 15:12:59

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
van budapesten egy gyakrolati kormányzásra és külső támogatók nélkül valódi önkormányzatiságra alkalmatlan társaság, amelyik egyszerűen csak szanálni akarja az országot. és velük szemben választották meg orbánt. akár azon az áron is, hogy lölő lopik. és lehet, hogy 22-ben nem választják meg újra, ez esetben ez a társaság bizonyíthat. de az ország egyik fele utálni fogja őket, mit a szart. az orbánizmusnak van esélye egységet teremteni. azért, mert az orbán gyűlölők nagy része vagy fővárosi fiatal, akik ha az ellenzék veszít, akkor elvándorolnak. vidéken az aktív korúak döntő többsége fideszes vagy ténylegesen nem áll sehol. tehát nem úgy "civil", hogy ellenzéki. hanem tényleg civil.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.10.20. 16:08:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

2006-ban nem a rendőri fellépés jogossága a kérdéses, ez sose volt az, hanem az alkalmazott erőszak mértéke. Békés tüntetés ellen nem szabad ugyanis így fellépni, s olyanhelyzetet se szabad teremteni, hogy egy békés tüntetés résztvevői meg legyenek gátolva a békés hazamenetelben.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.10.20. 19:02:22

@cvsvrs: "az orbánizmusnak van esélye egységet teremteni. azért, mert az orbán gyűlölők nagy része vagy fővárosi fiatal, akik ha az ellenzék veszít, akkor elvándorolnak."

Beszarás. Orbán úgy teremt egységet, hogy akinek nem tetszik az elmegy. Eszem megáll. És ezt te képes vagy leírni.

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: O.K. Tehát aki nem békés - kockakövet, molotov koktélt dobál - arra lehet lőni. Ez történt.

Friedrichbulgakov 2021.10.20. 19:11:41

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Szóval Tibet is. Egyszer azt voltam bátor mondani, hogy Ön egy hihetetlenül egyszerű ember. Most bővíteni szeretném. Pont olyan mint egy pont. Sem dimenziója, sem lényege. Mint Ferenc Jóska képén Palivec kocsmájában a légypiszok.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.10.20. 19:22:51

@Friedrichbulgakov:

Mi van Tibettel? Miért legyen ott nyugati elnyomás? Ez kinek lenne, Sorost és haverjait leszámítva?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.10.20. 19:23:50

@Friedrichbulgakov:

A kisemberek pontosak, ez tény. A legnagyobb és egyben legkisebb pont maga Isten.

2021.10.20. 20:19:34

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
akármelyik tábor így teremthet egységet, hogy akinek nem tetszik az elmegy.

2021.10.20. 20:36:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
vagy persze meghirdetheti a dk a nagy egységet. szerintem nem megy, ahogyan orbánnal sem ment. ő is ugye a gyurcsányozás előtt másról sem beszél csak arról, hogy a fülkeforradalom nemzeti egységet teremtett. és túl sokan nem álltak be mögé. és túl sok választót nem is vesztett el. eddig legalább is. márki zay péter is a szeretet erejéről beszél. arról, hogy össze is fog a dk-val, meg nem is. és ez majd egységet teremt. nem nagyon látni azt a politkust, azt a politikát, ami képes lenne ezt akárcsak időlegesen megteremteni.

szerintem csak az kérdés, hogy a következő válság budapestet vagy az országot viszi csődbe, vagy teremt csődközeli állapotot a nagy osztogatás a nemzetközi elszigetelődés következtében. és lehet, hogy abba orbán bukik bele. az ellenzéki "tákolmány" se tűnik túl stabilnak.

BiG74 Bodri 2021.10.21. 09:19:24

@cvsvrs:
Beteg vagy, tipikus sötét alak.

BiG74 Bodri 2021.10.21. 12:55:31

@cvsvrs:
Ja, amire én is szavazok, de te nem hirdeted, bár igény volna rá. Szánalmas.

BiG74 Bodri 2021.10.21. 15:03:53

@cvsvrs:
Anyai nagyapám nagycsaládos egyszerű parasztember volt. Az ősei neves önsegélyző egyletet működtettek. Azon a vidéken alapított tsz első mezítlábas elnöke, amíg rá nem jött, hogy nem kerek ez a dolog.
Apai nagyapám szintén nagycsaládos egyszerű parasztember volt, aki ugyan a K&K utazásszervező jóvoltából Olaszországban töltött felejthetetlen hónapokat, és akinek kis földjeit a helyi első tanácselnök tartotta einstandra méltónak, de..
Egyik sem volt náci, számukra ez érthetetlen opció volt.
Édesapámba már szorult némi antiszemitizmus, de csak kritikai szinten, a nácikat utálta.
Amúgy tényleg fehér, 180 cm -es szőke ( már ami még van) árja vagyok, olyan névvel, mely kb. 900 évvel ezelőtt bajorból lett magyar nemesé volt, most meg az etnikum egyik kiemelkedő gyakoriságú neve. De sajna, nem vagyok náci, és tudom ki vagyok.

BiG74 Bodri 2021.10.21. 15:06:28

Nocsak, tisztogattál Magyaur?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.10.21. 22:28:36

@BiG74 Bodri: Nem tisztogatott. szeptember 17.-ei az utolsó törölt komment és az matyi volt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.10.21. 22:31:04

@BiG74 Bodri: Hasonló történt amikor csináltam egy Brendelmebeteg nevű nicket és persze matyi töröltette.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.10.21. 23:14:36

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ezért szarom le ki nyer jövőre.
Akár vitya is nyerhet.
Hadd menjen el akinek van esze innen a gecibe.
Aztán majd öröm lesz nézni, ahogy a fidesz birkák is somfordálnak innen kifele, még fidesz kormány alatt.

midnight coder 2021.10.22. 11:01:06

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Én meg azt hittem, hogy olyan szar az index blog motorja, hogy valaki fel tudott venni egy láthatatlan nicknevet. :-)

Ehetetlen Odó 2021.10.22. 12:41:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ez hazugság.
Békés megemlékezőket- nem tüntetőket! - vertekk szarrá és lövöldöztek nyomorékká.

röf 2021.10.22. 16:19:58

Szerencsétlen Tölgyessyt hol fikázzák, hol csontig kényeztetik....

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.10.22. 17:00:07

@midnight coder: Nekem már sok nickemet törölték, ismerem a jelenséget. :-))

birkamenet 2021.10.22. 22:45:34

@midnight coder: " Igazából Kossuthnak sem volt igaza, és Széchenyinek sem. Mert egyrészt, igen, kis hazánknak akkor nem volt reális lehetõsége a függetlenségre. "

Ebből is latszik hogy mekkora birka vagy. Széchenyi éppenhogy nem akart szavadságharcot, hanem polgári fejlődést akarat a monarchián belül osztrák tőkével.

birkamenet 2021.10.22. 22:52:24

@midnight coder:
"a Monarchia egy süllyedõ hajó. Az EU esetében viszont ez elég egyértelmû. "

Jaj te elmebetege, csak rákezdtél a szokásos nótádra! Jól ismerjük a te náci birkalényedból kibuggyanó hirhedt mondásaidat:

- az USA csődbe megy négerek vannak benne
- az EU összedől, mert migránsok vannak bene
- Kína átveszi a világ vezetö gazdasági szerepét, mert termelés már csak ott van

Ez tényleg nagyon beteg, hogy te ennyire hülye vagy, hogy az életedet arra kúrod el, hogy szerelmes vagy a saját agybajaidba.

birkamenet 2021.10.22. 22:58:24

@: " választották meg orbánt. akár azon az áron is, hogy lölő lopik."

A kétmillió fidessbirka kőprimitv szellemi színvonaláról ez mindent el is mond.

A legnagyobb szivességet azzal teszitek a magyarságnak, ha holnap kimentek egész napos csókolózsra az orbán által vagonokban Magyarországra importalt COVID-ROMÁN BIRKA eftársaitokkal.
Ekrüt, midnájt kódert meg a bulgár pedó birkát mind a 76 fikanickjével feltétlenül vigyétek magatokkal!

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2021.10.23. 00:44:53

1. Radikális rendszerváltás lenne, ha a szalonkommunisták el lennének tiltva a politizálástól, az idegen érdekeket propagálókkal, meg valamivel enyhébben kellene elbánni, mint azt Görgey tette anno.
2. Már a rendszerváltás után közvetlenül a moszkovita bandához csatlakozó belpesti geng elkezdte a demokratikusan választott kormányzat nácizását. Hátuk mögött az őket támogató nyugattal. Ha Orbán rendet tenne ezek között, akkor a Marson is hallani lehetne a nyugat vonyítását.
3. Az, hogy egy kézivezérelt diktatúra jobban teljesített mint a nyugat, azt jelenti, hogy a nyugat még erősebb béklyókban van, mint a kínaiak, vagy áruló módon a nyugati elit segítette Kínát a gyorsabb fejlődéshez.
4. Orbánnak nem lenne igaza a maga nemzeti értékrendje szerint, ha az ellenzék, nem ezeket a kvázi demokráciákat szolgálnák ki, hanem az elvárható módon a nemzet érdekei mentén politizálnának.
Amibe a blogger belekötött, mind ugyanoda vezethető vissza. Az ellenzék egy olyan idegen ideológiát képvisel, ami a marxizmushoz hasonló módon hatékonytalan és még csak nem is demokratikus, Ezek nem Orbán hibái, meg nem is Tölgyessyé.

birkamenet 2021.10.23. 01:05:37

@megamovieboy: "Radikális rendszerváltás lenne, ha a szalonkommunisták el lennének tiltva a politizálástól, az idegen érdekeket propagálókkal, "

Na akkor bulgár birka a te fidessmaffiádból egy darab atom nem maradn!. Az öregfijjúk cspata csupa komcsiból meg 3/2-es. 3/3-asokból meg ivadékaiból állnak: orbám, kövér, matolcsy, Vargajuci.

Az idegen érdekeket kiszolgáló bérenc világszerte közismertebb példája meg ugyebár a Putyin bérenc orbán. Igaz, ö a Kínai Komcsi pártnak is a szolgája, meg az arab pénzeszsákoknak. Igazi több lábon áló hazaáruló.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.10.23. 06:45:15

@megamovieboy: "Az ellenzék egy olyan idegen ideológiát képvisel," - mi lenne az az ideológia?
A többi szóra sem érdemes, mert fogalmad sincs a gazdaságról.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2021.10.23. 08:30:58

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ha te mindenhez is jobban értesz, mint más, akkor nyilván tudod miről van szó, így a kérdésed trollkodás.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.10.23. 08:40:01

@megamovieboy: Nem, nem értem Milyen az az ideológia? Ha nem magyarázod meg - és úgy tűnik nem tudod - akkor csak egy semmit mondó böffenés volt a részedről, üres fecsegés. Kína gazdaság meg nagyon alacsony színvonalról jött fel, úgy könnyű nagy fejlődést produkálni, hogy számolatlanul van olcsó munkaerő, nincs környezetvédelem és nincsen érdekképviselet.
Ja és az USA GDP 63 ezer dollár/fő, Kína 10 ezer dollár/fő, Magyarország meg 16 ezer. Mégis miről beszélsz? A béka segge alól lehet fejlődni, te ostoba!
Gondolkozz, te szánalmas narancstálib! Csípd ki magad, vár téged a Békemenet!

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2021.10.23. 09:50:43

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ezt nem veszem be, hogy éppen te ne lennél ideológiailag tökéletesen képzett és ne értenéd miről írtam.
Másrészt a bugyuta személyeskedésed megkérdőjelezi hatalmas hozzáértésedet bármihez is.
Harmadrészt, a kínaiakat nem izgatja, hogy a tibetiek, ujgurok, vagy mongolok GDP-je a nulla alatt van és lehúzza az átlagukat. Nekik az a fontos, hogy a történelmi kínai magterület jól fejlődjön. Meg aztán elfelejted, hogyan áll Kína a kommunikációban, az internet terén, az űrkutatásban, a géntechnológiában, haditechnikában, mesterséges intelligencia terén stb. Ez már nem a béka segge alól való fejlődés, hanem élvonal, vagy az előtti szint. De nyilván te ebben is képben vagy, csak teszteltél. :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.10.23. 11:59:33

@megamovieboy: Mellébeszélsz. Nem a mostani fejlődésről volt szó. Na mi van azzal az ideológiával? Ne terelj!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.10.23. 12:00:59

@megamovieboy: "Az, hogy egy kézivezérelt diktatúra jobban teljesített mint a nyugat, azt jelenti, hogy a nyugat még erősebb béklyókban van, mint a kínaiak, vagy áruló módon a nyugati elit segítette Kínát a gyorsabb fejlődéshez." - erről volt szó. Mivel beégtél, gyorsan eltereled a témát a jelenlegi helyzetre.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2021.10.23. 12:06:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Jól van trollocska, eddig tartott számodra az ünnepnap. Vergődj tovább egyedül!

Rodney2 2021.11.02. 20:34:59

@megamovieboy: Hát most voltak cikkek arról, hogy az USA a saját hadi játékán a kínaiakkal szemben katasztrófális vereséget szenvedett, mert azok sokkal fejlettebbek high tech területeken mint gondolták (hogy ez hogy jön össze egy USA hadijátékon, foglamam sincs, a való életben érteném :))) ) illetve hogy a kínaiaknak és oroszoknak már van hiperszonikus rakétájuk bevethető állapotban, amit az USA haditechnika nem is tud észlelni a becsapódásig. (erre a debilek beküldik a hadihajóikat a Fekete tengerre provokálni, majd döbbennek :))) )
süti beállítások módosítása