MaGYAUR

MaGYAUR

Novák Katalin & MZP

2021. december 22. - Magyaur

 Az igazi bábjátékos, - az emberekkel, mint kis bábfigurákkal játszó, magát istennek képzelő politikus – természetesen maga Orbán Viktor. És amikor az államfőségről volt szó, akkor nem akart semmiképpen sem ellenszegülésre vetemedő karakteres politikai egyéniséget. Olyasvalakit akart, akivel bábozhat, olyat, mint Novák Katalin. Aki nem olyan, mint az őt körülvevő ravasz, haszonleső és erkölcstelen „orbán-klónok”. Igaz, először felmerült az államfői tisztségre egy gerinctelen, talpnyaló jogász személye, de annak korábbi viselt dolgai miatt mégis mást kellett kiszemelnie. Az ötlet, hogy nő legyen a jelöltje adta magát, hiszen Magyarország szomszédságában mind Horvátországban, mind Szlovákiában volt/van rendkívül dekoratív női köztársasági elnök. És persze Orbán fejében minden nő (hacsak nem olyan eszes és katonás, mint Dobrev Klára, akitől jobban fél, mint Gyurcsánytól) könnyen az akarata alá gyűrhető „gyengébb nem”. Novák Katalin reményei szerint pont ilyen lesz: miközben reprezentatív, nyugatiasan kulturált ugyanakkor olyan engedelmes lesz, amilyennek egy nőnek lennie kell, ráadásul nemcsak tiszteli, de pót-apaként tiszta szívvel is szereti Orbánt.

Namármost, amivel nem számolt eléggé Orbán az Novák Katalin becsületessége és vallásos erkölcsisége. Ő nem olyan politikai keresztény, mint a fideszesek jó része! Novák Katalin valóban jámbor, a szó igazi, etimológiai értelmében; tudniillik „jó ember”.

És ha Novák Katalin lelkiismerete egyszer fel fog támadni, akkor rá fog döbbenni, hogy az igazi szövetségese nem a minden hájjal megkent "Orbán-Sámán", hanem az igaz keresztény és magyar-európai Márki-Zay Péter!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr816790414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.12.22. 08:45:37

Magyarországon a köztársasági elnök eleve egy kirakatpozíció, lényegében semmi hatalma sincs. Eddig mindegyik báb volt, kb. annyi volt a funckiójuk hogy év elején elmondták az újévi beszédet, illetve reprezentáltak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.22. 09:31:38

Atya Isten, Zorbán nem az okoz, nyelveket beszélő, szakemnber nő Gyurcsánynét jelöli elnöknek??? Botrány!

Növeli a botrányt, hogy nem konzultált az igazi keresztény Márki-Zajjal!

Szerintem emiatt Zorbán meg is bukik, legkésőbb tavaly nyáron.

Magyaur 2021.12.22. 09:35:50

Orbán melléfogott, mert az érzelmeire hallgatott...nem fogja tudni zsarolni N.K.-t... visszafelé is elsülhet a választása!

havrilla 2021.12.22. 09:39:05

Gyaurkám, neked eddig sem volt eszed, most már minuszban vagy.

midnight coder 2021.12.22. 10:51:06

@Magyaur: Igazából tökmindegy, egyszer volt elvben független köztársasági elnök, a Sólyom, de annak sem volt mozgástere. Még a határról is hazazavarták szlovákok, a fél világ rajtunk röhögött akkor. Mondjuk a szlovákok akkor a Fletóról is elmondták hogy micsoda és mekkora, és annak sem lett következménye.

lobaszopiatej 2021.12.22. 11:02:26

Bajusszal az volt a baj, hogy önjáró volt (környezetvédelem, amit Orbánon kérnek számon).
Meg visszadobált törvényeket.
Snittpali meg egy szélhámos, noha mohón aláírt mindent.
Most a kettő közötti a választás.

Szájer már nem lehet - pedig ő még alkalmas is lenne, megbízható káder is volt, meg az ellenzék jó része is kénytelen-kelletlen de elfogadta volna (szakmailag teljesen rendben van az illető).

György Csaba Nagy 2021.12.22. 13:28:06

A köztársasági elnök definíciószerűen az ország legfőbb közjogi méltósága. Ez hatáskörétől független irodalom. Boldogabb helyeken, sőt szomszédjainkban is, a választott személy vmi olyan tettet, vagy tulajdonságot mutatott fel előéletében, ami tiszteletet ébreszt. Ez lehetett szellemi teljesítmény (pl. Havel) vagy politikai szerep (Valensza). Nekünk sikerül csak tökélyre vinni a hatáskör és személy összhangját. egy senkit tenni egy hatáskör nélküli méltatlanságra. És még a piát sem bírja úgy, mint Zéman.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.22. 17:30:28

És ha novák Katalin lelkiismerete egyszer fel fog támadni...... Muhahahahahaha!

2021.12.22. 17:45:41

@György Csaba Nagy:
felteszem ugyanilyen problémásak gyurcsány nímandjai, vagy a momentum arcoskodói, vagy a jobbik gárdistái, vagy márki zay péter mindenki magyarország mozgalmának ismeretlen tagjai, esetleg dopeman laci mint alternatív köztársasági elnök.

Billy Hill 2021.12.22. 22:38:37

@Lesz még Magyar Köztársaság: Úgy, úgy. Ráadásul az Uráltól nyugatra mindenki európai, szóval a szóhasználat is ideologizált.

istvankah 2021.12.23. 08:29:00

Ahhoz,hogy elnök legyen a luvnya,szerintem az eddigi nemzehülyéktől annyiban különbözik,hogy ülve kisdolgokon munkálkodik!Az illiberálok rajonganak a noért,mert nekik még ilyen sem jutott!Persze a száj-er az kivétel,meg a többi másságát "felvállaló" fideSS pedofil!

chrisred 2021.12.23. 09:01:34

A vélt vagy valós emberi kvalitásai lényegtelenek. Az első olyan elnökjelölt, akit a kormányfő a kormánytagok, vagyis a közvetlen beosztottjai közül jelöl ki államfőnek. Szóval ez olyan, mint egy felülről irányított tárcaváltás, a köztársasági elnöki pozíció végleg egyfajta államtitkári aláírói pozícióvá degradálódik.

2021.12.23. 09:26:06

@chrisred:
tkp. novák katalin a fidesz szociális platformját vezetheti államfőként. megszólíthatja a fiatal párokat és a családokat. és erre az a válasz, hogy az egyént kellene megszólaltani hé, nem a különnemű párokat, mert az kirekesztő. a zöld után következik egy igazi narancsos államfő, aki (ha kevés esze van, akkor egyetértve a kormány családtámogatási rendszerének elveivel, időnként kevesellve, de a pénzügyminisztert és a kegyelmes kormányzó urat megértve) keresztényszocialista államiságot hirdet. leginkább ez teremtené meg most a társadalmi békét. vagy ha nem ez, akkor mi?

chrisred 2021.12.23. 09:30:21

@cvsvrs: Ez lett volna a dolga családügyi miniszterként is, nem? Minek nevezzünk államfőnek valakit, aki beülve a székbe továbbra is szakfeladatokat lát el?

2021.12.23. 10:01:56

@chrisred:
mert így lehet egy modernista és eurokonform keresztényszocialista egységállamot építeni, amit valójában orbán viktor népvezérként vezet. nem egy szerzetesfélét neveznek ki, aki szigorúan néz, hanem egy mosolygós nőt, aki orbán viktoros fülbevalót hord.

novák katalin debreceni változatban kósa lajos egykori kampányfőnöke.
a debreceni szociális alpolgármest instagram oldala. ()
www.instagram.com/szelesdia/
ez egy "mindenki anyukája" szerepkör. novák katalin is vélhetően ebben fog tetszelegni. ez az a feladat, amit eddig az államfő mellett a first lady vezetett. ezt most láthatóbbá teszik. ez a fidesz szociális platformja. és ennek közvetlen kapcsolata lehet az egyház karitatív testületeivel. akkor ez a kiüresedő akadémikus szociológiával szemben akkor ez a médiában látványos és félig-meddig azért valóban működő, az eddiginél hatékonyabb szociálpolitikát eredményezhet a gyakorlatban. feltéve, hogy a fidesz országot nem viszi csődbe, vagy nem teremt csődközeli állapotot.

nyilván valami ilyesmi a fidesz célja. novák katalin lesz minden fiatal anyuka barátnője, aki bejelenti a családtámogatási rendszer kibővítésést. és is összefut a templomból kijövő ifjú párral, hogy ezt elmondhassa nekik. és nemcsak orbán, akinek az unokája összekente a nyakkendőjét pörköltszafttal. ez egy legitim politikai törekvés.

lehetne egy akadémikus szociológus is államfő, aki azt mondaná, hogy a szegény kis cigányokat szörnyűséges mély szegénységbe taszítját a fasiszta magyarok, ezek a kulturálisan elmaradott jobbágyparasztok szemben a világhírű mesterrasszbéliekkel. csak ez esetben felvonulnak a gárdisták. amire azt mondják, hogy ugye-ugye. ezt a fasizálódást a "baloldali" "liberálisok" gerjesztik. és ezzel szemben felvonultatnak egy náci helyett egy nőcit.

2021.12.23. 10:53:06

@chrisred:
az ellenzék azt mondta, hogy ők előválasztások fogják kiválasztani az államfőt. ezt is megtehették volna egyébként úgy, hogy javasolnak még a fideszesk által is elfogadható személyeket. és rájuk lehet szavazni. az elbizonytalanodó jobboldalaik adait ugyebár megszerezhetik és mozgósíthatják őket a kampányban. és a győztes személyét a parlament elé terjesztve kampányolhattak volna egy valódi konzszenzusos jelölt mellett. (tehát nem szabó tíma vagy szél bernadett, cseh katalin, kunhalmi ágnes. hanem. és itt van ugye három kérdőjel.

mert, hogy nincsenek ilyen köztiszteletben álló közéleti szereplők, akik etatisták (amilyennek rendesen az államfőnek lennie kell) és a társadalmi maximák meghirdetése mellett a libertárius keresztségben képviselik az államnemzet. mert az új "baloldal" ezzel szembeni ideológiát hirdet. a volt kommunisták. úgy, hogy a kádár rendszer szociális "vívmányait" is meghaladnák. de ez az akadémikus bölcselet a valóságban majdnem üres. a woke és a cancel culture van helyette. a feltétel nélküli alapjövedelem. ami amerikában éppenséggel működhet. magyarországon aligha. mert a szegény kis telepiek elinnák a pénzt és a gyerekek nem lennének iskoláztatva, stb. a magyar társadalom nem ezt az utat járja. (és szerintem az európaiak se).

márki zay péter is amerikanizmust akar. amerikaibb lenne az amerikaiaknál. nem kell minimálbér, mi a francnak. alkudják ki a munkavállalók, sztrájkokkal, stb. és ezzel szemben áll az, hogy a keresztényszocialista államiság keretei között a miniszterelnök mellett jelenti be a megállapodást a munkavállalókkal, és az etatista államfő jelenti be, hogy ezzel együtt emelik a szociális juttatásokat is. ez egy legitim politika. és leginkább ez teremt társadalmi békét.

és ehhez képest lehet a rendszeren finomítani. lehet mondani, hogy ne így legyen az államfő választva. meg hogy ne direktben pártember legyen. hanem tényleg a szegények, elesettek, vagy akár a minőségi oktatás oldalán álló szociálpolititkus. nem szdsz-es solt otíliát, vagy az mdf-es beke katát, vagy polcz alaine-t választották meg. még csak nem is egy prohászka ottokár típusú szerzetesfélét. hanem árpi bácsit, aki "mindenki nagypapája" szerepkörben pártérdekeket szolgált. novák katalin "mindenki rászorult kisgyerek anyukája", minden "fiatal anyuka barátnője" lehet. ami az, eddig a first lady szerepköre volt. amit herczeg anita és lendvai anikó is ellátnak. csak ezt most kitolják a média főáramába. nemzetközi kapcsolatokkal. novák katalin a magyar mellett 3-4 nyelven beszél.

ki lenne az alkalmas jelölt?

chrisred 2021.12.23. 11:20:31

@cvsvrs: "a feltétel nélküli alapjövedelem. ami amerikában éppenséggel működhet. magyarországon aligha. mert a szegény kis telepiek elinnák a pénzt és a gyerekek nem lennének iskoláztatva,"

Ez ugyanúgy megtörtént a segélyekkel, és megtörténik a közmunkabérrel, szóval ezen a téren nem lenne különbség. Ott lenne, hogy az alapjövedelem alanyi jogon járna, tehát a középosztály tagjai iks megkapnák, akiknek ezzel nem lehetne megvenni a szavazatát, tehát a hatalom részéről kidobott pénz lenne. Az adóvisszatérítéssel persze lehet, de hát arról máris hangoztatják, hogy példátlan, a magyar történelemben soha nem volt lépés - amivel előrevetítik, hogy soha többet nem is lesz, csak éppen olyan alkalmakkor, amikor a kormányzó hatalom attól retteg, mi lesz, ha a várható tavaszi járványcsúcs közepén kell megrendezni a választást, mert a szabáylok szerint akkor kell. És elhalasztani nem lehet, mert az is beárazná a regnáló hatalmat.

2021.12.23. 12:16:11

@chrisred:
a segélyezés feltételekhez van kötve. a családi pótlék ahhoz, hogy a gyereknek járjon iskolába. a közmunka ahhoz, hogy a felnőttek nap közben ne igyanak. ti. józanul kell megjelenni.

ez egy fideszes népjóléti propaganda film az adventi vásárról.
www.youtube.com/watch?v=aVC-H0jC16o
ha ezt végig nézed, akkor nem nagyon látsz cigányokat. a valóságban sem láttam. csak egy hajléktalanfélét, aki az asztaloknák megmaradt el nem fogyasztott forralt bort itta meg. nem volt agresszív. tavaly láttam cigányokat, akik a görög katolikus papot hallgatták. a bizánci rítus tetszik nekik.

nagyon sok kisnyugdíjast láttam. akik kifizettek 1000-1500-2000 forintot egy krumplilángosért, vagy akármiért. nagyon sok fiatalt láttam. este 6 óráig ingyen lehet korcsolyázni. 800 forint a korcsolyabérlet. ha egy nagyobb gyereknek nincs rá pénze, akkor segítsen be a jégpálya építésébe. és kaphat egy korcsolya bérletet. legyen valami feltétlel. az is lehet, hogy részt vesz az adventi futásban, vagy énekel a templomi kórusban, fellép valamilyen közösségi programban. bármi, amit teljesíthet.

a gyerekek, a kisksolások az óvodában fenyőfát díszítenek. azt kiteszik a városháza mögötti térre. adnék pénzhelyettesítőt a csóróknak, hogy mutassák meg a szülőknek, hogy milyen szép fenyődíszt készítettek és vehessenek egy kalácsot. utalványt a jó tanulóknak, vagy a szorgalmasoknak, akik egy jegyet javítottak, akár a magatartásuk javuló tendenciát mutat. vagy díszítették a fát. közmunkások rakják az égőt. és ezek után részt lehet venni az adventben.

de ez ugye nem feltétel nélküli alapjövedelem. erre már az akadémikus szociológusok azt mondanák, hogy ez egy szörnyűséges gyermek rabszolga munka, ami súlyosan kirekesztő. ami éppen, hogy integrálna.

a "baloldalról" az amerikanizmus van meghirdetve. a az európai hagyomány, kereszténység van kirekesztve. errefelé keresztény cigány szakkollégiumok vannak. ez az, ami működik. a többi nem, legalább is errefelé.

ettől még a feltétel nélküli alapjövedelem amerikában működhet. úgy nem kell szocialista párt. mert van egy liberális demokrata és egy konzervatív republikánus párt. és ezek mögött álló szupergazdag pénzemberek a hátsó szobában kiegyeznek, hogy ezzel a pénzügyi termékkel tovább adósítják az egyesült államokat. ezzel hiányt teremtve kivásárolják a megmaradt amerikai közvagyont. globális kapitalizmus, szabad keresedelem. etnikai értelemben megosztott lakosság feketéket a fehérek, fehéreket a feketék ellen fordítják. nincs kereszténység. ideológiai megoszottság van helyette.

az ellenzék magyarországon is ugyanezt hirdeti. most éppen mzp vezetésével. dk ugyanazt mondaná.

2021.12.23. 12:44:54

@chrisred:
pl. tegnap a tankcsapda zenekar gulyás levest osztogatott. bárki kaphatott egy adagot, szegény és gazdag is. szelfizhetett. és ezek után mindenki annyit fizet a becsületkasszába, amennyit akar. és az így begyűjtött összeget (adagonként átlagosna kb. 1 ezer forint gyűlik így össze) felajánlják rászorultaknak. (nem mellékesen az akció támogatója az unilever)
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4916/211222tankcsapda_ksz_(15).jpg

csakhogy ez nem egy vegytisztán civil szerveződés. mert ezt a pénzt a városi karitász kapja. amit a szociális alpolgármester vezet. aki a tankcsapda zenekarral fényképezkedik. ezt feltölti az instragram-ra. megosztják. illetve a mediaworks készít egy reklámfilmet. ami ugye a fideszt és a tankcsapda zenekart népszerűsíti. akik nyilván nem túl drágán bérelnek egy belvárosi helységet a helyi vagyonkezelőtől. romkocsmát üzemeltetnek. és évről évre megkapják a rendezvénycsarnokot.

és ugye a fidesz azt mondja, hogy a tv2 sztárjai is legyenek ilyenek. tóth gabi énekelje el a mennyből az angyalt. bármit, amiben nincs direkt társadalomkritika. hanem amihez valamilyen idilli világot lehet felfesteni. vegyenek részt és legitimálják a rezsimet. azzal, hogy nem lázadnak fel ellene. majka pápai joci és a többi legyenek kis magyar udvari celebek. értem, hogy a kádári konszolidáció is ilyen volt. csak azt nem értem, hogy mi lenne az ellenzék által kínált valódi alternatíva.

György Csaba Nagy 2021.12.23. 14:56:26

@cvsvrs: Nagy mondolat. Lehetne persze jelölni Madárfejű Lajcsikát, Caligula fosszilis lovának megtalált 8. bordáját, a hortobágyi halastó zöld ostorosát, vagy horribile dictu téged. De Novák a jelölt, róla szól a nóta. Legalább is annak a szájából, akinek van értelmes mondanivalója.

BiG74 Bodri 2021.12.23. 15:55:05

@lobaszopiatej:
Mond már mi baja lenne az ellenzéknek a szájerrel?

BiG74 Bodri 2021.12.23. 16:15:54

Éljen Novák Katalin! A bajszos szarnál sokkal dekoratívabb!

2021.12.23. 16:18:17

@György Csaba Nagy:
van egy rendszer, amit a rendszerváltók kitaláltak. az, hogy legyen erős kormányfő, kancellári rendszer és gyenge államfő. mert az olyan nyugatos.

az szdsz az első alkalommal megzsarolta az mdf-et, hogy csak akkor szavazzák meg a sarkalatos törvényeket ha megszavazzák államfőnek az ő emberüket. árpi bácsi adott a függetlenségére. a lánya gyurcsány ferenc ifjúsági és sportminiszter székébe ült be. annyira független volt. majd onnan egyesnes út vezetett az mszp-szdsz külügymininiszteri poszthoz. felteszem akkor is tiltakoztál, hogy nyilván van esetleg nála felkészültebb a magyar diplomáciai testületben, aki csupa ötössel végezte el az iskoláit, végig olvasta az amerikai kongresszusi könyvtárat, vagy egyáltalán van valamilyen külügyi gyakorlata. és az szdsz megzsarolta az mszp-t, hogy szily katalint nem szavazzák meg. volt ez a rakás "független" értelmiségi, egymás csókos haverjai, fia, lánya, stb. egymást nevezték mindenhová. és most nem ebből a körből választanak.

BiG74 Bodri 2021.12.23. 16:25:22

@cvsvrs:
Mármint másik csókos körből, haveri, családi részből?

2021.12.23. 16:34:46

@BiG74 Bodri:
a fidesz familiárisai azért többem vannak csángóföld hétfalutól hegyeshalomig. mert hogy addig tart az ország. persze ez is kérdés, hogy ez most akkor irredentizmus, vagy micsoda. mindenesetre az szdsz budaörsön van és belpesten néhány utcában.

BiG74 Bodri 2021.12.23. 17:09:24

@cvsvrs:
Á, hát persze....
Miről is beszélsz? Hogy ekkora a család?

György Csaba Nagy 2021.12.23. 17:21:28

@cvsvrs: Mint írtam, Novák a téma, nem a történelem. A múlt csak arra tanít, milyen hibákat nem szabad újra elkövetni, nem igazolja az újakat. De bemegyek az utcádba még utoljára. Árpi bácsi becsülhető író volt, és szerepe volt a rendszer buktatásában, Recskre utalták a nyugdíját, ami nem biztos, de őt magát biztosan. Sólyom és Mádl jogtudósok. Áder nagy hohó, és bajszot tudott felmutatni. Most a Vajda megmutatja, mindig van lejjebb, és ő mindig meg is találja.
Hozzád ez volt utolsó szavam.

2021.12.23. 17:32:09

@BiG74 Bodri:
a fidesz egy állampárt, tömegpárt, néppárt. és a többi is az akar lenni. márki zay péter is egy ilyesmit építene a jobbik és a momentum romjain. a dk szavazói a fletót akarják és persze klára asszonyt.

BiG74 Bodri 2021.12.23. 18:03:05

@cvsvrs:
Kizárt, hogy mzp ilyet akar csinálni. Amit te nem értesz, az a fidesz által létrehozott környezetre való reagálás, egyfajta politikai evolúció. De még amúgy sem lehetséges. Ami vicces, hogy amit a fidesznél sztárolsz, attól az ellenzéknél meg rettegsz.

2021.12.23. 18:23:50

@BiG74 Bodri:
felőlem az ellenzék váltsa le a fideszt. és lássuk, hogy mit tudnak. mi lenne ellenzék szociálpolitikája? a fidesz kipécézte, hogy mzp neoliberális közgazdászként nem tartja indokoltnak a minimálbér fenntartását (amihez ugye az összes szoicális juttatás kapcsolva van). ezek után ugye a kérdés, hogy mit akar? az egykori szdsz újságírói az előválasztási kampány utolsó hetében el kezdtek cikkket írni, hogy "csak márki zay péterrel sikerülhet". nem kell és kari geri. vélhetően megneszelték a városháza botrányt, vagy nem tudom mitől. amit a fideszes téglák kreáltak. és összeült a republikon intézet és a többi, hogy legyen mzp. felőlem.

mi az ellenzék szociálpolitikai elképzelése? ami nagyon különbözne a jelenlegi sötét diktarúától, ami mély szegénységbe taszította az embereket, stb. a fidesz oldalán van valami, az ellenzék oldalán nincs semmi.

2021.12.23. 18:36:50

@BiG74 Bodri:
a nyugat-európai elképzelés elvben az, hogy van egy szocialista/szociáldemokrata, egy liberális demorkata és egy konzervatív keresztény demokrata párt. ez a három. és nincs népi nacionalista. és ebből a háromból kettő koalíciót alkot. és a harmadik egyszer kimarad a dobásból. de aztán majd bírálva a központi kormányzatot hatalomba jut. mert az értelmiség feladata is alapvetően a központi kormányzat bírálata. és a direkt társadalomkritika megfogalmazása. és ebből épül egy új egyesül európa. ami felszámolja a keresztény államnemzeteket. ez az elmélet.

(az amerikanizmus az, hogy mindenki kapjon feltétel nélküli alapjövedelmet. úgy nem kell szociáldemokrata párt, hiszen van egyenlő összegű alapjuttatás. amit nem növelnek meg, nem csökkentenek le, hanem annak összege számítódik makrogazdasági adatokból. és így marad egy liberális demokrata párt valamint egy konzervatív republikánus.

na most ebből a két nyugatos alapmodellből mzp melyiket képviseli. vagy mit képvisel. csak annyi van, hogy le akarja váltani az orbánt. és alkotmányoznának feles többséggel, vagy nem alkotmányoznának, ezt sem tudni.

BiG74 Bodri 2021.12.23. 19:26:08

@cvsvrs:
Nemtom mi az a keresztény államnemzet, de lehet, hogy olyan állat nincs is. Amikor meg van, kurva sokan meghalnak, csak úgy, államnemzetesen. Amúgy nem zavar a nemzetállam, és a keresztényi kitétel, csak olyanok bújnak mögé, akik sem a nemzetet, sem a kereszténységet nem értik, csak felhasználják, megfelelő pátosszal nyakon öntve. Te pedig keresztény nemzeti alapsejt ( nem egysejtű!) fizeted boldogan a semmit, és ezek hatalomba ágyazódását. Hajrá!

2021.12.23. 20:19:41

@BiG74 Bodri:
a fidesz világképében van a 6. századi törzsi hun-magyar nemzet. a 11. századi nemesi nemzet (a natio hungarica), a 16. századtól létrejövő polgári nemzet (reformáció, katolikus hitújítás, magyar felvilágosodás (csokonai, fazekas) és reformkor) és 21. században létrejövő népnemzet. és azt mondják, hogy ez az 1. századi kereszténységhez kötődik. és ez egy idealizált történelem.

amire te azt mondod, hogy ilyen nincs is, nem is volt, nem is lesz soha, vagy ha mégis, akkor nagyon sok embert megöltek. valóban elég sokakat megöltek a különféle birodalmi megszállók. szovjetoroszok, nácinémetek, felvilágosult abszolutizmust hirdető a magyar szabadság ellen harcoló megszálló császári zsoldosok, oszmántörökök, mongoltatárok. és ezekkel keresztény zászlók alatt vonultak a magyarok és harcoltak a szabadságért. a magyarok. és voltak a magyarellenesek, akik ezt nem értik, néznek ki a fejükből, hogy mi van. vélhetően nem magyarok, nem magyar érzelműek.

lehet mondani, hogy legyünk mind csak európaiak. aki csak európai szeretne lenni az menjen brüsszelbe, mert ott a többség csak európai szeretne lenni. és sokkal nagyobb a gazdagság. lehet oda menni.

BiG74 Bodri 2021.12.23. 20:57:23

@cvsvrs:
Ennyit nem is írtam!
Azta ilyen sok a fidesz? Nem is gondoltam volna! Amúgy lehetek úgy magyar, hogy nem vagyok se fideszes, se kdnps, se mimagyarfasisztánk?
Tényleg mikor egyezett ki a Szent Korona-tan a nemzetállammal? Vajk Koppánnyal? Katolikus reformátussal? Magyar soknemzetiségű királyság a nem magyarral, beleértve többek közt Zrinyiéket, Frangepánokat, Bem apót,Damjanich, Pöltenberg, Dréher, Weisz Manfréd.
Egy valamit tud egy magyarkodó viharos gyorsasággal kimondani, hogy ki nem magyar, ki van a magyarság ellen. A leg szánalmasabb, mikor ilyenek esnek egymásnak, mert mindig van egy magyarabb. A szemellenzőtök tökéletes ahhoz, hogy a legnagyobb kullancsaitok irányítani tudjanak titeket.
Mielőtt fennkölt magasságba emelnéd a magyarság tudatot, én magyar vagyok, ide tartozom. De látom, hogy ennek az országnak mindig a magyarba öltöztetett emberforma állatok ártottak a legtöbbet, akiket senki nem mert megkérdőjelezni fetisizált magyarkodásuk miatt. Jelenleg is ez folyik, kisajátított magyarságtudat, megkérdőjelezhetetlen igazi magyar vezető, mindenki más a magyarság elleni ellenség. Akkor is ha ötven éve szemközt lakik veled, és együtt rúgtátok a labdát a grundon. Keresztény ország, melyben azok többsége sem él hitéletet, akik hisznek Istenben, és azt sem tudja milyen felekezetek vannak, milyen különbségekkel.Szánalmas az a keresztény nemzetállam, ahol a vezető politikai elitt azért keresztény és nemzeti, mert éppen így tudta megragadni a hatalmat és megtartani, az emberek butasága, tudatlansága és jóindulata árán.
Az orbán kormány egy rezsim, mely felültet egy fél országot demagóg szövegekkel, és réz félpénzekkel, miközben olyan hatalmat gyűjt be, mely függetleníti őt a mindenkori szavazói akaratától.

BiG74 Bodri 2021.12.23. 23:14:37

@cvsvrs: Cigány keresztény kollégium? Ez most integráció, vagy szegregáció? Azért elgondolkoztató!

BiG74 Bodri 2021.12.24. 09:49:57

@cvsvrs:
Köszönöm! Kellemes Karácsonyi Ünnepeket neked is és mindenkinek aki értékeli!
süti beállítások módosítása