MaGYAUR

MaGYAUR

De Gaulle és a két Orbán

Egy Orbán már részt vett egy keresztény civilizáció elpusztításában…

2022. január 30. - Magyaur

Újsághír: Az ifjú-trumpisták azt üzenik a magyar választóknak, hogyha meg akarják menteni a nyugati civilizációt, akkor szavazzanak Orbánra! (telex.hu) Ezzel szemben minden épeszű magyar választó tudja, hogy Orbán nemhogy nem akarja megmenteni a „hanyatló Nyugatot”, de ha tehetné, legszívesebben bele is rúgna a „rothadó” liberális angolszász civilizáció hullájába...

De hogy világosan lássuk azt, hogy Orbán mennyire távolodott el a nyugati civilizáció normáitól, hasonlítsuk össze Orbánt a saját bevallása szerint példaképének tartott vallásos-konzervatív-nacionalista De Gaulle elnökkel:

  • De Gaulle számára a nemzet egyenjogú tagja mindenki: a tőle távol álló kommunisták, ateisták és a homoszexuálisak is.
  • Ami a francia államot illeti, - bármennyire is tábornoki rangot viselt De Gaulle – semmilyen valós, vagy mondvacsinált vészhelyzetre hivatkozva nem akart centralizált „hadiállamot” kialakítani, mindig megmaradt a politikailag sokszínű, a hatalmi ágak egymást ellenőrző jogállami modellnél.
  • Kétségtelen hatott rá a kontinentális Európát elfoglaló, a polgári forradalom eredményeit a feudális államokra ráerőltető napóleoni „Gloire” eszménykép, de nála ez nem vezetett a fehér felsőbbrendűség hangoztatásához és rasszista migráns-ellenességhez. Annyiban is tartotta magát Napóleonhoz, hogy kontinentális Európában gondolkodott, amely egyfelől távol tartja magától Nagy Britanniát, másfelől egységet képez Oroszországgal, hiszen ahogy De Gaulle mondta: „Európa az Urálig tart”.

Orbán De Gaulle-hoz képest egy kisszerű, a lelki nemességet nélkülöző „jöttment”, parvenü politikus. Mivel karriert csak politikai ravaszsággal, populista manipulációval és árulással tudott befutni ezért ezt az irracionalitás tudatmérgező ködfüggönyével próbálja elleplezni: a szuverenitás-mániával egy globális világban, az „úri” magyaroknak kijáró felsőbbrendűség mákonyával és azzal a személyi kultusszal, amellyel sok egyházi ember Orbánt, mint „második államalapítót” felmagasztalja.

Orbán Viktor azért nemtelen és erkölcstelen, mert határtalan pénzéhségével és bosszúszomjával képes hátba támadni az őt korábban támogató, de vele szemben egyre kritikusabb szövetségeseit, sőt ha szükségét érzné ennek, akkor nem habozna egész szövetségi rendszereket megbénítani.

Talán nem hiábavaló felidézni, hogy 1453-ban, a korábban Bizáncnak dolgozó magyar ágyúöntő Orbán, - aki állítólag valamilyen pénzügyi elszámolás miatt veszett össze a Kelet-Római birodalom utolsó bástyájának számító Konstantinápoly védőivel - az ágyúját és vele a szolgálatait felajánlotta a többet ígérő pogány, oszmán-török haderőnek. „Orbán egy 8 méternél hosszabb és majdnem 1 méter átmérőjű ágyút öntött, amely 550 kg-os ágyúgolyókat ki tudott lőni több mint 1 km távolságra.”(Wikipédia) Ezért mondható, hogy részben Orbán ágyúja miatt esett el az ókori Róma örököse, a kis ázsiai görög-keleti keresztény civilizáció.

Reméljük, hogy Orbán tájékozatlan hazai és trumpista híveinek nem azzal kell majd egy nap szembesülniük, hogy a türk/törökös identitást egyre inkább hangsúlyozó és a putyini, keleties despotizmust egyre inkább követő Orbán nemcsak egyes nyugati intézményekkel, de az egész nyugatias keresztény civilizációval szembefordul!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr8416973294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MEDVE1978 2022.01.31. 11:13:13

Asszem az 1453-as Orbán még az ostrom alatt felrobbant az egyik ágyújával együtt :)

Bandibacsi34 2022.01.31. 13:24:14

De Gaulle egy szerencsétlen volt, aki stabilizalta Franciaországot, mig 1968-ban a ballib csurhe könnyedén el nem zavarta! A gyarmatokrol jottek mar elarasztottak Franciaországot, ott a helyzet mar el van dontve. Legalabb annyira parnevu politikus, mint barki mas, aki self-made man, nem pedig a Háttérhatalom odatett babja(Antall(mar az 1960 as evektol készült!!!) , Bajnai, MZP, Macron, Merkel, Trudeau, meg a sok percember spanyol, olasz, gorog, roman miniszterelnök). OV erősebben van beagyazva, mint akar RM, akar Kadar, akiket az oroszok tettek ide, mivel o maga epitette ki a hatalmat. Ez helyes is mert a orszag erdeke fobtosabb, mint egy democsokracia szinhazi eloadasa!!

parttalan 2022.01.31. 14:26:49

De Gaulle köpne egyet ha látná, mi folyik manapság országában. Tavaly ő is aláírta volna a húsz nyugalmazott francia tábornokok, száz, szintén többségében nyugalmazott magas rangú tiszt és több mint ezer katona kiáltványát, miszerint az ország hanyatlik és a széthullás fenyegeti. Emiatt a bevándorlást erőltető mainstream őt is lefasisztázná, a francia védelmi miniszter pedig büntetést helyezne kilátásba ellene.

Motorogre 2022.01.31. 16:02:49

nem szerencsés a hasonlítás a nagyorruhoz: bár Ő volt aki a franciák közül felismerte a gyorsan mozgó gépesített hadosztályok fontosságát, a vének elnyomták ezért megpattant a ködös albionba. Attól kezdve egy sértődékeny haszonleső könyöklő kolonc lett a szövetsétgesek nyakán. Messze az érdemei fölötti részvételt követelt ki magának mint győztesnek .. de pár rádióbeszédes biztatáson tül nem sokat tett. Azaza marketing-mester volt ... ja, talán ezért a hasonlítás. Bár ki tudja.

tiltsál ki te gyökér 2022.01.31. 17:22:57

"De Gaulle számára a nemzet egyenjogú tagja mindenki: a tőle távol álló kommunisták, ateisták és a homoszexuálisak is."
Ja, Orbán ezzel szemben kinek is korlátozta a jogait te barom?

"vészhelyzetre hivatkozva nem akart centralizált „hadiállamot” kialakítani, mindig megmaradt a politikailag sokszínű, a hatalmi ágak egymást ellenőrző jogállami modellnél."
Ezzel szemben Orbán megszüntette a mit is?

" nem vezetett a fehér felsőbbrendűség hangoztatásához és rasszista migráns-ellenességhez. "
Ezzel szemben Orbán mikor is beszélt felsőbbrendűségről? Mikor volt rasszista?
Egyébként szopó, mert a magyarok többsége továbbra sem akar ide migriket, szóval nem a kormány migráns ellenes, hanem minden normális ember.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.01.31. 20:14:34

@MEDVE1978:

A mai török értelmezés szerint az az Orbán látta keresztény katonák kegyetlenkedését, s ennek hatására állt át a másik oldalra.

sírjatok 2022.01.31. 21:38:05

"Ezzel szemben minden épeszű magyar választó tudja"
a.te.ervelesi.hibad.hu/kozvelekedesre-hivatkozas

luis5 2022.02.01. 06:09:30

Hát ez félelmetes ostobaság ahogy a libsik hajnal elorangatott parhuzamokkal próbálnak hitelteleniteni.
És mi van bezzegromania rövid ideig tündöklő Brüsszel kompatibilis csillagaval Ludovic Orbánnal? Vagy a híres székely Orbán Balázzsal?
És ha ismerek egy magyaur nevű tomeggyilkost? Mi következik belőle? (mellesleg a poszter önként vallalt neve szimpla magyarellenes libsi provokacio)

ez a nevem senki 2022.02.01. 07:40:30

ti kilincsorrú barnabőrű buzik fogjátok megmenteni ejrópát
a hetero fehér keresztények rémuralmától
hajrá shalom és salem belétek

Gato666 2022.02.01. 08:11:31

Hát ez baszott uncsi volt...

birkamenet 2022.02.01. 12:42:44

"Az ifjú-trumpisták azt üzenik a magyar választóknak, hogyha meg akarják menteni a nyugati civilizációt, akkor szavazzanak Orbánra!"

Lám, lám, Ámerikában is éles verseny folyik A NAP HÜLYÉJE díjért!

Émmegmá aszittem, hogy a félázsiai-magyar katyvasz birkánál nincsen hülyébb állat a világon. Oszt errfel itt vannak az ámerikai fidernyák birka mutációk!

birkamenet 2022.02.01. 12:47:31

@tiltsál ki te gyökér: "Egyébként szopó, mert a magyarok többsége továbbra sem akar ide migriket, szóval nem a kormány migráns ellenes, hanem minden normális ember. "

Há akkor ezek a pestiek hazaárulók, mert Nagykörúton egész nyáron a törökökhöz, arabokhoz, szerbekhez, kinaikahoz járnak kajálni. Ki se látszik a belváros ezekböl a nem akaert migrikböl! És ez a pesti népség még a néger nöket is dugja!
(ahelyett hogy kötelezö fidernyák módon csak az orbánviktorra r.jszolna)

Flowey 2022.02.01. 14:28:55

Ez valami olcsó humor? Ezt is beárazta a kormány? A Hócipő magazin szintje az, ott sem értem hogy lehet sima sajtóképeken röhigcsélni, ami alá valaki beirkált "vicces" szövegeket a néhai Sas-kabaré színvonalán. "Haha Orbán, haha" - itt is az a nagy poén, hogy Orbánnak hívtak valakit a múltban és "mennyire vicces is az, hogy úgy csinálunk, mintha rokonok lennének, vagy akár egy személy lenne a kettő"

Még mielőtt: Én sem a kormányt, sem a baloldali ellenzéket nem kedvelem, egyformán undorító mindkettő. Kéz a kézben távozhatnának már és jöhetne helyettük valami normális alternatíva. Ez az amire hiába vár bárki is. Alapvetően a pártkatonák nem fogják azt engedni, nekik ideális ez a felosztás, hogy van a "nácifasisztadiktátor" fidesz és a "libsisorosügynök" baloldal (ilyen jelzőkkel utalnak egymásra) Egyik jobb, mint a másik. Akkor mondjuk jól jönnek, mikor nehezen jön a hányás.

white999 2022.02.01. 17:10:33

@MEDVE1978: Szokás mondani a történelem ismétli önmagát. Reménykedjünk.

Halibuli 2022.02.01. 17:12:03

Higgyünk annak aki legjobban ismeri: Simicska szerint .Orbán egy geci." Magyarország, Don geci!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.02.01. 18:25:16

Hát ez meg miféle ostoba propagandaposzt volt? Orbán Viktor egy mondvacsinált régi névrokonával példálózni nagyon szegényes megoldás. De Gaulle-ról pedig ilyen terjedelemben bárki bármit állíthat, büntetlenül, a vita veszélye nélkül is, mindemellett de Gaulle egy példásan illiberális és keménykezű vezető volt, aki gatyába rázta az országát, a lakosság nagy részének támogatásával, és csak akkor faragott rá, amikor felpuhította a korábban szilárd és nyereséges gyarmati rendszerüket. Ahogy ma mondanák, "európai" módra, csak éppen a korábbi súlyos véráldozatokat nevetségessé téve.

Ménár Atya 2022.02.01. 19:43:51

Elolvastam, és elgodolkodtam, hol lehet ilyen ütős füvet venni, amitől ilyen párhuzamokat, logikai következtetéseket lehet levonni, mert lehet, hogy én is kipróbálnám már.

HgGina 2022.02.01. 21:45:59

@parttalan: Franciaország megérdemli, hogy szétessen. Lássák és tapasztalják csak meg, amit az I. vh. után az a retkes Clemanceau csinált más országok határainak aljas meghúzásával! Most a belső szakadással ők élik meg ugyanezt. Azért majd elmegyek meghallgatni az első hajnali imát, amit az Eiffel-torony tetejéről a párizsi főmufti, mint müezzin kajabál. A németeknél sincs messze az idő, amikor visszasírják az 1933-1942 közti állapotokat.

apro_marosan_petergabor 2022.02.01. 22:07:45

Roppant gyengécske hazudós libero poszt , ahogy szokott itt.
Nézzük De Gaulle-t:
„Nagyon jó dolog, hogy léteznek sárga franciák, feketék, vagy barnák. Ez azt bizonyítja, hogy Franciaország nyitott minden faj számára és egy világegyetemes szemlélettel rendelkezik. Viszont ez csak egy feltétellel lehetséges: hogy ők a lakosság egy csekély hányadát képezzék. Ha ez nem így lenne, azt jelentené, hogy Franciaország már nem lehetne Franciaország. Mindenekelőtt mi egy európai fehérbőrű népcsoport tagjai vagyunk, akiknek gyökerei a görög-latin kultúra alapjaiból erednek és keresztény a vallásuk."
(Olvasgassátok egy kicsit, figyelmesen)
- OV legalább olyan tehetséges, ha nem jobban, mint De Gaulle. Csak nem egy 40 milliós Fro-ba született. De olyan mélyről húzta vel Mo-ot, mint anno a tábornok a lealázott, megvert Fro-t. Néhány száz fr. katonával indulva Londonból, de a béketárgyalásnál már agyőztesek oldalán ült... (Lengyelország, 6 millió áldozattal nem - ez Churcill, Rosevelt ócskaságát jelzi)
- Igen OV erősíti a kereszténységet - na nem a bambát - s ez bizony fák a bolsevik-libero csapatnak, addig jó, amíg fáj.
- Igen Konstantinápoly azért veszett el, mert nem fogtak össze a keresztények(nem az ágyú miatt), a V4 (Antal egyetlen jó cselekedete) már összefog (OV)... s lesznek még csatlakozók.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2022.02.01. 23:02:32

@apro_marosan_petergabor: "OV legalább olyan tehetséges, ha nem jobban, mint De Gaulle."

:))

A geci gazdád az EU legszegényebb államává tette Magyarországot.

Például a román tanároknak magasabb a fizetésük és alacsonyabb az óraszámuk, mint a magyaroknak. Az arány egy másfeles szorzó.
süti beállítások módosítása