MaGYAUR

MaGYAUR

"Vásári kalandor" az ország élén

Weöres Sándor véleménye az Orbán-félékről

2022. február 09. - Magyaur

Weöres Sándor: AZ ORSZÁGHOZ

„Amelyik nemzet fölényben akar lenni más nemzetek fölött: hóhérrá, vagy bohóccá válik.

Nemzetük életét elmocsarasítják, kik nemzetük valódi, vagy vélt erényeit hangoztatják s a kíméletlen bírálatot tűrni nem akarják.

A legnagyobb csapás, ami egy népet érhet, ha egyoldalú irányítással az ítélőképességét tönkreteszik. Az ilyen nép elzüllik és mennél vásáribb kalandor nyúl érte, annál könnyebben odadobja magát. Nincs az a kívülről jövő veszedelem, végigdúlás, évezredes elnyomás, mely ezzel fölérne.”

És itt tartunk a választások előtt...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr2417352332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2022.02.10. 08:58:52

Minden mûködõ társadalomnak van önbecsülése mi ilyenek vagyunk, ezért vagyunk faszagyerekek. A ballib mozgalmak legnagyobb bûne a szellemi kútmérgezés ami az elmúlt 30 évben tapasztalható, ami a társadalmak alapértékeit savazza. És persze az egyszerû ballib értelmisegg roppant mód csodálkozik, hogy szép lassan összeomlik körülötte az a társadalom amin élõsködik és amit pusztít. Sõt, ezerrel tagadja hogy egyre szarabb a helyzet, mint az Erik a Viking-ben az atlantisziak. Nem süllyedünk! Mert ha mégis, annak oka van. Az az ok pedig õ.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.02.10. 18:29:37

Aza baj az átlaghülyefidesznyikekkel, hogy azt hiszik építenek valamit miközben csak rombolni tudnak. Ennek örülnek.

György Csaba Nagy 2022.02.11. 13:00:49

@midnight coder: Szted nem alapérték az önrendelkezési jog? Az egyén szabadsága addig a határig, míg nem sérti mások érdekeit? Az önszerveződés joga? A helyi ügyek intézésébe történő aktív részvétel joga? Az objektív tájékoztatáshoz hozzáférés joga? A választott vezetők elszámoltatásának joga? A népszavazás joga? Mert ha igen, könnyű választani liberális és illiberális közt, bár utóbbit tartalmilag nem határozta meg soha a Vajda, de mivel az "il" tagadást jelent, no és a gyakorlatban kiviláglik, miféle liberális alapelvek vannak meghágva, s ezek mit eredményeznek a hazai életviszonyokban, epeömlés helyett egészséges jogérzék kell csak, merre érdemes haladni.
süti beállítások módosítása