MaGYAUR

MaGYAUR

Elérkezett Macron nagy pillanata az EU átalakítására!

Putyin háborúja tálcán kínálja az ürügyet…

2022. február 26. - Magyaur
  • Putyin nem őrült meg: egy rövid és főleg sikeres háború stabilizálná őt, nemcsak a hazai közvélemény, a vele szemben egyre kritikusabb tisztikar szemében, de nemzetközi színtéren is.
  • Putyin célja az, hogy Oroszországból a világtól, a „globalizációtól” független, görög-keleti szakrális-militarista civilizációs egységet hozzon létre. Ezért az ukrajnai agresszióját büntető nemzetközi szankciók nemhogy nem sértik, de pont hogy egybevágnak a Nyugatról való leválás 19. századi orosz szlavofil stratégiával!
  • Az oroszok nagy tömegei támogatják a birodalmi törekvéseiben, mert olyan országban élnek (a világ sok más országában élő emberrel együtt), amelyben „az agyonfegyelmezett intézményi struktúrák… rendszerint nem fejlesztenek ki lelkileg egészséges embereket. A merev munkamegosztás és a kasztok elkülönülése kiegyesúlyozatlan jellemeket formál, míg a mechanikus rutin nemcsak mértékadónak tekinti, de meg is jutalmazza azokat a kényszerneurózisos egyéneket, akik nem mernek élni az élet zavarba ejtő gazdagságával”/1/ Vagyis a rendmániás és a testi vágyakat álszent módon elhazudó jobb és/vagy baloldali tömegeket a háború, a militarista-jellegű rendszer racionális félelemmel tölti el és paradox módon így megszabadítja őket az irracionális, megfoghatatlan bűntudattal küszködő, neurotikus szorongástól/2/
  • Az angol törtész Ian Kershaw szerint: „A hidegháborús megosztottság ma is meghatározó gyökere az egykori Kelet és Nyugat közötti sokszálú különbségeknek és szembenállásoknak. Nyugat- és Kelet-Európa fejlődéstörténete csak együtt érthető meg. Nyugaton a demokratikus normák megerősödése és a piacgazdaság szinte akadálytalan elterjedése korántsem természetes fejlődésvonulat, hanem jelentős részben a hidegháborús fenyegetés, a szovjet modelltől való félelem következménye. Szerinte a az európai integráció sem kezdődött volna el, ha a Nyugatot nem fenyegeti a Szovjetunió. /3/
  • Ukrajna orosz inváziója, Belarusz és Moldávia-Transznisztria gyakorlatilag orosz irányítás alá helyezése válságot okozhat, de új lehetőségeket is rejthet magában az Európai Unió számára. Az Európát fenyegető a putyini agresszió miatt az egyik legsürgetőbb feladat a EU-s közös költségvetés növelése volna a nemzetállami büdzsé rovására.
  • De a rendkívüli helyzetre való tekintettel érdemes volna átalakítani az EU döntéshozási folyamatát is, méghozzá különösebb alkotmányozási procedúra nélkül. Ennek a lényege a nehézkes és időrabló nemzetállami egyeztetések mellett és helyett új, rugalmas struktúrák kialakítása lenne; a magyar politikai életből tudjuk, hogy nemcsak az országgyűlési választásokon megválasztott politikusok legitimek, hanem az ugyancsak választások útján a régióközpontként működő városok élére kerülő polgármesterek is. Tehát a bürokratikus és önérdekei miatt „szuverenitás-mániás” nemzetállami szervezetek lobbizójává váló kormányfők mellett és helyett új döntéshozó szervet is ki lehetne alakítani a nagyvárosok, fővárosok már megválasztott – igaz, sokszor kormánykritikus, de általában Európa-barát - első embereiből!
  • Az Európa Unió megújításának koncepcióját Emmanuel Macron már 2017-ben ismertette a Sorbonne-on, lényeges pontjai: ütőképes, közös európai hadsereg; közös menekültpolitika (csak valódi, üldözött menekültek befogadása, másoké nem); közös oktatási, egészségügyi és energiapolitikai fejlesztések, közös környezetvédelmi politika; Európa innovációs képességeinek közös fejlesztése /4/.
  • Ki kellene0 használni a reformok véghezvitelére azt a körülményt, hogy Macron 2022 -ben az EU elnöki tisztségét tölti be. És bár francia elnökválasztás is ebben az félévben zajlik, de az egyik ellenfele az a Marine Le Pen, akit az Európai Uniót aláásni kívánó Putyin anyagilag is támogatott.
  • A jövő Európája legyen a putyini állam ellentettje (még ha sokan úgy is gondolják, hogy Európa az Urálig tart). Az Európai Unió, szemben a görög-keleti szakrális-militarista civilizációval, nem lesz sem hadiállam, sem szakrális, vallásalapú állam.

Európa küldetése az, hogy mutasson példát és irányt a világ többi civilizáció-egységének a nyitott, kreatívan gondolkodó, kiegyensúlyozott és a bioszféra megvédéséért cselekedni kész félmilliárd európai állampolgárával!

/1/ Lewis Mumford: A gép mítosza – Európa Könyvkiadó, 1986; 80. old.

/2/ U.o. 80.old.

/3/ BBC History, 2019. július; idézi Papp Gábor, 5.old.

/4/ https://index.hu/kulfold/eurologus/2017/09/26/macron_eu_reform_nemet_valasztas/

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr4017766582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2022.02.26. 09:26:15

"Ezért az ukrajnai agresszióját büntető nemzetközi szankciók nemhogy nem sértik, de pont hogy egybevágnak a Nyugatról való leválás 19. századi orosz szlavofil stratégiával!"

A szankcionálást a Nyugat jóval korábban kezdte, Putyin csesztetését meg még régebben. Ez az egész leginkább arról szól, hogy az amcsik szeretnék rátenni a kezüket a környéken található nyersanyagokra. A maci viszont nem szeretné, ha az amcsik elvinnék neki a "demokráciát"

"Az oroszok nagy tömegei támogatják a birodalmi törekvéseiben, mert olyan országban élnek (a világ sok más országában élő emberrel együtt), amelyben „az agyonfegyelmezett intézményi struktúrák… rendszerint nem fejlesztenek ki lelkileg egészséges embereket."

Mert a drag queenek az amcsi óvodákban a lelki egészség jelei... Meg a BLM aktivisták, a CRT, meg ez az egész szar amit a nyugati civilizáció az elmúlt 30 évben kitermelt...

"Nyugaton a demokratikus normák megerősödése és a piacgazdaság szinte akadálytalan elterjedése korántsem természetes fejlődésvonulat, hanem jelentős részben a hidegháborús fenyegetés, a szovjet modelltől való félelem következménye."

És ahogy ez megszûnt, a Nyugat szépen be is állt a bukófordulóba.

György Csaba Nagy 2022.02.26. 11:27:57

Putyin hazárdjátékba kezdett, aminek végét maga sem láthatja. Az ukránok végleg megutálják az oroszokat, s orosz belföldön is erős elutasításba ütközik az invázió. Várjunk és figyeljünk, kétséges a kimenetel.
Marx és Midnight coder fagyasztva, a kapitalizmus bő 170 éve rothad, de ennek bűzét valahogy nem érezni. Rohadtul ellenálló módon rothad. Talán még a genderőrületet és a polkorrektséget is túléli, mert gazdasági ereje többet nyom a latban, mint említett köldöknéző szalonfaxnijai.

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.02.26. 16:45:16

Szerintem is itt az idő az EU átalakítására.

Macron - mivel a migránsok és a már letelepült másod-harmad-X generációsok a békés lakosságot érő atrocitásai odahaza egyre áldatlanabb állapotokat teremtenek, migránsügyben már elkezdett puhatolózni a tagállamok berkeiben. Részt vett a V4-ek csúcstalálkozóján, tárgyalt Orbán Viktorral. Amennyiben Macron újrázni tud (amire minden esélye megvan), Franciaország stratégiai partnere lehet a migránsválságnak különösen kitett V4 térségnek, de különösen annak két szélső tagjának: Magyarországnak és Lengyelországnak.

Az erőltetett bevándorlást meg kell szüntetni. Az energiapolitikát új alapokra kell helyezni. Minden tagállam által vállalható lépéseket kell tenni a klímavédelem terén, illetve az éghajlatváltozás káros Következményeinek kezelésére.
Elejébe kell menni az "Európai Egyesült Államok" égisze alatt az Unió központosított birodalommá válásának. Legyen/maradjon szuverén tagállamok közössége. Szuperhatalommá válhat, de nem egy, a Brüsszel kizárólagosságára törekvő, pláne a mára totál megzakkant liberális-és baloldal által irányított birodalomként. Franciaországnak is, mint minden közép-és nagyhatalomnak, mindig is elsősorban a saját nemzeti érdekei lesznek a fontosak és az Unió politikáját a saját érdekeire fogja hangolni. Naivság ezt nem látni, miközben egyesek (köztük a posztíró) egyesült Európáról értekeznek és a nemzetállamiságról, mint kukába dobni való vacakságról írnak.
Az Amerika vezette NATO mellett saját védelmi stratégiát kidolgozni. Pont Macron volt az, aki nemrég fejtegette, hogy a francia atomipar lényegében egymaga képes lenne az uniós térség védelmének szavatolásához. Ki kell használni a teljesen elborult agyú németek (pillanatnyi?) gyengeségét.

Szóval nem: nem kell ezt hirtelen felindulásból Oroszország ellen hangsúlyozni. Van bőven tennivaló azon kívül is.

kunzoo 2022.02.26. 18:56:12

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Most lehet rá ereje, mert a németek stratégiája megbukott. Megbukott már tavaly, cdak most vált napnál világosabbá. Emiatt nem mondhatják Macronnak hogy majd ők megoldják.

Migránsügyben Macron keményebb volt mint Orbán, hagyta s migriket egy sziklán száradni az olasz-francia belső határon.

ez a nevem senki 2022.02.26. 23:06:23

na jó, de ebbe hogyan bukik bele Viktor

apro_marosan_petergabor 2022.02.27. 00:54:45

Az EU-nak fel kellene ébrednie. Megszüntetni a muzulmán irástudatlanok importját az összes földrészről, s leállítani az atomerőmű ellenes őrületet(ez utóbbi elkezdődött). A zöldeket is kicsit racionalizálni kel lene, mert a 2050-re jósolt 10m-es tengerszintemelkedés valahogy nem jön össze... (néhány cm várható...)
/A CO2 üvegházhatás felülvizsgálandó, elenyésző szeree van a vízgőzhöz képest(pára) amivel tele van a légkör.../
Az említett import helyett, s a felturbózott LMBTQ_XYZW helyett át kellene venni OV családtámogatási politikáját, még most van rá idő. Igen kell közös hadsereg, s saját atomernyő sem ártana - ezekhez idő kell, de hozzá kellene látni...
Az oroszokkal viszont ki kell egyezni, egy semleges Ukrajnát kell csinálni, s egyidejüleg ki kell húzódni az USA végbélnyílásából!

alöksz róz 2022.02.27. 00:55:20

@kunzoo: "Migránsügyben Macron keményebb volt mint Orbán, hagyta s migriket egy sziklán száradni az olasz-francia belső határon." - miközben százezret táboroztatott párizsban.
hagyjuk már ezt a keménységet :D

chrisred 2022.02.27. 06:15:49

@Lesz még Magyar Köztársaság: Folyton-folyvást ellentmondásokba ütközül.

1. Macron szüksége van a második-harmadik generációs bevándorlók szavazataira Le Pen ellen.
2. Közös hadsereg, közös energiaellátás - ezek mind olyan intézkedések, amik központosított hatáskört igényelnek. A világon nincs olyan hadsereg, aminek 27 parancsnoksága van, és mindegyik külön-külön megvétózhatja a többi 26 inzékedését.
3. Az egyetlen potenciális ellenfele egy közös uniós haderőnek az orosz hadsereg. Szóval teljesen értelmetlen állítás, hogy nem Oroszország ellen kellenek ezek az intézkedések, hanem csak úgy általában. Az egyetlen tényező, ami miatt Európában értékes erőforrásokat kell áldoznia a saját maga megvédésére, Putyin.

Machet 2022.02.27. 07:26:40

Nem csalódtunk Magyaurban.A cigány lova,mást el sem tud képzelni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.27. 07:48:02

@Machet: Nem csalódtunk, megérkeztek a tartalék nickek.

ADATOK
Machet
0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2021.07.03. óta tag.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.27. 07:51:13

@apro_marosan_petergabor: @alöksz róz: Figyelj oda! Ha nicket váltasz éjszaka, ne kommentelj ugyanarra a posztra! Lebuksz Náncsibácsi.

apro_marosan_petergabor 2022.02.27. 10:04:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Egy nickem van, csak azt használom, de ne zavarjon ez a fantáziálásban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.27. 12:48:12

@apro_marosan_petergabor: Ja, persze, éjszaka megjelentek egyszerre. Náncsibácsi! Egy szavadat sem hiszem el.

Bryan élete 2022.02.27. 13:04:27

@Lesz még Magyar Köztársaság: A V4 meghalt. Elporladt. Eddig is csak vegetált, négyen négyfelé húztak. Magyaro és Lengyelo is csak egy kérdésben értett egyetl, Brüsszel szivatásában. A lengyelek most nagyon berágtak Orbán utolsó, békegalambos, vonakodó pávatánca miatt, ezt nem nagyon lehet már kiköszörülni, már nincs bocsánat. Erre a quartettre, mint együtt muzsikáló egységre már ne számítsunk. A csehek és szlovákok már régen a saját jól felfogott érdekükben más utakon járnak.

apro_marosan_petergabor 2022.02.27. 13:16:30

@Bryan élete: Korai a temetés. Sokszor bevlált s még be fog, bár igyekeznek megtörni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.27. 13:30:27

@apro_marosan_petergabor: Vigyázz egy percen belül ne kommentelj éjszaka, amikor senki sincs, két különböző nickeddel!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.27. 13:37:44

"Chris Deverell végül azt mondta: Vlagyimir Putyin mindent arra tett fel, hogy Ukrajnából „bábállamot csináljon”, tehát az orosz elnök nem fog megállni, és minden eszközt bevet majd ezért. Az oroszok elleni szankciókkal kapcsolatban azt mondta: vigyázni kell, hogy ne szorítsák sarokba az elnököt, mert

Egy sarokba szorított patkány nagyon veszélyes tud lenni."

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.02.27. 15:35:25

@chrisred: 1. "Macron szüksége van a második-harmadik generációs bevándorlók szavazataira Le Pen ellen."

Mellébeszélsz. Aki tagadja a Franciaországban kialakult áldatlan állapotokat, az vagy vak vagy hazudik. Kézenfekvő, hogy emiatt erősödik egyre jobban a szélsőjobb. Az embereknek elegük van. Amire már a mainstream-nak is reagálnia kell - így az sem véletlen, hogy a Republikánusoknál az előválasztás során ezúttal már egy centrális és egy radikális jelölt közül lehetett választani.

"2. Közös hadsereg, közös energiaellátás - ezek mind olyan intézkedések, amik központosított hatáskört igényelnek. A világon nincs olyan hadsereg, aminek 27 parancsnoksága van, és mindegyik külön-külön megvétózhatja a többi 26 inzékedését."

Mint a dedósnak, legalábbis ahogy te képzeled. Nem a központi intézményekkel és döntéshozatali mechanizmusokkal van bajom. Így működött már az EU akkor is, mikor mi beléptünk. Hanem azzal az elvvel és igyekezettel, hogy az Unió csak úgy tarthatja fent világpolitikai tekintélyét, ha Brüsszel köré minél több jogkör csoportosul. Az erre való törekvés határozottan látszik. Nem igaz, hogy csak szuperközpontosítással lehet erősíteni az Uniót. Csak a hülye nem látja, hogy Brüsszel minél több jogkört maga alá kíván vonni. Amivel én nem értek egyet.

"3. Az egyetlen potenciális ellenfele egy közös uniós haderőnek az orosz hadsereg. Szóval teljesen értelmetlen állítás, hogy nem Oroszország ellen kellenek ezek az intézkedések, hanem csak úgy általában. Az egyetlen tényező, ami miatt Európában értékes erőforrásokat kell áldoznia a saját maga megvédésére, Putyin.2

Posztoló helyezte jóformán mindent gondolatát az Oroszországgal szembeni kontextusba. Az Európa előtt álló kihívások természete miatt viszont alapból hibás logika lenne a ruszkikra kihegyezni mindazt, amit én levezettem. Bevándorlás-és energiapolitikáról, környezetvédelemről és a közös európai haderő lehetőségéről. Utóbbi kapcsán az egyetlen irányuló tényező Oroszország.

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.02.27. 15:50:22

@Bryan élete: Mindaz amit leírtál, wishful thinking. V4 van, senki nem orrolt meg Orbánra. Nyilván a mostani kritikus helyzetben, amikor kötelező uniós együttmozgás van és egységes döntések születnek, a regionális érdekek háttérbe szorulnak illetve parkolópályára kerülnek. Nem lesz mindig így. Regionális együttműködésre szükség van, jó dolog a közös érdekérvényesítés - ami jelen van az Unió egyéb más területein is. Egy esetleges kormányváltás esetén is a visegrádi kapcsolatokat fent kell tartani.

chrisred 2022.02.27. 16:13:01

@Lesz még Magyar Köztársaság: "Kézenfekvő, hogy emiatt erősödik egyre jobban a szélsőjobb."

Az európai szélsőjobb, így Le Pen is, az orosz támogatás miatt erősödik. Ha nem Franciaországban élsz, akkor az ottani áldatlan állapotokról az orosz proipagandából értesülsz, aztán az vagy igaz, vagy nem.

"Nem a központi intézményekkel és döntéshozatali mechanizmusokkal van bajom."

Nem, neked azzal van bajod, hogy megpróbálják hatékonnyá tenni. Pont azt írtam le, hogy jelenlegi döntéshozatali eljárások alkalmatlanok arra, hogy bármilyen központosított szzervezet, mondjuk egy uniós haderő irányítása megoldható legyen.

"Bevándorlás-és energiapolitikáról, környezetvédelemről és a közös európai haderő lehetőségéről." A bevándorlás tagállami hatáskör, az energiapolitika és a katonai védelem egyaránt atóz oroszoktól való fenyegetettség egyik frontja.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.27. 16:13:58

"Putyin a legmagasabb készültségbe helyezte az orosz atomrakétákat"

Tapsoltok idióta narancskomcsik?
A patkány bepánikolt úgy látszik.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.27. 18:07:47

@fidess.hu: Nem éppen. Paks minden blokkjában 1 nap alatt 1 hirosimai atombombányi cucc hasad el. Egy blokk teljesítmény 20 év alatt több mint 7000 hirosimai atombomba. És ez csak egy blokk.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.27. 18:12:21

Putyin már pánikban kapkod. A saját tábornokai fogják Hágába szállítani.
süti beállítások módosítása