MaGYAUR

MaGYAUR

Orbán vágyálma a mozdulatlan „Gettó-Magyarország”

Ha már nem lehet a globális jobboldal királya, akkor teljhatalmú kiskirály akar lenni a magyar rezervátumban…

2022. március 31. - Magyaur

Orbánnak van programja: a magyarországi magyarok váljanak lelkileg „kisebbségi magyarokká”, mert ők, és csakis ők az „igaz” magyarok, akik engedelmességet mutatnak a magyar felsőbbség iránt, olyan keresztény magyarok, akik ellenállnak a nyugati „idegenséggel” szemben! Az orbánizmus lényege ez a falusias, „Szűkmagyar” látásmód, amely élet-halál harcot folytat a liberális, felvilágosult „Tágmagyar” szemlélettel!

A „szűk” optikájú nacionalisták mindennél többre becsülik az Elfogultságot, hiszen az Igazság nem számít - nincs is olyan, azt csak a globalista „álobjektívek” hirdetik, mondják ők - ezért akár a mítoszok és hazugságok által is, de erősíteni kell nemzeti önérzetet. Ilyen szempontból minden politikai kritika és nemzeti önkritika hazaárulás! Ez az orbáni beszűkült világnézet lényege.

Ha Orbánt újraválasztják, akkor egyfelől nem lesz kétségbeesve az életszínvonal zuhanásától, hiszen a „Szűkmagyar” szabadságért folytatott küzdelem természetesen áldozattal jár, de abban reménykedik, hogy a „nemzeti kormány helytállása” (ami persze bármit is jelenthet), meg a vallás gyógyírként fog hatni a tömegekre! Orbán elképzeléseiben Magyarország - az idegen országban elszigetelt székely enklávé/gettó mintájára – bezárkózik az EU-ban és dermedt állapotban túlél. Nem lesz sem keveredés más bőrszínűekkel, sem bevándorlás, sem kivándorlás. A Nyugattól való totális elszigetelődésre kell törekedni, amiben Orbán számít az anyagilag pórázon tartott magyar egyházak támogatására: a konzervatív és a hatalom iránt alázatos magatartás kultiválására.

Mire kell törekednie ebben a helyzetben a magyar ellenzéknek?

  • a „Tágmagyar” szemlélet tudatos alkalmazására: az „összmagyar nemzettudatra”, vagyis az orbáni-Magyarországtól Nyugatra menekülő magyarok egyenrangú állampolgárokként való befogadására!
  • Az 1848-49-es nyugatos, racionális és főleg republikánus magyar hagyományok felelevenítésére!
  • A szétszórt magyarság számára kirekesztő (trianoni) nemzetállami határok - és egyáltalán az Európai Unión belüli határok - leépítésére, illetve megszüntetésére!
  • Az Osztrák-Magyar-Monarchia iskolarendszerében felfénylő magyar géniuszhoz hasonló minőségi oktatási rendszer kialakítására, a finnországi példa követésére!
  • Magyarországnak olyan innovatív, fiatalos és szellemileg nyitott országgá kell válnia, amely zseniket vonz a világ minden részéről és tart meg itt a magyarság szellemi és anyagi gazdagodása és boldogsága érdekében!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr2317793593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2022.03.31. 08:20:50

Nem tudom mit szívott a post írója az elején, de jó anyag!

Amúgy igen, annyira nem szerencsés beengedni az országba sok-sok harmadik világbeli színesbőrűt, és nem csak azért mert a fekete nem szép, de azért is mert nem is okos. Legalábbis az ottani átlagpolgár nincs túlképezve, pont azért van ott akkora nyomor amekkora elől már az ottani polgár is menekül. És persze hozza a remek kis kultúráját, vallását. De ez elsősorban nem minket vág haza, hanem az EU-t - kivéve ha a derék nyugatiak kitalálják, hogy ezeket szét kell osztani azokba az országokba is, ahová amúgy nem jönnének.

"a „Tágmagyar” szemlélet tudatos alkalmazására: az „összmagyar nemzettudatra”, vagyis az orbáni-Magyarországtól Nyugatra menekülő magyarok egyenrangú állampolgárokként való befogadására!"

A magyarok már a gyurcsányi Magyarországról is nyugatra menekültek, már az EU csatlakozás előtt is, aztán a csatlakozással még többen, majd 2010 után amikor elérhetővé váltak a kedveltebb célországok is, amik addig a munkaerőpiacuk védelme címén moratóriumot kaptak, még többen. De ezeket nem kell befogadni, semmi szándékuk nincs hazajönni - legalábbis most még. A kinti négyszeres fizu és a fejlettebb infrastruktúra nagy úr.

"Az 1848-49-es nyugatos, racionális és főleg republikánus magyar hagyományok felelevenítésére"
Na ja. Csak ilyet kb. senki sem képvisel ma idehaza. De Orbánék még mindig közelebb állnak ehhez, mint az antiliberális "balliberálisok".

"A szétszórt magyarság számára kirekesztő (trianoni) nemzetállami határok - és egyáltalán az Európai Unión belüli határok - leépítésére, illetve megszüntetésére"
Schengenről hallottál már? Más kérdés, hogy a COVID felülírt egy-két dolgot, legalábbis ideiglenesen.

"Az Osztrák-Magyar-Monarchia iskolarendszerében felfénylő magyar géniuszhoz hasonló minőségi oktatási rendszer kialakítására, a finnországi példa követésére"
A finnek sem nagyon csináltak semmi értelmeset a Nokia óta. De már az is múlt idő.

"Magyarországnak olyan innovatív, fiatalos és szellemileg nyitott országgá kell válnia, amely zseniket vonz a világ minden részéről és tart meg itt a magyarság szellemi és anyagi gazdagodása és boldogsága érdekében!"
Erre kellene a kínai egyetem.

istvankah 2022.03.31. 15:22:07

Neked a meny-kampo a biblia!Meglátszik,hogy "grófi" családban volt a mutter takarító!Ennyi jött össze a "sarokból"!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.31. 21:59:03

@midnight coder: "antiliberális "balliberálisok"." - ez már beteges nálad.

Hol írt arról hogy 3. világból kell befogadni embereket?

élveteg 2022.04.01. 02:17:07

"A „szűk” optikájú nacionalisták mindennél többre becsülik az Elfogultságot, hiszen az Igazság nem számít - nincs is olyan, azt csak a globalista „álobjektívek” hirdetik, mondják ők - ezért akár a mítoszok és hazugságok által is, de erősíteni kell nemzeti önérzetet."

Na Magyaur Akkor tessék világosítsa már fel a nagyérdeműt hogy mi az Igazság ?

ulpius66 2022.04.01. 10:29:01

gettó (főnév)

1. Zsidó városrész egy nagyobb (keresztény) városon belül.
Az első gettót a pápa parancsára hozták létre Velencében 1516-ban. A leghíresebb gettó Varsóban volt, amely 1940-től 1943 május közepéig létezett.
2. Átvitt értelemben: Elkülönített városnegyed; egy nagyobb közösség alkotta városon belüli elkülönített (gyakran a többitől elszigetelt) városrész, ahol egy nemzeti, kulturális vagy vallási kisebbség él."

Magyar Úr!

Egyebekben te zsidó vagy?

LebensraumamOsten 2022.04.01. 10:50:07

Ulpius66 álnevű troll nyilván egy retkes kurtítottfaszú zsidra. Ez nem lehet kérdéses. Kb. olyan köpedék lehet, mint a Kiss Pék József nevű metélt féreg Bödőcs utolsó videójában. Az ilyeneket el kell taposni, porba kell alázni és ez még elég kevés ahhoz, amit érdemelnek. Persze az a legcsodásabb büntetés nekik, ha elveszik mindenüket és nyomorban élik le értéktelen életük hátralevő részét, miközben látják, hogy azok akiket ők lenéztek, kifosztottak, tönkretettek immár gyarapodnak, jóra fordult az életük és boldogok.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.01. 11:43:29

@ulpius66: "gyakran a többitől elszigetelt) városrész, ahol egy nemzeti, kulturális vagy vallási kisebbség él"
Szerinted ez zsidókról szól?

Bandibacsi34 2022.04.01. 14:50:53

"Az Osztrák-Magyar-Monarchia iskolarendszerében felfénylő magyar géniuszhoz hasonló minőségi oktatási rendszer kialakítására, a finnországi példa követésére"
"A finnek sem nagyon csináltak semmi értelmeset a Nokia óta. De már az is múlt idő"
A verseny es meritokratikus alapu oktatasi rendszernek semmi koze az LMBTQ stb alapu finn rendszerhez!!

2022.04.01. 14:54:42

@Igazamvanvagyigazamvan?: „ gyakran a többitől elszigetelt) városrész, ahol egy nemzeti, kulturális vagy vallási kisebbség él"“

Akkor ez hogyan érthető egy országra?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.01. 16:55:10

@Team Vincent: Látom a írói túlzás fogalma számodra ismeretlen. Többet kellene olvasnod! A fidesz propaganda anyagok nem alkalmasak a műveltséged elmélyítésére.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.01. 17:08:53

@ulpius66: Itt vagy te mocsok?

"ulpius66
2022.01.24. 13:46:24
Jujjjjjj, de izgi ........

Én már alig várom, hogy feldarabolják ukrajnát!

A legnagyobb részt a Fehéroroszok kapnák, elvégre tőlük vett el legtöbbet Ukrajna, az oroszok megkapnák az egész Donyeck-medencét és a Fekete-tenger melléket, a románok Bukovinát és Moldáviát, a lengyelek Lemberg és környékét (az úgyis évszázadokig lengyel volt.........

Mink magyarok meg Kárpátalját.........

Nagyon várom mán a háborút! "

rokaffya.blog.hu/2022/01/22/februar_9_az_orosz_ukran_haboru_kezdete?full_commentlist=1#comments

2022.04.01. 17:36:29

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: “ Többet kellene olvasnod! ”

Teszem ezt régóta, de mióta különböző blogokban a hozzászólásaid olvasom, egyre jobban épülő le. Az az érzésem a stílusod nem tesz jót nekem. Hála istennek csak párszor kell aludnom és el fogtok tűnni a névtelenségben

2022.04.01. 18:05:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: “ Sikerült feldolgoznod mit ért a gettón?”

Valoszinusitve, hogy valamilyen formában vannak erre vonatkozó ismereteid, évek a tudasszomjtol, hogy felvilagosits! Ne feledd mindjárt vasárnap van, tehát siess

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.01. 18:09:25

@Team Vincent: "Az az érzésem a stílusod nem tesz jót nekem." Akkor miért világosítsalak fel? Sajnálom, hogy érvényesítem veled szemben az intellektuális fölényemet és ez depresszióssá tesz téged. Ja, nem. Nem sajnálom. A gettó szó értelme megvan neked? Na akkor terjeszd ezt ki egy országra!

2022.04.01. 18:13:24

“ a finnországi példa követésére!”

Évek óta nyarakat turku közelében töltjük, sok ismerősünk van ott. Amit igazán nem értek, miért vagytok elájulva a finn modelltől. Egyáltalán nem különleges

2022.04.01. 18:17:06

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: “ A gettó szó értelme megvan neked? Na akkor terjeszd ezt ki egy országra!”

Először is latin szó és öntöde a jelentése, ezt terjesszen ki egy országra? Látom barátkozól a depresszió fogalmával, szugseged is lesz rá a jövőben.

Nancsibacsi 2022.04.01. 18:57:27

Ez a poszt színtiszta szalmabáb - tol egy kis drogot, álmodozik, aztán azt hiszi "az Orbán azt akarja hogy", és elkezd erről irkálni. Ez mégis kit érdekel? Valami színvonalat már, könyörgöm, mert ez így egy nagy nulla.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.01. 20:19:16

@Team Vincent: A gettó mióta latin szó? Ja és "szugseged" :-)) "barátkozól" :-))

élhetetlen 2022.04.01. 20:33:11

@Nancsibacsi: „Valami színvonalat már, könyörgöm”. Bezzeg a te 0 bejegyzésed roppant színvonalas. Írj már valamit, hogy lássunk színvonalat is! Na, a 0 az tényleg 0.

élhetetlen 2022.04.01. 21:34:00

@midnight coder: „és nem csak azért mert a fekete nem szép, de azért is mert nem is okos”. Te biztosan nagyon szép vagy, és okos is, csak egy kicsit szűk látókörű. Csak annyit kéne megértened, hogy aki nem kapott megfelelő képzést, az nem biztos, hogy buta, csak képzetlen. A következő generáció már kaphat megfelelő képzést, és kiderülhet, hogy sokan okosak is. A fehérek között is vannak sokan képzetlenek, és ostobák is.
A határátkelőn felülről a harmadik bejegyzés egy esküvőről szól. A vőlegény diplomás rendezvényszervező, a húga jogász, de szerinted nem lehetnek okosak. Ebben a témában pár hónapja azt írta valaki, hogy az unokahúgom azért ment feketéhez, mert olyan ronda, hogy másnak nem kellett. Elég cikik vagytok.

6.Lеninx 2022.04.01. 21:38:56

@élhetetlen: Bezzeg amikor jöttek a kubai lányok dolgozni ide, nem volt rasszizmus és egyébként is buktak a munkásőr egyenruhánkra.

blah blah 2022.04.01. 22:10:47

a fidesz szar országot akar teremteni, és látjátok 12 év alatt ez sem sikerült nekik
ezzel szemben a baloldal amit mostanában "ellenzékként" akarnak rebrandigelni csupa jószívű ember, akiknek aki nem látja a jószándékát igenis a világ leggonoszabb embere, igazán ne kérjük már számon a LYÓembereken azt az ici pici államcsődöt

6.Lеninx 2022.04.01. 22:14:53

@blah blah: Milyen államcsődről beszélsz? Tudod az mit jelent?

2022.04.01. 22:23:36

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Der Begriff stammt aus dem lateinischen und bedeutet Gießerei. Er wurde später als Bezeichnung für ein abgetrenntes Wohngebiet übernommen, da die jüdischen Einwohner in Venedig 1516 auf das Ghetto Nuovo (neue Gießerei) beschränkt waren.

Örulök hogy segithettem! Baratkozni veiled? Ne túlozd el

2022.04.01. 22:29:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Enzyklopedia britannica: The term comes from the Latin and means foundry. It was later adopted as a term for a segregated residential area, since Venice's Jewish residents were confined to the Ghetto Nuovo (New Foundry) in 1516.

blah blah 2022.04.01. 22:36:27

@6.Lеnin: technikai államcsőd, amikor egy állam adósságát újra önakaratán kívül kénytelen újraütemezni, és például ennek az indikátora amikor sírva csókolgatnak egy kis hitelkeretért IMF-es makkoscipőket, akik bizony súlyos a nemzettgazdság számára káros feltételeket szabtak hozzá, hiszen ők viszont akarják a pénzüket látni, nem pedig egy "nagyon kedvezményes hitel"

na ezért volt államcsőd

sóhegy049 2022.04.01. 22:57:40

Orbán vágyálma a mozdulatlan „Gettó-Magyarország”: Ez az álma a Covid alatt teljesült is.
-
Ha már nem lehet a globális jobboldal királya, akkor teljhatalmú kiskirály akar lenni a magyar rezervátumban… : Nyilván ezt kérik nálatok, így ezt kapjátok, ebben semmi extra nincs.
Olvasom, hogy lesz ott olyan megszorongatás, hogy O1G nehezen fogja kidumálni a saját sarát.
-
Kitartás... Még négy év, a többi majd elválik.

sóhegy049 2022.04.01. 22:58:57

@blah blah: Putyin haverotok is ott tart, nemsoká ti is.

blah blah 2022.04.01. 23:03:31

@sóhegy049: egyenlőre egyedül a kedvenc baloldalatok vitte csődbe az országot :)
gyurcsányisten, bajnaiisten

pistа18723 2022.04.02. 00:50:55

@Team Vincent: Na és mesélj te ostoba! Velencében milyen nyelvet beszélnek? Te tényleg ennyire műveletlen vagy? Akkor mire vered itt magad?

pistа18723 2022.04.02. 00:51:39

@blah blah: Tehát nem ütemeztek át adósságot, vagyis nem volt államcsőd, te ostoba!

6.Lеninx 2022.04.02. 00:52:16

@blah blah: Hazudsz, nem volt államcsőd.

fkv.115 2022.04.02. 07:56:26

@blah blah: Meg a jobberkomcsijaid. 400 Ft-os eurot csak ezek a zsidrákok tudtak produkálni.

Müge Szagos 2022.04.02. 08:18:19

Hát persze! Jöjjenek a turbánosok,meg a faszos nők! Mi is legyünk nyitottak a faszságokra.nyugatra az megy aki pénzéhes,annak az itthoni fizetés sose lesz elég,de jól érzi majd magát Londonban mosogatva,és 20an lakva egy albérletben.

Nancsibacsi 2022.04.02. 09:42:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Sikerült már valami ÖNÁLLÓ számítást odaraknod az enyémmel szemben? Vagy legalább felfogni a válaszaimat? Általános akadémia 4. osztály megvolt?

Nancsibacsi 2022.04.02. 09:43:59

@élhetetlen: Szoktam válaszolni - amikor van mire. De ez a poszt sima lázálom, mindenféle tényt nélkülöz. De akkor legalább kérdezek: ami a posztban le van írva, abból emelj ki légyszi 1 darab tényt, ami tényleg tény, alátámasztható, és érdemben lehet rá válaszolni.

2022.04.02. 12:41:39

@pistа18723: “ Na és mesélj te ostoba! Velencében milyen nyelvet beszélnek? Te tényleg ennyire műveletlen vagy? Akkor mire vered itt magad?”

Velencében olaszul beszélnek aminek a latin nyelv az alapja.
Örülök Matyi, hogy újra itt vagy, sajnos úgy látom a gyógyszerek nem hatnak

2022.04.02. 12:45:18

@pistа18723:
Továbbá: Az olasz nyelv (olaszul lingua italiana) az indoeurópai nyelvcsalád itáliai ágán belül az újlatin nyelvek csoportjába tartozik.

A ghetto szót először Velencében alkalmaztak. Mit is írtam a Kurt urfinak? Egy latin kifejezés a gettó. Akkor most ki a műveletlen?

sóhegy049 2022.04.02. 12:56:14

@blah blah: Csődben voltatok? A faszt! A fél világ szopott akkor, idióta, hazudozzál, mondom, lesz még ott sírás-rívás! De miért is érdekel engem ez? :-)))

pistа18723 2022.04.02. 13:19:32

@Team Vincent: Az olasz nem latin, csak latin eredetű. Tehát a Velencéből származó ghettó nem latin. Most már csak magyarázkodsz.

"A gettó (olaszul: ghetto) eredetileg a zsidónegyedet, a zsidók által lakott városrészt jelentette, amelyet eredetileg csak a közös életmód miatt hoztak létre, később a mindenkori hatalom jelölte ki kényszerlakhelyül. A gettók eredetére nézve a szó jelentése adhat némi eligazítást. Valószínűleg a héber get szóból származik, ami elválasztást vagy válólevelet jelent. Velence keresztény lakossága fallal elválasztott városnegyedbe száműzte a helybéli zsidó lakosságot. Ennek megfelelően a gettó kifejezést először Velencében kezdték el használni a zsidók saját magukra, illetve körbefalazott városnegyedük megjelölésére."

pistа18723 2022.04.02. 13:20:15

@Team Vincent: "Akkor most ki a műveletlen?" - te.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.02. 14:32:22

@Müge Szagos: "faszságokra.nyugatra az megy aki pénzéhes,annak az itthoni fizetés sose lesz elég,de jól érzi majd magát Londonban mosogatva,és 20an lakva egy albérletben"

Ezt szépen felmondtad.
Kár, hogy gondolkodni elfelejtettél.
Pénzéhes, ezért megy nyugatra, és albérletben él..

Ez azt jelenti, hogy számára egy albérlet huszadmagával kitörés a magyarországi állapotból. Mi lehet Magyarországon?
Csirkefarhát?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.02. 14:34:00

@blah blah: hát, nem. 2012 volt az év, amikor csőd közelbe kerültünk. Csődben nem volt az ország, sosem. Buta vagy, de legalább tájékozatlan.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.02. 14:37:43

@Team Vincent: úgy érthető egy országra, hogy kivetíted.
Tudod, mint a karantén esetében.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.02. 14:41:39

@Team Vincent: Akkor szeretnélek felvilágosítani, a gettó nem zsidó negyedet jelent. New Yorkban például feketék lakják. Ja, fekete zsidók?
Mellesleg:
The term has deep cultural meaning in the United States, especially in the context of segregation and civil rights; as such, it has been widely used in the country to refer to poor neighborhoods. It is also used in some European countries such as Romania and Slovenia to refer to poor neighborhoods.[4

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.02. 14:43:07

@Team Vincent: miközben Írországban:
Ghettos emerged in Belfast during the riots that accompanied the Irish War of Independence. For safety, people fled to areas where their community was the majority

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.02. 14:46:12

@Team Vincent: "The existence of ethnic enclaves in the United Kingdom is controversial. Southall Broadway, a predominantly Asian area in London, where less than 12 percent of the population is white, has been cited as an example of a 'ghetto', but in reality the area is home to a number of different ethnic groups and religious groups.[51]"

Nincs fallal elkerítve, nem zsidók, és különböző vallások keverednek...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.02. 14:53:22

@blah blah: ": technikai államcsőd, amikor egy állam adósságát újra önakaratán kívül kénytelen újraütemezni, és például ennek az indikátora amikor sírva csókolgatnak egy kis hitelkeretért IMF-es makkoscipőket, akik bizony súlyos a nemzettgazdság számára káros feltételeket szabtak hozzá, hiszen ők viszont akarják a pénzüket látni, nem pedig egy "nagyon kedvezményes hitel"

na ezért volt államcsőd"

Hú, vazze! Nem, nem ez az államcsőd definíciója.
Államcsőd az, amikor egy állam nem tudja visszafizetni a hiteleit. Legalább 3 negyedév kell hozzá.
Államcsőd az, amikor nem kap újabb hitelt, hogy kifizesse fennálló lejárt tartozásait.
Ilyen akkor sem volt, amikor 2012 első negyedévében volt, amikor a kibocsájtott államkötvényeket nem vásárolták. Az államcsőd közeli helyzet volt.

2022.04.02. 15:01:18

@Igazamvanvagyigazamvan?: “ Akkor szeretnélek felvilágosítani, a gettó nem zsidó negyedet jelent. ”

És én ezt hol írtam? Összekeversz szellemi barátod dal pityuval, aki a Wikipédiát idézte ami biztosan nagyon hiteles.

2022.04.02. 15:02:54

@pistа18723: “ Akkor most ki a műveletlen?" - te.”

Egyértelmű volt hogy valami ilyen választ kapok

midnight coder 2022.04.02. 15:24:43

@élhetetlen: Nem azt mondom hogy a néger genetikailag hülye, hanem azt, hogy az a kultúra amit magával hoz, szépen vele marad élete végéig, és tovább is adja azt. Ha a kicsi Kunta Kintét fél évesen kiemelnék a családjából és áttennék egy fehér családba, nyilván tökéletesen beilleszkedne, és kb. olyan okos lenne mint bárki más. Csak ez egyrészt nácizmus lenne, másrészt nagy tömegben kivitelezhetetlen. Így viszont Kunta Kinte ükunokája sem volt beilleszkedni. Nyilván lehetnek kivételek, de társadalmi szinten az átlagpolgár az aki számít. És ő pont úgy nem fog, ahogy Pl. a cigányoknak is vannak ezen a téren problémái, pedig ők azért nem egy generáció óta vannak velünk. És mivel Átlag Kunta Kinte nem fog beilleszkedni, így az előítéletek is növekedni fognak a feketékkel szemben. A mai európai kb. annyit találkozott velük, hogy a néger szolga behozta neki az öt órai teát. De ha elegen lesznek, akkor meg fognak jelenni az etnikai/faji/vallási jellegű konfliktusok is.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.02. 15:40:44

@midnight coder: "Ha a kicsi Kunta Kintét fél évesen kiemelnék a családjából és áttennék egy fehér családba, nyilván tökéletesen beilleszkedne, és kb. olyan okos lenne mint bárki más. Csak ez egyrészt nácizmus lenne, másrészt nagy tömegben kivitelezhetetlen."

Mi lenne ha végre megtanulnád mit jelent a náci és helyesen használnád? Mert speciel pont a nácizmus ellentettjét írtad le,

Tanuld már meg!

"Ideológiájának fő jellemzői a pángermán sovinizmus, rasszizmus és antiszemitizmus, kiindulópontja a szociáldarwinizmus volt, az az elképzelés, miszerint az emberi fajok közötti versenyben a legrátermettebbnek kell fennmaradnia, a többieknek pusztulás vagy alávetettség a sorsa. A germánokat, az úgynevezett északi fajt tekintették a legtisztább árja fajnak, amely uralkodásra hivatott."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.02. 15:42:59

@Nancsibacsi: Sikerült már megértened hogy elmehetsz a fenébe a számításaiddal,az ÁSZ számai a hivatalosak?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.02. 15:45:17

@Team Vincent: A gettó nem latin szó, mert eredetileg héber. A latin meg nem azonos az olasszal. Te tényleg ennyire buta vagy genetikailag, vagy kioperálták az agyadat és narancslét töltöttek a helyére?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.02. 15:46:44

@Team Vincent:

"Team Vincent
2022.04.02. 15:02:54
@pistа18723: “ Akkor most ki a műveletlen?" - te.”

Egyértelmű volt hogy valami ilyen választ kapok"

Miután ez az igazság, persze hogy mindenki így reagál rád. Te szellemi gettóban vagy, kurva magas falakkal körülvéve.

pistа18723 2022.04.02. 16:55:13

@Team Vincent: És te idéztél valamit arról a lázálmodról hogy a gettó szó latin eredetű? Meg sem tudod különböztetni a latint az olasztól, ebből is látszik, hogy egy selejt, egy mongolidióta fidesz csicska vagy.

Sadist 2022.04.02. 18:55:42

@midnight coder: "Ha a kicsi Kunta Kintét fél évesen kiemelnék a családjából és áttennék egy fehér családba, nyilván tökéletesen beilleszkedne, és kb. olyan okos lenne mint bárki más."

Nope, az intelligencia nagyrészt öröklött, az átlag dindut sajnos hiába képezed, járatod akármilyen elit iskolákba, az intelligenciája soha nem fogja elérni pl. egy átlag askenázi zsidóét.
Nem véletlenül nem látni sakkversenyeken fekete nagymestereket. Kosárlabdában és futásban viszont legalább annyira felülreprezentáltak, mint IT és egyéb mérnöki területeken az ázsiaiak.
A különböző emberi rasszok nem csak kinézetben és fiziológiában különböznek, hanem bizony kognitív képességekben is, de ezt a kibaszott makacs tényt az egyenlőségfetisiszta balosok képtelenek feldolgozni.

élhetetlen 2022.04.02. 20:55:55

@Nancsibacsi: Félreértettél. Nem az a kérdés, hogy szoktál-e válaszolni. Ez egy blog, valakié, és, ha nem tartod elég színvonalasnak, akkor tovább lapozol. De az mókás, hogy úgy vársz színvonalat valakitől, hogy te magad még egyetlen blog bejegyzést sem írtál. Persze, ha írtál volna, az színvonalas lenne. Ja.
„emelj ki légyszi 1 darab tényt, ami tényleg tény, alátámasztható, és érdemben lehet rá válaszolni.”
Legyen meg az egy mondatod: „Ha már nem lehet a globális jobboldal királya, akkor teljhatalmú kiskirály akar lenni a magyar rezervátumban…„. Tényleg tény, hogy strómanokon, a családtagjain keresztül körbe vásárolta a Balatont, megvették fél Fejér megyét, és, hogy mikor a veje lebukott a világítás üggyel, akkor, hogy az OLAF ne foglalkozhasson vele, visszamondta az EU-s pénzt, és kifizette a vejét adópénzből. És erre válaszolhatsz „érdemben”, hogy nem is igaz, mert….

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.02. 21:09:53

@Team Vincent: "Team Vincent22 órája@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Enzyklopedia britannica: The term comes from the Latin and means foundry. It was later adopted as a term for a segregated residential area, since Venice's Jewish residents were confined to the Ghetto Nuovo (New Foundry) in 1516"

Azért Az gáz, hogy arra sem emlékszel , mivel támasztottad alá véleményed. Te egy nulla vagy. SZellemileg is, fideszes szócsőként is, entitásként is. Jajj, bocs, ez meghaladja felfogóképességed. Szar vagy.

Visceroid 2022.04.02. 21:19:17

"Ha már nem lehet a globális jobboldal királya, akkor teljhatalmú kiskirály akar lenni a magyar rezervátumban…"

Ne sírjatok, hanem nyerjetek választást.

gigabursch 2022.04.02. 21:21:06

Tyű, de alacsony a kerítés!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.02. 21:26:48

@Visceroid: tudod, a választá eredmény mindig korellál a választók szellemi szinvonalához.

2022.04.02. 21:41:08

@pistа18723: :-))))))

Aztán sirjatok holnaptol

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.02. 21:47:46

@Team Vincent: Kezded kapisgálni mi a különbség a latin, olasz és héber nyelv között? :-)) A no comment azt jelenti, hogy nem tudod igazolni az eredeti állításodat, hogy a gettó latin eredetű? A no comment azt jelenti hogy gyáván elkotródsz? A no komment azt jelenti hogy beismered mennyire műveletlen fasz vagy? :-))

2022.04.02. 22:01:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nem a nő comment azt jelenteni, kar az időmet rad pazarolni

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.02. 22:04:42

@Team Vincent: Nő comment? Ja, hogy hülye picsa vagy? :-)) Na mi lesz azzal hogy a gettó szerinted latin eredetű? Meddig égeted magad?

élhetetlen 2022.04.02. 22:24:14

@midnight coder: „Nem azt mondom hogy a néger genetikailag hülye”. Bocs, nyilván csak félreértettem ezt a mondatodat: „és nem csak azért mert a fekete nem szép, de azért is mert nem is okos”.
Magyarországon minden fehér zseniális? Nem. Még a diplomások közözz is szép számmal vannak hülyék. Ha őket emelnéd ki a családból, akkor megjönne az eszük? Nem, mert a családok sem egyformák. Nem ragozom, mit lehet tanulni még jól szituált családokban is.
„Így viszont Kunta Kinte ükunokája sem volt beilleszkedni”. Ennek az állításnak nem sok alapja van, legfeljebb az előítéleted. Ha egy gyerek már Angliában születik, és ott jár iskolába, természetes lesz neki, hogy a hétköznapok olyanok, amilyenek, és átlagpolgár lesz belőle.
„a cigányoknak is vannak ezen a téren problémái”. Igen, már sok minden volt itt, kezdve attól az időtől, mikor nem foglalkoztak velük, putriban éltek, de elvégeztek a faluban minden olyan munkát, amit más nem, aztán volt, hogy kaptak lakást, és mivel fűtőanyag nem volt, hát elégették a parkettát, mert eddig is megvoltak nélküle, aztán jött a Farkas Flóriánba tömött pénz. Ami működhetne, és erre kellene költeni, hogy kezdő tanároknak egy-két évre szolgálati lakást, fizetést adni azért, hogy az általános iskolákban délután külön foglalkozzanak azokkal a gyerekekkel, akiknek a család nem tud, vagy nem akar segíteni (nem csak cigányok). Ugyanis, ha már a második, harmadik év végére leszakadnak, nem tanítják meg őket tanulni, akkor már tényleg csak rendzavarók lesznek az órán, és bukott minden. Ha ezt kibővítenénk egy fél órás sporttal, és egy zuhanyozással, másnap már nem lenne kérdés, hogy ki mellett ül a gyerek.
„ És mivel Átlag Kunta Kinte nem fog beilleszkedni, így az előítéletek is növekedni fognak a feketékkel szemben.”. Ez inkább politika, és uszítás kérdése. Ne mondd, hogy egy banya azért üvöltötte le a villamosról a 13 éves félvér lányt, hogy menjen a saját országába, mert már inzultálta egy 13 éves félvér lány! Vagy a másik, aki leköpte a Hősök terén az amerikai stáb fekete tagját. Ez nem a színes bőrűek beilleszkedési problémája, ez a magyaroké.
Ennyi. Nem gondolom, hogy ez a pár sor megváltoztatja a hozzáállásodat, de azért leírtam

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.02. 22:34:15

@Team Vincent: Ilyen ideges vagy már? megremeg a kezed és kattingatsz össze-vissza?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.02. 22:38:02

@Team Vincent: De ha szerinted van geto mint olasz szó, akkor a gettó mégsem latin eredetű? :-))

élhetetlen 2022.04.02. 22:53:10

@Sadist: „az átlag dindut sajnos hiába képezed, járatod akármilyen elit iskolákba, az intelligenciája soha nem fogja elérni pl. egy átlag askenázi zsidóét.”. A magyarok többségének intelligenciája el fogja érni az askenázi zsidóét? Vagy egyáltalán ez a cél? Nem elég, ha jó orvos lesz belőle? (Vagy valami más?). Te sakk nagymester vagy? Mert ha nem, téged is le lehet minősíteni, ugye?
„A különböző emberi rasszok nem csak kinézetben és fiziológiában különböznek, hanem bizony kognitív képességekben is, de ezt a kibaszott makacs tényt az egyenlőségfetisiszta balosok képtelenek feldolgozni.”. Te meg azt nem vagy képes felfogni, hogy „egyenlőségfetisiszta balosok”. nem azt akarják, hogy egy hat elemit végzett személy operáljon az egyenlőség nevében, csak, hogy okos, buta, átlag elfoglalhassa azt a helyet a társadalomban, amit a képességei szerint megérdemel. Ne kezeljék alsóbbrendűként sem a bőrszíne, sem a nemi identitása, sem a vallása miatt. Hogy ezt megértsd, használd a rasszod szerint kimért intelligenciádat, bár nem hiszem a hozzászólásod alapján, hogy elég lesz.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.03. 01:09:54

@Team Vincent: "?: “ Akkor szeretnélek felvilágosítani, a gettó nem zsidó negyedet jelent. ”

És én ezt hol írtam? Összekeversz szellemi barátod dal pityuval, aki a Wikipédiát idézte ami biztosan nagyon hiteles"

Például itt:
"
Team Vincent1 napja@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Enzyklopedia britannica: The term comes from the Latin and means foundry. It was later adopted as a term for a segregated residential area, since Venice's Jewish residents were confined to the Ghetto Nuovo (New Foundry) in 1516."

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.03. 01:14:27

@Team Vincent: "early 17th century: perhaps from Italian getto ‘foundry’ (because the first ghetto was established in 1516 on the site of a foundry in Venice), or from Italian borghetto, diminutive of borgo ‘borough"

Tehát nem latin. Olasz. Az 1500-as években már nem beszéltek latinul, bár voltak latin nyelvek, például az olasz.
De érdekesség, hogy a gettó elnevezés később rakódott rá a jelenségre.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.03. 01:16:09

@Team Vincent: ja, és mint kiderült, nem biztos, hogy az öntöde a gettó eredete.lehet, hogy a borghetto.

Sadist 2022.04.03. 15:06:02

@Igazamvanvagyigazamvan?: Kibaszott ostoba vagy és képtelen vagy szöveget értelmezni.

Sadist 2022.04.03. 15:06:46

@élhetetlen: Te is kibaszott ostoba vagy és képtelen vagy szöveget értelmezni.

Sadist 2022.04.03. 15:07:21

Még valaki esetleg?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.03. 16:04:11

@Sadist: "early 17th century: perhaps from Italian getto ‘foundry’ (because the first ghetto was established in 1516 on the site of a foundry in Venice), or from Italian borghetto, diminutive of borgo ‘borough"

Miért, hogy kell értelmezni?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.03. 21:56:09

@Sadist: tehát nemhogy nem tudod értelmezni, de mégcsak nem is érted.

Sadist 2022.04.03. 22:38:50

@Igazamvanvagyigazamvan?: Húzd már ki a fejed a picsádból és töröld ki a szart a szemedből, hogy lásd, mire válaszoltam, te foshuzal!

élhetetlen 2022.04.03. 23:52:26

@Sadist: Én értelmeztem, értettem amit írtál, azért válaszoltam azt, amit. Te a válaszomat nem tudtad értelmezni, ezért csak annyit hánytál ide, hogy én kibaszott ostoba vagyok. Ilyen a komment folyam, mindenki azt ír, amit akar, vagy amire képes, ha nem tudsz megérteni vagy cáfolni valamit, írhatod, hogy én vagyok ostoba, nem jelent semmit. De te vigyázz, nehogy a lángelmédtől meggyulladjon a hajad, ha van, ha nincs, a fejbőr megégése is biztosan fájdalmas.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.04. 10:13:30

@Sadist: nem volt kérdés. Tehát nem válaszoltál semmire. Felhívtam figyelmedet, hogy azèrt, mert te nem hallottál róla, még vannak okos feketék is.
Tehát az derül ki, hogy nem tudod értelmezni az információt, vitára alkalmatlan vagy, előítéletesen, érzelemből alakítasz véleményt és reagálsz.
Eldöntött, hogy ki az ostoba . Te. De nagyon.
Nekem úgy tűnik, hogy felvettél egy nicket, amit viccesnek találtál, és most megpróbálsz úgy is viselkedni.

Sadist 2022.04.04. 14:19:09

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Felhívtam figyelmedet, hogy azèrt, mert te nem hallottál róla, még vannak okos feketék is."

Sehol még csak hasonlót se írtam, hogy a feketék között nincs kiemelkedően intelligens, te retardált fasz. Ilyen csökött aggyal és zéró intelligenciával miért akarsz belepofázni olyan témába, ahol még az állítást se vagy képes értelmezni?

Sadist 2022.04.04. 14:23:39

@élhetetlen: "Én értelmeztem, értettem amit írtál, azért válaszoltam azt, amit."

Nem, kurvára nem értelmezted, hanem gyártottál egy szalmabábot és azt püfölted, mint egy retardált idióta.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.05. 10:34:15

@Sadist: "
Nope, az intelligencia nagyrészt öröklött, az átlag dindut sajnos hiába képezed, járatod akármilyen elit iskolákba, az intelligenciája soha nem fogja elérni pl. egy átlag askenázi zsidóét.
Nem véletlenül nem látni sakkversenyeken fekete nagymestereket. Kosárlabdában és futásban viszont legalább annyira felülreprezentáltak, mint IT és egyéb mérnöki területeken az ázsiaiak.
A különböző emberi rasszok nem csak kinézetben és fiziológiában különböznek, hanem bizony kognitív képességekben is, de ezt a kibaszott makacs tényt az egyenlőségfetisiszta balosok képtelenek feldolgozni"

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.05. 10:35:33

@Sadist: a dokik elmentek már? Tudod, a Tourette, meg az a másik, a német, amelyik mindig átrendezi a szobádat.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.05. 10:37:44

@Sadist: "
Sehol még csak hasonlót se írtam, hogy a feketék között nincs kiemelkedően intelligens, te retardált fasz"

"Nem véletlenül nem látni sakkversenyeken fekete nagymestereket"

Sadist 2022.04.05. 14:48:24

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ismerkedj az átlag fogalmával és a normál eloszlással, te bárgyú pöcs!
Nézd, milyen rendes vagyok, segítek:
www.semanticscholar.org/paper/1.1-What-is-3-1.2-Subjects-in-Modern-4/badbc77ae30dab1ac7a5e2f905affefc0e5a5fd6/figure/16
Ha a felső ábrát nézed, látható, hogy kis különbség a várható értékben (gyk. átlagban) elég jelentős különbséget tud okozni a szélsőértékekben. Magyarul ha veszed két rassz intelligencia görbéjét és mondjuk 160 IQ pontnál elvágod és csak a fölötte lévő területet nézed, akkor az fog kijönni, hogy az ázsiaiak vagy a fentebb említett askenázi zsidók és a feketék között arányaiban jelentős különbség lesz, nem azt, hogy nincs 160+ IQ-jú fekete.

Kurvára unom már, hogy amikor előjön a különböző rasszok vagy a férfi-nő különbségek téma, állandóan ilyen középiskolai szintű dolgokat kell magyaráznom.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.05. 16:07:02

@Sadist: akkor ne magyarázd. Azt azért nem kéne figyelmen kívül hagyni, hogy milyenek a társadalmi különbségek.
De mondok mást, gyáriidióta, tourettes beteg: az intelligencia fogalma sincs tisztázva. Mondjuk van, aki eleve nyolc fajtáját különbözteti meg.
Látod, nyomoronc, a statisztikád nem mond semmit. Ráadásul hamis képet tud közölni. Azt pedig végképp nem mutatja, milyen halmazt vizsgál.

Sadist 2022.04.05. 16:27:56

@Igazamvanvagyigazamvan?: "az intelligencia fogalma sincs tisztázva"

Csak te nem vagy tisztában vele. Az intelligencia a pszichológia legtöbbet kutatott és legmegalapozottabb fogalma.

"Mondjuk van, aki eleve nyolc fajtáját különbözteti meg."

Olvasgass még egy kicsit a témában, mert láthatóan halvány lila fingod sincs róla.

"Látod, nyomoronc, a statisztikád nem mond semmit. Ráadásul hamis képet tud közölni."

A statisztika azt mondja, amit leírtam, ebből te a csökött elméddel csak egy eltorzított, hamis képet szűrtél le.

Úgyhogy takarodj vissza a kurva anyádba!

Sadist 2022.04.05. 16:39:27

@Igazamvanvagyigazamvan?: Édesfaszom... te még az átlag bloghu-s fotelkomcsi trollnál is nagyságrendekkel ostobább vagy. Profession meg harmoniaban.hu, miért nem rögtön díványt vagy blikket linkelsz?
Tessék, majd ha ezt végignézted és megértetted, akkor beszélhetünk: www.youtube.com/watch?v=D7Kn5p7TP_Y
Addig meg inkább kussolj!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.05. 16:53:40

@Sadist: hu.warbletoncouncil.org/tipos-test-de-inteligencia-1041

Hogy lásd, még azt is belinkelem neked, hogy mérni is más módon mérik.
Ebben sincs egységes rendszer.
Kedves tourettes! A szellemi fogyatékos intelligencia teszted hogy sikerült?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.05. 16:54:55

@Sadist: miért, a you tube az hiteles forrás?Na neee.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.05. 16:56:22

@Sadist: Howard Gardner neve mond valamit?

Sadist 2022.04.05. 17:26:53

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Mondom előbb nézd végig a linkelt, IQ-ról szóló egyetemi előadást, addig pedig kussolj szépen!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.06. 00:24:47

@Sadist: megnéztem. Úgy tűnik, te nem értetted...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.06. 00:31:33

@Sadist: az előadásban csak bizonyos szempontokból vizsgálja a dolgokat a jó doktor.
Aki, mellesleg erősen reakciós nézeteket vall. Valamint kissé túllőtte magát depresszió elleni drogokkal, mert ilyen egy jó pszichológus, aki érti a szakmát...aztán elvonózott.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.06. 00:39:31

@Sadist: It’s true that he’s not a white nationalist,” says David Neiwert, the Pacific Northwest correspondent for the Southern Poverty Law Center and the author of Alt-America: The Rise of the Radical Right in the Age of Trump. “But he’s buttressing his narrative with pseudo-facts, many of them created for the explicit purpose of promoting white nationalism, especially the whole notion of ‘cultural Marxism’. The arc of radicalisation often passes through these more ‘moderate’ ideologues.”

Ennyi. Nem tudtam, hogy te az intelligenciát, a Fox news és Trump magasságából szemléled.
süti beállítások módosítása