MaGYAUR

MaGYAUR

Ki a magyar?

2022. május 12. - Magyaur

A választások után, immár lehiggadva, üdvös volna, ha a győztes orbánisták színt vallanának arról, kit tartanak magyarnak…

Aki kivándorolt, vagy akik mostanában vándorolna ki az tekinthető-e magyarnak?

Vajon magyar-e az a honfitársunk, aki közben zsidó, szerb, szlovák, sváb identitású is? Vagy ha valaki színes bőrűvel kötött házasságból született; más bőrszínű, más szemvágású stb. "keverék", de magyar anyanyelvű, magyar kultúrájú – az „idegen”, vagy sem?

Mert sok kormányközeli megnyilatkozásból az derül ki, hogy csak az a "magyar", aki nemzeti érzelmű (vajon még mindig az a feltétele ennek, hogy „az a magyar, akinek  fáj Trianon”?), aki vallásos (tehát templomba járó keresztény, vagyis az ateisták, a vallásilag közömbösök nem részei a nemzetnek) és aki Orbánra szavazott (vagyis az ellenzékiek, ha nem is kifejezetten hazaárulók, de majdnem…).

Nos Orbán-hívők; valóban ettől magyar a magyar? Valóban ennyire kirekesztők és öncsonkítók vagytok?

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5217829769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

György Csaba Nagy 2022.05.12. 14:08:36

A Haza nem lehet ellenzékben! (Orbán, 2002).
Az ellenzék nem része a nemzetnek (Kövér, 201valahány).
Nemzeti méltatlanságaink azokat tekintik magyarnak, aki rájuk szavaz. Engem viszont cseppet sem érdekel véleményük, a kérdésre magamban és magamnak válaszolok.

istvankah 2022.05.13. 07:16:39

Szerintem leszarom,ki a magyar,ha nem EMBER módjára él és viselkedik!Lásd a vallásos lebutított többséget!

midnight coder 2022.05.13. 07:31:50

Nekem a magyar az csak az egyik identitásom a sok közül. Igen, magyar vagyok, de ezen túl férfi, fehér, európai, középkorú, programozó, konzervatív, liberális, agnosztikus, stb. Az, hogy épp melyik identitásom a fontos az adott kérdéstől függ. Általában a magyar identitásom kerül elő a legritkábban.

midnight coder 2022.05.13. 07:41:37

@György Csaba Nagy: Igazából a magyarság, és európaiság elég nagy mértékben érdekközösséget is jelent. Pl. az, hogy most a derék európai liberrált politikusok lazán beáldozzák Európa érdekeit az ukrán zenebohóc parancsára az USA érdekeivel szemben, illetve hogy már több mint 30 éve nem az európaiak, hanem mindenki más érdekeit képviselik, az nem azért van mert lovon ülve, hátrafelé nyilazva szeretném meghódítani a világot, hanem mert az elkövetkező 30 évben én is pont úgy fogok szívni a hülyeségeik miatt, mint minden európai és magyar polgár. A másik oldalon Viktor bácsit sem azért utálom a stadionjaival mert zavar hogy az IQ bajnokok nézik a falábúakat és üvöltik hogy huhaaa anyád, hanem mert azok a milliárdok amikért ezeket a betonmonstrumokat felhúzták, mehetnének jobb helyre is. Másrészt, nem biztos hogy annyira jó iránynak tartom az orrodat is tisztíccsa kultúra terjesztését. És nem is annyira csak azért mert nem ezt tartom az emberiség szellemi csúcsteljesítményének, hanem inkább mert kicsit elhaladt felette az idő. Kerékpárutakkal többre mennének.

György Csaba Nagy 2022.05.13. 13:41:41

@midnight coder: Igen, az érdekvédelem az országvezetők legfontosabb feladata. Elmaradott, kis országunk esetén ez jelentené az eladósodottság mielőbbi felszámolását, mert az adósság kamatterhe legalább 5 %-kal visszavágja a fejlesztésre és fogyasztásra fordítható nemzeti jövedelmet. Mi is kéne még? Jó kormányzás, a nagy rendszerek (egészségügy, oktatás, vidékfejlesztés) hatékony működtetése. Ennek nyoma sincs, s Orbántól ilyen nem is várható: ő fenntartja a kliensrendszert, tagadja a teljesítménykényszert, lop utódainak a következő 17 nemzedékre elegendőt, s kiéli gyermekkorban gyökerező szeszélyeit. Ebből felzárkózó országjövőt remélni hagymázos álom.
Európa más ügy, még bonyolultabb. Kellene egységes kül- és hadügy, jogrendszer a világpolitikai tényezővé váláshoz. Erre irányuló akarat pedig nincs, a nagyok részéről sem, csak frázisok. Az USA nyugodt lehet Európával szemben, koncentrálhat Kínára, akivel szemben bizonnyal veszteni fog, de a maradék világnak az sem válik hasznára: a kínaiak legalább olyan önzőek, mint a jenkik, csak még rafináltabbak és szándékleplezőek.

ulpius66 2022.05.13. 14:39:50

Magyar Úr!

Előbb azt kéne tisztázni, ki a zsidó?

evilwolf 2022.05.13. 18:44:10

A zembertelen fidesz törvényei, rendeletei, kommentjei alapján az alábbi tapasztalataim vannak, hogy náluk ki számít magyarnak:
1., régi fideszes pártkönyves
2., fideszes pártkönyves
3., erdélyiek
4., az MKP-ra szavazó szlovákiai magyarok. (a MOST-HÍD-ra szavazók már nem)
5., Pásztorékra szavazó vajdasági magyarok
6., azok a többi kint élő magyarok, akik azt fújják amit Orbán hallani akar, és a ruházatuk is igazolja, hogy magyarabbak
7., akiket a fidesz annak tart
---------
Persze, papírforma szerint mindenki magyar, aki ide született vagy megadták neki az állampolgárságot, de arról meg nem tudsz lemondani, ha nincs másik állampolgárságod.
Hiába kéred, az EU sem engedi, hogy töröltesd magad az állampolgárságból, ha nincs másik állampolgárságod, így a fidesz hivatalosan nem tudja törölni az állampolgárságod, legfeljebb kinyilváníthatja a véleményét, hogy nem tart magyarnak, mert nem tetszik amit írsz, mondasz.

Tibor Rajna 2022.05.21. 00:53:02

Magyar az, aki számára a magyar NÉP biztonsága, jövője és fennmaradása MINDEN esetben FONTOSABB, mint bármely másik nép (beleértve Izrael népét, tehát a zsidókat is) biztonsága, jövője és fennmaradása.
A magyar NÉP nem kiválasztott,sem más népek elnyomására, sem más népek kiszolgálására, sem semmi egyébre.
A magyar NÉP kevert nép, Atilla leszármazottjainak és az általuk befogadott békés és dolgos szándékkal érkezők nagy családja.
A magyar NÉP identitásának felmorzsolása évtizedek óta folyik, 2010-ben felgyorsult, 2012-ben már az alkotmányából is VÉGLEG kitaszították népünket. Az Alaptörvény egyik célja a magyarság nemzeti meghatározása volt, ami lehetetlenné teszi annak levezetését, hogy a magyar nép hazájában a hatzalom a népé, mégpedig a MAGYAR NÉPÉ, és nem azé, amelynek vezetői a Fideszt hatalomban tartják. Mioért? Magyarországért. Ha megszerzik, akkor a magyar nép identitása végleg eltorzul és eltűnik, és a magyar nép kihal, a nemzetet az álmagyarok (fékunok) éltetik tovább a zászló és a himnusz lecseréléséig.
süti beállítások módosítása