MaGYAUR

MaGYAUR

Láthatáron a páneurópai „Európai Konföderáció”?!

Az EU mellett létrejöhet egy új európai politikai közösség

2022. május 14. - Magyaur

Elvileg van megoldás Ukrajna és Moldávia gyors Európához való csatlakoztatására - máskülönben az Európai Unióba egy hosszú, több évnyi jogharmonizáción keresztül vezetne csak út - a megoldás neve: „Európai Konföderáció”.

Ennek a terve már a berlini fal leomlásakor, 1989-ben felmerült, akkor Francois Mitterand egy kontinentális konföderációt ajánlott minden európai országnak, köztük Oroszországnak is! De az akkor még létező Szovjetunió elutasította a javaslatot.

Ma, miután Oroszország megtámadta Ukrajnát, mert az közeledni merészelt a Nyugathoz, Ukrajna már nemcsak önmagáért, hanem egész Európáért harcol. Ursula von der Leyen a polgári lakosság elleni elkövetett tömeges erőszak láttán kijelentette, hogy az EU szolidáris Ukrajnával, amely hősies küzdelmével kivívta, hogy az „európai-család” tagja legyen.

Márpedig nemcsak Ukrajna, de az oroszok által már célba vett Moldávia is kétségbeesetten próbál a lehető leggyorsabban csatlakozni az Európai Unióhoz.

A svájci televízió politikai műsorában Enrico Letta az Európai Unió egyik legendás vezetőjének nevét viselő „Jacques Delors Intézet” igazgatója szerint csak elő kell venni a Mitterand-féle tervet, amely nem igényelne semmilyen Európai Uniós-s szerződésmódosítást, hanem a „G7”, „G20” mintájára, egyszerűen deklarálnák a Konföderáció létrejöttét. A csatlakozási tárgyalások továbbra is folynának a megszokott módon, de a kilenc Unióhoz tartozni kívánó országok már a „kapun belül lennének”. A csatlakozni kívánó országok a Balkánon: Észak-Macedónia, Montenegró, Szerbia, Albánia, Bosznia és Koszovó; valamint Kelet-Európában: Ukrajna, Moldávia és Georgia/Grúzia. Ily módon a politikai, kereskedelmi együttműködésen túl az európai védelmi rendszer rájuk is kiterjedne.

Emmanuel Macron hasonló szellemben nyilatkozott a május 9-i strasbourgi Európa Napon, amikor azt mondta, hogy Európa célja az ukrán nép megmentése. Európa nem kíván Oroszországgal sem háborút viselni, sem megalázni Oroszországot.

Enrico Letta szerint az Európai Konföderáció tagja lehet ugyanúgy Svájc, mint Norvégia, Törökország és Nagy Britannia…

https://www.youtube.com/watch?v=uDlINSoxsJU

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1917831453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lehetnék én is 2022.05.14. 20:55:08

Azt ugye te is tudod, Gyaur, hogy a több éves jogharmonizáció célja nem a több év, hanem a jogharmonizáció. Onnan, ahol ukrajna vna, vagy volt 3 hónapja a 2*több év a reális.
Mindez azt követően, hogy hajlandóak békét kötni és nem lesznek problémás övezet.
Nyilván te sem veszel be a családba kézzel evő, mosdatalan közismerten verekedő csórókat azért mert csillog szépen szemük. (ha mégis, akkor bocs, de nincs miről beszélgetnünk).

Magyaur 2022.05.14. 21:32:48

@Lehetnék én is: Valóban, pont ezt gondolták a közép-európaiakról is! Utólag sok nyugat-európai politikus is már sajnálta, hogy "kézzel evő, mosdatalan közismerten verekedő csórókat" vettek be az EU-ba... ám volt olyan ország, amely élt a lehetőséggel, kikupálódott (a balti államok, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, de még Románia is)... és voltak, amelyek nem: ez Magyarország és Bulgária. De Ukrajna egy nagy kérdőjel... a világgazdasági súlya óriási... és hatalmas felhajtóerő a sikere, új lappal kezdhetné az életet. Ha jogálammá válna és ha (Magyországtól eltérően) eltakarítaná a parazita, korrupt vezetőit, akkor csodákra lesz képes!

a nagy hohoohooo 2022.05.14. 23:20:17

@Lehetnék én is: Fogadj már egy történelemtanárt .Beléptünk egy "úri klubba" ,mit beléptünk ? rájuktörtük az ajtót ,vegyenek már fel ,mi is szeretnénk abból jólétből ,demokráciából
Európa azt várná tőlünk, hogy ismerjük és tartsuk be az általunk is vállalt szabályait,de legyünk rugalmasak és kreatívak. Mindig próbáljunk a helyzetnek megfelelően vezetni, de sose felejtsük el bekötni a "biztonsági övet".Közérthetően ,tagja lettünk egy"úri klubnak",mit tagja?Szinte betörtük az ajtót vegyenek már fel!
És bár konkrétan nem volt leírva,hogy DEMOKRÁCIÁBAN(is,jobb társaságban egyébként sem)"NEM ILLIK A PADLÓRA KÖPNI",Orbán nap mint elköveti,szembeköpi a közös demokratikus értékeket és lábbal tiporja a saját népét.
Nos, ez a "biztonsági öv", ez nem tetszik Orbánnak.Jogos! A rózsának -önként vállalt EU-s kötelezettségnek- nemcsak illata,PÉNZE van ,de tövise is,ha szagolni akarjuk kelljen a tövis,a kötelesség is!
Hja kérem, jobb helyeken ha egyszer aláír az ember egy vállalást, akkor azt számon is kérik rajta.

Nincs itt baj a jogállammal....
Ugyan miért is lenne gond hogy a végrehajtó hatalom maga választja meg hogy mely hatályos szabályokat tartja be és melyeket nem?
Pedig nem mától van jogállam ám.
Orbán Viktor:
Ha valaki nem hajlandó elfogadni a jogállamiságot ,rögtön el kell hagynia az Uniót.Nem anyagilag kell megbüntetni,hanem mennie kell ,mert ez a közösség a jogállamiság elvére épül,hogy tudta..höhöö...ha valamit szeretek benne az a szerénység,..ahogy eddig titkolta hahaa....jól adja a szellemi fogyatékost...
Nemán ,hogy a sz.r akarja lehúzni a vécét...
Csak a rend kedvéért.De hát Vitya szerint mink jogállam vagyunk. Akkor miért ne lehetne a jogállamisághoz kötni a támogatások kifizetését?..Érdekes ?Orbán még a belépéskor nagyonis tudta mi a jogállami követelmény,hisz 98-2002 között ő dolgozta ki,tárgyalta le Mo. -EU jogállamharmonizációját.
Még megis volt sértődve amikor a 2002-es bukta után 2004-ben nem ő írhatta alá a csatlakozást hanem Medgyessy,még az aláírásra használt tollat is elutasította a kis sértett,amit Medgyessy felajánlott neki.
az EU pénzekért kuncsorog,a FideSSmaffiával élősködik belőle,miközben arra a közös asztalra szärik ahonnan enni kap.
A magyar érdek semmivel sem erősebb ott más országok érdekeinél.
Sohasem az volt a kérdés, hogy a jogállamiságot el kell-e fogadni, hanem az, hogy kinek mit jelent a jogállamiság. És Orbánnak nagyon nem.. azt jelenti, mint a demokratáknak.
Sok hülye orbánseggszolgálatos képtelen felfogni.Azt, hogy Orbán ezt teheti, csupán a nép butasága.Na igen.... totálisan elvtelen beteg bűnöző.
A lopás meg a money - az a fontos, a többi csak maszlag .Orbán tudatos hazugságokkal tartja rettegésben a magyarokat és állít be egy hamis ellenségképet ...arról van szó , hogy lebontották a jogállamot, és illiberális államot hoztak létre, ami már nem demokrácia , mert a demokratikus intézmények diszfunkcionálisan működnek a FideSS alaptörvény lebontotta a fékek és ellensúlyok rendszerét.
És akkor az államilag szervezett korrupcióról még szó se volt.Kitör a kocsmában a verekedés, a nehézfiúk ütik-vágják egymást.
A sarokban ücsörög a kocsma hülyéje, akit mindenki utál.
Kortyolgatja a tarhált fröccsét és piásan hol azt motyogja, “adj neki, csak a fejét hogy le ne sántuljon”, hol meg azt “szeressük egymást gyerekek”
Nagy nehezen a nehézfiúk haverjai szétszedik a verekedőket és elcsendesedik a helyzet.
A kocsma hülyéje meg hetekig odamegy mindenkihez hogy hívják meg egy italra, mert ő rakott rendet a verekedésnél.
Kérdés: mi a neve a kocsma hülyéjének?

midnight coder 2022.05.15. 09:23:58

@a nagy hohoohooo: "ám volt olyan ország, amely élt a lehetőséggel, kikupálódott (a balti államok, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, de még Románia is):"

Arra a Szlovákiára gondolsz, ahol a mai napig érvényben vannak a faji-származási alapon diszkrimináló Benesi-féle dekrétumok?

midnight coder 2022.05.15. 09:32:10

@a nagy hohoohooo: Az EU régi tagoszágainak a keleti csatlakozás egy főnyeremény. A lakosságuk öreg mint a föld, és a nyugdíjba vonuló német mérnököt, orvost nem tudja pótolni az írástudatlan afrikai kecskepásztor. Márpedig az afrikai, közel-keleti országoknak pont az az egyik baja, hogy az átlagpolgár képzetlen. A másik, hogy a kultúrájuk nem igazán kompatibilis a nyugati civilizációval. Ezért aztán arrafelé nemigen sikerült működő demokráciát összehoznia senkinek. Ergo, nyugat-európa nem tudja megoldani a demográfiai problémáit csak úgy, ha ebből a térségből érezik számára a vérátömlesztés.
Persze, amennyire jó az, hogy a magyar, szlovák, román, ukrán orvos kimegy németet vagy skandinávot gyógyítani, pont annyira szar az itt maradt átlagpolgárnak - akinek a pénzéből a dokit képezték - ugyanez.

És amúgy itt lesz az EU-s csatlakozás szopás az ukránoknak is. Ha a háború után megnyílik a számukra Nyugat-Európa, akkor abban az országban aztán végképp csak a sánták, bénák, öregek maradnak. És a büdös életben nem fog felépülni - nem lesz aki építse, és főleg nem lesz kinek.

Magyaur 2022.05.15. 11:24:26

Olyan lesz ez, ha megvalósul, mint amikor egy minden KRESZ-szabályt betartó, óvatosan és lassan mozgó járművet (az EU-t) megelőzi a vagány vezető által vezetett gyors piros színű sportkocsi!:)

Lehetnék én is 2022.05.15. 22:22:16

@a nagy hohoohooo: Az akkori Európa azt várte tőlünk, amit, mi meg arra szerződtünk, ami egy eggyel korábbi európa volt.
Amit a mostani európa vár tőlünk, az rohadtul ne az, amire szerződtünk. Ennek azeurópának az akkori európa sem tudna megfelelni. De ha őszintén belegondolsz, még ők maguk sem. (pl. egyhangú döntés sutba, politikai döntések gazdasági szankciókkal...)
De ukrajnával kapcsolatosan nem ez a gáz. Magyarország és sorstársai sok évig sokak lépcsőben mondtak le identitásuk nagy részéről az u. jogharmonizáció keretében. Ukrajna nemcsak, hogy nem a nyugalom szigete, sőt konfliktus övezetnek tűnik és így sem eu sem nato belépésről nem is gondolkodhat, hanem az ő jogrendszerük eu-normákat nyomokban sem tartalmaz. Ezt átugrani még jóindulattal sem lehet (náluk meg a jóindulat a legkevesebb)

Lehetnék én is 2022.05.15. 22:24:12

@Magyaur: ugye Gyaur, te sem romániában sem szlovákiában nem jártál? Ha mégis, legfeljebb autópályán - bár ebből mindkét ország elég csehül áll.

Ekrü 2022.05.16. 10:21:25

@a nagy hohoohooo:
".Beléptünk egy "úri klubba" ,mit beléptünk ? rájuktörtük az ajtót ,vegyenek már fel ,"- Na ,ez azért annyira nem igaz, elég csak megnézni a 2003-ban megtartott EU csatlakozási népszavazás részvételi adatait. Az minden volt ,csak "rájuktörés" nem. Még az ország fele sem ment el szavazni,ráadásul mindezt úgy,hogy az összes parlamenti párt a belépés mellett kampányolt. Ha az elmúlt évek ellenzéki matekját vesszük alapul, akkor az ország majdnem 60%-a nem akart belépni.
"Európa azt várná tőlünk, hogy ismerjük és tartsuk be az általunk is vállalt szabályait,de legyünk rugalmasak és kreatívak."- Csak a rend kedvéért. Mi az akkori a feltételeket és szabályokat vállaltuk,arról szó sem volt ,hogy ezeket a szabályokat az EU kénye-kedve és pártállása szerint majd megváltoztatja. Az új szabályokhoz bizony jogos a feltételek újratárgyalása, mármint ha az EU nem hatalmi szóval akarja ezeket az új szabályokat ráerőltetni a tagállamokra. Mert ha ezeknél a új szabályoknál nem fejezhetjük ki a nemtetszésünket akár egy vétó formájában,akkor az EU nem különbözik a régi elnyomó birodalmaktól, pld. a Szovjetuniótól.Ez esetben pedig nem hinném ,hogy oda kéne nekünk tartozni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.16. 11:15:30

@a nagy hohoohooo:

A kisemberek azonban úgy döntöttek, nem lesznek nagyurak szolgák, s inkább harcba kezdenek.

steery 2022.05.16. 11:45:38

Az unió nem életképes és nem működőképes, nem sikeres "statikus" politikai és gazdasági alakulatként. Csak úgy tud fennmaradni és a siker látszatát kelteni, ha növekszik, terjeszkedik, bővül. Mert ezzel új piacokat hódíthat meg. Amint eléri a növekedése végső, fizikai határait, elkerülhetetlenül megindul a bomlás és a szétesés, mert ami mindenkinek jó, az senkinek sem jó. Ha mindenki benne van az unióban, akkor azzal senki nem lesz elégedett és kifelé kacsintgat belőle.
Soha nem lesz olyan, hogy Európai Föderáció, Konföderáció, Államok, akárhogy is nevezzék. Nincs semmi realitása. Pénzszivattyúnak még jó lesz az unió egy darabig a nyugati cégek számára, meg a bürokratáknak, hogy fölvehessék a mesés fizetésüket a látszatmunkákért. Aztán szépen összeomlik és eltűnik a süllyesztőben ez is, mint az összes többi korábbi kezdeményezés bármiféle "birodalom" létrehozására.

Tapi2021 2022.05.16. 12:05:30

@steery: Igen. Már az amerikai konföderáció is milyen nagy siker volt! Polgárháborúhoz vezetett és úgy, hogy az egyik fele KÉNYSZERÍTETTE a háborúval (tehát ERŐSZAKKAL!) a másik felét a BENNMARADÁSRA, úgy, hogy azok az államok már nem akartak bent maradni!

És valahogy a Monarchiát sem élvezte a tagság, meg Jugoszláviát se, sőt, még a csehek és szlovákok is inkább különváltak!!!...

Sóval lehet álmodozni tovább a konföderációról, EEÁ-ról!
Már az EU sem működik rendesen, amióta belevitték az ideológiát és a kultúrharcot, a már szinte jól működő és KÖLCSÖNÖSEN előnyös együttműködést felülírva, beáldozva ezen az alapon!!!

Tapi2021 2022.05.16. 12:13:00

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Persze, hogy nem. Valamivel jobb lett itt, mint volt a szocialisták diktatúrája alatt, de azért ez a küszöb nem volt magasan.

És az egész EU ugyanúgy a nagy- és kiskutyákról szól, mint minden hatalmi struktúra. EU addig van, amíg hasznos a nagykutyáknak!
Egy EEÁ is csak az ő érdekeiket szolgálná. Mert még kevesebb szuverenitást hagyna - vagy konkrétan SEMMIT! - a tagállamoknál, kisebb népeknél. Vagyis könnyebb lenne DIKTÁLNI!

Nancsibacsi 2022.05.16. 12:24:11

@a nagy hohoohooo: Ha én azt jogállami viselkedésnek nevezem, hogy csoportos erőszakot tesznek a feleségeden, akkor az szerinted onnan kezdve jogállami viselkedés? Mert az EU kb ezt csinálja.
Mi csatlakoztunk az EU-hoz kb 20 éve, az akkori szabályok szerint. Ezek között a szabályok között ott volt a vétójog - vagyis hogy a szabályokat nem variáljuk akkor, ha azt bárki megvétózza. Ettől az EU jelenleg eltekint, és sima 50%-os többséggel elkezd hozni szabályokat azok ellen, akik bármilyen szempontból kisebbségben vannak. Ez szerinted jogállamiság? Ne röhögtess már.
Megjegyzem pofájuk nagy a brüsszeli majmoknak, de azért ott még nem tartunk hogy a nyilatkozataik automatikusan törvény erőre emelkedjenek.

Nancsibacsi 2022.05.16. 12:28:13

@Magyaur: Ukrajna kb Szomália szintjén van, ami az emberi jogokat illeti. K.rvára nincs semmi keresnivalója se az EU-ban. Valójában már 8 éve szarrá kellett volna szankcionálni, hogy dögöljenek éhen - csak hát jó volt az ukrán fa az építkezésekhez, meg nem lehetett kiváltani az ukrán gázvezetéket. Sajnos mire megépült, és le lehetett volna őket választani az orosz gázról hogy egy év alatt megfagyjanak addigra Putyin háborút kezdeményezett.

padlogaz 2022.05.16. 12:47:10

@Magyaur: "...volt olyan ország, amely élt a lehetőséggel, kikupálódott (a balti államok, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, de még Románia is..."
de ugye most nem arról a szlovákiáról, romániáról és ukrajnáról beszélünk, amelyik mindenfajta gátlás nélkül irtja ki az élővilágot a határmenti folyókból, hogy csak egy - politikasemleges - példát hozzak. szerintem itt kezdődik az európaiság, és nem nyugathoz igazodó médianyilatkozatokon vagy akár a gazdasági növekedés ütemén.

LebensraumamOsten 2022.05.16. 12:58:16

@midnight coder: Összeverbuválódott egy aljas kleptokrata cionista kisebbség, mint ti, akik a nacionalizmus hagymázas leple alatt uszítva próbáljátok goebbels-i propagandával a hatalmat megragadni a nyomorult agyhalott senkiháziak országán kívül is, hogy más országok népességét is függővé tegyétek félfasiszta félfeudalista szövetségeseiteken keresztül és így a globális elit vagyoni, hatalmi állapotához közelire lophassátok magatokat és közeli klientúrátokat. Csak az fáj nektek, hogy sivalkodó propagandátok és tébolyult vágyálmaitok között leküzdhetetlen akadályként tornyosul a világ józanul gondolkodó nagyobbik része, kvázi 400 millió európai állampolgár, meg az USA, Kanada, Ausztrália és lojális szövetségeseik lakossága - egy elhanyagolható hőbörgők kisebbségtől eltekintve - és fityiszt mutat eszelős terveiteknek, hibbant, aljas ideológiátoknak és nyomorult konspirációitoknak. Na ez fáj Benestől is leginkább.

LebensraumamOsten 2022.05.16. 12:59:17

@Nancsibacsi: Összeverbuválódott egy aljas kleptokrata cionista kisebbség, mint ti, akik a nacionalizmus hagymázas leple alatt uszítva próbáljátok goebbels-i propagandával a hatalmat megragadni a nyomorult agyhalott senkiháziak országán kívül is, hogy más országok népességét is függővé tegyétek félfasiszta félfeudalista szövetségeseiteken keresztül és így a globális elit vagyoni, hatalmi állapotához közelire lophassátok magatokat és közeli klientúrátokat. Csak az fáj nektek, hogy sivalkodó propagandátok és tébolyult vágyálmaitok között leküzdhetetlen akadályként tornyosul a világ józanul gondolkodó nagyobbik része, kvázi 400 millió európai állampolgár, meg az USA, Kanada, Ausztrália és lojális szövetségeseik lakossága - egy elhanyagolható hőbörgők kisebbségtől eltekintve - és fityiszt mutat eszelős terveiteknek, hibbant, aljas ideológiátoknak és nyomorult konspirációitoknak.

chrisred 2022.05.16. 15:36:23

@Lehetnék én is: A jogharmonizáció mint közösségteremtő folyamat a keleti bővítés során megbukott. Egyszerűen azért, mert semmilyen megoldás nincs arra, ha valaki úgy dönt, hogy visszacsinálja a folyamatot, és átírja a jogrendjét autoriter stílusúra, ahogy a magyar és a lengyel példa mutatja.

chrisred 2022.05.16. 15:37:42

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Valójában Csehország, Szlovénia és Észtország felzárkózott.

Tapi2021 2022.05.16. 16:09:06

@padlogaz: Ja, a Sajóba harmadik hónapja folyik a méreg egy bányából! És Szlovákia - meg az EU - jól el van ezzel. Vagy 50 kilométeren kipusztult minden élő a folyóban. :-(

Nyilván haveri bánya...

És a kisebbségekkel való bánásmódról még nem is beszéltünk.
Meg a korrupcióról...

Mindenütt gond a korrupció, az oligarchák, a maffia és egyéb bűnszervezetek, a nácizmus... (ott is, ahol nincs is vagy csak a szokásos) kivéve Ukrajnát.

Elmehet az ilyen kettős mércés, kétkulacsos EU a píbe.
Most meg még a saját érdekeinkkel SZEMBEN is lefeküdtünk az USA érdekeinek és az ő érdekében folyó háborús, szankciós önkifosztásnak.
Mert ugyan mi haszna ezekből Európának, az EU államoknak??????

Tapi2021 2022.05.16. 16:13:52

@chrisred: Mert nyert és a nép elsöprő többséggel MEGSZAVAZTA, akkor autoriter?
Hmmm... Érdekes értelmezése a demokráciának.

Tapi2021 2022.05.16. 16:17:28

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nyugaton sok a jómódú munkásember! Igaz, hogy a többség élete végéig albérletben él...

ulpius66 2022.05.16. 16:29:21

"Extra Hungariam non est vita, si est vita, non est ita."

_Alex__ 2022.05.16. 16:36:45

@a nagy hohoohooo: Ha tetszik ha nem mindenhol aki a törvényt hozza az kb azt csinál amit akar. Ez nem tudom, hogy diktatúrának számít-e, ha igen, akkor mindenhol az van. Orbánék ha egy törvény nem felel meg a céljaiknak, megváltoztatják - de nem ez a parlament dolga? Az EU-ban ugyanez megy, kitalálta a többség, hogy be kell törni a reintens országokat, így kitalálnak workaroundokat, hogy megtegyék. Utoljára már gyakorlatilag azt a választást tették elénk, hogy x csilliárd euróba fog kerülni, ha "rosszul" szavazunk - ez demokratikus?
Nem értem ilyen dolgokat miért szokás egyik oldalnak felróni és a másiknak tapsikolni amikor ugyanezt csinálja. Elvileg szuverén állam lennénk, akkor miért esnek egyesek keresztül a fejülön, hogy ne a magyar választók által preferált politika legyen a mérvadó hanem amit külföldön találnak ki? Nem visszás ez?
Én mindig azt gondltam, hogy az EU érdekközösség, ahol közös célokat keresnek ami mindenkinek jó és így fejlődünk együtt. Amit meg másként akar a helyi közösség azt későbbre hagyjuk. Az egyre több közös téma és mobilitás miatt meg a mentalitás is valamennyire konvergál idővel, de ez sok sok évtized, akár évszázad és erőltetni nem megy, illetve megy, de amikor a "szövetségesed" kényszeríted az nem szövetség, inkább gyarmattartás.
Megjegyzem van csomó kölönbség az Eu tagok közt, mi kitüntetettek vagyunk, aminek - szvsz - több köze lehet ahhoz, hogy a nyugati cégek valamivel kevesebbet tudnak kilapátolni a protekcionista politika miatt mint korábban, mint lmbtq ideológiákhoz vagy tudomisén.

chrisred 2022.05.16. 16:53:53

@Tapi2021: Nem a választásról volt szó, hanem a hatalomgyakorlásról. Elsöprő többség a Ceausescu-rezsim választásain is volt.
süti beállítások módosítása