MaGYAUR

MaGYAUR

Orbán irigyen gondol vissza Kádárra

2022. július 20. - Magyaur

"Mennyivel egyszerűbb volt régen!" merenghet el Orbán, a legfőbb főispán.

Akkoriban Magyarország nem volt tagja sem, az EU-nak, sem a NATO-nak és Kádár János simán behívhatta az oroszokat rendet teremteni a lázongó, civil magyarok közé és megvédeni Magyarországot a Nyugattól! 

(Ebből is látszik, hogy nem az ideológiai-vallási máz számít; csak az, hogy szimpatizálunk-e a fegyelmező/büntető Hadiállammal, vagy sem...) 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr2417887027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyaur 2022.07.20. 10:38:20

A magyar politikai elit az elmúlt 150 évben mindig az erősebb kutyához húzott: az első világháborúban a porosz-német vezette Központi hatalmakhoz, de az vereséget szenvedett. Az antant a "nemzetek önrendelkezése" alapján hagyta felbomlani az európai birodalmakat, így az Osztrák-Magyar Monarchiát. Trianon azért is történhetett meg, mert sem a horvát, sem a szerb, román és szlovák nemzetiség nem akart a háborúban vesztes, nacionalista Magyar Királyságban maradni. A II. világháború után pedig a Hitlerrel szimpatizáló Mo. megint a vesztesek oldalára került, ezért határoztak a győztesek arról (figyelem: a KELETI Sztálin is!), hogy Magyarország a jaltai konferencia alapján (és a NYUGATI Churchill ellenkezése ellenére!) a szovjet érdekszférába fog kerülni...ami 1989-ig tartott.

Billy Hill 2022.07.20. 14:36:16

@Magyaur: Most éppen melyik a gyengébb kutya? Mert akkor harmadik alkalommal ahhoz kellene húzni, hogy ne szívjuk meg megint, nemde?

midnight coder 2022.07.20. 19:03:52

Ezt most épp az ellenzék teszi, csak most az elvtársak nem keleten vannak hanem nyugaton, és nem tankkal jönnek hanem gazdaságilag próbálják hazavágni az országot a nekünk járó pénzek visszatartásával. Ami azért szívás, mert most a régi Szovjetunió miatt is szívunk (putyin elvtárs) és az új miatt is (ursula elvtársnő).

midnight coder 2022.07.20. 19:07:50

@Magyaur: "A II. világháború után pedig a Hitlerrel szimpatizáló Mo. megint a vesztesek oldalára került, ezért határoztak a győztesek arról (figyelem: a KELETI Sztálin is!), hogy Magyarország a jaltai konferencia alapján (és a NYUGATI Churchill ellenkezése ellenére!) a szovjet érdekszférába fog kerülni..."

Ez így azért hülyeség, mert egyrészt azok a lengyelek is oda tartoztak akiket a legrosszabb indulattal is nehéz lenne hitler haverjának nevezni, míg a másik oldalon a sógorok maradhattak nyugaton miközben ők adták Hitlert a világnak. Ez egyszerűen attól függött, hogy hol vagyunk.

aetius70 2022.07.20. 20:17:12

@midnight coder:

,,...A második világháború befejeztével a győztes nagyhatalmak csapatai elfoglalták és egy évtizeden át megszállva tartották a négy megszállási övezetre osztott Ausztriát. Ausztriára a háború után nem Németországgal együttműködő, hanem Németország által leigázott államként tekintettek. Ez a magyarázata annak, hogy az ország megtarthatta 1938-as határait, és nem kellett kártérítést fizetnie sem.

Egy kommunista irányítású hatalomátvételi kísérlet (Koplenig-puccs, 1950) kudarca után 1955-ben a Szovjetunió bejelentette, hogy hajlandó kivonulni, de cserébe meg kell tiltani Ausztriának a Németországgal való gazdasági és politikai egyesülését, és az újrafelfegyverzést. Németországot pedig kötelezni kell, hogy lemondjon minden Ausztriát érintő igényéről. Ezzel a nyugati szövetségesek is egyetértettek. 1955. május 15-én Bécsben aláírták az államszerződést, melyben az ország visszakapta szuverenitását. A megszállók kivonulása után Ausztria örökös semlegességét az alkotmányban rögzítették..."

hu.wikipedia.org/wiki/Ausztria_sz%C3%B6vets%C3%A9ges_megsz%C3%A1ll%C3%A1sa

hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_a_m%C3%A1sodik_vil%C3%A1gh%C3%A1bor%C3%BAban

Ekkora távlatból, már nehéz nem úgy látni a dolgokat, ahogy történtek...

Papiron Ausztria áldozat, valójában Lengyelország és a többi europai ország is áldozat, de Magyarország viszont agresszor volt...
A magyaruralkodo osztály újabb történelmi büne...

a nagy hohoohooo 2022.07.20. 21:00:36

@midnight coder: Nyertél,ja nem ,szar ügy ,el kell már felejteni, hogy rajtunk kívül mindenki más hibás, csak mi nem vagyunk felelősek soha semmiért. végtelenül káros ez a gondolkodás.Magyarország tragédiáit döntően a keresztény úri / jobboldali hatalom okozta:Ha a veszteség vagy áldozat túl nagy volt és még eredményesebb sem voltunk képesek felmutatni, akkor mindig megtalálták az ügyeket bűnbakot. Amit természetesen mindig egy másik ország, egy másik nemzet vagy bármely etnikum, nemzetiségi kisebbség jelképezett.Pont arra az egyre nem emlékezünk, valóban fontos lenne, örök tanulságul.A magyar jobboldal ostobaságára jellemző, hogy mindmáig pont a magyar történelem két legkártékonyabb személyét, a trianoni országcsonkolás két fő felelősét, Tisza Istvánt és Horthy Miklóst próbálja nemzeti hősként beállítani.
Történelmi demenciás tetszik lenni? El tetszik felejteni, hogy mind a világháborúba a magyar jobboldal rángatta bele az országot.És a fő felelősség, a háborús bűnösök pont azok voltak, akiket a mai magyarországi oldal rehabilitálni és hősként beállítani próbál.
gyilkolászást amit a magyarok elkövettek ellenük nem kellett volna a magyar katonáknak lemészárolni védtelen szovjet lakosokat, nem kellett volna felvágni terhes asszonyok hasát, nem tűzbe dobni csecsemőket, nem kellett volna akasztani, nem kellett volna rabolni, nem kellett partizánvadászat ürügyén felégetni falvakat stb. és akkor nem veszett volna oda a 2.hadsereg kontár módon, nem rombolták volna az országot, és nem lett volna a Rákosi Sztálintól másolt, de elferdített, meghamisított kommunista kísérlet sem, vagyis maradtunk volna feudálhorthyfasiszta urambátyámország, ha egyáltalán Hitler meghagyta volna a magyarsátgot.ne tegyünk már úgy tűnik mi mi ártatlanok lennénk, holott mi voltunk a saját bajaink a rajtunk elkövetett tettek előidézői.
Nem vétójog nélküli, csak aláírási joggal felruházott küldötteket kellett volna küldeni a Versailles-i békeszerződés aláírására, ott lehetett volna keménykedni az ország felelős vezetőinek, csak akkor látszott, hogy nem volt annyira fontos a haza. Külön nevetség tárgya, hogy az angol és az amerikai vezetőknek kell megerőszakolniuk a magyar kormányt, hogy tegyenek vétójogot.
Mert a mihígmélymagyaroknál sunyibb és kétszínűbb népség a világon nincs, de a területek elvesztésében az akkori magyar (urizáló) politikai elit a személyes bűnös, csak ez az egyfajta jó magyar szokás, másokat hibáztatni bűnösnek kikiáltani mégis csak könnyebb, min tükörbe nézni.
Alkotmányellenes volt a tragikus magyar hadba lépés
Hitler nem kért a magyarokból
A Barbarossa hadművelet megtervezése során a németek egyáltalán nem kalkuláltak a magyar részvétellel, két okból is.

A MAGYAROKAT NEM KÜLÖNÖSEBBEN SZÍVELŐ ADOLF HITLER NEM SOKRA BECSÜLTE A HONVÉDSÉG HARCI ÉRTÉKÉT.
Az óvatos, lavírozó külpolitika folytatása lett volna a cél..

semleges, illetve nem hadviselői státuszt aligha lehetett volna a háború befejezéséig fenntartani. Ennek ellenére is kijelenthető,

HOGY MAGYARORSZÁG HADBA LÉPÉSÉT 1941 JÚNIUSÁBAN MÉG NEM INDOKOLTA SEMMILYEN KÉNYSZERÍTŐ KÖRÜLMÉNY.

Az ország meggondolatlan hadba lépéséért a kormányzó, valamint Bárdossy László miniszterelnök személyes felelőssége emiatt megkérdőjelezhetetlen.
www.origo.hu/tudomany/20160625-masodik-vilaghaboru-kassai-bombazas-bardossy-laszlo-karpat-csoport-hadba-lepes-vjacseszlav.html

Lehettünk volna megszállt ország ,mint több másik Európában,kevesebb áldozattal ,de tisztességgel .

Fogadtatásunk Sztálingrádban - 1945. június vége
Az útvonal: Focsani-Konstanca (hajóval) -Novorosszijszk (vasúton) -Krasznodar-Sztálingrád.
A vasúti szállítás után egy borzalmásan lerombolt helység állomására érkeztünk. Kitámolyogtunk a vagonból, de egyeseket le kellett emelni, majd a földre fektetni. Halvány fogalmunk sem volt arról, hol vagyunk. Egy munkás kinézetű civil haladt el csoportunk előtt, tőle érdeklődtem a helység neve iránt. Elég cifra kísérő szavakkal nyomban megkaptam a választ: - Sztálingrád - mondta, majd köpött egyet és a város felé mutatott. - Látod? Míg fel nem lesz építve, addig nem mentek haza. Itt fogtok megdögleni mindannyian. - Köpött még egyet, és továbbment..

A bukás alapvető oka „a magyar nemesi, népellenes, soviniszta, úri politika volt”..
Romsics Ignác: Trianon és a holokauszt

nol.hu/belfold/20120901-huszadik_szazadi_traumaink-1329321

Horthy :Magyarország történetének egyik legnagyobb tömeggyilkosa”Orbán Viktor miniszterelnök azért nevezte Horthyt kivételes államférfiúnak, hogy róla és ne a korrupcióról beszéljenek, és „hogy el ne veszítse a szélsőjobboldali csőcseléket”

a nagy hohoohooo 2022.07.20. 21:07:51

@midnight coder: Csak a szokott módon vagy idióta jobberem...

GÁBOR ANDOR

„Fürödni fognak”
ezredveg.vasaros.com/z/html/zf_146.html
Ezek a sorok már bécsi emigrációjában születtek, ahol a Bécsi Magyar Újság munkatársaként gyilkos iróniával támadta cikkeiben a Horthy-rendszert. 1920–22 közt írt gúnyiratai, a Bécsi levelek második kiadására 1945-ben került sor. Ennek a kiadásnak előszavában írja: „…a magyar életet alapjából újjá kell építeni, nemcsak téglailag, hanem elmeileg is.”

Felteszi a kérdést: Lehetséges a történelem óramutatóját visszahúzni oda, ahol 1938/39 körül álldogált?

Idézzük válaszát:

„Különböző dátumokat találtak ki: némelyek azt mondták, hogy 1944. október 15-e volt a bűnbeesés napja, amikor Szálasiék a hatalmat átvették. Mások hajlandók voltak 1944. március 19-éig visszamenni, mikor a németek hivatalosan is megszállták az országot, amelyet pedig – nem hivatalosan – a háború eleje óta megszállva tartottak.”

Így folytatja:

„Tekintet nélkül arra, hogy nincsenek történeti dátumok, amik csak úgy kipattannak a kalendáriumból, elszigetelt fejezetnek vették a magyar Hitler-janicsárok végnapjait, a nyílt fasizmus néhány hónapját; régi magyar mondás szerint »levágták a kötél végét« s azt hitték, hogy ezzel megszakadt a folytonosság és nem merül fel a kérdés: miből lett a cserebogár? mely utak vezettek az elpusztított falvakig, a lerombolt városokig, a Dunába zuhant hidakig? ki felelős azért a millió magyar életért, melyet ebek harmincadjára vetettek. Egyszerűen »elfelejtették«, hogy Szálasi csak a legfelső ága volt annak a fának, amely alább Sztójayt, még alább Telekit, még alább Gömböst, még alább Bethlent és Friedrich Istvánt és Huszár Károlyt hajtotta és amelynek gyökere Horthy Miklós volt.

Elfelejtették és el akarták felejttetni, hogy Magyarország utolsó huszonöt esztendejének, nem alaptalanul, Horthy-rezsim a neve, s hogy Horthy előbb volt Hitlernél, sőt előbb volt még Mussolininál is s hogy a »Fővezér« véres útja, Szegedtől a Dunántúlon át Budapestre megelőzte a Duce római marsát és a Führer ugrását Münchenből Berlinbe.”

Én őszintén szólva szívesen megnéznék egy olyan filmet, amelyik reálisan ábrázolja Trianont vagy a Don-kanyart.
Hadd emlékeztesselek arra, hogy az I.világháború után a kommunisták védték az országot a trianoni gyalázat ellen, és nem a kommunisták, hanem a hazánkkal hadiállapotban lévő Franciaország fegyverezte és öltöztette fel azt a martalóc rablóbandát, amely nem az országot védte, hanem legyilkolt több, mint százezer magyar fegyvertelen munkást parasztot, majd egy puccsal átvették a hatalmat és ránk kényszerítették Horthy Miklóst, akiről akit leginkább Ady Endre költőnk szavaival lehet jellemezni a legjobban: „Úrnak,Magyarnak egyként rongyot”. Maguk épp olyanok, mint Horthy Miklós volt. Az egyetlen különbség az, hogy Önök nem küldtek halálba egy millió magyart úgy, ahogyan azt nagy példaképük tette a II. világháború idején. ( bár nem vagyok abban biztos, hogy ezt nem tennék meg szívesen)Amikor Horthy a románokkal szövetkezve jutott hatalomra . A román-francia fegyveres erőkkel hazaáruló módon -a hatalomért- megállapodott, hogy ha segítik hatalomra jutását, akkor aláírja és törvénnyel kihirdeti a Trianoni békeszerződést.A legnagyobb probléma hogy Horthy ezt a "lehetőséget" a román -francia fegyveres erőtől kérte és kapta. Károlyi mint gróf arisztokrata, a magyar burzsoázia tagja és a Köztársaság elnöke stb. jó és törvényes döntéseket hozott akkor amikor átadta az ország politikai vezetését a magyar baloldalnak.
Ebbe a helyzetbe -törvénytelenül- gázolt bele Horthy és jelentkezett a francia-román megszállóknál ajánlatával. Ez a legnagyobb tragédia amit egy ország megélhet , hogy a vezetésért , hatalomért valamely honfitárs lepaktál az ellenséggel
Amikor a magyarok úgy eresztik el franciaföldre Apponyi Albertet, hogy a Teleki-térkép és minden ékesszólása ellenére is kénytelen azt közölni, hogy csonkamagyarországnemország, amire hümmögnek egy sort, és köszönik a részvételét. Vagy Jány Gusztáv faszoskodása a visszavonulással, de még szovjetföldre való kivezénylés előtt az a bizonyos "idegenrendészeti kérdés", mikor tántorgott ki 3 millió magyar külföldre, közöttük számos igazán nagy magyar, így pl. Bartók Béla is!ki volt Prónay?! a Horthy csendőrség?, a Horthy korszakban megszületett és végrehajtott zsidótörvények?! Horthy Hitlerrel történő tárgyalása? a Horthy korszak " hintapolitikája" a Don kanyarba kivezényelt hiányos, illetve nyári felszerelésű magyar katonák kivezénylése stb. stb. stb. Valószínüleg ezen és más tények függvényében vagy, hogy úgy mentünk ki, hogy eleve fagyhalálra volt ítélve a hadsereg. Nem a heroikus múlttal, a valódival való szembenézés hiányzik. Egy olyan film, amelyik az elhulló kiskatona szemszögéből mutatja be azt, amikor a nagymagyarország-mániában élő 120 éves nemes és vitéz és báró és gróf főfaszok kiküldik őket a mészárszékre, az érdekelne.

camilló 2022.07.22. 19:03:09

@Magyaur: Én nem tudom, hogy lehet a két rendszerben azonosságot találni. Az meg végképp titok számomra, hogy miként lehet azonosságot találni Kádár és Orbán között. Kádárnak nem volt saját háza. Orbánnak a nevén is van. Kádár ha szőlőt akart, akkor vett a boltban két kilót és nem 10 hektárt a Tokaji Borvidéken. Akkor nem voltak oligarchák, még ha egyesek szeretnék annak beállítani a hajdani párttitkárokat, akkor sem. Nem volt szétszakadva a nemzet. Nem sorolom. Ja egyébként ha nem tudod, akkor leírom, hogy a Nato-ban is van olyan záradék, hogy akár belső zavargások leverésére is bejöhetnek más tagállamok fegyveres erői. A Varsói Szerződésben is ez adta a jogalapot a beavatkozásokra. Szóval, jó lenne ha kicsit átgondoltabban írnád le amit leírsz!

camilló 2022.07.23. 10:13:08

@Magyaur: Az Első Világháborút lezáró béke NEM a nemzetek önrendelkezését vette figyelembe! Wilson azért is hagyta ott a békekonferenciát. Tisztán imperialista békét kötöttek ahol a győztes hatalmak elsősorban gazdasági érdekeit vették figyelembe! A Monarchiában élő népeknél korábbra datálódik a nacionalista mozgalmak megjelenése, mint a háború kitörése. A szlovákok, csehek horvátok, stb. legalább annyira voltak nacionalisták, mint a magyarok. Enyhén szólva is csúsztatsz! Horthy Magyarországa ahhoz húzott akitől remélte a területi revíziót. Horthy körében is voltak befolyásos angol barátok. Elég csak Telekire gondolni. A Jaltai egyezkedéskor én egy olyan forrást sem ismerek, ahol Churchill egy szóval is ellenkezett volna Magyarország sorsával kapcsolatosan. Görögország, és Lengyelország volt kétséges. A lengyelek a keleti érdekszférába kerültek, a görögök a nyugatiba. Ezért is nem segítette a partizánharcot Sztálin. A nyugati részek sem voltak egyértelműek. Az olaszoknál és a franciáknál is csak csalással tudták elérni, hogy ne a kommunisták kerüljenek hatalomra. Nem kell mosdatni, vagy más színben feltüntetni a nyugatot, mint amilyen valójában!
süti beállítások módosítása