MaGYAUR

MaGYAUR

Orbán egyre bátrabban mond ki egyre nagyobb butaságokat…

2022. július 23. - Magyaur

Orbán az Index szerint azt mondta, hogy „mi nem vagyunk kevert fajúak.” Ez nem igaz. A közép-európai térség, benne a magyarsággal, Európa egyik nemzetiségileg és „fajilag” legkevertebb régiója! Nemcsak arról van szó, hogy maga a magyarság is egy különböző nyelveken beszélő törzsszövetségből alakult ki (apropó; ez most azt jelenti, hogy a barnább bőrszínű türköket/törökös népelemeket, akikkel a honfoglalás kora előtt keveredtünk, már nem tartjuk „faji szempontból” idegennek?). Az Árpádkorban a számbeli fölényben lévő magyarok magukba olvasztották a korábban itt élő szlávokat, de rengeteg földrajzi név azóta is őrzi szláv gyökerét, például a Balaton, Pécs és Pest is, vagy olyan tisztségnév, mint a szláv „zsupán/úr”-ból átvett ispán…

A megszilárduló királyi hatalom „faji” szempontból színvak volt: a királyi testőrségben szolgáltak vikingek és például a kincstár „menedzselését” gyakran a pénzügyekhez legjobban értő muzulmán hitű izmaelitákra (böszörményekre) és izraelita vallású zsidókra bízták.

Kevesen vannak tudatában annak, hogy a középkorban a nemesfémekben és megműveletlen földben dúskáló magyar királyság Európa számára maga volt az "Ígéret földje"! És ahogy a 19. századi aranyláz idején milliók vándoroltak ki a meggazdagodás reményében Amerikába, úgy az Árpádkortól Mátyás koráig, - vagyis a felvidéki arany- és ezüstbányák kimerüléséig - jelentős mértékű bevándorlás zajlott főleg német nyelvterületről. Tehát a középkori Magyarország, Orbán legnagyobb bánatára, igazi „multikulti” volt!:)

Orbán tisztánlátását két dolog zavarhatta meg: egyfelől az erdélyi magyarságban mély nyomokat hagyó ceausescu-i sovinizmus, amely nyelvében és kultúrájában homogén Romániát akart. A máig ható önvédelmi reflex Orbánban azt az „ellen-Ceausescu-t” látja, aki hatékonyan meg tudná védeni a kisebbségi magyarságot. De hát már nem az önellátó kommunista államok időszakát éljük! Magyarország szerves részét képezi az európai és azon belül a német gazdaságnak – vagyis az 1970-es évek román nacionál-bolsevista stratégiája nem alkalmazható a jelenre. Lehet, hogy ez a Székelyföldön nem látható, de az Európai Unió keretén belül mód lenne a nemzetállami határok lebontásával egy új, magasabb szintű nemzetegyesítésre!

Orbán másik tévedése az, hogy egy nemzet a „katonás jellegétől” lesz erős, holott már a javított, módosított darwini evolúció-elmélet szerint sem a „fajok harca” viszi előre a világot, hanem az adaptációs képesség és az innováció!

Orbán hatalomgyakorlásának korszaka úgy vonul be majd a magyar történelemkönyvekbe, mint az elvesztegetett lehetőségek időszaka, mert bár megvolt a pénz az összmagyarság alkalmazkodási képességének a javítására, de végül nem az oktatásügy, nem a magyar nagy hozzáadott értékű termékek fejlesztése élvezte az elsőbbséget. Maradhatunk ily módon bezárkózó, belterjes, nagyrészt nyomorgó „fehér rezervátum”… de miért?

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr4417889279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyaur 2022.07.23. 13:57:24

A faji kérdés a migráció kapcsán került szóba Tusványoson, Orbán azt mondta, hogy nem azért nem utalja a pénzt Brüsszel, mert végtelenül korrupt az orbáni állam, hanem, mert "Orbán szerint bár most kevesebb szó esik a migrációról, de a helyzet változatlan, Soros György és a brüsszeli erők még mindig ránk akarják kényszeríteni a migrációt, bíróság elé citálták Magyarországot, „el is vagyunk ítélve”... Azt hazudja, hogy Brüsszel Magyarország arab és néger "fajúakkal" való betelepítését akarja - amivel szemben elvileg befogadnánk fehér-keresztény ukránokat... már ha bárki is itt akarna maradni....

midnight coder 2022.07.23. 14:31:44

@Magyaur: Itt nem annyira a faj a probléma, hanem a kultúra. A cigányságnak hány generáció után nem sikerült teljesen beilleszkednie? És nem csak a náci magyaroknál, hanem kb. sehol. Pedig ők 1000x közelebb állnak az európai civilizációhoz mint egy átlag iszlamista vagy egy afrikai néger. Szerintem az előbbi a Saria miatt nem lesz soha igazán a liberális európai kultúra híve, az utóbbi pedig az eltérő értékrendje miatt - illetve ez utóbbiak jó része is iszlamista. Az európai baloldalnak megvan az a marxista öröksége, hogy azt hiszik hogy mindent az anyagiak határoznak meg, és ha egy iszlamista kezébe könyvet adnak és egy teli pénztárcát, akkor liberálissá válik, az asszony mehet a feminista klubba, a csadort lehúzzák a WC-ben és épül az európai demokrácia. Csak a világ nem ilyen, az egyes népek ragaszkodnak a saját vallásukhoz, kultúrájukhoz, értékrendjükhöz az után is, ha Európába költöznek. Ők nem demokráciát akarnak, hanem életteret.

istvankah 2022.07.23. 16:09:52

Szerintem a kultúrának a része a vallás,de ki kell zárni az állam működtetéséből!Minden ember szíve joga miben hisz,de ez nem közügy!Amikor egy csoport vindikálja magának a jogot,hogy az irányításban részt kapjon az kizárja magát a NORMÁLISAK táborából!Túl sok tömeggyilkosságot követtek már el a vallás és fajelméleti állatok!A temlomok és más vallási helyek már rég nem a normalitást terjesztik!Egyik vallási vezető sem a gyilkosságban látta a meggyőzés eszközét inkább az elfogadás és a másik megismerésére biztattak!A követők voltak mindig akik kiforgatták a tanítást!Erre pedig mindig volt támogató a sikertelenek között!

Nevem senki. 2022.07.23. 17:52:34

Mégis belterjesek maradtunk? Döntsd már el.

érintett 2022.07.23. 18:30:23

Némi ellentmondást látok: "az erdélyi magyarságban mély nyomokat hagyó ceausescu-i sovinizmus, amely nyelvében és kultúrájában homogén Romániát akart. ", másrészt: Orbánban azt az „ellen-Ceausescu-t” látja, aki hatékonyan meg tudná védeni a kisebbségi magyarságot. Nos, Romániában védi a kisebbségben lévő magyarokat, de azt elvárná, hogy Magyarországon egynemű népesség legyen, vagyis ide ne jöjjön senki, aki nem magyar. Vagyis Magyarországon nem szereti a kisebbségeket.

Lehetnék én is 2022.07.23. 20:37:44

Istenem, ha valamit egy beszédre hivatkozva indítasz el, gyaur, legalább nézd meg a beszédet. AZ egészet, nem azt, amit egyik-másik firkász kivág belőle.
Egyébként most TÉNYLEG azt mondta OV, amit az Index is kiemelt, de ha rászántál volna 1 őrát az EGÉSZ beszédre, lehet
1. más felháborítót is találhattál volna
2. megértetted volna a költő gondolatmenetét
Mindkettővel jól jártál volna.

midnight coder 2022.07.24. 09:07:29

@érintett: Senkinek nincs baja az ide költöző kínaiakkal, vietnamiakkal, románokkal, svédekkel, szlovákokkal. Vannak az európai civilizációval kompatibilis és inkompatibilis civilizációk. Az előbbiek jöhetnek bátran. Az utóbbiakból nem kérünk. És ez nem "fagyi" kérdés: a kicsi kínai sokkal jobban eltér optikailag az átlagpolgártól mint az arab. De a kicsi kínai unokája is ugyanúgy dolgozni fog mint te meg én, ugyanúgy elfogadja a demokratikus játékszabályokat mint te meg én, és nem robbantja fel a gyereked alatt a buszt azért hogy Buddha elképzelései alapján írják át a törvényeket.

leapyear 2022.07.24. 10:30:29

A probléma elég sokrétű, a multikulturalizmus addig működik, amíg nem nagyon távoli kultúrák keveredése valósul meg. Az erőszakosabb "kultúrákat" nem hagyhatjuk, hogy elnyomja a nemzeti identitásunkat (iszlám pl.). A nemzeti identitás fontos kérdés, de ez csak akkor válik értékké, ha nem mások ellen irányul, hanem a mások identitásának tiszteletben tartása felé és az együttműködés irányába hat. A vallásszabadságnak működnie kell, de nem lehet egy nemzet meghatározója, az állami működéstől (és költségvetéstől is !!!! ) szigorúan el kell szeparálni. Valamint a vallásokat kontrol alatt is kell artani, hogy ne élhessenek vissza ezzel a szabadsággal és veszélyeztessék az emberi jogokat, mint néhány esetében. Azért azt is tudomásul kell vennei, hogy a fejlett országok pazarló életvitele a forrása számtalan környezeti problémának és ezek az országok felelősséggel tartoznak azok felé. akiket a környezetváltozás leginkább sújt.
Az állampolgároknak az alapvető szabadságjogok mellé alapvető kötelességeknek is kell társulnia és senki sem élvezhet(ne) többletjogokat azért, mert valamiféle kissebbségsez tartozik. Senkinek sincs joga úgy az eltérő életstílushoz, hogy az a nagyobb közösségével szemben áll, vagy azt nagymértékben zavarja. Pl. Japánban nem tűrnék el egész biztos, hogy bizonyos kissebbségek teleszemeteljék az utcákat, csak mert nekik úgy tetszik.

leapyear 2022.07.24. 10:33:38

@istvankah:
A helyzet sajnos az, hogy a vallások üzleti vállalkozásokká váltak. Erre a legjobb példa az USA, a csúcsa pedig Kenneth Copeland a vagyonával.

ebella 2022.07.24. 10:36:17

Nekem az egyik kedvencem a nem vagyunk kevert faj. De bizony vagyunk. Magam egy magyar nemesi vonal mellett (ami egyébkéntjó régen idehívott viking ősömből származik), vagyok német, horvát, olasz, lengyel származású is. Persze amiről tudok.

Egyébként meg a magyarokat a tatárok és törökök olyan mértékben kiírtották, hogy a betelepített idegenek nélkül országunkat nem tudtuk volna megtartani. Szerintem a mai magyarok legalább 85-90%-a messze nem tiszta magyar.

midnight coder 2022.07.24. 11:44:14

@leapyear: "A probléma elég sokrétű, a multikulturalizmus addig működik, amíg nem nagyon távoli kultúrák keveredése valósul meg. "

Ezzel nem a távolság a probléma, hanem az összeférhetőség. Az északi civilizációk jól elvannak egymással, a déliek és az északiak már kevésbé.

aetius70 2022.07.24. 15:18:23

@istvankah:

- "Isten országa Bennetek van !
Nem kőből és fából épült házakban. (templomok)
Hasítsd szét a fát, és ott leszek.
Emeld fel a követ, és megtalálsz."

- "Ne építsetek az én atyámnak templomokat,
mert az én atyám temploma a Világ.
Egy mező a csillagos ég alatt. Egy Hold-sütötte tengerpart. Egy liget. Vagy egy barlang, ahol a Nimfák játszadoznak*.
,,EZ a templom, Nem az amit az ember épít."
"Ne térdelj le Atyám előtt. ... Milyen volna, ha haza mennél, és apád előtt letérdelnél ?"

A vallás politika, a hitnek nincs szüksége rá....

Jezus nem beszéltt arról hogy kell pápa, nem beszélt harácsoló, reformokra képtelen
egyházról, sem harcoló papokról, sem az inkvizícióról, de a pedofil, gyermekbántalmazó szentatyákról sem volt szó az evangéliumokban...

A hit aajándéka a miénk, de a vallás csak a hitre települt pióca, potyautas...

midnight coder 2022.07.25. 08:03:57

@aetius70: Ez nem radikalizálódás. Ez eleve ilyen. A kereszténységben az van, hogy add meg Rómának ami Rómáé, és Istennek ami Istené. Azaz a vallásnak nem _kell_ beavatkoznia a polgárok napi életébe, pláne a politikába - más kérdés, hogy a középkorban, amikor picit túltolták ezt a dolgot, azt tette. De pont ezért a kereszténységben lehetőség nyílt a felvilágosodásra, a humanizmusra, a szekularizációra.
Ezzel szemben viszont az iszlámban ott a Saria, ami elég keményen megmondja hogy mit lehet és mit nem.

midnight coder 2022.07.25. 08:07:46

@aetius70: Egyébként, ha megnézed a világot, azt láthatod, ogy ez a liberális demokrácia dolog igazán csak ott tud normálisan működni, ahol nyugati civilizáció van. Európa, USA, Kanada, Ausztrália. A távol-keleten próbálkoztak ezzel Japánban - nos, elég érdekes dolog lett belőle, illetve a többi keleti ország valójában birodalmat épít, élükön Kínával, ahol most a császárt kommunista pártnak hívják.

Almandin 2022.07.25. 14:39:52

Orbán ezzel nagy bajt okozott. Tisztára olyan terminológiát használt, mint a 2. világháború előtti időkben. A faj fogalma nem azonos a rassz fogalmával. Másrészt a tömeges migrációval nem a rasszkeveredés a probléma, hanem a nagyon eltérő kulturális háttér, ami nem toleráns. Mi hiába vagyunk toleránsak velük, ha ők nem azok velünk. Fejünkre fognak nőni. De ennek semmi köze a bőrszínhez! A rasszkeveredés igaz, hogy ma gyakoribb, de nem újkeletű jelenség, már az ókorban is létezett. Amit a "kevert fajúakról" hadovált orbánc, az sokakat személyesen is sérthet, jogosan. Pl. a magyarok közt is vannak olyanok, akiknek az egyik szülője afrikai vagy kelet-ázsiai. Őket a miniszterelnök úgy kezeli, mint valami rendszerhibákat. Ez személy szerint súlyosan sérti őket.
Más: eleve román soviniszták is megzavarták a rendezvényt. Erdélyben ilyen fajvédő retorikát tolni arra jó, hogy muníciót adjanak a román sovinisztáknak.
Van olyan EU-s politikus, aki szerint az ilyen beszéd után Magyarországtól meg kell vonni valami pénzügyi támogatást. Köszönjük, Orbán, hogy miattad megint büntetnek, mert valami múlt századi fajvédő retorikát tolsz. Gömbölini, ha élne, megdicsérne:
hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Nemzeti_F%C3%BCggetlens%C3%A9gi_P%C3%A1rt
Gömbölini Gömbös Gyula csúfneve volt, mivel példaképe volt Mussolini.
Más hülyeséget is sikerült elsütnie Orbánnak: szerinte most nem lenne orosz-ukrán háború, ha Trump és Merkel lennének hatalmon. Nos, szerintem ezt ők se tudták volna megakadályozni. Trump se, de Merkel? Hiába volt Angela eléggé jóban putlerrel, meg küldte neki rekeszszámra a Radeberger sört Drezdából, putyin attól még támadott volna. Még 2 rekesz plusz sörrel sem lehetett volna eltántorítani, másrészt tudja a nyavalyás putler, hogy a németek gúzsba lettek kötve olaj-és gázvezetékekkel, tehát azt csinál, amit akar.

aetius70 2022.07.27. 14:58:39

@midnight coder:

A kereszténység /az egyház / mindig arra törekedett, hogy hatalmat szerezzen...
Hatalmat a hívők teste, lelke, pénztárcája felett, és ezért mindenkor kiszolgálta az ügyeletes hatalmat, királyt...
Vagy, hatalmat szerzet a király, a világi hatalom felett is...
Szóval valójában sosem valósult meg a vallás, és a politika szétválasztása...
A modern, felvilágosult országokban, részben ezért van mélyrepülésben az egyház...
Pl:

mandiner.hu/cikk/nyomtatas/20190719_nemetek_szazezrei_fordulnak_el_az_egyhaztol?printable=nyomtatas

Sok mindenkinek nincs kedve finanszírozni egy pazarló, és követelődző, idejét múlt szervezetet...
Ami nem tudd már évszázadok óta megújulni, és görgeti maga előtt a szennyes dolgait...

www.origo.hu/nagyvilag/20120924-szankciokkal-fenyegetik-a-fukar-katolikus-hiveket-a-nemet-puspokok.html

444.hu/2022/01/26/tomegek-lepnek-ki-a-bajororszagi-katolikus-egyhazakbol-a-fiatalok-ellen-elkovetett-szexualis-visszaelesek-miatt
süti beállítások módosítása