MaGYAUR

MaGYAUR

Konok Péter: "A NER szarban van"

2022. július 29. - Magyaur
Péter Konok :
"Sokan töprengenek, hogy Orbán mi a lófaszt akart ezzel a fajelméletes náci szöveggel.
Én úgy gondolom, a válasz kimondottan prózai: semmi különöset.
Még csak újat sem mondott. Évekkel ezelőtt előállt már az "etnikai homogenitás" szövegével, én akkor meg is jegyzetem, hogy úgy látszik, gyáva kimondani magyarul, bele a pacekba, hogy "faji tisztaság".
Azóta bátrabb lett. Illetve, fenét. Ez csak bullshit. Hamuka. Blabla.
Orbán náciul beszél, de még csak nem is náci, illetve ha (amikor) az, nácisága csak arra szolgál, hogy megindokolja fő üzemmódját, a mértéktelen, mohó rablást (ami nélkül a NER megfulladna, mint az egyszeri cápa, ha nem úszik folyton előre), illetve patologikus mértékű hatalomvágyát (ami azt jelenti, hogy bizonyos értelemben elmebeteg - szociopata, kényszeres és paranoiás - de beszámítható és büntethető).
Amúgy a történelmi nácik nagy része sem hitt különösebben a nácizmusban, sem a vezetők, sem a tömeg.
Az csupán alkalmas eszköz volt a zsidók, a mindenféle mások, a szomszédok és munkatársak, a konkurrencia, Németország, Európa, a Közel-Kelet és Észak-Afrika (stb.) kirablására (majd romba döntésére) - bár a nácizmus az iszonyatos léptékű, ipari jellegű tömeggyilkosság ideológiája és motorja volt, alapvetően mégiscsak a rablásról szólt.
Orbán bármikor, bármit mond, amit hasznosnak talál. Bármikor mondja az ellenkezőjét is.
A tusványosi dzsemborira összetülkölt közönségnek erre volt igénye.
Pontosabban, a kemény magnak, a gömbölyűinges, szalmakalapos bajuszvitézeknek és asszonyságaiknak, meg egy rakás szétpálinkázott agyú ifjú csontfejűnek - a tusványosi közönség nagy része bulizni ment, fesztiválozni, le se szarták Orbánt meg a röhejes mamelukjait.
Orbán, Tőkés, Semjén, Németh Zsolt, meg az összes ótvar gazember, aki ott pöcörgött a színpadon, csak egy cinikus színjátékot nyomtak.
Egy állandóan prolongált előadást.
Ez nem jelenti azt, hogy Orbán nem fog fasisztoid, akár náci intézkedéseket hozni.
Ha hasznosnak találja ÉS megteheti, fog. Ha nem, akkor meg nem.
A NER szarban van.
Ekkora szarban még nem volt.
Rajta részben kívülálló okok miatt pillanatok alatt kiderült, amit sokan tudtak, de ennyire szembeszökően talán sokak számára még nem látszott, hogy az országot ellopták, az államot lelakták, az egész kóceráj egy elkúrt csődtömeg.
Ha megjönnek az első fizethetetlen számlák, ha jön a hideg, és fűteni kéne, kirobban majd a társadalmi elégedetlenség, és nincs már "ellenzék", hogy azt (megszokott szerepe szerint) becsatornázza, elterelje, lecsitítsa.
Szinte csak a Mi Hazánk nácijai maradtak, akikről csak a vak nem látja, hogy a Fidesz strómanjai.
Ha a Fidesz utasítására a Mi Hazánk képes meglovagolni az elégedetlenséget, magát alternatívaként beállítani, akkor átmenetileg kialakulhat egy rémes (véres) nyugalom, valami még büdösebb diktatúra, de pénz akkor sem lesz, a problémák csak súlyosabbak lesznek.
De ez nem túl valószínű. Inkább a Fidesz fog megpróbálkozni egy lendületes fasizálódással (Orbán ragaszkodik a hatalmához, az oligarchák és csinovnyikok pedig be vannak szarva, és ott a Jobbik példája is, aminek annak idején ugyanezt a szerepet szánták, aztán mégis magának akarta a családi bizniszt), csak hát arra sem lesz már rezsi.
De ezt is tudtuk már.
Nem az a releváns kérdés, hogy Orbán mit röfög lelkes malacainak, hanem az, hogy mi lesz itt ősszel, mi lesz az árakkal, a bérekkel, a lakhatással, mi lesz az aszállyal, a lerombolt környezettel - mi lesz velünk.
És ez valójában csakis rajtunk múlik, nem Orbánon, nem az "ellenzéken", nem a parlamenti nácikon.
Ha mi ráébredünk arra, hogy vagyunk, ők semmivé válnak.
Mert valóban két "faj" van, bár ebben nincs etnikum, nincs genetika: elnyomók és elnyomottak.
Az elnyomást pedig csakis az szavatolja, hogy az elnyomottak ne az elnyomóikat kárhoztassák elnyomottságukért, téves célokat találjanak dühüknek, frusztrációiknak.
Erre kell a náci beszéd, erre kell bármi. Minden ennek az eszköze, amit itt politikaként tálalnak elénk."
/Piréz/

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr8417893369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2022.07.29. 08:56:38

Egy dolgot akart: azt, hogy az istenadta nép - hála a ballib médiának ami ráugrott a témára mint a tyúk a takonyra - ne a KATA kiherélésével foglalkozzon ami jobboldalon is sokaknál kiverte a biztosítékot, ne a rezsidémon feléledésével, hanem egy olyan témával aminek igazából valahol az épeszű baloldaliak is egyetértenek, max. a megfogalmazás és az agyhalott elveik miatt fognak hadakozni ellene. De egy normális balliberós sem igazán szeretné ha az unokája kalifátusban nőjön fel, vagy ha itt is hasonló életszínvonal lenne mint Afrikában.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.07.29. 10:40:10

@midnight coder: "...ne a KATA kiherélésével foglalkozzon ami jobboldalon is sokaknál kiverte a biztosítékot, ne a rezsidémon feléledésével..."

Az istenadta nép figyelmét erről (KATA, rezsi) nem tudja elterelni sem a csüngőhasú zsírfarú, sem az ellenzék, sem az Isten. Már most ott van mind a 9,5 millió pénztárcájában a téma, amint belépnek egy közértbe.

És aztán jön az ősz. Közeleg a tél. A Starkok is tudják ezt.

És amikor a postás bácsi elhozza az első rezsicsekkeket, a csüngőhasú zsírfarúnak át kellene térnie a muszlim hitre ahhoz – és bármikor áttérne, ha ez kellene ahhoz, hogy tovább lophasson és hatalomban maradhasson, akkor lennél igazán szarban –, hogy legalább és legfeljebb öt percre lecsillapítsa azt a kirobbanó társadalmi, politikai feszültséget, amely végül számára is elhozza a zord időket.

Már nem kell sokat aludnia ehhez, a Történelem feni a kaszáját. A Történelem egyetlen aggodalma az, nehogy a Szent Koleszterin megelőzze.

"ballib médiának"
"épeszű baloldaliak"
"egy normális balliberós"
"agyhalott elveik"

Csak négy? Jobban oda kéne tenned magad, pláne azóta, hogy az Index tudatosan leépítette a kommentelést a blog.hu-n. Keményebben üsd-vágd a Gazda ellenfeleit, ügyeletes, ez így nagyon gyenge.

puszt 2022.07.29. 11:05:37

@midnight coder: hülye vagy te ezzel a kalifátusoddal... Előbb lesz itt Kínai Népköztársaság, vagy Putyin Rezervátum. És még mindig nyomatod, találsz hülyét rá, mert csak akkor lenne értelme, értelmed...

F1 L M 2022.07.29. 12:18:27

Az igénytelen koszos csöves pofájából megint ömlött egy kis szar.

György Csaba Nagy 2022.07.29. 13:28:31

Egyfolytában csodálkozom, miféle szellemi energiák mozgósulnak a medvetalpalatti beszéd elemzésére, jobbról és balról, védve és támadva, de egyként vesézve. Konokkal jórészt egyetértek, sztem sincs eszmei mondanivaló, világos szándék, mögöttes cél. Orbán kezdettől hülyeségeket beszélt, meghökkentő marhaságokkal sokkolta hallgatóságát, vigyázva rá, hogy mielőtt felocsúdna, már újabb képtelenséggel sokkolja. Volt egy jobb középső korszaka, mikor az értelmes mondanivaló csíráit hordozó beszédek megírását eltűrte. Aztán rájött, hogy fölösleges a szellemi tartalom, hívei egy vallás főpapajaként bámulnak rá, elég ha száját nyitogatja, előáll a révület, a mondanivaló el sem jut a tudatig. A választás sikere végleg megnarkózta, hogy minden szellemi moslék megfelel híveinek. Elvei pedig soha nem voltak, nincs mit hirdetnie. Elég, ha hangosan, élénk mozdulatokkal kísérve hadovál. Most kissé csodálkozik, hogy sokan a mondottak tartalmát elemzik, komolyan veszik, amit ő komolytalanul, szellemi pelyvaként szórt disznai elé, és próbál ködösíteni.

AvéCézárVavan 2022.07.29. 14:27:49

@midnight coder: Nincs az a hülye muzulmán, aki Orbanisztánban akarna élni! Másrészt örömmel értesítelek, hogy soha annyira kevés gyerek nem született, mint júniusban. Így alig lesznak itt umokák!

Rubasov nertárs 2022.07.29. 15:24:57

Jó lenne ha így menne ez, ahogyan Konok (és Puzsér is) gondolja, csakhogy ez nem így működik. Ha megnézzük a történelem nagy forradalmait (1789-es francia, 1848-as és 1956-os hazaiak, 1917-es orosz), akkor azt látjuk, hogy ezeket mind sok éves és komoly "felsőbb" (értelmiségi, kulturális, gazdasági) előkészületek előzték meg. Így a legfontosabb kérdés, amit meg kell vizsgálni, hogy volt-e itt ilyesmi az elmúlt 12 évben, és ha nem akkor van-e esély arra, hogy meginduljon a társadalom felsőbb köreiben egy erjedési folyamat. Sajnos erre a kérdésre fájdalmasan egyértelmű a válasz: nem és nem. Ennek oka, hogy akinek nem tetszik/tetszett a rendszer, a (nyugati) határok és a nyugati országok munkaerőpiacának nyitottsága következtében távoztak az országból. Azokat akik meg tudtak volna/tudnának indítani egy komoly szellemi-társadalmi erjedést nyugaton találjuk jól menő cégekben és, vagy egyetemeken. Ezek az emberek nem fognak csinálni, hiszen már gyökeret eresztve nyugaton miért is tennék ezt. Emiatt a "szelep" miatt, sajnos az lesz amit eddig is láttunk: lesz egy-két, érdemi vezetés híján hamar kifulladó, akár látványosabb tűntetés, de ennyi a maximum sajnos.

MEDVE1978 2022.07.29. 15:35:28

Ahogy már egy hasonló másik blogban is leírtam, Viktor nem mond semmit véletlenül vagy véletlenül túlzottan. A beszédnek erős okai voltak és ezek visszakövetkeztethetőek.
A cikkíró alapállítása jó, Orbán nem mondott semmi újat és nem is náci. Ez nagyon régi lemez: Orbán nagyjából minden olyasmit el fog mondani, amit a közönség hallani akar és hasznos neki. Biztos vagyok benne, hogy Viktor nem is pislantana, ha arról lenne szó, hogy mondjuk 1000 bangladeshit kell a határon meghalni hagyni, de abban is, hogy ha egyértelmű érdeke fűződne hozzá, akkor látványos mentőakciót szervezne nekik.

Röviden a beszédről: szépen célzottan különböző rétegeket szólított meg. Az átlagalatti IQ-jú rajongótábor résznek elég volt a faj kifejezés és a gonosz muszlimok, a betelepítés meg az EU. A szofisztikáltabb rajongótábor felfogta belőle a nem túl bonyolult alapüzenetet, ami önmagában egy reális dilemma. Mivel ez van egy primitív köntösbe felöltöztetve és olyan szavakkal előadva, amelyek harsányabbak és asszociációt esetlegesen előhívók, ezért ebből mindenki más következtetést von le:
1. Az őt utáló liberálisok és újbal azt, hogy Orbán egy gonosz náci és küzdeni kell ellene;
2. A primitívebb rajongórész és a Mi Hazánk szavazóbázis azt, hogy jól beszólt most aztán Brüsszelnek, akik be akarják telepíteni a muszlimokat, amiért szeretik.
3. Az értelmesebb rajongótábornak azt, hogy az egésznek a bevándorlás / alacsony természetes szaporodás dliemma a gyökere és erről Orbán valós problémákat fogalmaz meg. (Ezért érdemtelen dolog támadni és meg kell védeni).
Emellett ott van szépen az elterelő szerepe: amíg mindenki ezen a gumicsontot rágódik, Hegedűs Zsuzsa látványosan piruettezik, Kunhalmi, Gyurcsány és Újhegyi fetrengenek a földön az elhatárolósdiban, addig sincs szó a KATA-ról vagy az augusztus 1-től életbe lépő magasabb rezsiárakról.

Egyszer a 90-es években olvastam talán, hogy a demagógokkal nem az a baj, hogy nem az igazságot mondják, hanem a megoldásaik sokszor rosszak. Orbán mintha ennek a tragikus hőse lenne:
1. Észleli azt a problémát, hogy a neoliberalizmus és a globális kapitalizmus végtelelenül erősen kiszolgáltatja az országot a nemzetközi tőkének és a pillanatnyi konjunktúráknak, illetve, hogy a piacok telítettsége / EU tagság / relatív tőkehiány miatt nem fejleszthető ki olyan húzóágazat, amivel a magyar gazdaság "kiugorhatna", ahogy anno a kelet-ázsiai gazdaságok ugrottak. Ebből még helyes következtetéseket is levon azzal, hogy meg akarja erősíteni a magyar tőkéseket, a magyar tőke helyi kötődését. A probléma viszont az, hogy nem kezeli azt, hogy kvázi az így létrejött magyar nagyvállalatok versenyképtelenek maradnak a világpiacon.
2. A jelenlegi tusványosi beszéd hasonló, egy értelmezhető problémát észlel: az európai népek természetes szaporodása minimálisra csökkent, a társadalmaik nem fenntarthatók. A gazdasági szereplők ezért olyan nyomást helyeznek a kormányokra, hogy azok "importáljanak" más országokból / EU-n kívülről munkaerőt. Emellett persze jelen van egy migrációs vonulat Európa felé is, amelynek egyszerű jóléti okai vannak. A betelepülő migránsok sok esetben nem asszimilálódnak és nem is integrálódnak megfelelően, nem teszik magukévá a befogadó társadalom kultúráját. Ez önmagában egy jogos problémafelvetés, egy komplex kérdéskörre Orbán egyszerű választ ad (nem leszünk bevándorlóország). Természetesen Orbán most is "odaszarik az asztalra", ezzel ellehetetlenítve azt, hogy valaha a témában kicsit is konstruktívabb vita alakulhasson ki. A német közéletet ismerem, az kb. a magyar fordítottja a témában: 2015-2016 környékén, ha egy vitában a bevándorlás ellen érveltél, akkor jött a "Nazikeule" (szabad fordításban: náci bunkó), tehát az, hogy a szocdem / baloldali / zöldpárti német vitapartner nemes egyszerűséggel gonosz nácinak, rasszistának nevezett.

sync 2022.07.29. 19:20:11

@Rubasov et.: Ugyan már! Nem lázadás fogja megbuktatni, hanem a kiürült kassza.

György Csaba Nagy 2022.07.29. 19:22:31

@MEDVE1978: Véleményedet egy kétségkívül intelligens apológiának tartom. Orbán nem mélyelemző, gondolkodókhoz szóló és gondolatébresztő, hanem zsigeri ösztönöket mozgató, és ilyen reakciókat ösztönző beszédet tartott. Nála ez a norma. Nem idevaló gondolati tartalmat tulajdonítani neki, mert elvek, problémák és megoldási javaslatok helyett lózungokkal dobálózott, mint mindig.
Vegyük a migránskérdést. Valódi probléma a fejlett ipari társadalmakbeli elöregedés, súlyosbítva az otthoniak "alantas" munkától tartózkodásával. Égből jövő ajándék lehetne a migráció, fiatal, munkaképes és nem finnyás tömegek beáramlása. Ehhez csak a téma átgondolt kezelése kellene. Sztem ott a hiba, hogy a társadalmak nem befogadók: a migráns lekezelést, akár gyűlöletet kap, nem tud beilleszkedni önérzete feladása nélkül. Épp elég baja, hogy tök idegen emberi környezetbe került, kiszámíthatatlan viselkedést kap. Ezért menekül az ismert mikroklímába, földijei közé, radikalizálódik vallási fanatikusai és sikertelenjei hatására. Sztem személyes sorskövetéssel és segítséggel kellene beilleszkedésüket előmozdítani. Ez euróban is megérné, és problémák tömegét csökkentené. Noch dazu: mint arra AvéCézárVavan utalt: Maon ez álprobléma, mind továbbáll, a határvédelem kidobott pénz, a téma csak a zsigeri félelmek ébren tartását szolgálja. Orbán nem több egy hatalommániás ócska hazudozónál. A valódi probléma az, hogy miért nem működik társadalmunk felismerése és önvédelme a csaló ellen.

MEDVE1978 2022.07.29. 23:34:23

@György Csaba Nagy: Félreérted talán, mivel nem gondoltam apologetikusnak a dolgot. Továbbra is tartom azt, hogy ez szólt sok mindenkinek. Az utólagos magyarázatokból egyértelmű, hogy Orbán ismert globalizációszkeptikus, ha úgy tetszik jobboldali (bár szerintem ez nem oldalfüggő) toposzokkal indokolja, azokba öltözteti a kijelentéseit. Ezeknek pedig komoly irodalma vagy politikai történelme van, akár az EU-ban is. Ez egy egyszerű trükk, ha valakiről úgy érzed, hogy igazat mond, csak csúnyán, akkor nehezebb nem egyetérteni vele. Tehát viszonylag sok olyan ember van Európában, aki Orbán bevándorlással kapcsolatos nézeteit osztja és úgy néz Orbánra, aki elefánt a porcelánboltban módra fogalmazott, de sok mindenben igaza van.

A migránskérdést egyébkén részben igyekeznek a nyugati elitek tabusítani. Ez nem új jelenség, az "újbalodali" (nem gondolom, hogy ez igazi baloldali dolog lenne) irányzatok része a minden ember egyenlő > minden kultúra egyenlő > minden ember széleskörű egyéni jogokkal rendelkezik, melyeknek része az identitásához kapcsolódó kultúrális jogok gyakorlása, valamint a jó élethez való jog> minden bevándorló széleskörű jogokat kellene kapjon gondolkodásmód.

Az újbaloldali pártok által támogatott elitek és a mögöttük álló nagytőke, valamint médiabirodalmak tabusítják ezt a fenti dilemmát, mert a fentiekben leírtakat morális abszolútumnak tekintik. Így ezt nem lehet vitatni, ha valaki valaha megpróbálja, rögtön szép jelzőket, mint rasszista, náci, szélsőjobboldali stb. fog kapni.

Holott egyértelmű, hogy ez az egész a társadalmak kulturális berendezkedését / hagyományt, kultúrát, nemzettudatot kezdi ki. A bevándorlóktól a társadalom nem várja el a magas fokú integrációt, asszimilációt, tömegesen tartják meg kulturális bevésődéseiket, ami párhuzamos társadalmi struktúrák kialakulásához vezet. Az újbaloldali kánonban ennek a helye is megvan, természetesen a bevándorló kulturális jogai is szentek és ő nem kényszeríthető arra, hogy a befogadó nemzetbe integrálódjon. A bevándorlás hatása tehát egyértelműen a befogadó társadalmak kohéziójának, összetartásának gyengülése.

Az "alantas" munkák nem szeretete egyébként ma is leginkább a nyugati országokban jellemző. Magyarországon ma rengeteg ember rohan az olyan korábban "alantasabbnak tekintett" munkákért, mint az építőiparban számos meló, még a segédmunkás is. Az egyébként egy viszonylag egészséges és értelmes tendencia, hogy ha limitált a munkaerőkínálat, tehát munkaerőhiány van, akkor az emberek nem az alantas munkák felé orientálódnak. Erre rengeteg perspektívából lehet tekinteni. Gondolhatunk rá úgy is, hogy leginkább az alantas munkák szűnnek meg, illetve törekszenek automatizálásukra. Hányszor hallottam az utóbbi 10-15 évben, hogy a gyári gépsor mellett dolgozó munkás melója, a kamion- és taxisofőr melója éveken belül megszűnik a további automatizáció miatt.
Erre jó példa lehet, hogy az emberek kb. 10-15 évvel ezelőttig nem vásároltak mosógépet Indiában. Egyszerűen azért, mert annyi alantas munka elvégzésére alkalmas szegény rohangált az utcákon, hogy olcsóbb volt mosónőt felvenni, mint mosógépet venni. Az indiaiak gazdagodásával ez is nyilván visszaszorult.

Lehet úgy tekinteni, hogy a társadalom felveszi a bevándorlókat az alantas munkák elvégzésére, de ez katasztrófához vezet. Ezt látni Párizsban és több nagy nyugati nagyvárosban, ahol a fiatal arabok radikalizálódnak, mert szar a munkájuk és francia szinten akarnak élni. Az megint kérdés, hogy ez fair-e a nyugati társadalmaktól, hogy a régi tagokat favorizálja és az újakat leginkább rosszabbul fizetett, rosszabb körülményeket biztosító munkákra hozza be. Valószínűleg nem fair, de maximálisan érthető, a nemzetek, közösségek, klubok úgy működnek, hogy a tagok több jogot kapnak.

Magyarország rossz helyzetben van a bevándorlás szempontjából. Már alapjában is abban voltunk 2010 előtt is, utána meg Viktor bevándorlásellenes álláspontja miatt még kevesebben választanának minket. Ez egyben azt is jelenti, hogy a bevándorlók rajtunk csak át akarnak menni, elsődleges céljuk a jobb pénz vagy a már betelepült rokonok felkeresése. Mindkettő nyugaton érhető el, ehhez jön a bevándorlásellenes politika elrettentő hatása. Viszont ez azt is jelenti, hogy mi csak veszíthetünk a bevándorlási hullámokon. És a veszteséget érzékeltették is a nyugati társadalmak, hogy mi történik, ha mindenkit átengedünk. (határlezárás, kötelező menekültelosztás = a képzetlenebbek ide toloncolása).

A fő probléma azonban mindettől eltérő és szintén tabusított. A bevándorló nyomonkövetése és istápolása óriási pénzekbe kerül. Kérdéses, hogy nem lenne érdemes-e ezt a pénzt a saját lakosság szaporodására költeni.

György Csaba Nagy 2022.07.30. 14:03:18

@MEDVE1978: El szeretném kerülni, hogy a blog kettőnk beszélgetésévé fajuljon, ezért csak röviden. A migráció kezelése bonyolult kérdés, nincs bölcsek köve. Én nem tabusításnak veszem a fejlettek kérdéskezelését, hanem a gyakorlati előnyök automatikus elvárása miatti csalódás és a humanitárius fedőszöveg közti feloldhatatlan ellentmondás elfedésének gyatra kísérletének. Ezt még súlyosbítja a volt gyarmatosítók és tőkebefektetők érdeke: hogy őrizhetik meg gazdasági pozícióikat szigorúbb migrációszabályozással, és mit kezdjenek kitelepült embereikkel, valamint a keverékkel. Sztem egy biztos: a migráció folytatódik, amíg a világnak élhetetlen részei maradnak, gazdasági és biztonsági szempont szerint, s ezt kezelni kell. A kezelés módja befolyásolja, hányan fulladnak a tengerekbe, de az áramlás megállíthatatlan. Ezért Orbán teljes elzárkózása használhatatlan struccpolitika, melyet a fejlettek élből elutasítanak. A beszéd kizárólag belső használatra szólt, primitíve, mindenféle tudományos belemagyarázás apológia.
Ami az "alattas munkák" körét érinti, ezt is bonyolult ügynek látom. Az idegenkedés Brexitiában látványos károkozó, de máshol is komoly zavarokat okoz a szolgáltatásokban és közlekedésben. Nálunk is felborult a rend: a fizikai szakmák alulnépesedettek, emiatt irreálisan felülbérezettek, és kontárdúsak. Az automatizálás drága és lassú folyamat, messze a megváltás. Fajunk világalakító ambíciói csökkentek. Kivétel Kína, India és talán az USA, s ennek előnyeit élvezik.
Hogy a források migránsügyről saját népesség szaporítására átcsoportosítása eredményes lenne-e, az olyan bizonytalan, mint a jövő általában. Eddig mindenütt az mérhető a világban, hogy a jólét fokozódásával arányosan csökkent a népszaporulat. A gyerekvállalás áldozat, nem csak anyagiakban, fő ellensége az individualizálódás. Nagyobb társadalmi tehervállalás, az egyén terhei javára inkább segítene. Ha már forrást keresünk, a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése jóval nagyobb elméleti tartalék.
Szerencsére a fajelméletet nem Orbán írja, az ő szemetét hallgatni, olvasni, pláne értelmezni nem való gondolkodó embernek. Elutasítani szükséges.

white999 2022.07.30. 14:55:37

A döbröginek egy év kimaradt covid után, újra utat kellett volna mutatni, valami nagyot dobni de az már nincs. Brüsszel meg a nyugat se akar megdögleni, Így maradt a bullshit az agyhalottak ezzel is beérik. A szavazóbázis jó részét már csak ezek fogják adni. Azok az értelmiségiek akik befogott orral szavaztak rájuk elmennek tőlük, mert nincs miért maradni. Anyagilag már nem, ideológiailag pedig soha nem voltak része a tábornak. Mindenki az őszt mondja de a problémák nem fogan ilyen gyorsan megjönni. Ugyan a gyerek iskolázása duplája lesz, az étkezése háromszoros, vagy nem eszik de súlyos számlák nem most hanem jövő tavasszal vagy az átalányosoknak egy év múlva érkezik. Miközben az állami szférában magukon kívül nem emelnek bért, a katások szopnak mint a torkos borz, az infláció meg az egekben lesz hála a mostani intézkedéseseknek és bizony előbb utóbb az üzemanyagról is lehúzzák az ársapkát. Szerintem vitya már vágja centit, hogy mikor lesz okt 31. amikor kisebb arcvesztéssel lehetne ebből kihátrálni bármit is pofázzanak most és a végtelenségig a kamatstop se mehet. Most arra tippelnék, hogy az idő végezetéig hosszabbít, mert akik benne maradtak már soha nem fizetik ki sem a részletet sem a teljes összeget max az unokájuk. Ha meg nem állapodnak meg az eu val, amire talán jobb az esély mint a megállapodásra, akkor a forint felkészül a 450-500-ra. Lehet vasvillával kergetik majd őket és felteszik a kérdést Lázárnak, hogy biztos most kellett e neki 1 milliárdot kapni istálló felújításra. Na jó ilyen nem lesz mert ez egy normális országot feltételezne.
Amiről nem szól a fáma, hogy bizonyos állami intézményekben ahol megoldható már most szóltak a beóknak, hogy home office-ra készüljenek, (mert nem bírják fűteni, majd az épületet teszem én hozzá, mert mi másért tennének ilyet). Hát, csak ennyire van szarban a haza. Ha ez így folytatódik még az Olimpia megrendezéséről is le kell mondani, ami elég botrányos végkifejlet. A nemzet vérrel verejtékkel felhúzta a létesítményeket a semmiért.
süti beállítások módosítása