MaGYAUR

MaGYAUR

Az Amerika-ellenesség folytonossága Mo-on

2022. szeptember 25. - Magyaur
  • A második világháború idején a magyar antiszemiták – a náci propaganda hatására - abban az összeesküvés elméletben hittek, hogy mind a Szovjetuniót, mind az Egyesült Államokat a zsidó háttérhatalom rángatja dróton.
  • Az ötvenes években az Egyesült Államok lett a szocialista országok harcias, sátáni ellenfele és a Szovjetunió védte meg a „Béketábort” az amerikai „fasizmustól”.
  • A hatvanas-hetvenes-nyolcvanas években Amerika már inkább a romlottság szimbóluma: a bűnözés, a drog, az erkölcstelenség hazája, amely a szocialista tábor fiataljait a rock-beat zenén, a pacifista, hippis és laza életstíluson keresztül kívánta megrontani.
  • A nyolcvanas évek végétől kezdve 2022-ig a Nyugat-ellenes nacionalista jobboldal számára az Egyesült Államok egyet jelentett a liberális globalizmussal, vagyis a nemzeti sajátosságokkal mit sem törődő kapitalizmussal.
  • 2022-ben újra előkerült a magyar jobboldal szélsőségeseinek gondolatvilágában - a putyini propaganda erőteljes hatására - a cionista-amerikai összeesküvés elmélete, amely a náci-zsidó(!)-ukrán hatalommal összefogva támadt rá az "egyetlen igaz keresztényi országra" a világon: Oroszországra…

Ne csodálkozzon a Fidesz, ha az ösztönös indulatokra rájátszó, a primitív Amerika-ellenességnek utat engedő politikája visszaüt rá és a rasszista szélsőségesek Orbánt nem a rossz politikája, hanem az állítólagos cigány-zsidó származásáért fogják támadni!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr4417939728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.09.26. 04:24:23

Teljesen természetes dolog a negatív érzés elnyomóink ellen.

Magyaur 2022.09.26. 06:41:39

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Egyetértek! De Orbánnal és magával az orbánizmussal szemben nem rasszista alapon, hanem észérvek és a keresztény-európai-polgári erkölcsiség alapján kellene szembehelyezkedni...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.09.26. 06:44:13

@Magyaur:

Jelenleg Mo-on 2 opció van; orbánizmus vagy liberális elnyomás. Nincs harmadik választás.

Sorállományú előfelvételis 2022.09.26. 15:58:02

birca elvtárs egymondatos kinyilatkoztatásainak műsorát hallottuk.

huleaks 2022.09.26. 19:26:46

Ha nem látod, hogy mi megy jelenleg a világban akkor sajnos bajok vannak a fejedben. Nem látod azt, hogy gerjesztett vagy gerjeszti jelenleg is a konfliktusokat az usa. Több ezer km-ről a viszonylagos biztonságban semmi sem drága. Mások élete meg pláne. Országokat tettek tönkre, ártatlanokat öltek. Ettől függetlenül az USA egy gyönyörű ország, tele olyan dolgokkal amelyeket mindenkinek látnia, megtapasztalnia kellene.

Boldeone2 2022.09.26. 19:26:51

Tökèletesen egyetèrtek!

Èn elsősorban az államszocialista időkre datálnám a máig ható Amerika-ellenessèget, a normál jobboldal mindig is be egyfajta angolszász szimpátiával rendelkezett ( Bethlen István )
A proli rètegek voltak anno a legnagyobb vevők erre, ès manapság is azok...
A törtènelmi ellensègből- a ruszkiból - jóbarátot faragott az állami propaganda
Valójában a szèlsőjobb ès a szèlsőbal közel van egymáshoz : ugyanannak a büdös csizmának a kèt párja...

huleaks 2022.09.26. 19:28:05

Az utolsó mondatod meg teljes káosz.

Boldeone2 2022.09.26. 19:28:22

@huleaks: Országokat tettek tönkre, ártatlanokat öltek. "

- Ezt mondja a propaganda...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.09.26. 20:41:53

@huleaks:

Komcsi szöveget nyomsz.

"A második világháború eredményeképpen a fasiszta nagyhatalmak megsemmisültek, Franciaország, Anglia legyengült, viszont az Egyesült Államok gazdasági és katonai ereje megnőtt. Az Egyesült Államok ezt a helyzetet világuralmi céljaik megvalósítására akarják kihasználni, nemcsak a megvert fasiszta nagyhatalmak, hanem még Franciaország és Anglia pozicióinak megszerzésére is törekszenek."

Rákosi Mátyás (Megjelent a "Szabad Nép"-ben, 1947 október 19-én.)

"A magyar demokrácia - és különösen a magyar demokraták - félreérthetetlen és egységes állásfoglalására a reakció elleni harcban azért is égetően szükség van, mert nemzetközileg a helyzet élesedik. A világ az utolsó két-három év fejlődése következtében két táborra szakadt. Az egyik tábor élén az Amerikai Egyesült Államok állnak. Amerika fel akarja használni azt a körülményt, hogy a háborús vereség következtében kidőlt a sorból a német, a japán, az olasz fasizmus, de meggyengült Franciaország és még Anglia is. Az amerikai imperializmus most ezeknek az országoknak örökébe akar lépni. Fel akarja használni ezt a helyzetet arra, hogy megszerezze magának a világuralmat. Ezt a törekvését igyekszik demokratikus álarcban és nem egyszer a segítés ürügye alatt megvalósítani. Gazdasági fölényét arra használja fel, hogy csatlósává teszi a gyengébb államokat, beleszól belügyeikbe, politikai rendszerükbe, nemzeti önállóságukat, függetlenségüket csak névleg hagyja meg"

Rákosi Mátyás (Beszéd a nagybudapesti pártaktíva előtt, 1947 október 31-én.)

birkamenet 2022.09.26. 20:52:00

Szerencsére Orbanisztánt nem a Zamerikaiak urányitják hanem PUTYIN!

birkamenet 2022.09.26. 20:55:03

@Sorállományú előfelvételis:

A bulgár putyin ügynök birkának már jó ideje nem fussa többre, mint kopejkás alapon nyomni a ruszki propagandát az internet caféból. Hiába, a totál hasznavehetetlen trolloknak putyinék csak morzsákat fizetnek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.09.26. 23:09:02

@huleaks: Valamit érvelni is tudsz, vagy csak ilyen egymondatos semmitmondó baromságokra futja? Rákosi melletted kiscsicska komcsika csak.

Rubasov et. 2022.09.26. 23:26:09

Az amerika-ellenesség egy érdekes kérdés. A gyökerei jóval mélyebbek, mint amit a poszt boncolgat.

Az USA-val szemben kétszer is a vesztesek oldalán voltunk a XX. században, ezt fejelte meg 1956-ban az amerikai segítség teljes elmaradása. Az őt kétszer is legyőző, majd a riválisa ellen vívott forradalomban őt csak hitegető nagyhatalom eleve handycap-pel indul. Emellett minden történelmi korban jellemző, hogy a világ vezető nagyhatalma a peremvidékeken sosem örvend osztatlan népszerűségnek. Ezeket persze tagadhatatlanul lehetne tompítani, de Orbán hatalmának pont az egyik alapja, hogy rájátszik azokra, a sokszor nem éppen pozitív érzelmekre, amik a népesség nagyobb részére jellemző.

Ellenpontként Lengyelország van: ők az államiságuk visszanyerését köszönhették az I. vh. után az antantnak így az USA-nak is. Ez az oka annak, hogy a jelenlegi ideológiai különbségek ellenére Lengyelország az USA egyik legszorosabb és legmegbízhatóbb európai szövetségese.

birkamenet 2022.09.26. 23:46:10

@Rubasov et.:

Azt a baromságot ki találta ki, hogy az USA-nak 56-ban el kellett volna jönnie Magyarországra harcolni, hogy hatalomra juttasson egy másik kommunista eftársat?
Amúgy meg hogy jöttek volna Magyarországra a fegyvereikkel, a független és semleges Ausztrián keresztül?

Sorállományú előfelvételis 2022.09.27. 02:03:02

@birkamenet: Ezt most komolyan gondolod hogy az illibsik egy ilyen logikai bukfencet felfognának?
A lényeg nekik, rohadt USA. Valahogy mégis mindenki az USA-ba emigrál és nem az oroszokhoz. Érthetetlen.

nemecsekerno_007 2022.09.27. 08:37:13

Ez az egybites gondolkodás a legnagyobb gond. Barát vagy ellenség.

Egyébként melyik Amerikát szeretjük?

Amelyik bevonult Irakba vagy amelyik kivonult Afganisztánból?

nemecsekerno_007 2022.09.27. 08:41:36

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nagyon tanulságos Az orvlövész c. film egyik jelenete, amikor a hegytetőn vannak a montanai szenátorral:

- Nincsenek oldalak. Se demokraták se republikánusok, se síiták, se szunniták. Csak akinek van és akinek nincs. Eldönti, hogy belép vagy kívül marad.

tiltsál ki te gyökér 2022.09.27. 09:33:43

@nemecsekerno_007: Egyiket sem. Miért kéne szeretnünk? Ők sem szeretnek senkit, hanem érdekeik vannak.

Ami a legpiszkosabb Amerikában az pont ez a szeretetéhség. Olvastál valamit, hogy Róma, Attila, Dzsingisz kán, az Oszmán birodalom, Cortesék, vagy akár a nácik elvárták volna, hogy szeressék őket? Nem. Ezek hódító birodalmak voltak, így is álltak a dolgokhoz.
Talán a szovjetek kezdték, hogy igaz, hogy ők fegyverrel dirigálnak, de azért ők testvérei mindenkinek és a béke harcosai. Ezt a szeretetkurvaságot viszi most az Usa, és tényleg hisznek abban, hogy ők a jók és a szépek, és tényleg nem értik, hogy hogyan létezhetnek népek, akik harcolnak ellenük.

Sorállományú előfelvételis 2022.09.27. 11:32:10

@tiltsál ki te gyökér: Idéznél valamit ahol Amerika elvárja hogy szeressék?

tiltsál ki te gyökér 2022.09.27. 13:20:50

@Sorállományú előfelvételis: A teljes kommunikációjuk. Az, hogy te, kurt ebben abszolút hülye és értetlen vagy, arról nem én tehetek.
A teljes amerikai narratíva arról szól, hogy ők békét meg demokráciát visznek, és értetlenek, hogy ennek miért nem örül mindenki. Az összes film, könyv, újságcikk.
Aztán néznek nagy bociszemekkel értetlenül, mint Szilvásy az ábécére, ha valami kóbor terrorista betámadja őket.

Sorállományú előfelvételis 2022.09.27. 13:47:38

@tiltsál ki te gyökér: Nem vagyok a Kurt, de mindegy, rettegsz tőle, mindenütt őt sejted. Szóval nem tudsz idézni, csak álmodtad. Ja és mégsem a szeretésről van szó, ugye? Már tolatsz vissza a hülye kijelentésedtől.

tiltsál ki te gyökér 2022.09.27. 14:30:10

@Sorállományú előfelvételis:
"Nem vagyok a Kurt, de mindegy, rettegsz tőle, mindenütt őt sejted. "
1. Miért rettegnék attól a futóbolondtól? Szegény autista.
2. Dehogynem vagy. :D Egyszer csak a semmiből ideevett a rosseb, hogy kurt baromságát erősítsd :D:D

"Szóval nem tudsz idézni, csak álmodtad."
Idézzem az egész amerikai kultúra összes termékét? Ennyire ne legyél már hülye, kurt.

" Ja és mégsem a szeretésről van szó, ugye? Már tolatsz vissza a hülye kijelentésedtől."
Semmiből nem tolattam vissza, pont ugyanazt mondom.

Figyelj! Te egy beteg ember vagy. Akit sajnálni illene, ha nem lennél egy ekkora köcsög. Így csak röhög rajtad mindenki.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.09.27. 18:12:33

@tiltsál ki te gyökér: Nagyon morc vagy ma. :-)) Nem állnak szóba veled a tüzérek?

birkamenet 2022.09.27. 22:42:35

@tiltsál ki te gyökér:

Na takarodsz vissza putyinhoz te ruszki hazugság propagandista bulgár birka!
Majd ő megszeretget téged atomfelhővel.

birkamenet 2022.09.27. 22:48:07

@tiltsál ki te gyökér:

Arról tudsz te alulképzett bértroll, hogy amikor Georg Bush 1989-ben Magyarországra jött, orbán térden állva könyörörögte be magát egy fogadásra, hogy tudjon villogni az ámerikái kapcsolatával. Ja kérem, akkor még orbán nagyban nyalta Ámeriká seggít.

birkamenet 2022.09.27. 22:51:05

@tiltsál ki te gyökér:

Szeretné trumpotok hogy szeressék? Hámán nem kell sokat várnia, a börtönben nagyon sokan fogják majd szetetni, zuhanyzás közben, hátulról.

tiltsál ki te gyökér 2022.09.27. 23:29:50

@birkamenet: Trumpotok. Bazmeg matyi annyira hülye vagy, hogy az már nekem kínos.

arthurthedent 2022.09.28. 08:11:46

@tiltsál ki te gyökér: "A teljes amerikai narratíva arról szól, hogy ők békét meg demokráciát visznek"

Jesszusom a szovjetúnió ezt csinálta már 1945-ben nálunk. Csináltak egy olyan országot, aminek még a nevében is benne volt, hogy "demokratikus". Más kérdés, hogy ők a demokráciát csak viccből mondták.

birkamenet 2022.09.28. 09:42:01

@tiltsál ki te gyökér:

A fidernyák médiátok a nap 24 órájában nyalja fényesre a trumpotok meg putyinotok seggét.

tiltsál ki te gyökér 2022.09.28. 10:02:53

@arthurthedent: "Jesszusom a szovjetúnió ezt csinálta már 1945-ben nálunk."
Nem ezzel kezdtem, bazmeg?
"Talán a szovjetek kezdték, hogy igaz, hogy ők fegyverrel dirigálnak, de azért ők testvérei mindenkinek és a béke harcosai."
Most meg az usa csinálja.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.09.28. 11:06:30

@tiltsál ki te gyökér: Csakhogy nem lóg mindenütt a falon az amerikai elnök képe, mint a szovjet elnyomás alatt a Leniné. Még mindig csak az vízióidról beszélsz, nem idéztél semmit olyan hivatalost hogy az USA a szeretetet kívánja.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.09.28. 11:08:09

@tiltsál ki te gyökér: Pont annyira tudod hogy mi a Szovjetunió és az USA között a különbség, mint a tüzér és a lövész között. :-)) Semennyire.

tiltsál ki te gyökér 2022.09.28. 11:29:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Tényleg nem bírom megszokni, hogy egy autistával kell beszélgessek. Ahogy már mondtam, te egy nagyon beteg ember vagy.

"nem idéztél semmit olyan hivatalost hogy az USA a szeretetet kívánja."
Ilyet bazmeg a Szovjetuniótól sem tudsz idézni, hogy hivatalosan szeretetet kívántak volna. Csak bazmeg mindent a Barátság meg Testvériség meg hasonló szövegekkel adtak el.
Az usa meg pont ugyanazt csinálja. Minden film, minden könyv arról szól, hogy ők jönnek és segítenek. És boldogságot és jót hoznak.
Mondom, te autista vagy, az ilyen átvittebb értelmű dolgok túl magasak neked. Mint az ábécé.

arthurthedent 2022.09.28. 13:57:28

@tiltsál ki te gyökér: "Most meg az usa csinálja."

Nem, most is az oroszok csinálják.

arthurthedent 2022.09.28. 14:00:45

@tiltsál ki te gyökér: "Az usa meg pont ugyanazt csinálja. Minden film, minden könyv arról szól, hogy ők jönnek és segítenek. "

Hát nem tudom hány olyan amcsi filmet láttam, hogy a gaz amerikai politikusok meg a gaz amerikai cia, meg a gaz amerikai hadsereg mindenféle erkölcstelen dolgot művel és a főhősnek meg kell állítani őket.

A minap néztem a "terminal list" című sorozatot, ahol a főhős katona, akit elárultak az amerikai katonai gépezet tagjai és mindenkit kinyír. Elég nézhető kis sorozat volt, az amerikai kommandós amerikában amerikaiakat gyilkolt én meg szurkoltam neki. :)

tiltsál ki te gyökér 2022.09.28. 14:16:34

@arthurthedent:
Hát nem tudom hány olyan amcsi filmet láttam, hogy a gaz amerikai politikusok meg a gaz amerikai cia, meg a gaz amerikai hadsereg mindenféle erkölcstelen dolgot művel és a főhősnek meg kell állítani őket."
ÉS az amerikai főhős ugye minden egyes esetben megállította őket. Amerika az amerikaiak szemében mindig mindenkivel korrekt meg tisztességes. Pont.

Na. Mondj olyan filmet amiben:
1. Az elnök rossz. (Kingsman 2 kivételével) Mert az amerikai elnök mindig jó és erkölcsös, csak a tanácsadók rosszak.
2. Mondj egy olyan filmet amelyben a jellemfejlődés nem a liberális demokrata felvilágosult irányba hanem a konzervatív irányba történik. Mert kb. egymillió film van arról, hogy a bigott buzi/néger/bevándorlógyűlölő rájön, hogy az elfogadás és a tolerancia a megoldás és megváltozik. Mondj olyat, amiben rájön, hogy a buzzancs néger szomszédság annyira nem jó, és keményvonalas konzervatívként beáll a KKKba.

birkamenet 2022.09.28. 14:55:31

@tiltsál ki te gyökér:

Hát akkor kisfidernyák, a ti agyonfelszopott, agyon propagált ámerikái trumpotok az akkor egy világhatalomra törő, utálatos, hazug lény?

De akkor miért van nektek fidernyákoknak parancsba adva hogy putyin mellett az ő seggét is fényesre kell nyalnotok?

arthurthedent 2022.09.28. 15:36:56

@tiltsál ki te gyökér: "ÉS az amerikai főhős ugye minden egyes esetben megállította őket. "

1) Nyilvánvaló, hogy a legtöbb filmben, sorozatban, regényben a főhős pozitív. Ha az oroszok csinálják, ha a törökök, mindegy.
2) A legtöbb amerikai műben amerikai a főhős. Mint ahogyan a legtöbb orosz műben meg orosz és így tovább. Ezen sem kellene meglepődni.

Amit megértek az, hogy nem szereted az amerikaiakat. Nem ismered a kultúrájukat, nem ismered és nem támogatod az értékrendjüket, unszimpatikusak a számodra. A probléma nem ez.

A probléma az, hogy minden állítást, ami a kedvenceid mellett szól, vagy ami a számodra unszimpatikus társaság ellen szól egyszerűen igaznak fogadsz el. Akkor is, ha ellentmondanak a józan észnek vagy esetleg akár egymásnak. Az érzelmeid határozzák meg mit fogadsz el valóságnak.

arthurthedent 2022.09.28. 15:40:44

@tiltsál ki te gyökér: "2. Mondj egy olyan filmet amelyben a jellemfejlődés nem a liberális demokrata felvilágosult irányba hanem a konzervatív irányba történik."

Mert a sz@r modern filmeket nézed. Az amerikai mozik meg TV sorozatok közt rengeteg olyan van, ami konzervatív, konzervatívnak lenni amerikában elég népszerű. Nem tudom láttad -e például a "Blue bloods" sorozatot. Konzervatív, vallásos, tekintélyelvű, keresztény többgenerációs család, akik mindenben tökéletesen erkölcsösek és mindig igazuk van.

arthurthedent 2022.09.28. 15:49:53

@tiltsál ki te gyökér: "Na. Mondj olyan filmet amiben:
1. Az elnök rossz."

1) Babylon 5
2) Hunger Games
3) The Dead Zone (regény is Stephen King írta)
4) Escape from L.A.
5) Absolute Power (Clint Eastwood-al)
6) House of Cards
7) Clear and Present Danger

Most hirtelen ennyi, de biztos van még pár.

arthurthedent 2022.09.28. 16:03:10

@arthurthedent: Ja, és ha konzervatív TV sorozatot akarsz látni, akkor:
1) Justified (ezt imágom, iszonyat dumák, lövöldözés, minden)
2) 24 (soha nem néztem)
3) Person of Ineterest (elég jó, érdemes egyszer megnézi)
4) SEAL team (ez nekem nem tetszik, túl sok lelkizés)
5) The Ranch (ez amolyan konzervatív sitcom)
6) Strike Back (butácska, de nézhető)
7) Six
8) The Unit (ez a kedvencem a kommandós sorozatokból)
9) The Last Ship (ez is a kedvencem)

tiltsál ki te gyökér 2022.09.28. 16:55:37

@arthurthedent:
"Amit megértek az, hogy nem szereted az amerikaiakat."
Dehogy értesz te megint semmit. Valahogy mindig elfelejtem, hogy iskolás szinten vagy.

"Nem ismered a kultúrájukat, nem ismered és nem támogatod az értékrendjüket, unszimpatikusak a számodra. "
Eléggé ismerem a kultúrájukat is és az értékrendjüket is. Amiről pedig én beszélek, az nem szimpátia kérdése.
Te komolyan mondom, hogy a kutyámnak színesebb a világképe, mint a tied. Aki kritizálni meri Amerikát, az nem ismeri őket és nem érti, aki meg nem a vörös ördögnek tartja az oroszokat, az meg oroszpárti. Szörnyen buta ember vagy.

"A probléma az, hogy minden állítást, ami a kedvenceid mellett szól, vagy ami a számodra unszimpatikus társaság ellen szól egyszerűen igaznak fogadsz el. Akkor is, ha ellentmondanak a józan észnek vagy esetleg akár egymásnak. Az érzelmeid határozzák meg mit fogadsz el valóságnak."
Tessék. A kedvenceim.. Kik az én kedvenceim, bazmeg? Jujj.

És utána hozod is, hogy még a kérdést sem értetted meg. Példák arra, hogy az elnök rossz?
1) Babylon 5 - a jövőben játszódó sci-fi, ahol szó sincs usáról?
2) Hunger Games - utópia, ahol szintén nincs szó az usáról?
3) The Dead Zone (regény is Stephen King írta) a Holtsáv. Nos nagyon régen olvastam, de úgy emlékszem, hogy a csávó nem jut el az elnökségig.
4) Escape from L.A. - szintén utópia
5) Absolute Power (Clint Eastwood-al) - na, ezt nem láttam.
6) House of Cards - Az az elnök lett volna a rossz, aki megszüntette a munkanélküliséget, meg talán békét kötött az oroszokkal? Az az elnök a rossz, aki a feleségével arról beszélget kettesben, hogy hatalomban a népért és amerikáért fognak dolgozni?
7) Clear and Present Danger - nos az összes Tom Clancy-t olvastam, az elnök soha nem volt rossz. A cia, a tanácsadók, a tábornokok, mindenki, de az elnök soha.

Nem konzervatív sorozatot kértem, hanem olyan filmet, könyvet vagy bármit, amiben a jellemfejlődés nem a konzervatívból a liberálisba halad, hanem fordítva. Nincs ilyen.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.09.28. 17:44:58

@tiltsál ki te gyökér: Mellébeszélsz. Szóval nem tudsz idézni hogy valamilyen hivatalos szinten megkívánták volna a szeretetet. Megint csak a levegőbe beszéltél. Szovjet-Magyar Baráti Társaság? Megvan?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.09.28. 17:47:04

@tiltsál ki te gyökér: Mi lesz a következő "érved"? A Tom és Jerry sorozat? :-)) Vagy a Kengyelfutó gyalogkakukk?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.09.28. 18:10:53

@arthurthedent: most ez van kiadva neki, hogy ne szeresse többek között az amerikaiakat.
Most Putyin szopás van neki előírva!

tiltsál ki te gyökér 2022.09.28. 18:11:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Szóval nem tudsz idézni hogy valamilyen hivatalos szinten megkívánták volna a szeretetet."
Barom. Mikor írtam, hogy hivatalosan és deklaráltan elvárják a szeretet? Nem megy neked az olvasás kis autisa.

"Megint csak a levegőbe beszéltél. Szovjet-Magyar Baráti Társaság? "
"Egyesült Államok Ifjú Barátainak Szövetsége" megvan, te vén ratyi? "

tiltsál ki te gyökér 2022.09.28. 18:13:29

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Na, idézz valahol valamit, amikor dicsértem, vagy szoptam Putyint. Hajrá Statler...

arthurthedent 2022.09.28. 18:35:24

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "most ez van kiadva neki, hogy ne szeresse többek között az amerikaiakat."

Világos. Pont azt mondja, mint a Putyin. Ha az emberek a nácikokra harapnak, akkor azt mondja, ha unalmassá válik, akkor nekiáll a liberálisokat szidni, ha éppen nem megy, akkor mittudomén, kionéz valamit. Kifogást, okot, magyarázatot százat is talál, mint ez a csávó.

Vagy a jövőben játszódik, vagy utópia (helyesen amúgy disztópia, de mindegy) vagy nem látta a filmet. Mindenre van kifogás, semmin sem kell elgondolkodnia, mert nem azért fizetik.

tiltsál ki te gyökér 2022.09.28. 20:02:00

@arthurthedent:
Vagy a jövőben játszódik, vagy utópia (helyesen amúgy disztópia, de mindegy) vagy nem látta a filmet. Mindenre van kifogás, semmin sem kell elgondolkodnia, mert nem azért fizetik."
Te ostoba barom. Mi volt az én állításom? Hogy az amerikai filmben az elnök mindig jó, a tanácsadók lehetnek csak gonoszak. Mondtam, mutass olyan filmet, amiben az elnök nem a népért, nem az erkölcs mellett nem csupa jó szándékból cselekszik. Nem bonyolult feladat, némi ésszel elolvasva világos, hogy olyan film bazmeg, ami nem az USÁ-ban játszódik, hanem a jövőben az űrben, meg olyan alternatív valóságokban mint az éhezők viadala az szóba sem kerülhet, hiszen kifejezetten arról beszélek, hogy az amerikai elnök ábrázolása -és ezek keresztül az elnöki intézmény, a demokrácia - mindig pozitív.
A house of cardsban a főszereplő egy hatalommániás rohadék, de amikor odakerül, és elnök lesz akkor a népért meg a közjóért kezd dolgozni.
Ha egy sima egyszerű politikamentes kérdésben nem tudsz érdemben válaszolni, akkor minek írkálsz?
Ezek a klisék teljesen közismertek, pont ugyanannyira, mint hogy a négerek viccesek, a kutyák halhatatlanok, a kelet-európaiak gengszterek és a végzős gimnazisták 25-30 évesek.
És igen, ha tetszik, ha nem ezek a filmek amik formálják a közvéleményt mind az amerikait, mind a világ többi részén.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.09.29. 08:08:07

@tiltsál ki te gyökér: Ha te filmet rendeznél, te a tüzéreket utáltatnád benne és a lövészeket szerettetnéd. :-))
A kritikusok meg azt írnák róla hogy a rendezőnek fogalma sincs arról mi a tüzér és a lövész között a különbség. :-))
süti beállítások módosítása