MaGYAUR

MaGYAUR

Pogátsa Zoltán válságból kivezető utat mutat

2023. január 03. - Magyaur

Figyelemreméltó Pogátsa Zoltán "dekarbonizációs" javaslata:

1.) Leszakadni az orosz gáz/kőolaj és atom energia importról

2.) Azt a pénzt amit erre fordítottunk volna azt az energia-takarékossági programba kéne befektetni.

3.) Ez gyakorlatilag az összes magyar háztartás/lakás szigetelését jelentené, amellyel ki lehetne váltani a "közmunkát" és rendes fizetést lehetne adni nagyon sok embernek.

4.) Mindez egyszerre növelné az életszínvonalat és csökkentené Magyarország függőségét Oroszországtól.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1818016920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törppicur 2023.01.03. 09:54:53

Az orosz energiáról leszakadás (gáz, olaj, áram) nem megtakarítást hoz, hanem pénzt visz. ettől kezdve simán baromság a többi pontod.
Az meg hogy közmunkából lakásszigetelés érthetetlen számomra.
Légy szíves ne szigeteld azokat a házakat, amiket nem érdemes, különösen ne az én adómból.

camilló 2023.01.03. 19:36:16

Közgazdaságilag jó az ötlet. DE! Nem veszi figyelembe a realitásokat. Szét kell kicsit nézni mondjuk a borsodi kis falvakban és elgondolkodni azon, hogy mit is kellene szigetelni. Aki azt hiszi, hogy a hőszigetelés nem szakmunka az nagyon téved. Nincs elég ember aki értene hozzá. Leszakadunk a kőolajról, gázról, atomról. A köztes állapotban honnan lesz energia?

ulpius66 2023.01.03. 20:50:08

Mindez semmi a gyurcsányiné DK útmutatása mellett!

liner.hu/dobrev-klara-bejelentese-magyar-euro-kapcsan/

Dobrev Klára nagy bejelentése a magyar euró kapcsán

"Az euró bevezetése nekünk, magyaroknak is nemzeti érdekünk. Éppen ezért az #Árnyékkormány már most arra készül, ha eljön az ideje, Magyarországon is bevezessük az eurót. Ezt fogjuk tenni, minden magyar érdekében.”

ulpius66 2023.01.03. 20:59:20

Na tessék!

Hát a mindentudó Pogátsa ezt azért másképp látja!!!!!

AKKOR MOST KINEK HIGGYEK A POGÁTSÁNAK A GYURCSÁNYÉNAK VAGY A SAJÁT SZEMEMNEK?

index.hu/gazdasag/2023/01/03/europai-unio-euro-pogatsa-zoltan-elemzes-euroovezet/

"Pogátsa Zoltán szerint egyáltalán nem biztos, hogy siker lenne az euró bevezetése"

Itt, Magyarországon nem a forinttal van baj, hanem azzal a gazdaságpolitikával, ami a forintot gyengíti – jelentette ki egyik elemzésében Pogátsa Zoltán. A közgazdász hozzátette: érdemes lenne megismerni az ellenvéleményeket, mielőtt rohannánk az euróövezetbe.
A közgazdász úgy véli, önmagában az, hogy van egy független fizetőeszközünk, nem rossz, hiszen minden árfolyamrendszernek vannak előnyei és hátrányai."

MEDVE1978 2023.01.04. 17:48:30

@ulpius66: A közgazdászok többsége nem fogja neked az eurót javasolni, mivel a saját fizetőeszköz, esetünkben a forint nagyobb mozgásteret = hatalmat ad a kormánynak. Válság esetében egyszerűen le lehet értékelni a fizetőeszközt, inflációt lehet generálni, ami könnyebbé teszi például a forintban nominált adósságok visszafizetését. Sokkal jobban megmarad a kamatpolitikai játszótér és egyéb monetáris eszközök is. Persze vannak, akik szerint az eurohoz való konvergencia nagyobb nyereséget hoz magával, de ennek szélsőséges esetben az lenne a veszélye, hogy Magyarország Görögországhoz hasonló pályát jár be, eladósodik és kvázi csődbe megy.

György Csaba Nagy 2023.01.05. 17:55:53

Pogátsának voltak, és remélhetőleg lesznek jobb ötletei, mint ezek. Sztem Putyint belekényszerítette z USA az ukrán kalandba, a rég elavult
Brezinski-doktrina alkalmazásával, a bekerítéssel. Már Kína a veszélyes nagyhatalom, sokkal inkább mint Oroszország, de vele az USA nem tud mit kezdeni. Ukrajna nemzetépítési hevében szakított a nagy szláv szomszéddal és Európába kapaszkodott, melynek épp elég baja van egy népes, szegény és korrupt kérelmező nélkül, de ezt nem meri jelezni az USA felé, s ami nagyobb baj, feladta saját gazdasági érdekeit: lemondott az olcsó orosz gázról és olajról, vesz helyette amerikait és arabust jó drágán. Mindez nem menti Putyin barbár háborúját, de az őt lépéskényszerbe hozó USA gátlástalansága az eredendő ok. Európa pedig gazdasági öngyilkos, képtelen felismerni és érvényesíteni saját érdekeit. Most itt vagyunk bezárva egy végeláthatatlan gyilkos helyzetben, feladva a kölcsönösen előnyös gazdasági együttműködés esélyét. Mellesleg: én valahogy jobban éreztem magam egy kétpólusú világban, ahol a felek sakkban tartották egymást, altatva a háború veszélyét.
Világunkban minden a gazdasági teljesítményen, a versenyképességen dől el, szerencsére. Erre célozva olcsó energia kell, rengeteg. Az atom ilyen, és ilyen lenne a napenergia, ha a villamos hálózatot alkalmassá tenné az "elit" a fogadására. A többi megújuló költséges és felelőtlen játék a kormányok és haragoszöldek oldaláról, nem törődve a józan ésszel és a szociális problémákkal. Végül pedig kevés figyelem és forrás marad a valódi jövőteremtő megoldásra, a fúziós energiatermelés kutatására és megvalósítására.
süti beállítások módosítása