MaGYAUR

MaGYAUR

De hát Mo.-t Orbán kormányozta a perifériára!

2023. január 10. - Magyaur

A személyiségjegyek óhatatlanul felszínre kerülnek a politikában, főleg akkor amikor valaki elveszti az önkontrollját.

Orbán személyiségének lényege, hogy nála szó sem lehet egyenrangúságról: vagy ő vezet, vagy teljesen alárendelődik. Vagy a világ, de legalábbis Európa, valamennyi vallásos-nacionalista konzervatívjának akar a vezére lenni, vagy kéretlenül, stréber módjára kívánná szolgálni a számára „Hatalmas Vezetőt”, aki lehet Trump, Putyin vagy Hszi Csin-ping.

Ő is megpróbált az Európai Unió „tömbjének” szellemi-erkölcsi-politikai Vezetője lenni – emlékezzünk például az európai nagy lapokban megjelent egészoldalas politikai hirdetéseire – de a kísérlete megbukott. Meg is sértődött Európára!

Ha Európa közvéleménye nem kér a javaslataiból; a keresztény-konzervatív-állam-központú megváltásból, akkor ő sem kér Európából… Jöjjön a Keleti nyitás! Fedezzük fel a magyarságban a kipcsak-türk-turáni identitást… Fedezzük fel az Iszlámban a nyugati dekadens-hippis liberalizmus ellenszerét! Legyen minta a hazai egyházak számára a Felvilágosodástól és a szexuális szabadosságtól mentes, a mindenkori államot fetisizáló görögkeleti vallás szellemisége!

Sértődöttsége okán Európát már nem tartja politikai tényezőnek; szerinte az ukrajnai háború lezárásáról az Egyesült Államoknak és Oroszországnak kellene egyeztetni – ott már semmi keresnivalója nem lenne sem Ukrajnának(!), sem az Európai Uniónak.

Orbán szembefordult a „Nyugattal” és csodálkozik, hogy erre a „Nyugat” ellenségesen reagál. És mivel magát Magyarország tulajdonosának tartja, ezért az ő személyével, politikájával kapcsolatos kritikákat valamilyen rejtélyes „magyar-ellenesség”, vagy „keresztény-ellenesség” számlájára írja. Ezzel vissza is tértünk a magyar történelmet végig kísérő, jól ismert duzzogó, mindenért az idegeneket hibáztató sérelmi politikához. Ebből a magyar fülnek ismerős panaszkodásból Orbán politikai tőkét kovácsolhat, de ettől még Magyarország Kelet és Nyugat közt, a periférián ragadhat, tehetetlenségre kárhoztatva addig-ameddig Orbán az úr…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr4618023104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyaur 2023.01.10. 15:42:49

Én elhiszem, hogy a mai világ a tömbösödés irányába tart és azt is, hogy Orbán számára a "nemzetállam" a politikai filozófiájának a központi magva, de a változásból rossz konzekvenciát von le. Nem államférfi, csak egy hataloméhes, korlátolt politikus...

Zsolt Herrero Blacksmith 2023.01.10. 17:35:09

@Magyaur:

Teljesen egyetértek...
Annyit fűznék hozzá, hogy ezen ,,korlátoltságában" nem látja, 100-500 év múlva, már nem a kortársak véleménye, a klientúra ajnározása marad fent, és fog számitani...
A történelem fog véleményt mondani róla...
Mint bármelyik autokratáról a történelemben...
És az utókor ítélete marad meg a köztudatban...
Már pedig nem ,,lesz" pozitív a szerepe a krónikákban...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.01.10. 22:00:39

@Magyaur:
@Zsolt Herrero Blacksmith:
Nagy a család, sok a haver.
Csak ez számít, azokat kell etetni.

Magyaur 2023.01.11. 01:41:40

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: És a legdurvább az, hogy miközben pofátlanul kifosztják az országot aközben magukat tartják "igaz magyaroknak" és az adózó népet - minket - magyarságában elkorcsosult konzum-idiótának; ezért úgy gondolják, hogy nekik jár az a pénz!

Rodney_2 2023.01.11. 11:52:55

@Zsolt Herrero Blacksmith: @Magyaur:

100 év múlva a történelmet a Kölni Kalifátus hihetetlenül nagy tanszabadságú egyetemén fogják írni, ahol külön kötetben emlékeznek meg Soros Próféta tevékenységéről, mely nélkül az igaz hit nem győzedelmeskedhetett volna Európában. Orbán nyilván egyike lesz a kisebb gonosz figuráknak.

törppicur 2023.01.11. 19:41:59

Azért van itt 1-2 olyan tétel amit Orbánnak rósz fel, pedig az csak tünet, amit produkál. Pl,. nem ő írta ki Európaát (pontosabban az EU-vezetését) a hatalmi tényezők közül, ő csak megállapította.
A keleti nyitás meg legalábbis szükséges - szerintem meg nem is rossz. Az usákok gyarmata, ölebe helyett a keleti nyitással valamivel erősebb hatalom lehetne az EU. Olyan olcsók sosem lehetünk , mint ők keleten, de azt a masszív tömeget adhatnák a dolgozni nem szerető/tudő EU-polgárság mögött, amit a dolgozni szintén nem akaró, de legalább erős amaerika mögött a világhatalom okán van.
Nem elefelejtendő, hogy Putyin ugyan nem csinál CCCP2-t, de eszméletlen jól vonja be középázsiát maga mellet.

ulpius66 2023.01.11. 20:58:21

"De hát Mo.-t Orbán kormányozta a perifériára!"

Ja!

mert addig Magyarország volt a centrum, és most lett periféria!
(a gyurcsányi alatt mink voltunk a centrum.. hozzánk igazodott egész Nyugat-Európa meg az IMF...)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.01.11. 21:14:35

@ulpius66:
euro

2002 - 244 forint
2006 - 252 forint
2010 - 270 forint
2023 - 400 forint

ulpius66 2023.01.11. 22:15:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Vezérparaszt!

Jó reggelt!

Tisztában vagy a forint árfolyamáért felelős intézménnyel?????

FELHOMÁLYOSÍTALAK!

A FORINT ÁRFOLYAMÁÉRT A FÜGGETLEN MAGYAR JEGYBANK, AZ MNB A FELELŐS!!
(és még véletlenül sem az Orbán vagy a Fidesz....úgyhogy a hozzászólásodat címezd a Matolcsynak, vagy az MNB-nek...)

Mielőtt nagyon belelendülnél, előre figyelmeztetlek, hogy ugyanúgy, mint pl. az USÁ-ban az inflációért is a független jegybank a felelős....

ulpius66 2023.01.11. 22:30:57

www.mnb.hu/letoltes/a-magyar-nemzeti-bank-alapokmanya-1.pdf

A Magyar Nemzeti Bank alapvető feladatai:
• elsődleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása,
• kizárólagos jogosultként meghatározza és megvalósítja
a monetáris politikát,
• kizárólagos jogosultként törvényes fizetőeszköznek
minősülő bankjegyet és érmét bocsát ki, ideértve az
emlékbankjegyet és emlékérmét is,
• kizárólagos jogosultként a magyar gazdaság külső stabilitásának megőrzése érdekében hivatalos deviza- és aranytartalékot képez és kezeli azt,
• kizárólagos jogosultként a devizatartalék kezelésével és az
árfolyam-politika végrehajtásával kapcsolatban devizaműveleteket végez,
• kizárólagos jogosultként felvigyázza a fizetési és elszámolási, valamint értékpapír-elszámolási rendszereket, ennek
keretében felvigyázza a rendszer, valamint a központi
szerződő fél tevékenységet végző szervezet tevékenységét
e rendszerek biztonságos és hatékony működése, továbbá
a pénzforgalom zavartalan lebonyolítása érdekében,
továbbá a törvényben meghatározott jogkörében részt
vesz e rendszerek kialakításában,

KÉRDÉS?

ulpius66 2023.01.11. 22:36:20

Persze jól tuggyuk itten mindenért az Orbán a hibás!!!!!!

Mért nevezte ki a Matolcsyt????????????????????

MERT, HA PL. A BOD PETIT, A RÓNÁT, VAGY A BODNÁRT NEVEZTE VOLNA KI AZ MNB ÉLÉRE, AKKOR MOSTAN NEM LENNE INFLÁCIÓ, MEG 250 FORINT LENNE EGY EURÓ!!!!!!!!!

birca szerint a meghalt két t · https://wagmg.blog.hu/2022/12/17/orosz_hirek_a_szankciokrol#c41718126 2023.01.12. 06:42:40

@ulpius66: Majd kapsz a Kurttól ha előkerül. Az MNB a fiskális politikáért felelős és az MNB élére a kormány nevezik ki az elnököt. A FED-hez meg semmi köze az USA politikai vezetésének, mivel az 10 nagy bank kezében van. A dollárhoz képest hogy romlott a forint? Mesélj! Az inflációt meg gazdasági folyamatok befolyásolják, például a kormány pénz szórása.

György Csaba Nagy 2023.01.12. 12:10:26

Karinthy egyik írásában szerepel egy kávéházi bennlakó, aki abból él, hogy komoly képpel halandzsázva hoz értelmi zavar állapotába beszélgető partnereket, akik aztán aprópénzt áldoznak neki, hogy szabaduljanak képzelt tudatvesztésük rémétől. Nos, ez a képtelenség kiteljesedett: a szélhámos az ország miniszterelnöke, a megvezetett hallgatóság az ország népe plusz a határon túliak, az aprópénz pedig elvesztette apróságát. A halandzsa egyre nyilvánvalóbb, erre jó példa a legutóbbi szódiaré, mely szerint pöttöm és fejletlen, viszont alig fejlődő kis országunk úgy lesz fejlett regionális középhatalom, hogy senkivel nem szövetkezünk, ergo mindenkit bosszantunk, s mindenkivel megutáltatjuk magunkat, akivel eddig nem sikerült, s ezért csak annyit kell tennünk, hogy őt és bandáját további 10 évig nyakunkon tűrjük. Azaz, zavartalanul lopni hagyjuk. Ideológusai és belenyugvó ellenfelei a magyar néplélek ismerőjének ítélik. Szerintem a néplélek megvezetésének szakértője. Világképét, elméleteit komolyan venni hiba, ő maga sem veszi így, naponta váltogatja halandzsáit a pillanatnyi érdekei szerint. Alkalmas ellenzék hiányában egyelőre nem sokat tehetünk, de ne dőljünk be kiszeramléraszebékjének. Nincs itt nemzeti út, nemzeti érdekvédelem, csak Nemzeti Egyetemes Rablás.

MEDVE1978 2023.01.12. 12:51:33

Először is, gazdaságilag Magyarország félperiféria. Anno még az egyetemen olvastam ezt a könyvet: www.antikvarium.hu/konyv/kozma-ferenc-a-felperiferia-309635-0
Ott se volt népszerű, de máig igaz számos megállapítása. Magyarország nem periféria, az mondjuk LÍbia vagy Szomália. Az igaz, hogy Orbán a periféria felé vitte el Magyarországot, de ettől még messze nem lettünk a világ vége.

Orbánnak sok mindenben nincs igaza és sok mindenben igaza van nemzetközi színtéren. Nincs igaza sok dologban, például nyilvánvalóan a demokrácia leépítésében, civil szféra ellehetetlenítésében stb. Túlzott érzésem szerint a nyílt autoriter barátság (Putyin, Bolsanaro, Xi, Erdogan stb.) és az emiatti folyamatos keresztbetevés az EU külpolitikának.
Ugyanakkor több területen igaza van:
Az EU például szép lassan halkan átvette 2015 után a magyar bevándorláspolitikai álláspontot, amiért akkor Viktort minden nyugati mainstream média magának az ördögnek festette le.
Igaza van az ukrán háborúval kapcsolatos álláspontban, legalábbis gazdasági szempontból (hiba volt az orosz nyersanyagokat így elengedni).
Igaza van abban, hogy a jelenlegi EU vezetés gyakorlatilag az USA seggnyalója, Van der Leyennel az élen.
Jól érzékeli azt, hogy a jelenlegi EU olyan diverz politikailag és gazdaságilag, hogy a föderációs / további integrációs törekvésekkel várni kellene, mert azok katasztrófális veszteségeket és instabilitást okozhatnak az unióban. Egy ilyen veszteség volt a görög válság, egy másik ilyen a brexit. Ugyanebben a gondolatmenetben nem értek egyet a DK-val, ami copy pastelte külpolitikailag az EU mainstream álláspontot és GYF, meg a bohócai mosolyogva adnák fel a vétónkat és vinnének minket a vágóhídra.

Összességében nálam Orbán rosszul teljesít 2010-2022 közötti időszakban és ennek a fő oka az, hogy a gazdaság hatékonysága jelentősen csökkent és ezért már lassan a románok is előttünk vannak, a térség lehagyott minket.

György Csaba Nagy 2023.01.12. 18:08:23

@MEDVE1978: Sztem több ügyben máshol vannak a hangsúlyok.
Európán belül periféria vagyunk. Nem félig, de egészen.
Orbánnak semmiben nincs igaza. Nem is lehet, mert sokrétű és súlyos személyiségzavarai -erkölcshiánya, elvtelensége, korláttalan hataloméhsége, csapatmunkára képtelensége- kizárja ezt. A migránsügyben is csődöt mond: Ausztria épp most rótta fel, hogy tömegével jutnak be migránsok tőlünk. Nyugat nem követ bennünket: nem épít kerítést, korlátozza, de nem tiltja a beáramlást. Ami a nyugat baja: szeretné a munkaerőhiányt és az alantas munkák vállalását megoldani, de a beilleszkedést nem tudja hatékonyan biztosítani. Legalább töri a fejét rajta. A teljes tiltás megoldhatatlan, itt és ott is.
Az USA érdekeinek alávetettség, az orosz szankciók jó része nyilván szarvashiba. De ezt nem az uniós bizottság számlájára írom, hanem a valódi döntéshozó kormányfőkére. Brüsszel csak adminisztrál és kihirdet. Most, hogy a háború folyik, különösnek tűnhet, hogy hiba volt Oroszországot veszélyes ellenségként venni. Jobb lett volna a gazdasági együttműködésre törekedve partnerként kezelni. Épp elég belső bajuk volt ahhoz, hogy Európa ne rettegjen tőlük, s az USA védernyője alá húzódva feláldozza saját valós gazdasági érdekeit.
Orbán külpolitikailag nem tényező, eljátszotta esélyeit, hirdethet bármit, semmibe veszik. Vétóink következmény nélküliek maradtak.
A többi diktátorhoz vonzódása nem érzelmi kérdés, hanem önigazolásra törekvés. Similis simili gaudet.
Sztem Orbán nem magas hatékonysági megfontolásból ellenzi az Unió föderalizálását, hanem mert az saját itthoni mozgásterét korlátozná. Hatalma alapja pénzosztási és kinevezési monopóliuma, ezekre féltékenyen ügyel. Kormányzási teljesítménye lemérhető nagy rendszereink állapotán.
Hogy a szomszédokhoz képest is gyenge gazdasági teljesítményt mutatunk fel, annak oka, hogy a saját tulajdonban maradt vékonyka gazdasági szelet nem vagy alig bővül, és benne nem a hatékonyság, hanem az udvarhűség követelménye érvényesül. A munkanélküliség kiküszöbölését a külföldi beruházások oldják meg, és a haszontalan közmunka.
Minden Orbán akarata szerint történik, és ebből jobb jövő nem sülhet ki: egy személyiségzavaros, autoriter, parancsvégrehajtó mamelukoktól kiszolgált egyén szükségszerűen újabb kudarcok felé viszi az országot.

MEDVE1978 2023.01.12. 19:36:11

@György Csaba Nagy:
"Európán belül periféria vagyunk. Nem félig, de egészen." Ha ezalatt az EU-t érted, mint egyébként a világ egyik legfejlettebb régióját, igazad van.

"Orbánnak semmiben nincs igaza. Nem is lehet, mert sokrétű és súlyos személyiségzavarai -erkölcshiánya, elvtelensége, korláttalan hataloméhsége, csapatmunkára képtelensége- kizárja ezt. "
Alapvetően a helyzetfelismerés, illetve egyes problémák megítélése független bármilyen erkölcstől. Egy sorozatgyilkos is láthatja például tökéletesen a gazdasági helyzetet, attól még egy elítélendő gyilkos marad, de abban igaza van.

"Ausztria épp most rótta fel, hogy tömegével jutnak be migránsok tőlünk. " :D Ha öten bemennének az osztrákok, akkor is sokallnák. A lényeg az, hogy a magyar restriktív migrációs politika azért megszűri a migránsokat.

"Nyugat nem követ bennünket: nem épít kerítést, korlátozza, de nem tiltja a beáramlást" Mármint gyakorlatban hogyan? Mert ha mondjuk egy bangladeshi beszabadul Németországba és kiderül, hogy nem jogosult menekültstátuszra, az életben nem teszik ki.

"Ami a nyugat baja: szeretné a munkaerőhiányt és az alantas munkák vállalását megoldani, de a beilleszkedést nem tudja hatékonyan biztosítani. " Örök baj, a gonosz rabszolga úgy akar élni, mint a nyugati fehér szahib. Dettó ugyanez a fejlett és civilizált nyugati barátainknál, mint Ausztria vagy akár Nagy-Britannia. Gyere magyar és ápold az időseinket, de pénzt nem kapsz, aztán húzz, ha meghalnak. Nincs új a nap alatt.

"De ezt nem az uniós bizottság számlájára írom, hanem a valódi döntéshozó kormányfőkére. " Ami ebben az esetben tévedés. Jelen esetben Van der Leyen többször átvette a kezdeményezést, újabb és újabb szankciós csomagokat jelentett be, aktívan használta a médiát arra, hogy lépéskényszerbe hozza a kormányfőket.

"Orbán külpolitikailag nem tényező, eljátszotta esélyeit, hirdethet bármit, semmibe veszik. Vétóink következmény nélküliek maradtak." Orbán erős külpolitikai tényező, de az is tény, hogy most már kedvenc célpont lett a nyugati politikusok jelentős részének. Egyszerűen arról van szó, hogy fel lehet festeni a képet a gonosz autokratáról, aki a barbár keletről jön és szimpatizál a többi diktátorral. Vele szemben állunk mi, a civilizált rózsaillatút szellentű nyugati jóemberek. A vétóknak van következménye, elég jelentősen keresztbe tesznek az EU-nak, nem véletlen, hogy egyre feszültebb a helyzet.

"Sztem Orbán nem magas hatékonysági megfontolásból ellenzi az Unió föderalizálását, hanem mert az saját itthoni mozgásterét korlátozná." Ez lehet, hogy így van, de az is igaz, hogy a még szorosabb unió jelenleg hiba lenne és a nagyobb államok diktatúrája.

Én nem szeretem Orbánt, viszont rettenetesen megrémít az ellenzék is, jobban, mint valaha. Úgy érzem, hogy már ellenzéki oldalon is csak a gondolkodásképtelen selejtje marad.
Itt egy cikk az összefogás külpolitikai koncepciójáról: index.hu/belfold/2022/04/01/szent-ivanyi-istvan-ellenzeki-osszefogas/
Egy mondjuk DK vezérelte ellenzéki győzelem jelenleg gyakorlatilag Schulz vagy a német kormány politikájának copy paste-jét jelentené Magyarországra, a többi EU ország mainstreamjébe való kritikátlan belesimulást. Gyurcsány pontosan ilyen volt kormányon is, a pitizését semmi különössel nem hálálták meg az EU-s vezetők.

György Csaba Nagy 2023.01.12. 21:05:29

@MEDVE1978: Hogy elkerüljem a vita belterjessé válását, csak egy dologra reagálok: német gyarmat vagyunk már most, és ehhez nem kell az ellenzék hatalomátvétele. Világunkban minden fontos kérdés a gazdaságban dől el (a háború helyi ártalom, sztem kizárt hogy világháborúvá fajul), a németek pedig ahogy elvesztették mindkét nagy háborújukat, úgy nyerték meg a békét. A kapitalizmus világszerte úr, belső gyengéi ellenére virul, és az ég alján sem látni más rendet. Ebben pedig az az úr, akinek tőkéje van, és ez nem mi vagyunk: dolgozgattunk, éldegéltünk komoly teljesítmény nélkül, mert csodálatos fajunk lusta, ha nincs teljesítménykényszer, nincs teljesítmény sem. Szegényen, avultan és eladósodva esett ránk a rendszerváltás. Naív politikusaink azt hitték, a politikai azonosulás automatice gazdasági fellendülést hoz. Csodaként ért bennünket, hogy az érdekvezérelt terepen edződött nyugat megvette és bezárta gyárainkat, hisz épp elég kihasználatlan és korszerű kapacitással rendelkezett, használatba vette olcsó munkaerőnket, uralja piacunkat. Ez bizony gyarmati állapot, amit még csak zokon sem vehetünk, mert azt a profitot viszik ki, amit mi meg sem tudnánk termelni.
Gyarmati helyzetünkből kiutat az adna, ha a gazdasági pozíciókat, termelést és szolgáltatásokat visszahódítanánk. Ez egy lassú és vesződséges munka, amit el sem kezdtünk. Hozzá mindenek előtt szakértő vállalkozó réteg kellene, mely a tulajdonát nyereségesen működteti, felhalmozni tud, és azt befektetve növekedni. Ennek épp az ellenkezője történik: udvarhű maffiózó pancserek közpénzfosztogatásból fedezik veszteségeiket, a teljesítményből élés idegen korunk hőseitől, az ebül szerzett javakat pedig befektetés helyett fölélik. Ez a nemzeti gazdaságpolitika, és ez kap kétharmadot.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.01.12. 22:12:32

@törppicur:..... "300 forint feletti eurónál a kormány alkalmatlan"...... emlékszel..?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.01.12. 23:02:43

@törppicur: És pillanatok alatt visszament, amikor a hitelválság lecsillapodott. A 400-as euró mikor fog mondjuk 350-re visszamenni? Soha.

Rodney_2 2023.01.13. 01:42:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Debil IT support / code monkey (nem kívánt törlendő) megint hozzászóltál valamihez, amihez nem értesz. A euro árfolyam 350-ről két ok miatt ment el 430-ig: ukrán háború és az EU források visszatartása. Ezek közül melyik szünt meg??? Az EU-val kötött megállapodás hírére (illetve részben a gázárak csökkenése miatt) az árfolyam máris visszament 400 alá.
Az a baj veled, hogy mindenhez hülye vagy, mégis mindenbe belepofázol. Inkább csöndben nézegetnéd az ukrán kisgyerekekről készült fotóidat.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.01.13. 06:50:48

@Rodney_2: Tényleg? És a zlotyihoz képest miért romlott 2010 óta 68-ról 85-re? Már megint ukrán gyerekek vérét ittad és be vagy állva?

Rodney_2 2023.01.13. 14:21:29

@birca szerint a meghalt két t: te nagyon vicces vagy :))) tudod mi az a földbe taposás? szerinted kurt mitől lett ilyen elbaszott pszichopata nyomorék?? na őt taposta földbe az élet és egyetlen szórakozása az hogy itt osztja az észt 20 nicken, miközben tök hülye mindenhez. De te is ő vagy, így ezt tudhatnád te szánalmas kis féreg :)))

Rodney_2 aki ukrán gyerekeket irtana · https://magyar-gyaur.blog.hu/2022/12/29/szilveszteri_latomas_orbani_megoldas_a_haborura#c41738330 2023.01.13. 22:16:34

@Rodney_2: Mi van nyomikám? Mindenkinek feltűnik mit össze szórakozik veled a Kurt. :-)) Te meg csak tehetetlenül őrjöngsz. :-))

gázóra ellenőr 2023.01.14. 07:07:54

@Rodney_2: Szerintem az a pszichopata nyomorék, akik az ukránokat kiirtaná.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.01.14. 17:50:17

@Rodney_2: Ennyire hiányzom? Elvonási tüneteid vannak? ma még nem ittál ukrán gyerekvért?

Billy Hill 2023.01.15. 23:05:00

@MEDVE1978: "Ha öten bemennének az osztrákok, akkor is sokallnák. A lényeg az, hogy a magyar restriktív migrációs politika azért megszűri a migránsokat."

2023. január 1-e óta elég a Zorbánnak azt mondani az osztrákok felé, hogy "Nem nálunk jöttek be, hanem a horvátoknál!", és ennyi...
süti beállítások módosítása