MaGYAUR

MaGYAUR

Orbán külpolitikája végig nem gondolt és következetlen

2023. január 17. - Magyaur

Szemelvény Szalai Máté: „Orbán új külpolitikai koncepciója: jó is, rossz is, csúf is” cikkéből , megjelent: 24.HU, 2023. január 12.

Szalai Máté: „A kormány külpolitikai gyakorlata számos pontot ellentétes (a meghirdetett orbáni stratégiával - MaGYAUR megjegyzése)

Ha az összekapcsoltság és a hálózatépítés a cél, akkor a (nem csak a nyugati elitet képző) CEU elzavarása, Soros György és a hozzá kötődő szervezetek démonizálása, az Erasmus-lehetőségek veszélyeztetése óriási kudarcnak minősül.

Ha a gazdasági profitmaximalizálás a cél, akkor nem kéne folyamatos ideológiai harcokat vívni.

Ha regionális középhatalom akarunk lenni, akkor az orosz energiafüggőség megszüntetésének elsődleges célnak kellene lennie.

Ha a blokkosodást el akarjuk kerülni, akkor a Nyugat folyamatos szidásával, a Nyugat-Kelet szembeállítással fel kell hagyni.

Ha fel akarunk zárkózni, és el akarjuk kerülni a periferiális szerepet, akkor a fejlett államokkal is erősíteni kell a kapcsolatokat – ehhez például jól jönne, ha nem vétóznánk meg mindent, amiben benne van a gender szó. A sort még nagyon sokáig lehetne folytatni.”

https://24.hu/kulfold/2023/01/17/orban-viktor-kulpolitikai-strategia-szalai-mate-velemeny/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1718028224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.01.17. 14:40:04

Érdekeink nem azonos a fejlett államokéval. Tehát őrültség lenne hozzájuk csatlakozni.

Magyaur 2023.01.17. 15:31:34

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: De érdekeink nem azonosak a fejletlen, soviniszta, piac-ellenes, vallásos mázzal leöntött diktatórikus államokkal sem!!! Pont erről szól Szalai Máté cikke...

ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.01.18. 17:24:03

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ezt kikérem magamnak! Én csak egy kis ember vagyok, természetes vágyakkal. Neked hány centi a péniszed?

AvéCézárVavan 2023.01.19. 06:39:43

Egyre rosszabb a körülöttünk lévő országokat járni! A francba, az ember nézi, hogy például a szlovákok, akik rosszkedvű, kudarcorientált népség voltak, ma mind mosolyognak, bátran és természetesen válaszolnak angolul, mindaz, ami még 15 éve se működött náluk-bennük-körülöttük, az most olajozottan.
A lengyelek meg aztán dettó. Pedig nagyon hajtották őket, hogy olyanok legyenek mint a mimagyarok!
süti beállítások módosítása