MaGYAUR

MaGYAUR

Térségünk középhatalma: a háború utáni Ukrajna!

2023. január 19. - Magyaur

Nem a szétlopott, egyre rosszabbul működő magyar állam, hanem a háború utáni Ukrajna lesz a térségünk igazi középhatalma.

Új geopolitikai konstelláció kezd kialakulni, amelyben az Európai Unión belüli "Atlanti centrum" mellett új, a "Visegrádi négyeknél"  sokszorosan erősebb keleti; lengyel-ukrán érdekcsoport alakulhat ki, amellyel szorosan együttműködhetnek a baltiak és a skandinávok - ezzel demokratikusabb, de valláserkölcsileg szigorúbb arculatot adva az egész Európai Uniónak!

Ukrajna már most is Európa keleti bástyája, aminek tudatában vannak Zelenszkijék.

Az orbáni-Magyarország pedig ha lehet még inkább el fog szigetelődni!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr2918029420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

birca szerint a meghalt két t · https://wagmg.blog.hu/2022/12/17/orosz_hirek_a_szankciokrol#c41718126 2023.01.19. 09:11:10

Az meg egy nagy gond lesz, hogy a háború után lesz egy csomó harcedzett ember, aki ha nem találja meg a helyét bűnöző lesz. És azokból sajnos kapunk mi is. Sok fegyver fog kerülni illetéktelenek kezébe.
Putyin meg az ellenkezőjét éri el eredeti céljának, az újjáépítés miatt méginkább a multik kezébe fog kerülni az ukrán gazdaság.

alöksz róz 2023.01.19. 23:03:00

@birca szerint a meghalt két t: "Az meg egy nagy gond lesz, hogy a háború után" - hát még először legyen vége a háborúnak úgy, hogy ne terjedjen tovább és maradjon is ukrajna helyén valami...

MEDVE1978 2023.01.20. 18:02:34

Ukrajna a háború után egy romhalmaz lesz. Nem csak a szakadár területeken, hanem kiterjedten, ahol harcok folytak, ahol légicsapások voltak. Az ujjáépítés mérhetetlen pénzbe fog kerülni. Persze most az USA, az EU és a hét törpe is esküdözik, hogy segít Ukrajna újjáépítésében, de meglehetősen nagy naivitás azt hinni, hogy az összes költséget az EU fogja állni. Nem fogja, ennek megfelelően Ukrajna évekig részben romhalmaz marad. Valószínűleg azoknak, akik nyugatra menekültek csak egy része fog hazamenni, így munkaerőhiány lesz kvalifikált szakmákban. A viszonylag jelentős tenger alatti gázkincs továbbra sem lesz kinyerhető, mivel a Krím mellett az oroszoké a Fekete-tenger keleti medencéje is. Tehát bármikor csapást tudnak mérni az ukrán gázkitermelésre.
Hadügyileg nagyon sok minden függ a rendezés jellegétől:
1. Egy "patt" esetén az USA és kisebb részben az EU továbbra is fő finanszírozója lesz az ukrán hadseregnek, mivel a konfliktus csak kihűl, bármikor újra felforrósodhat.
2. Egy orosz előnyű béke esetében az ukrán hadsereg létszámát csökkenthetik némileg.
3. Egy ukrán előnyű béke esetében szintén ukrán hadsereglétszám csökkenés lesz, állástalan katonákkal, ami veszélyes, a bűnözés mértéke megnő, a maffia megerősödik.

Ukrajna legjobb esélye a középhatalmi státuszra az lenne, ha valahogy sikerülne kinyerni a szénhidrogéneket. Mivel ebben az oroszok maximálisan ellenérdekeltek és képesek csapást mérni az ásványkincsekben gazdag területekre, ezért kevés esélyük van, hogy ebből nagy pénzt csináljanak.

a nagy hohohorgász 2023.01.20. 21:11:36

És a demokrata eu kussol, mint 2006ban amikor elquro hazudott reggel délben meg este!!! Tudom hogy a poszter már behivna az ukránokat, és miért tartjuk hazaarulonak......???? Hahaha

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.01.20. 23:12:58

Ahogy mondani szoktam:erre szavazott a sok birka.
süti beállítások módosítása