MaGYAUR

MaGYAUR

Magyar sz.rkavarás Moldovában

2023. február 19. - Magyaur

Káncz Csaba:

Azt már eddig is tudtuk, hogy a hazai rezsim feladatokat vállal el a Balkánon a geopolitikai törésvonalak mentén az orosz érdekeknek megfelelően Macedóniától kezdve Boszniáig. A mögöttünk álló hét egyik nagy híre volt, hogy Putyin hibrid hadviselés keretében akarja destabilizálni Moldovát. A Moldova déli részén elhelyezkedő Gagauzia egy 160 ezer lakosú autonóm tartomány. Etnikailag és nyelvileg török a népesség, de felekezetüket tekintve ortodox keresztény. Oroszország az 1806-12-es háborúban ragadta el Gagauziát az Oszmán Birodalomtól. Bár Gagauzia csupán 1800 négyzetkilométeres, stratégiai fekvése miatt kiváló szerepet tölthet be Moldova destabilizálásában.

Szijjártó 2020-ban 4-szer (!!!) látogatott Moldovába, és a https://balkaninsight.com/.../moldova-ex-president-dodon.../ ruszki ügynök Dodon elnöktől vette át az ország legmagasabb kitüntetését - egy héttel a Nyugat-barát Sandu elnök beiktatása előtt. George Lazar most arról számol be, hogy Szili Katalin miniszterelnöki megbízott most kitűnő időzítéssel Moldovában bukkant fel.

De nem a Putyin-ellenes Maia Sandu moldáv elnököt biztosította szolidaritásáról, hanem az autonóm Gagauziába látogatott, ahol hangsúlyozta “a nemzeti kisebbségvédelem fontosságát a béke és biztonság megteremtése és fenntartása érdekében”.

Mint már többször hangsúlyoztam: a hazai „békepárti” putyinista rezsim nem tájékoztatja saját népét, hogy milyen ruszki hibrid műveletekbe bonyolódik a térség destabilizálása érdekében, miközben a szomszédban már egy éve dörögnek a fegyverek.
https://www.facebook.com/kancz.geopolitika

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr4818053626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.02.20. 09:19:17

Ez huszadrangú kérdés ahhoz képest, hogy itt járt Power kisasszony.

Billy Hill 2023.02.20. 11:08:12

"milyen ruszki hibrid műveletekbe bonyolódik a térség destabilizálása érdekében" - azért azt a térséget is sajnálom, amelyet Szili Katalin destabilizálni tud.

gigabursch 2023.02.20. 17:22:18

@Billy Hill:
Ha rosszmájú lennék, akkor azt mondanám, hogy végülis a kezét nem tudja rátenni.

Rodney_2 2023.02.21. 10:03:20

Moldova egy nagyon érdekes ország. A lakosság kb fele fele arányban román illetve orosz. Ha ránézünk a térképre, elcsodálkozhatunk: hogy kerülnek ide oroszok?? Hiszen amerre a szem ellát mindenhol a sok ezer éves ukrán nép lakik a határ keleti oldalán. Na kb ennyit az ukránfaszszopóknak tájékoztatásul :(
A másik: hogyan lehet egy ilyen országot destabilizálni??? A romániai románok már régóta szeretnének egyesülni Moldovával, osztották is a román állampolgárságot arrafelé rendesen (akik megkapták azok meg átjöttek szavazni arra a pártra akitől azt kapták) Románia tele van "Nagyrománia" térképekkel amikor a mai Moldova egy rövid ideig a Román Királyság része volt. Jajj de ismerős ez is valahonnan...
süti beállítások módosítása