MaGYAUR

MaGYAUR

Szuverén Európai Köztársaságot!

2023. február 20. - Magyaur
Négy éve írtam: Közvetlenül választott egységes Európai Köztársaságra van szükség, mert a nemzetállamok szövetségét könnyen szétzilálhatják!
Ma is úgy gondolom, hogy nem a nemzetállamokon, hanem az önigazgató régiókon alapuló; közös hadügy-, pénzügy- és külügyminisztériummal rendelkező Európai Köztársaságra van szükség, amelynek parlamentjét és elnökét is közvetlenül választanák az európai emberek. (A jelenlegi monarchiák maradnának dekorációként.)
A hatékonyság és a gyors cselekvőképesség érdekében független európai világhatalmat kell létrehozni: az egyik szuverén pólusát a többpólusú világnak.
Létezett már valamikor valami hasonló struktúra, csak annak fejét nem választották és nem volt visszahívható, úgy hívták: Osztrák-Magyar Monarchia!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6218053798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.02.20. 09:04:42

Neked nincs egy kicsit hatalommániád?

Magyaur 2023.02.20. 09:54:41

Nem léteznek "homogén" nemzetállamok: nemcsak Elzászra, Skóciára, Katalóniára gondolok, hanem arra is, hogy teljesen más Kelet-Magyarország, mint Nyugat-Magyarország!

Billy Hill 2023.02.20. 11:05:56

"úgy hívták: Osztrák-Magyar Monarchia" - igen, abból is kb. mindenki ki szeretett volna lépni.

U. i. Mekkorák legyenek az önigazgató régiók? Olyan "régió" szerű régiók (pl. Dél-Alföld, Stájerország stb), vagy makroregionálisak (pl. balti térség, Duna-menti államok stb)?

Zoltán Benőcs 2023.02.20. 12:19:06

Több mint ötven éve gimis koromban az volt az álláspontom, hogy az USA minitájára Európai Egyesült Államok kellene és az elsőszámú nyelv az angol.
Ma is ezt vallom .A nemzetállamok halálra vannak itélve.
Egységben az erő.

György Csaba Nagy 2023.02.20. 12:36:12

Ahogy a költő írta: "Majd egyszer. Máskor. Jobbkor. Szebb időkben". Értelme lenne, de feltételei messze nincsenek meg, és nem is haladunk arrafelé, inkább távolodunk. A népességnek nemzettudata van, európai tudata nincs. A politikusok pedig őrzik kis vagy nagyobb nemzeti szemétdombjaikat, jottányit sem hajlandóak feladni hatáskörükből, sőt inkább a szeparatista irány érvényesül.
Most minden ország népe meg van győződve arról, Európa az ő keleti határáig tart, azon túl a barbárok földje. Pár nemzedék kell ahhoz, hogy a szabad utazás és munkavállalás révén ez a meggyőződés eltűnjön.
Utána is érdekes lesz pl. a parlament megválasztása. A régiók nyilván vmilyen lakosságarányos kvóta alapján adhatnak arányos számú képviselőt. Miféle módszer biztosíthatja, hogy ők ne helyi, hanem összeurópai érdekeket képviseljenek? Egyáltalán, mi határozza meg az összeurópait? A helyi közösségek által választott (és kampányfizetett) képviselők mitől nemesednek helyi érdekek fölé emelkedő földrészatyákká? Ha nem, nem inkább a nagy népek diktatúrájának további erősödése lenne az eredmény. Mielőtt bármibe belevágnánk, az Európai Parlamentnek alkotmányozó gyűléssé kéne alakulnia, s döntenie ezekről és sok egyébről, hogy ne csöbörből vödörbe essünk, hanem valós haladást biztosítsunk a világhatalom felé.
Magyaur, ne számolj, hányat kell még aludnod álmod megvalósulásáig.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.20. 15:16:37

Az európai népfajúak csináljanak magukank egy szigetet!

Pl. van ilyen. Mozambik és Madaszkár között az Europa-sziget! Jó hírem van: lakatlan.

Szóval a teljes európai népfaj, mind a 800 gágogó oda mehet.

Jó lenne gyorsan, mert így mi is maradhatnánk itt gágogás nélkül.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.20. 15:17:16

@Zoltán Benőcs:

Mi nem akarunk erőt adni egy törpe kisebbség kezébe, vedd észre.

gigabursch 2023.02.20. 17:26:55

@Billy Hill:
Meg arról persze mindig hallgat a fáma, hogy az OMM-ben kik voltka azok, akiknek megvolt a lehetőségük az asszimilációra, de ők inkább nem, s közben gazdaságilag egy totális függőséget okoztak kicsiben és nagyban, miközben az összes nemzetiséget egymás ellen kijátszották...

Kellemetlen dolgok ezek a tények...

2024 2023.02.21. 14:28:09

A XX. században a fasiszták és a kommunisták gondolkodtak világbirodalomban. A XXI.-ben az amerikai deep state. Ehhez a szívnek oly' kedves és hangzatos jelszavakkal, mint a demokrácia, egyenlőség, szeretet, stb. meg kell nyerni a népeket. Felvilágosítás címszóval elbutítani, ócska tudatlan zombivá tenni őket. A kulturális, ideológiai különbségek eltörlésével a civilizációkat egységesíteni. A cél a politikai és a gazdasági elit világuralma - a politikai elit magát generációkon való átmentése és a multinacionális cégek által működtetett fogyasztói világtársadalom megteremtése.

Gyerünk kezeket fel, most jól figyelj, másold a figurát, ennyi volt, igen.

Zoltán Benőcs 2023.02.23. 10:14:52

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró
Akkor Magyarország miért viselkedik ily módon az EU.-ban ?
süti beállítások módosítása