MaGYAUR

MaGYAUR

Az orbánisták kizárólag PR-, és látszatsikerekben utaznak

Mi áll az akkumulátorgyártás iránti hirtelen ébredt, beteges vágy hátterében?

2023. április 05. - Magyaur

Nemcsak a „nagyhatalmi” presztízs iránti sóvárgás vezeti a hatalommániás Orbánt, hogy Magyarországot „akkumulátor-nagyhatalommá” tegye, hanem a kétségbeesett kiútkeresés is. Az illiberalizmus, vagyis a Fidesz rövid távú pártérdekeinek alárendelt és ezért abnormális piacgazdasági stratégia vakvágányra vezette az országot. Megbosszulja magát az a parasztvakító politika, amelynél csak a külcsín számít: a magyarkodás, az Európát megváltani szándékozó missziós póz és a kurucos szabadságharc mímelése; nem a csöndes, hosszú távú építkezés.

Magyarország elszigetelődött nemcsak diplomáciai, hanem egyre inkább gazdasági szempontból is, mert kiszámíthatatlan - ez pedig megbocsáthatatlan bűnnek számít az üzleti világban. Az EU-s „vétó-politika”, az amerikai és német gazdasági partnerekkel szemben egyre agresszívebb fellépés egyszerre ok és okozat; Orbán lába alól kezd kicsúszni a talaj és ez pánikreakciókhoz vezettek.

A tragédia az, hogy nincs belső tartalékunk!

A felzárkóztatásra kapott európai pénzeket a fideszes siserehad felélte és ha befektetett, akkor azt se jól. Ma ott tartunk, hogy ha a multikat leszámítjuk, akkor nincs világpiacra termelő magyar ipari és mezőgazdasági sikerágazat: nem kínálunk sem világszínvonalú terméket, sem technológiai, vagy más jellegű szolgáltatást… Ezért kényszerül a magyar gazdaság egy tőle idegen, energiafaló és természeti környezetet tönkretevő tevékenység beindítására; az akkumulátorgyártásra.

Az ország a rossz kormányzás következtében válságos helyzetbe került. Ha Orbán racionális és önkritikus államférfi lenne – aminek minimális az esélye - akkor rádöbbenne arra, hogy a kialakult helyzetért csakis magát okolhatja. Ha vér volna a pucájában, akkor vállalná ezért a felelősséget és átadná a kormányrudat egy fideszes, vagy pártonkívüli válságkezelésre alkalmas szakembernek!

https://24.hu/fn/gazdasag/2023/04/05/akkumulatorgyar-akkugyar-catl-debrecen-gdp-kkv-litium-akkumulator-multi-jarmuipar-autoipar-elektromos-auto/?fbclid=

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5518094998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schlumbergerna 2023.04.05. 16:22:03

Pucája sincs, nemhogy vér benne...

a nagy hohohorgász 2023.04.05. 18:22:44

És akkor kérdem én, hogy az ellenzék És
hívei miben utaznak??????

Magyaur 2023.04.06. 00:18:56

@a nagy hohohorgász: A kormányzás nemcsak kommunikáció, hanem tervezés, egyeztetés, kivitelezés és karbantartás!

birkamenet 2023.04.06. 16:02:22

Azt tudjuk, hogy 2010-re a vén szaros KGB-s putyin kiépitette a diktatúráját, a legnagyobb csicskája orbán oedig azóta a Putyini Modell teljes átültetését folytatja. Ennek elemei közül néhány:

- a nép teljes agymosása az àllami médiával
- a nem csatlós média lenyúlása, ellehetetlenitése
- hazugság propaganda éjjel nappal: az eredménytelenségüket sikerként propagálják, mások eredményeit bukásként.
- a NERzeti oligarcha réteg (az a 2-3 tróger) megteremtése és az ország meg az EU pénzek az ő zsebükre való elprivatizálása.

6.Lenin 2023.04.06. 16:22:27

@Magyaur:

index.hu/gazdasag/2023/04/06/legszegenyebb-leggazdagabb-orszagok-europa-eu-amerika-afrika-imf-rangsor/

Mo az 57. a listán, ha kijönnél a fényre te is érzékelhetnéd. Honnan indult 90-ben, és hová jutott., főleg 2010 után.

6.Lenin 2023.04.06. 16:27:55

@birkamenet:

Ha valóban ez a helyzet, mi a 4x kétharmad titka?

Nem kéne akkor hiteles embereknek, hiteles programokkal ÁTNEVELNI a sok bunkót?
Vagy nincs 5let?

Nem az a hiba, hogy az ellenzék miközben robog a szakadék felé, nem képes semmi elfogadhatót kínálni az éhező, rongyos bunkók millióinak?

Nem kéne erről a döglött lóról végre leszállni?

A süketeléssel kiket szeretnétek valamiről is meggyőzni?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.04.06. 17:11:01

@6.Lenin: Te ostoba vénember! Értelmezd már a posztot! A magyar GDP és export nagy részét a multik termelik, a fideszes bagázs semmilyen versenyképes dolgot nem tud előállítani az állami és EU-s pénzek ellopása mellett sem.
A másik: az MSZMP sokkal nagyobb arányban nyerte a választásokat, tudjuk ez az ami tetszik neked.

6.Lenin 2023.04.06. 17:23:57

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Én ilyen posztokba csak az elején olvasok bele, nincs sok értelme elmélyedni bennük, mert a nagy többségben hazugságok, csúsztatások gyűjteménye.

Egy dolgod kifelejtesz te is. honnan is indult az ország 90-ben, milyen múlttal a háta mögött, és kikkel.

2010 óta a kormányzó párt sorozatban nyer kétharmaddal. egy évvel a választás után gyarapítani tudja a támogatottságát jelenleg is. Magyarázat?

Miért van ez így? Ezen kéne legondolkodnod neked is. A hülyeséged rajtad kívül nem hiszem, hogy sokakat érdekelne, engem tuti nem, ismerem az írásaidat. Értelmetlen, üres, hazugságok gyűjteménye.

Én meg a hétköznapok gyakorlatát nézem. Tökéletes megoldás nincs, sehol a világon.

Kínálj jobbat. Bár nem tartalak vitaképes partnernek.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.04.06. 17:31:51

"Magyarország elszigetelődött nemcsak diplomáciai, hanem egyre inkább gazdasági szempontból is, mert kiszámíthatatlan - ez pedig megbocsáthatatlan bűnnek számít az üzleti világban."

Ez eléggé azt sejteti, hogy szó sincs itt a jogállamiság miatti aggodalomról, demokráciáról, de még migránsokról és aberráltakról sem, hanem az egész cirkusz azért megy már vagy tíz éve, mert az üzleti világ nem találja meg nálunk a számítását. Megjegyzem, mostanában többször is az volt olvasható, hogy a járvány és a háború ideje alatt rengeteg cég európai viszonylatban is rekordméretű profitot termelt nálunk, akkor pedig nem tudom, még mi hiányzik nekik.

Az egyébként a posztot dicséri, hogy szokatlan módon most nem az volt a végkövetkeztetés, hogy a kormányzás kerüljön végre liberális kezekbe, Gyurcsányhoz, Klárikához, MZP-hez vagy a többé fajtabélihez, hanem "egy fideszes, vagy pártonkívüli válságkezelésre alkalmas szakember" kezébe. Megfontolandó. Én sajnos nem látok semmi olyat, amely azt a gyanút keltené, hogy egy hozzáértő szakember ma azért lenne kirekesztve az ország javáért folytatott munkából, mert Orbán a miniszterelnök. Nem látom azt, hogy Orbán leváltása miért lenne szükségszerű, amikor egyébként sok emberhez hatékonyan szólni tud. Oké, a Nyugat számára már személyesen Orbán az ellenség, sok ezek szerint érdemtelen nyugati politikus még az Országgyűléssel is összekeveri őt, és elképzelhető – bizonyosságot csak utólag szerezhetnénk róla –, hogy Orbán lelépése nyomán enyhülne a szorítás Magyarország torkán. Sajnos a libsi hazaárulók tevékenysége és szavai azt az érzetet keltik, hogy itt a háborúskodás csak akkor érne véget, ha a vesztes jutna hatalomhoz valami csudálatos fordulattal, amit akár puccsnak is nevezhetnénk. 56-ban az oroszokat hívták be, most Brüsszelt hívnák be, csak most erősebb az ellenállás. Ami sajnos az én személyes érdekeimet is védelmezi. A libsik örülhetnek, mert nekem nagyon rosszkedvű érzés, hogy állandóan mindenki belénk rúg, de a helyzet sajnos adott, a libsik gazdái olyasmikkel fenyegetnek minket, amiket mi, a kormányoldal szimpatizánsai nagyon nem szeretnénk. Ez egy hosszú háború a vérszomjas, és amint látjuk, a fegyveres háború szításától sem tartózkodó, élettől elrugaszkodott nyugati politikusokkal, amit lehet, hogy a végzetünk megvívni. Most nem támad ránk fegyverrel senki, kivételesen, vannak helyette a vérünket kívánó szövetségeseink. Amikor én annak idején az EU-ba lépésre nemmel szavaztam, nem számítottam ilyen nyílt és ilyen undorító ellenségeskedésre, de azt tudtam, hogy nem számíthatunk sok jóra. Igazam lett. Kár.

2024 2023.04.06. 18:14:31

Ezt tette az országgal az Orbán-kormány:

1. Történelmi mértékben – közel egymillió fővel – bővült a foglalkoztatottak száma.
2. A munkanélküliség 12 százalékról négy százalék alá csökkent.
3. A foglalkoztatottság 57 százalékról 73 százalék fölé emelkedett a 15–64 évesek körében.
4. Bevezettük és fenntartjuk a rezsicsökkentést.
5. A szegénység kockázatának kitettek száma az Eurostat adatai szerint 2010 óta 1,25 millió fővel csökkent, a súlyos anyagi nélkülözésben élőké a harmadára.
6. Magyarországon ma kétszer annyi roma dolgozik, mint 2010-ben.
7. A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatottsági aránya 18-ról 44 százalékra emelkedett.
8. Háromszor többet költünk szociális gyermekétkeztetésre, mint a baloldali kormányok.
9. Évről évre több mint százezren nyaralhatnak Erzsébet-táborokban.
10. Visszaépítettük a teljes 13. havi nyugdíjat.
11. A Nők40 programmal 326 ezer nő mehetett nyugdíjba negyven ledolgozott év után.
12. Segítséget nyújtottunk a devizahiteleseknek: a kormány kilakoltatási moratóriumot hirdetett, leállította a tömeges devizahitelezést, bevezette az árfolyamgátat, lehetővé tette a végtörlesztést.
13. Míg a 2009-es válság idején közel hét százalékkal esett vissza a magyar gazdaság, 2021-ben 7,1 százalékkal nőtt.
14. Míg az államadósság 2010-ben meghaladta az uniós átlagot, 2020-ban már tíz százalékponttal alacsonyabb volt annál.
15. Egykulcsos, arányos 15 százalékos személyi jövedelemadót vezettünk be. 2009-ben még 36 százalékos kulcs is volt.
16. Míg 2009-ben 33,5 százaléknyi adó terhelte a vállalkozásokat, ez 2022-re 13 százalékra csökkent.
17. Rekordalacsony szintre, kilenc százalékra csökkentettük a társasági adó kulcsát. 2010-ben ez még 19 százalék volt.
18. Öt százalékra csökkentettük számos alapvető élelmiszer áfáját (sertés-, a baromfihús, tej, tojás, hal) öt százalékra csökkent az éttermi fogyasztás és az internetezés áfája is.
19. 2010 óta 70 százalékkal nőtt a nettó átlagkereset reálértéke.
20. 2022-ben a bruttó átlagkereset meghaladta a 460 ezer forintot, ez a kormányzás kezdetén alig érte el a 200 ezer forintot.
21. A minimálbér 2010 és 2022 között közel háromszorosára, 73 500 forintról 200 ezer forintra nőtt.
22. A közbiztonságra fordított összeg 2010 és 2022 között több mint a duplájára nőtt, 449 milliárdról 992 milliárd forintra.
23. A honvédelemre fordított kiadás 2010 és 2022 között mintegy négyszeresére nőtt, 224 milliárd forintról 912 milliárd forintra.
24. 2010 és 2020 között 64,3 százalékkal csökkent a rögzített bűncselekmények száma.
25. Hatezer szolgálati autót cseréltek le a rendőrségnél.
26. A kormányzás kezdetén 17 tartalékos volt a Magyar Honvédségnél, ma 11 ezer.
27. Soha nem látott mértékű haderőfejlesztési program indult: csapatszállító és kiképző repülők, Leopard és Gidrán harckocsik és páncéltörő eszközök is érkeztek.
28. A 15–29 éves korosztályban 55 százalékkal csökkent a munkanélküliek száma.
29. Idén január 1-jétől a 25 év alattiaknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük.
30. Bevezettük a diplomás gyedet, amely az alapképzésben részt vevő hallgatóknál 140 ezer forint, a mesterképzésben részt vevők esetében 182 ezer forint.
31. Gyermekvállalás esetén a kormány felfüggeszti, mérsékli vagy teljes egészében elengedi az édesanyák diákhitel-tartozását.
32. Az állam minden 35 év alatti fiatalnak utólagosan megtéríti egy sikeres nyelvvizsga díját.
33. A 20 év alattiak számára megtérítjük a KRESZ-vizsga árát.
34. Bevezettük a kamatmentes Diákhitel Pluszt és Diákhitel2-t.
35. 2010-hez képest 1700 milliárd forinttal több jut az egészségügyre.
36. Felújítottunk 91 vidéki kórházat, 54 rendelőintézetet, 107 mentőállomást, továbbá létrejött 23 új rendelőintézet és 34 új mentőállomás. Csak a Magyar falu program keretében 527 orvosi rendelő épülhetett vagy újulhatott meg.
37. Az Egészséges Budapest programban 2017 és 2026 között több mint 700 milliárd forintot költünk fejlesztésekre. Három centrumkórház jön létre a fővárosban.
38. A nők esetében 4,2 évvel, a férfiak esetében 4,4 évvel nőtt az egészségben eltöltött évek száma, nagyobb mértékben, mint az uniós átlag.
39. Több mint ezer új mentőautó állt vagy áll szolgálatba. Átlagéletkoruk 8,3 évről 2021-re 4,8 évre csökkent.
40. Az orvosok átlagbére 2010 és 2020 között mintegy duplájára nőtt, 2021 és 2023 között pedig ismét több mint duplájára emelkedik.

2024 2023.04.06. 18:15:21

41. Az egészségügyi szakdolgozók bére 2010 és 2022 között két és félszeresére emelkedett. A mentősök bére 2010 óta több mint a duplájára emelkedett.
42. Kivezettük a hálapénzt.
43. Ingyenessé vált a teljes körű meddőségi kivizsgálás és a meddőségkezelésben használt gyógyszerek.
44. Ingyenessé tettük a HPV és a bárányhimlő elleni védőoltást.
45. Magyarország volt az egyik első állam Európában, amely két koronavírus elleni vakcinát is beadott a felnőtt lakosság több mint felének.
46. Európában elsőként tettük lehetővé a koronavírus elleni harmadik oltás felvételét.
47. Az oktatásra 2022-ben közel 2200 milliárd forintot fordítunk, ez 750 milliárd forintos növekedést jelent 2010-hez képest.
48. Az elmúlt harminc évben nem volt Magyarországon olyan volumenű iskolafejlesztés, mint napjainkban. Összesen több mint 940 helyszínen, 350 milliárd forint értékben valósulnak meg beruházások.
49. Míg 2010-ben a hároméves gyermekek 74 százaléka járt óvodába, addig 2019-ben már közel 87 százalékuk.
50. Bevezettük a mindennapos testnevelést. Több száz tornaterem épült, 44 tanuszoda épül vagy már el is készült, és további 40 tervezése van folyamatban.
51. A tanulók ingyen kapják a tankönyvet.
52. Kétszer annyi pénzt fordítunk a felsőoktatásra, mint 2010 előtt.
53. Az előnytelen felsőoktatási PPP-konstrukciók közül ötvenet kiváltottunk összesen 150 milliárd forint értékben.
54. Mintegy 700 km vasúti pályát korszerűsítettünk az elmúlt tíz évben.
55. Egyre több új és felújított vasúti jármű áll forgalomba. A megrendelt negyven darab emeletes motorvonatból már 24 közlekedik. A következő időszakban többek között 115 mozdony, ötven hibrid motorvonat és 54 új HÉV-szerelvény beszerzése történik meg.
56. Magyarországon 2010 óta több mint 6500 kilométer útszakasz felújítása fejeződött be.
57. 2010-hez képest már 700 km-rel nőtt a gyorsforgalmi úthálózat hossza.
58. A magyar emberek 87 százaléka harminc percen belül rá tud kapcsolódni valamelyik gyorsforgalmi úthálózatra, ez a szám 2010-ben csak 60 százalék volt.
59. A kormány 2010 óta 1850 kilométer kerékpárutat épített.
60. Az ország számos pontján épülnek hidak: két új Tisza-híd készült el, megépült a Monostori híd, épül a Kalocsa–Paks Duna-híd, a Déli összekötő vasúti híd, hamarosan megkezdődik a Galvani-híd építése, és négy új híd épül meg a magyar–szlovák határon.
61. A Modern városok program keretében összesen 4000 milliárd forintból fejlesztjük a megyei jogú városokat.
62. A Magyar falu program évről évre bővül: az eddigi, 600 milliárd forint feletti összeg idén több mint 291 milliárd forinttal emelkedik. Ebben a programban 3000 kilométernyi utat újítottak meg.
63. A Szupergyors internet programnak köszönhetően Magyarország távközlési infrastruktúrája több mutató alapján is a világ legjobbjai között szerepel. Az elmúlt években 21 700 kilométer optikai kábel és 8300 kilométer új hálózati infrastruktúra épült.
64. A 2010-es egy százalékkal szemben 2020-ban a GDP-nek már 1,6 százalékát költjük kutatás-fejlesztésre.
65. Zalaegerszegen átadták a ZalaZone járműipari tesztpályát.
66. Új egyetemi campus épül Kecskeméten, és a Testnevelési Egyetem is újat kap Budán. Új épületszárnyat kapott a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara. Új épületeket kapott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Debreceni Egyetem és a MOME is.
67. Folyamatosak a nagy nemzetközi beruházások Magyarországon: gyárat épít a BMW, az ország történetének legnagyobb zöldmezős beruházását hajtja végre a koreai SK Innovation, bővíti gyárát a Samsung, az Audi és a Mercedes is.
68. Megújult Zeneakadémia és az Operaház. Létrejött az Eiffel Műhelyház. Megnyitotta kapuit és nemzetközi díjakat is elnyert a Magyar Zene Háza. Felújítottunk számos színházat.
69. Megújult a Mátyás-templom. A budai Várban újjáépült a Főőrség. Megújult a Pesti Vigadó és a Budai Vigadó is.
70. A Nemzeti kastélyprogram és Nemzeti várprogram keretében 18 kastély és 12 vár újul meg országszerte.

2024 2023.04.06. 18:16:02

71. Elkészült az új nemzeti stadion, a Puskás Aréna. Felépült az MVM Dome. Felépült a 2017-es FINA vizes világbajnokságnak otthont adó Duna Aréna. Megújult a margitszigeti Hajós Alfréd Uszoda.
72. A szálláshelyfejlesztési program keretében 35 új szálloda épül, 14 ezer magánszálláshely, közel 600 panzió és 114 strand újult vagy újul meg.
73. 2010 és 2019 között a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma több mint 60 százalékkal nőtt. A belföldi vendégek száma 68 százalékkal, a külföldiek száma 78 százalékkal nőtt 2010 és 2019 között.
74. 2010-ben a magyarok 35 százaléka engedhetett meg magának egy egyhetes nyaralást, 2020-ban már több mint 61 százalékuk.
75. Az állami vagyon értéke azóta 11 650 milliárd forintról 20 ezermilliárd forintra növekedett, amely 67 százalékos növekedést jelent.
76. A bankszektorban a magyar tulajdoni arány 2010-ben 40 százalék volt, 2021-re 57 százalékra nőtt.
77. Az energiaszektorban 2010-ben a magyar tulajdon aránya 29 százalék volt, 2021-ben már 59 százalékos.
78. A médiában és az ahhoz kapcsolódó iparágakban 34 százalékról 55 százalékra emelkedett a magyar tulajdon aránya.
79. Míg 2010-ben 31 százalék volt az újrafeldolgozott hulladék aránya, addig 2020-ra több mint duplájára, 63 százalékra nőtt.
80. Zajlik az ország megtisztítása a hulladéktól. Büntethetővé tettük az illegális hulladéklerakást. A Hulladékradar alkalmazás is segíti a magyar tájak megtisztítását.
81. Az újszülöttek erdeje program révén 2030-ig minden újszülött gyermek után tíz darab facsemetét ültetünk. A programban csak tavaly 1,1 millió fa elültetése történt meg.
82. 2010-hez képest egységnyi GDP előállítására már 24 százalékkal kevesebb üvegházhatású gáz kibocsátása mellett képes a magyar gazdaság. A megújuló forrásból termelt villamos energia mennyisége 2021-ben 22 százalékkal növekedett.
83. Bevezettük a Zöld Államkötvényt, és a kormány vállalja, hogy az ebből befolyó pénzt csak klímabarát programokra fordítja.
84. Idén már 3500 milliárd forintot fordítunk a családokra, közel négyszer annyit, mint 2010-ben.
85. Idén februárban a gyermeket nevelő szülőknek visszatérítettük a 2021-ben befizetett jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig.
86. 2010 és 2022 között több mint háromszorosára növekedett a csecsemőgondozási ellátásra fordítható támogatás mértéke.
87. A gyed maximális összege 2010 óta közel háromszorosára emelkedett: idén januártól már eléri a 280 ezer forintot.
88. Bevezettük a gyed extrát és a nagyszülői gyedet.
89. Bevezettük a családi adókedvezményt, amely ma már mintegy egymillió családnak segít.
90. Bevezettük az első házasok adókedvezményét, amellyel 2020-ban 105 ezer első házas tudott élni.
91. A kormány 2021-ben 250 milliárd forintot fordított lakástámogatásra, ez a kormányzás kezdetéhez képest 70 százalékos emelkedést jelent.
92. Bevezettük a családi otthonteremtési kedvezményt (csok), ezt már 206 ezer család vette igénybe.
93. Bevezettük a falusi csokot, amelyet eddig 27 ezer család vett igénybe.
94. Bevezettük a tízmilliós babaváró támogatást, ezt eddig 203 ezer pár igényelte.
95. Bevezettük az autóvásárlási támogatást, erre eddig 36 ezer kérelem érkezett.
96. 2010 óta 70 százalékkal, 55 ezerre emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma. Ma már háromszor annyi településen működik bölcsőde.
97. 2010 óta több mint 23 ezerrel bővült az óvodai férőhelyek száma.
98. 2010 és 2021 között a duplájára nőtt a házasságkötések száma.
99. A gyermekvállalási kedvet kifejező, úgynevezett termékenységi ráta 2010 és 2021 között 27 százalékkal, 1,25-ről 1,59-re emelkedett.
100. Az egyszerűsített honosításnak köszönhetően 1,172 millió külhoni nemzettársunk közjogilag is a magyar nemzet részévé vált. Minden magyar számíthat a kormány támogatására, éljen a világ bármely részén.

aefzuj 2023.04.06. 19:10:28

Kár beléjük a karakter. #Akkorseúgyvan # beeeeee

Majd az élet elrendezi ezt a szemétkupacot is. Ha nincs szerencséjük, akkor egy újabb, vesztes oldalon vívott világhaború formájaban. Baj ez? Hát, majd meglátjuk miként látszik a kísérő égitestről. LOL

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.04.06. 19:14:27

"A magyar GDP nem létezne multik nélkül. A külföldi tulajdonú vállalatok a magyar GDP nagyjából felét állítják elő a magyar munkavállalók 25 százalékával. A maradék 75 százaléknyi munkavállaló hozza létre a GDP másik felét. A legnagyobb részt a feldolgozóipar teszi ki, amelynek nemzetgazdasági súlya 34,8 százalék, a külföldi részesedés pedig 67,3 százalék."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.04.06. 19:17:36

@6.Lenin: Tehát nem olvasod el csak vitatkozol vele és kinyilatkoztatsz. A szokásos.

6.Lenin 2023.04.06. 19:23:36

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

A poszter hozzászólását olvastam el, arra válaszoltam. Kár, hogy ezt (sem) nem értetted meg.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.04.06. 19:25:45

@2023:
101. AZ ÉLELMISZERÜZLETEK FORGALMA 8,6 SZÁZALÉKKAL CSÖKKENT ÉVES ALAPON, AMELYET A MAGAS, 40 SZÁZALÉKOT MEGHALADÓ ÉLELMISZER-INFLÁCIÓ IS MAGYARÁZ
102. Az államadósság a 2010 májusi 19900 milliárd forintról 46800 milliárdra nőtt. Euróban számolva 73,7 milliárdról 124 milliárd euróra nőtt.
102. Magyaroszág lakossága 10 millióról 9 millió 600 ezer főre csökkent.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.04.06. 19:27:29

@6.Lenin: Már arra sem emlékszel mit írtál?

"Én ilyen posztokba csak az elején olvasok bele, nincs sok értelme elmélyedni bennük, mert a nagy többségben hazugságok, csúsztatások gyűjteménye."

Nagyon le vagy már épülve. L e kellene szoknod a metalkóról!

6.Lenin 2023.04.06. 19:32:46

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Te gyökér, nem a poszthoz szóltam hozzá, hanem a poszter hozzászólására. Ha ennyire korlátolt vagy minért szólsz másokhoz?

Amit idéztél az neked szólt mert nem értetted már akkor sem.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.04.06. 19:45:49

@6.Lenin: A posztról írtál. Te teljesen agyalágyult vagy már?

"Én ilyen posztokba csak az elején olvasok bele, nincs sok értelme elmélyedni bennük, mert a nagy többségben hazugságok, csúsztatások gyűjteménye."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.04.06. 19:46:43

@6.Lenin: Hol látsz te itt avatart? Sok lesz mára már a metalkó! :-))

6.Lenin 2023.04.06. 19:53:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ezt neked válaszoltam te bunkó.
Te vagy itt a blogokon a nicktolvaj, de még hamisítani sem tudsz rendesen

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.04.06. 19:58:07

@6.Lenin: "Én ilyen posztokba csak az elején olvasok bele, nincs sok értelme elmélyedni bennük, mert a nagy többségben hazugságok, csúsztatások gyűjteménye."
Én azt írtam hogy értelmezd már a posztot. Erre válaszoltál. Neked már hígfolyósabb az agyad mint a pellusod tartalma. :-))

6.Lenin 2023.04.06. 20:01:41

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Én azt írtam hogy értelmezd már a posztot. Erre válaszoltál. "

Te bunkó, még azt sem érted amit te írsz?
Azt is írtam, hogy te nem vagy vitapartner ennyi ésszel megáldva.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.04.06. 20:04:44

@6.Lenin: Ááááá... :-)) Szóval már eltereled a témát. Megint beégtél tata. :-))
Nem olvasod el a posztokat, csak belepofázol.

"Én ilyen posztokba csak az elején olvasok bele, nincs sok értelme elmélyedni bennük, mert a nagy többségben hazugságok, csúsztatások gyűjteménye."

6.Lenin 2023.04.06. 20:11:43

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ennyire nem lehetsz bunkó.
A poszthoz nem szóltam hozzá, mert nem olvastam el, hanem a poszter hozzászólására válaszolta.

"Én azt írtam hogy értelmezd már a posztot. Erre válaszoltál. "

Igen erre válaszoltam, hogy nem szokásom a posztokat elolvasni csak a hozzászólásokat , mert a posztok nagy része szart sem ér. A hozzászólások sem, mert ordít belőlük az írójuk hovatartozása.

Mi olyan magas ebben neked, te gyökér?

6.Lenin 2023.04.06. 20:23:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Linkeld be azt a hozzászólásomat amit a poszthoz írtam, külön kiemelve, hogy ez a posztban írtakhoz tartozik.
Orvos látott már?
Rohadt fárasztó tudsz lenni a hülyeségeiddel.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.04.06. 20:30:28

@6.Lenin: Ezt írtad. Mit linkeljek még? Magáért beszél.

"Én ilyen posztokba csak az elején olvasok bele, nincs sok értelme elmélyedni bennük, mert a nagy többségben hazugságok, csúsztatások gyűjteménye."

6.Lenin 2023.04.06. 20:39:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Na, utoljára mert nem vagyok szakorvos, hogy ekkora barmot pátyolgassak.

Én a poszt témájához nem szóltam hozzá, mert nem olvastam, nem is érdekel. Te kérted, hogy írjak a poszthoz, erre válaszoltam NEKED, hogy nem szokásom elolvasni. Mit nem értesz ebben?

Linkeld be azt a hozzászólásomat amit a poszthoz írtam, Nem tudod, mert ilyen nincs, te BUNKÓ.

Ha neked valamiért szükséges, hogy hülyének mutasd magad nyugodtam csináld tovább. Én már évek óta tudom mekkora bunkó vagy.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.04.06. 21:49:28

Orbán tartja össze ezt a tetvedék bandát.

ulpius66 2023.04.06. 22:03:19

A ballibsiknek viszont kibaszott eccerű a politikájuk!

Orbán bármit mond/csinál annak azonnal az ellenkezőjét követelik!

Legyen Budapesten olimpia --- ne legyen!
Legyen Budapesten Fudan --- ne legyen!
Legyenek külföldi beruházások Magyarországon --- ne legyenek!

Persze ilyen alapon Orbán könnyen átjátszhatja őket..... ha valamit el akar érni, akkor pont az ellenkezőjét hirdeti, aztán a ballibsik úgyis az ellenkezőjét követelik, vagyis azt, amit Orbán el akart érni!!!

ulpius66 2023.04.06. 22:07:32

Persze a ballibsi körökben is van innováció!

Mesterházy bejelentette, hogy kilép az MSZP-ből és megalakítja a 57. ballibsi pártot!

Követi gyurcsányi, Szanyi kapitány, Botocska, Újhülye, és számos volt MSZP-s politikus útját és új pártot alapít!!!!

A gyurcsányinak bejött, lehet, hogy a Mesterházynak is be fog jönni....

ulpius66 2023.04.06. 22:16:28

Még egy bő év, és itt vannak az EU és önkori választások!

Talán ideje volna elkezdeni a ballibsik között a "pártfúziókon" gondolkodni.....
Esetleg 2-3-4 ballibsi párt fúziója életképesebb, mint így külön-külön...

Még 2 hónapig "éles" politizálás... aztán 3 hónapos politikai uborkaszezon.... aztán már indul is a "választási" kampány..... ki-kit támogat, esetleg ki kinek a "javára" lép vissza.... ebben Kamugerinek nagy tapasztalata van......(és ekkor a ballibsi előválasztósdiról még nem is szóltam....)

birkamenet 2023.04.06. 22:22:24

@2023:

Köszönjük te közpénzett fizetett fidernyák troll, hogy 100 pontban soroltad fel, hogy orbán mi mindenhol lopja a közpénzt 1000 milliárdos tételekben.

birkamenet 2023.04.06. 22:26:17

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

103. Miközben Mér$zaro$ vagyona (tehát orbáné) átlépte az 1000 milliárd forinttot, addig még a legjobban fizetett fidernyák trolloknak is csak a műanyaggal való fűtésre fussa télen. Ha egyáltalán.

birkamenet 2023.04.06. 22:33:08

@Magyaur:

Figyi blogger, az akkugyár nem azért kell, mert kéne. Hanem azért, mert ez a Putyin terv része.

Az ugyanis fix, hogy putyin elbukta a 2021-ben kirobbantott energiaharcot az EU ellen. Addigra jónéhány EU országot az energiagyarmatává tett és Ukrajnát úgy akarta bekebelezni, hogy azt azt képzelte be magának, hogy az EU meg se mukkan majd, különben energia nélkül maradnak télre-nyárra.

Csakhogy az EU frankón lerázta a ruszkikat, sőt, az is eldöntött tény, hogy pár éven belül a ruszki gáztól teljesen meg fognak szabadulni. A ruszki energiafüggőségnek, a ruszkik titkos fegyverének konyec.

Erre fel jön a Felcsúti Kisputyin, aki -az energiakinos időkben, amikor mindenki energia csökkentési stratégiát folytat - bejelenti, hogy majd 50%-kal akar több energát falni az ország pár éven belül, mint eddig. Mer ő minden bokorba akkugyárat fog épiteni, mármint a kinai akkumultik gyarmatává teszi a magyarokat.

Egy elmeorvos erre azt mondaná, hogy ez egy menthetetlen idióta. Ráadásul, ezt a gigantikus energiafalási mértéket orosz gázzal akarja megvalósitani!!!! Amikor mindenki menekül ki az orosz energiagyarmati státusából!!!! Orbanisztán viszont gázzal meg Pakssal fedáksárira emeli a ruszki energiagyarmati helyzetét, ergo, örökös ruszki gyarmattá lesz.

Mi ebben a ráció?

Hát az, hogy a Putyin terv most az, hogy a bebukott gáz helyett Európát az akku által teszi majd a 3 illibernyák ország a gyarmatává. Kisputyin bejelentette, hogy akkunagyhatalom lesz az ország, még a kerti budikban is akkugyár fog működni.

A következmény félelmetes lesz Európa számára: nyilvánvaló, hogy az EU-n belüli Orbanisztán akadálymentesen fog letarolni 80-90% piaci részesedést az akku fronton. Mégpedig:

1. Orosz energiával
2. A Kinai Kommunista Párt termelés irányitásával.

A gázfüggőséget igy váltja le putyin meg a Kinai komcsik az akku-energia függőségre. Ami sokkal nagyobb lesz a gázfüggőségnél.

Ráadásul sokkal kevesebb költséggel lehet az egész európai autóipart, szállitási szektort, a közlekedést, az ellátást és a teljes gazdaságot irányitás és manipuláció alatt tartani.

Ha putyin nem ad annyi gázt amennyi kell az akku termeléshez vagy megint az egekbe manipulálja az árát, akkor kitör a pánik meg a hiánygazdaság. Ha a kinaiak állitják le a termelést, detto.

Igy orbán csicskának teljességgel mindegy, hogy milyen migri dolgozik az akkugyárban, mekkora területeket tesznek tönkre, mert a cél szentesiti az eszközt: putyin parancsa az, hogy új módszerrel lesz az EU az illibernyákok gyarmata. Ez meg az EU bomlasztó Kusputyinnak nagyon tetszik.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.04.07. 04:17:43

@6.Lenin: "Én ilyen posztokba csak az elején olvasok bele, nincs sok értelme elmélyedni bennük, mert a nagy többségben hazugságok, csúsztatások gyűjteménye."

luis5 2023.04.07. 08:39:51

@ulpius66: Én régóta várom hogy a Patas azt mondja: az emberi ürülék nem ehető! Ezek másnap szivlapattal tömnék magukba Kossuth téren...

6.Lenin 2023.04.07. 09:44:11

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

ÉS?
Nekem ez a véleményem a posztokról, Hiszen a szerzőik ezt igazolják. cáfold meg, hogy nincs igazam, de te ráadásul igazolod is.
Engem az olyan elmebetegek érdekelnek, mint te is vagy. Ezt igazolod is . Most is. Miért kéne elolvasnom egy rakás szart? Nem elég ha a hülyék hozzászólásait elolvasom? Ezek érdekelnek, hogy miért is lehetsz ekkora gyökér, így születtél, vagy ...?
Mit nem értesz te gyökér?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.04.07. 11:07:45

@6.Lenin: Másfél nap különbséggel ellent mondasz önmagadnak. Emelni kellene a Cavinton adagodon! :-))

"6.Lenin 2023.04.05 20:08:38 - Hozzád hasonló gyökerek soha nem érdekeltek, és nem is fognak."

vs

"6.Lenin 2023.04.07. 09:44:11 - Engem az olyan elmebetegek érdekelnek, mint te is vagy."

ulpius66 2023.04.07. 11:13:05

Visszatérve a budapesti főpolgármester-jelöltségre....

Most kivételesen a gyurcsányinak igaza van: elindítják Bősz Anettkát, és aki csatlakozik, az csatlakozik hozzájuk, aki nem, az nem...

Egyebekben meg a Kamugeri a visszalépésével PONTOSAN AZ ŐT TÁMOGATÓ PÁRTOKKAL BASZOTT KI LEGJOBBAN!!!!!! Máig sem értem mért támogatja még mindig Kamugerit a Momentum, az MSZP vagy az LMP..... a Párbeszédet értem, hiszen annak a tényleges vezetője.... azt várják tőle, hogy az utolsó pillanatban megint visszalépjen a Bősz Anettka javára???????
(azt végképp kizártnak tartom, hogy a DK támogatná a Kamugerit....)

6.Lenin 2023.04.07. 11:23:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Hozzád hasonló gyökerek soha nem érdekeltek, és nem is fognak.""

Hozzád hasonló gyökerek VALÓJÁBAN soha nem érdekeltek, és nem is fognak. Talán így értelmezhetőbb.

"6.Lenin 2023.04.07. 09:44:11 - Engem az olyan elmebetegek érdekelnek, mint te is vagy."

Ha te vagy itt, akkor te, de túlkínálat van belőletek a blogokon de csak mint jelenség. Mint ember, szart se értek a szememben, a valóságban.

ulpius66 2023.04.07. 12:36:36

@Magyaur: "Az orbánisták kizárólag PR-, és látszatsikerekben utaznak"

Lásd a négyszer kétharmad!

... ezzel szemben a ballibsi ellenzék valódi sikereket tud felmutatni!!!!!

Lásd: ha ma lennének választások, akkor a Fidesz-KDNP nagyobb arányban győzne, mint egy éve...

ulpius66 2023.04.07. 12:58:27

@Magyaur: Persze az is igaz, hogy a Fidesz PR-osainak kibaszott könnyű dolguk van, amíg a ballibsi ellenzék "arcai" ilyen paprikajancsik, mint a Hatházi, a Jákob Petya, a Szabó Timcsike vagy a Tordai Bence... elég őket eredetiben megmutatni, és biztosra vehető, HOGY ÉRTELNMES EMBER NEM SZAVAZ ERRE A VADBAROM TÁRSULATRA!!!!!!!

Sorállományú előfelvételis 2023.04.07. 13:47:16

@6.Lenin: Vallj neki szerelmet nyíltan! Így is ordít mennyire vonzódsz hozzá, állandóan őt keresed. A horgászra nem vagy féltékeny.? Az is megszállotja Kurtnak.

6.Lenin 2023.04.07. 13:57:02

@Sorállományú előfelvételis:

Egy elmebeteg nicktolvajnak? Ő kötött belém, ahogy te is. az tényleg érdekel, hogy miér5 is lehetnek felnő5tt(?) emberek minden önkontrol nélküliek. Ő volt "kéznél" És erőlködött egy olyasmiben amit valójában ő sem értett hiszen tulajdonképpen nekem adott igazat a posztokkal kapcsolatban.
Ritka egy gyökér. A hülye lopott nickjei nem érdekelnek.

Sorállományú előfelvételis 2023.04.07. 14:25:06

@6.Lenin: Most már én is érdekellek? A Kurt meg fog sértődni. :-)) Látom nagyon rá vagy gerjedve a fiatal férfiakra. Minek? A tiéd már úgy is csak bőrdíszmű. :-))

6.Lenin 2023.04.07. 14:35:24

@Sorállományú előfelvételis:

Nem, te vagy jelenleg kéznél, és lököd a hülyeségeidet. Engem az egészben ez a rész érdekel, mi a rugó?
Kurt egy jelentéktelen elmebeteg. Fiatal férfi? Ezt nem értem mi lenne a jelentősége.
Mellesleg az is lehet, hogy téged is Kurt alkotott, de ez is érdektelen. egy érdekes dolog van benne, mikor lesz figyelmetlen egy nicktolvaj és hasonló stílust kezd alkalmazni, mint egy másik nicknél szokott. Hülye szórakozás, de van benne érdekes rész
Szar idő van kint, ráérek. Szól a zene közben.

www.youtube.com/watch?v=F2vMnwhYLMw&t=1598s

sync 2023.04.08. 13:40:52

Az állócsillagok lassan kiégetik az üzemanyagukat, először fehér, még később barna törpe lesz belőlük.
süti beállítások módosítása