MaGYAUR

MaGYAUR

Orbán még „dictator”-nak sem jó

2023. április 10. - Magyaur

A „dictator” eredetileg olyan római tisztségviselő volt, akinek rendhagyó megbízatása egy katonai idényre, azaz csak hat hónapra szólt, éspedig válsághelyzetben.

Hogy állunk Magyarországon?

  • „Háborús vészhelyzet” van, ami valójában nincs… Mert hiába sérti az orbánista szuverenista-nacionalisták önérzetét a NATO-tagság, amelyben Magyarország együttműködésre „kényszerül” a szövetségeseivel, ugyanakkor mindez védőernyőt, biztonságot is jelent számunkra. Nincs valódi ok a háborús hisztériakeltésre, hacsak az nem, hogy a békeidők kötelező kormányfeladatait - a gazdaság menedzselését, a lakosság szociális-oktatási-egészségügyi karbantartását - elszabotáló Orbán kormány ezzel, a pánikgomb nyomogatásával akarja elterelni a figyelmet a tehetetlenségéről.
  • Teljhatalma volt a „dictator”-nak, de csak 6, azaz hat hónapra! Nálunk, ahol látszólag köztársaság, többpártrendszer és parlamentarizmus van a miniszterelnök hatalma a császári teljhatalommal ér fel, méghozzá korlátlan ideig…
  • A magyar miniszterelnök, hogy valamiképpen megfeleljen a hadvezéri képnek, ezért mint a falu nagyhangú, verekedős bikája mindig harcba indul hol a mesebeli gonosz Soros, Brüsszel, hol a disznók ellen.

Orbán, aki botcsinálta „dictator”-ként már minden fontos fronton vesztésre áll, egyedül csak a „kolbász és sonka hadművelettel” tudja elkápráztatni híveit. Itt tartunk tehát a disznóságoknál…

https://hvg.hu/elet/20230408_Orban_mar_a_husveti_gasztrokalandokra_is_hadmuveletkent_tekint

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr4718099120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nevem senki. 2023.04.10. 14:32:46

Annyira vesztésre áll hogy már érik a 3/4.

AveCaesarVavan 2023.04.10. 15:07:29

@Nevem senki.: Nyilván! Csak a hiszti meg az ígérgetés nem visz sehová. Magyarország két hullámban 400 milliárd forintot költött semmire se való, alvási apnoé kezelésére szolgáló "lélegeztető gépekre". Szlovákia 250 millió €-ból (94,5 milliárd forint) 53 000 négyzetméteres, 405 ágyas (szobánként egy ágyas!) "csúcskórházat épített.

Magyarország Vezére és Kancellárja úgy döntött, hogy középhatalom lesz az ország. A fiatalok úgy döntöttek, hogy nem leendó középhatalomban, hanem egy normális világban akarnak élni, ezért elmennek, nem hoznak világra gyereket, nem adósodnak el egy nyomorult ingatlanért.... És lehet itt ötnegyed is, csak normalitás nem lesz!

Magyaur 2023.04.10. 15:10:20

@Nevem senki.: Azoknál áll rosszul a szénája, akiktől függünk gazdaságilag, politikailag és honvédelmi szempontból. Ma úgy tekintenek a szövetségeseink az orbáni-Magyarországra, mint Európán belül a keleti despoták trójai falovára...

schlumbergerna 2023.04.11. 07:45:03

...és most száll le a Falcon(nemkormánygép) Moszkvában.

127.0.0.1 2023.04.11. 17:48:20

"Az amerikai nagykövet kemény szankciókat jelenthet be Magyarország ellen

David Pressman amerikai nagykövet szerdára sajtótájékoztatót hívott össze, és bár hivatalosan semmilyen témát nem jelölt meg, egyes feltételezések szerint akár szankciókat is bejelenthet a magyar kormány ellen.
Új intézkedést tervez az amerikai kormány Magyarország megbüntetésére, amelyben az is felvetődött, hogy szankciókat vetnek ki befolyásos személyekre – írja több, egymástól független diplomáciai forrásra hivatkozva a 444.hu.

A lap információi szerint hiába rendszeresek az egyeztetések a magyar kormány embereivel, az Egyesült Államok egyre problémásabbnak tartja azt, ahogy a magyar kormány kezeli az ukrajnai háborút.

Elfogadhatatlannak tartják, hogy a magyar kormány azért blokkolta sokáig a finn, és azért blokkolja még mindig a svéd NATO-csatlakozást, hogy pénzt csikarjon ki az Európai Uniótól;
hogy a magyar kormány egyetlenként az EU-ban alig tett valamit, hogy függetlenedjen az orosz energiától, sőt inkább a függés fenntartása érdekében igyekszik blokkolni vagy felvizezni az uniós szankciókat, valamint azt, hogy a paksi orosz beruházásról még mindig nem mondtak le.
Problémásnak tartják, hogy orosz diplomaták sokasága mozoghat szabadon Magyarországon, többek között a kémbanknak csúfolt IIB budapesti központja miatt, és a bank egyetlen EU-tag-részvényese a magyar állam maradt.
Valamint azt sem nézik jó szemmel, hogy a kormány és a sajtója orosz propagandát terjeszt a háborúról.
Az ezekre a kritikákra adott kormánypárti reakciók általában azt emelik ki, hogy az Orbán-kormány ugyan másképpen kommunikál, de valódi lépésekkel nem okoz gondot a nyugati szövetségeseknek. Az amerikaiak azonban úgy vélik, hogy mivel igazi háború van Ukrajnában, és egy háborúban a propaganda is fegyver, sőt a magyar kormány egyre durvább gesztusokat tesz, így egyre vékonyodik a határ a kommunikáció és a tettek között.

A magyar kormány a tűzzel játszik

– idézi a lap egy, a vitára rálátó forrását."

127.0.0.1 2023.04.11. 17:49:54

@Nevem senki.: Csak 3/4-ed? Igaza van a gyaurnak! Amatőr diktátor. Észak-Koreában 4/4 van!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.04.11. 20:56:05

"a miniszterelnök hatalma a császári teljhatalommal ér fel, méghozzá korlátlan ideig"

Még három évig, aztán majd meglátjuk. Ha rajtatok múlik, a következő négy évet már ideszámolhatjuk, ez igaz. Teljhatalomnak sem mondanám, de mindegy, csak annyit kérek megmutatni, hogy milyen döntést hozott Orbán mostanában, ami egyértelműen és súlyosan árt az országnak. Csak hogy lássuk, mi lenne, ha nem lenne diktátor. Hol élt vissza a hatalmával, amióta rendkívüli helyzet van?

@AveCaesarVavan: "400 milliárd forintot költött semmire se való, alvási apnoé kezelésére szolgáló »lélegeztető gépekre«"

Tegnapelőtt ez még 300 milliárd volt. És azelőtt vajon?

Ezeknek a megvásárlása hiba volt, de nem bűn. Egy hisztérikus helyzetben egy hisztérikus ellenzéknek is eleget próbáltak tenni – látjuk, amikor néhány hülye olyat ír, hogy Orbán ennyi meg ennyi embert ölt meg –, és elcseszték.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.04.11. 22:58:28

@Androsz: " milyen döntést hozott Orbán mostanában, ami egyértelműen és súlyosan árt az országnak"

A moszkvai tárgyalások.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.04.11. 23:13:36

@Androsz:
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Khm. Baszakodás EU val. - Kérsz egy pofont vagy megküzdesz kettőért?
Na, mi derekasan küzdünk a kettőért.Ez az igazi magyar virtus!

Mérnork 2023.04.12. 06:09:05

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Majd ha állítotok értelmes kihívót orbánnak, és nem olyat, akinek a megszólalásait a finesz 1 az 1-ben használhatja a saját kampányába, meg nem lesz összegyurcsányozva, akkor le lesz váltva a patás, addig nem.
Ti simán cserélnétek a xart híg fosra, de úgy tűnik a többségnek ez nem annyira vonzó.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.04.12. 06:53:51

@Mérnork: Akkor szerinted nem létezik olyan minelnök jelölt aki nem veszik össze az összes létező szövetségesünkkel? Aki nem a cimborakapitalizmus híve?

Sorállományú előfelvételis 2023.04.12. 08:03:11

"Több sebből vérzik a magyar gazdaság, ezt az Eurostat adatai is alátámasztják. A szakértők a kialakult helyzetért leginkább az elavult gondolkodást okolják.
A rövidlátó gazdaságpolitika csapdába ejti az országot – többek között erre hívta fel a figyelmet Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója, valamint László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

A szakértők szerint néhány évtizeddel ezelőtt, a rendszerváltás után még jó stratégia volt a tőke bevonzása érdekében az olcsó munkaerővel versenybe szállni, de ez ma már inkább leszakadáshoz, semmint felemelkedéshez vezet.

Molnár László a Népszava megkeresésére rámutatott, hogy lassan már nincs kit beterelni az olcsó hazai munkahelyekre, a vendégmunkás nem itt költi el a pénzét, a profit nem marad itt, és a a GDP is csak papíron nő. Példaként a Debrecen mellett épülő akkumulátorgyárat említette, amely a magyar GDP mintegy 1,5 százalékát állítja elő, aminek csupán a 20 százaléka marad majd itt.

Hangsúlyozta, hogy a multik támogatása mellett problémát jelent a magyar gazdaság szerkezete is, az ötfősnél nagyobb cégek fele ugyanis külföldi kézben van, miközben rengeteg a nagyon pici, tőkeszegény hazai vállalkozás, amelyeknek modern eszközparkjuk sincs.

„Ha mégis jól megy egy hazai vállalkozás, előbb-utóbb jön egy »visszautasíthatatlan« vételi ajánlat” – utalt Molnár László arra, hogy szerinte a jelenlegi politikai környezet sem kedvez a hatékony működésnek."

Boldeone2 2023.04.12. 08:52:47

Sajnos diktátornak " jó" , hiszen a pártállami rezsim kiépítésében nagyon előre haladt, csakúgy mint a közjogi rendszer hatalmi célú átalakításába
Lényegében választáson nem is lehet leváltani, úgy alakította át a választási rendszer ( listaállítás új szabályi)
Az EU - ban vén bohócként tekintenek rá, de ez neki nem számít, csak itthon uralkodhasson...

nemecsekerno_007 2023.04.12. 09:13:21

Akkor nem voltatok ilyen lelkesek, amikor az USA lerohanta Irakot.

nemecsekerno_007 2023.04.12. 09:14:46

@Sorállományú előfelvételis: GKI, Vasas Szakszervezet.

:)))))))))))))))))))))))))))))))

Mérnork 2023.04.12. 09:43:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
A haveroknak osztogatás simán ment az őt megelőző kúrmányoknak is, szóval amíg a kúrcsányi és az ő haverjai a reális váltótárs orbánnak, addik a szememben továbbra is a xar vs híg fos esete. Persze a másik oldal haverjai esetében értem, hogy már nagyon várják, hogy végre az ő zsebeikbe csurogjon a lé ennyi év után. Nekem most se jut belőle, a váltás után se kapnék. De az eddigi tapasztalatok alapján a b oldaltól egy jól irányzott SZJA emelést várhatok, persze csakis a méltányosság miatt. ;-)))))
A szövetségesekkel összeveszés érdekes kérdés. Mo. eddig kétszer ment szembe az oroszokkal a németek oldalán, nem jöttünk ki jól belőle. Szóval én nem látom hülyeségnek, hogy nem akarja felégetni az orosz kapcsolatokat, meg a háborúnak eccer vége lesz.
Az meg, hogy nem jönnek (még) az EU-s pénzek az csak jó, hisz a patás úgyis csak ellopná szerintetek. ;-)))

birkamenet 2023.04.12. 09:45:37

@Mérnork:

Nektek értelmi fogyatékos orbánsegglakóknak orbán egyetlen értelmes kihivója csak putyin farka lehet. Arra esetleg váltanátok.

birkamenet 2023.04.12. 09:51:15

@Mérnork:

Ércsük te értelmi fogyatékos palaver szemefénye:
orbán is csak birkakênt tart, orbàn még jobban ellopja anak a nyomorult egyszeri életednek a lehetőségeit, de te erre rájszolsz, mert orbán sz.opat, nem egy ballib

6.Lenin 2023.04.12. 09:52:25

Valamelyik baloldali birka árulja már el, hogy éket valójában ki irányítja? Biden, aki azt sem tudja , ki az USA elnöke?
Mit tudtok kínálni cseréber? A szellemi sötétséget?
Mikor fogtok már arról írni, hogy miért is lenne jobb, ha ti irányítanátok az országot?

Mi is történt 2002-2010-ig? A rendkívüli jólétbe hülyült meg az ország?

kik a szövetségeseink? A korrupt Unió, vagy akik lehallgatnak minket? Vagyis a gazemberek?
Észnél vagytok?

birkamenet 2023.04.12. 09:56:26

@nemecsekerno_007:

Szaddam Husszeined felakasztva, Trumpod ott áll a börtön előtt, putyinodról meg mindenki tudja, hogy tavaly ünnepelte az utolsó szülinapját - há NERmecsek, hirtelen nagyon árva birka lettél!
Oszt még az elmúlt évben kivándorolt százezrek se utalják neked vissza a nyugdijravalót.
Teljes illibernyák sikerek!

birkamenet 2023.04.12. 09:57:39

@6.Lenin:

Honnan irsz féleszű alkesz, orbán vagy putyin seggéből?

6.Lenin 2023.04.12. 10:00:02

@birkamenet:

A kérdéseimre válaszolj, ha tudsz te sötét gyökér.

6.Lenin 2023.04.12. 10:01:30

@birkamenet:

Miért is kéne erre a sötét haladókra szavaznom? Nem bonyolult a kérdés.

birkamenet 2023.04.12. 10:04:52

@6.Lenin:

De hova küldjem a vàlaszt seggcsimbók, orbán vagy putyin seggébe?

6.Lenin 2023.04.12. 10:16:03

@birkamenet:

Mi a fasz közöm nekem Orbánhoz vagy Putyinhoz?
Itt élek Mo-on és szeretnék jól élni a SAJÁT MUNKÁMBÓL.
Azokra szavazok 4 évente, akik ezt meg tudják oldani.

HÜLYÉKRE MIÉRT KÉNE SZAVAZNOM?

Erre válaszolj már, kit érdekel a hülyeséged?

birkamenet 2023.04.12. 10:34:05

@6.Lenin:

Oszt jól élsz orbán seggében Lenyin? Hallom utolértétek mán Romániát is!

6.Lenin 2023.04.12. 10:38:12

@birkamenet:

Te barom, én ma Mo-on jól élek. Ha neked jobb a szőrös talpúaknál menj oda.
Ki a fenét érdekel a te nyomorult életed? Old meg, igaz ahhoz kéne némi intelli9gencia is, az meg nálad hiánycikk.

birkamenet 2023.04.12. 11:36:48

@6.Lenin:

Dehát debil Lenyin, most villogtál, hogy orbán gazdád sikereit a ballib nem tudná alámúlni. Mert orban alatt a birkák utolérték Romaniát! Há még szép, hogy a ballib Elmúttnyóccéve alatt erre esély se vótt! De orbán ezt is elintézte neked!

6.Lenin 2023.04.12. 11:37:06

Ha véletlenül lenne értelmesebb haladó @birkamenet:-nél, ő is válaszolhatna a feltett kérdéseimre.
Előre is köszike.

birkamenet 2023.04.12. 11:40:25

@6.Lenin:

Háppersze hogy jól élsz Lenyincsimbók, moslékon meg agymosáson. Ezzel a kettővel a Viktátorod rendesen ellátja a birkáit. Télen a műanyaggal befútesz, oszt ezzel összkomfortos birka vagy.

6.Lenin 2023.04.12. 11:43:02

@birkamenet:

Ki a fenét érdekelnek a minden oldalról hamisított statisztikák? Én a saját és az ország lehetőségeiből ítélem meg, hogy az adott időben a saját , ország helyzete jobb, vagy rosszabb.

A ballibek voltak kormányon 3 ciklust. Volt lehetőségük megmut1atni mit tudnak. Megmutatták, azóta 4x nyert a Fidesz kétharmaddal. Azóta meg arra sem képesek, hogy jobbat kínáljanak. a hülyeségeik meg csak a hozzád hasonlókat érdekli.
ez van gyökér, ennél jobbat nem tudtok kínálni.

nemecsekerno_007 2023.04.12. 11:45:34

@6.Lenin: Nem nagyon van. Ezek gyakorló elmebetegek.

6.Lenin 2023.04.12. 11:46:12

@birkamenet:

Már többször írtam, hogy sose a saját, és a családod életét vedd alapnak. Vannak ebben az országban NORMÁLIS emberek is, akik képesek megoldani a saját problémáikat.

6.Lenin 2023.04.12. 11:48:17

@nemecsekerno_007:

Örök optimizmusban szenvedek, hátha akadna legalább 0,5 db.

2Ο23 2023.04.12. 11:49:26

@6.Lenin: Értsük úgy hogy most felvágsz a sikeres pelenka cserédre?

6.Lenin 2023.04.12. 11:55:31

@2Ο23:
Miért nem kezelteted magad inkább? Te beteg vagy(nicktolvaj)

Tudsz róla, hogy most engem igazolsz?
Ti tényleg ekkora gyökerek vagytok?

2Ο23 2023.04.12. 13:56:21

@6.Lenin: Persze h téged igazollak. Örülsz a friss pellusnak.

6.Lenin 2023.04.12. 14:09:35

@2Ο23:

Azt igazoltad, hogy itt már nincs 0,5 normális haladó sem. ez egy kretén ek gyülekezete ellenzéki oldalról. Íred le, hátha meg tudod így jegyezni az üres kobakodban.
A te rokonságod is betegek gyülekezete?

birkamenet 2023.04.12. 14:27:01

@6.Lenin:

Lenyin, Lenyin, te sz.opni jársz ide. Há maga orban meg Ryanairmarci hivatkoznak mindig a statisztikára! Ezek alapján Orbanisztán 12 év alatt utolérte Romániát!

Nagyot teljesitett Viktátorod, hiszen a rohadt ballib alatt az orszagot nem akarták engedni kitörni a középmezőnyből, ez csak Viktátornak sikerült! Hatalmas illibernyák tudással sikerült neki az EU- ban a 13-ik helyről lehozni az országot a 22-ikre! Ezzel utolérted Romániát!

Mi a követkelző illibernyák cél Lenyin, Mozambik?

6.Lenin 2023.04.12. 14:36:18

@birkamenet:

Látom gyökér, hogy képtelen vagy leírt dolgokat értelmezni.

Orbán 2010 óta igyexik egy élhető Mo-ot teremteni, ami nagyjából egyezik az én elképzelésemmel is.
ebben a közegben képes vagyok egy számomra élhető életet élni.
EZ ÉRDEKEL. ezért szavaztam eddig Orbánra. Nyilván ő is emberből van, tehát ő sem tökéletes.
Elég sokat járok az országban és látom , hogy kezdenek mások is jól élni (akik dolgoznak) és rendelkeznek önálló elképzeléssel a saját életükkel kapcsolatban.

Egyet nemlátok, normális, hiteles ellenzéket. Mocskolódás látok a részükről és végtelen sötétséget.
Cáfold meg ezeket. Nyitott vagyok.

birkamenet 2023.04.12. 14:43:33

@6.Lenin:

Ércsük orbánseggcsimbók, 2010 óta álmod, hogy utolérd Romániát, oszt orbán megvalósitotta az álmod!
Körbejársz a zsákfaludban meg a helyi kocsmakban, oszt látod a nép egyre jobban él. Tavalymég gázzal fűtöttek, most man műanyaggal, a 22-ik szazad már berobbant a zsákfaludba!
Meg há van mibôl tobzódni, mán mindenki kölyke, unokaja lelépett Nyugatra, oszt küldik a havi 50 euró transzfert, Nagyajólét!

6.Lenin 2023.04.12. 14:51:44

@birkamenet:

Te hol élsz? Nincs rajta ablak sem?
Sötét vagy , mint egy két végén berobbantott alagút közepén álló néger segge lyuka éjfélkor.

Te szőröstalpú vagy, hogy állandóan románozol?

Orbán nem az álmom valósítja mag te gyökér-ez az ÉN dolgom-, csak a feltételeket teremti meg hozzá, te bunkó.

Írd már meg, hogy képes lennél jobbat kínálni, vagy valaki a sötét ismerőseid közül. Ha hihető, elfogadom. Ennyi a titok te szerencsétlen.

ulpius66 2023.04.12. 15:23:41

"Orbán még „dictator”-nak sem jó"

Akko' jó lesz demokratának!
(persze azt is bármibe le merem fogadni, hogy a ballibsiknek az sem fog tetszeni, hogy demokrata...)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.04.12. 15:54:01

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ezek nem olyanok, amelyekhez a rendeleti kormányzás lenne szükséges, ráadásul nem is teljhatalom, mert ezek egyszerűen a mindenkori kormány feladatai. Csak elnagyolt, körülbelüli válaszokat adtatok egy pontos kérdésre. Nincs válasz, Orbán semmi különöset nem csinált ezzel az ideiglenes "teljhatalommal", mert nem volt rá szükség, szerencsére. Akkor viszont ezzel még foglalkozni is fölösleges. Ment a majomkodás, hogy jajistenem, Orbán majd most kikiáltja magát királlyá, kilép az EU-ból, mindenkit jól lediktátorkodik, aztán nem történt semmi. Lúzerek.

birkamenet 2023.04.12. 15:57:38

@6.Lenin:

Oszt jók a feltételek orbán seggében seggcsimbóknak lenni, Lenyin?

Kádár már nincs, igy jobb segget már nem fogsz többé találni magadnak.

6.Lenin 2023.04.12. 16:02:23

@birkamenet:

Látom nem értesz semmit. Egy nagyon sötét bunkó lehetsz élősúlyban is .

birkamenet 2023.04.12. 16:03:43

@Androsz:

orbán már de facto kilépett mind az EU-ból, mind Nato-ból te értelmi fogyatékos.

A büdös életben bem fogja az Átnevelt Agyad felfogni, hogy az Elmútt12évben Orbanisztán az EU 13-ik helyéről 2010-ben, 2022-re miért a 22-ik helyzettet érte utol és miért nem a 2-ikat.
A pálya arrafele is szabad vótt!

birkamenet 2023.04.12. 16:07:37

@6.Lenin:

Lenyin, Lenyin, 13 éves korodban téged kivágtak az iskolából mint kezelhetetlen hülyegyereket, ezt már elmondtad párszor. Akkor minek görcsölsz, hogy minden nap bizonyitsd, hogy az állapotod azóta csak romlott?
Inkább csimbókodjál szótlanul a Viktátorod seggében.

6.Lenin 2023.04.12. 16:11:38

@birkamenet:

MIÉRT MINDIG MAGADAT ÉS A CSALÁDODAT VESZED ALAPNAK?

6.Lеnin 2023.04.12. 18:17:49

@birkamenet: A görcs segít a szarásban.

6.Lеnin 2023.04.12. 18:19:36

@birkamenet: Kádár seggénél Komócsin elvtársé sokkal jobb volt. Kádár gyakran evett erős paprikát.

6.Lenin 2023.04.12. 18:21:19

@6.Lеnin:

Még mindig nem egyforma a két avatar. látom már dolgoztál rajta te beteg gyökér, de sikertelenül.

munkásőrkék felnőttpelenka 2023.04.12. 18:23:01

Elszállt az államháztartási hiány
500 milliárd forint felletti összeg lett a márciusi államháztartási hiány, az első negyedévben pedig már több mint 2000 milliárd, ezzel sikerült elérni az éves előirányzat bő 60 százalékát. Kérdés, hogy mi történik az év hátralévő részében.

Fellegi Tamás, 2023. április 12. szerda, 15:19

ulpius66 2023.04.12. 19:17:30

@munkásőrkék felnőttpelenka:

Azért nagy a hiány, mert kibaszott sok pénzeket kell kifizetni az államkötvények kamatyaira!
A legjobb kamatyok mostanság évi 18% körül vannak....

ulpius66 2023.04.12. 19:21:38

Viszont az elég jó hír, hogy az USA dollár az mostanság 340 forint, míg fél éve 450 forint volt....

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.04.13. 05:35:44

@ulpinus66: Az írtad az infláció nem o1g-hez tartozik, nem?

2Ο23 2023.04.13. 08:01:46

@ulpius66: Hallom te is spekulász az árfolamokkal, mint Soros tette az angol fonttal. Csak te a mi zsebünkből akarsz pénz kiszedni, hogy az államkötvényekkel bűvészkedsz. Kiderül hogy mocskos kapitalista libsi vagy legbelül!

birkamenet 2023.04.13. 09:28:26

@ulpius66:

Jó hirem van te NER diszhülyéje: az államáztartási hiány nem miattad szállt el. Rád ugyanis az állam egy vasat sem költ!

Nevem senki. 2023.04.13. 12:29:25

@127.0.0.1: Ó tényleg! Még mindig nincs diktatúra!

ulpius66 2023.04.13. 15:56:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"A Magyar Nemzeti Bank
• elsődleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása"

www.mnb.hu/letoltes/a-magyar-nemzeti-bank-alapokmanya.pdf

ulpius66 2023.04.13. 16:00:39

@2Ο23:

Aztán mért baj, hogy 7%-os kamatra vettem fel hitelt, és ezen vettem 18%-os kamatozású államkötvényt?

Sajnálod tőlem eztet a kicsike kamatnyereséget?

CSINÁLD UTÁNAM, ÉS AKKOR RENDBEN LESZ AZ ÁLLAMKINCSTÁR!
(egyebekben meg azokat a pénzeket, amelyeket saját állampolgárainak fizet az adott Nemzeti Bank, senki sem sajnálja, hiszen a kifizetett kamatok a nemzetgazdaságot erősítik.... szemben azokkal a pénzekkel, amelyeket a külföldiek kivisznek az országból...)

Sorállományú előfelvételis 2023.04.13. 20:51:57

Ezt hívják becsicskulásnak? Nem leszünk gyarmat? Az USA összevonja szemöldökét és a magyar kormány összeszarja magát? Illibsik? Hol a kritika?

"Közben megjött a kormányzati reakció is, amelyet szó szerint idézünk:
A 2023. április 12-én bejelentett intézkedések értelmében az Amerikai Egyesült Államok a budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank három vezető tisztségviselőjét szankciós listára helyezte.

A Kormány megtárgyalta a kialakult helyzetet és megállapította, hogy bár a Nemzetközi Beruházási Bank Kelet-Közép Európában fontos fejlesztési szerepet játszott, a kivetett amerikai szankciók következtében a bank működése értelmét vesztette.

Ezért a Kormány visszahívja a Nemzetközi Beruházási Bankban tisztséget betöltő, a magyar állam által delegált személyeket, valamint kilép a nemzetközi pénzügyi szervezetből – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium"

Sorállományú előfelvételis 2023.04.13. 20:53:08

@ulpius66: Szerintem sajnálja, mert azok a mi adóforintjaink, te mocskos spekuláns, te Soros ivadék! :-))

Sorállományú előfelvételis 2023.04.14. 08:41:19

Rájött.

Orbán Viktor: Az amerikai szankciók nem Magyarország ellen szólnak
Jó a viszony Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok között, az orosz-ukrán háború miatt kilalakult nézetkülönbségeket a két ország kapcsolatának ki kell bírnia - jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádióban pénteken. A miniszterelnök szerint a napokban meghozott szankciók nem hazánk ellen szólnak, Amerika döntését pedig tiszteletben tartja a kormány.
süti beállítások módosítása