MaGYAUR

MaGYAUR

Orbán = Kun Béla?

2023. május 03. - Magyaur

A Tanácsköztársaság az Osztrák-Magyar Monarchia első világháborús vereségének volt a következménye: milliónyi fegyverrel hazaérkező elvadult katona, élelmiszerhiány, fosztogatások, erőszak... Mivel az állami apparátus eltűnt, minden város, régió úgy védekezett ahogy tudott... ebben az összeomlásban kezdődött meg a magyarországi nemzetiségek önszerveződése, amelyet felgyorsított az a szándék, minél messzebb kerüljenek a vesztesektől: Ausztriától és Magyarországtól és minél közelebb a győztes "Nyugathoz". Ausztria számára volt perspektíva: beleolvadni Németországba, Magyarországnak még az sem. Egyedül maradtunk.
A régi világ bukásával párhuzamosan az antifeudális és polgári demokrácia-ellenes baloldalon felcsillant a kétségbeesett remény, hogy úgy lehetne kitörni a Magyarországot szégyenpadra ültető és elszigetelő kapitalista világrendből, ha Oroszországgal összefogva egy a Nyugatot elsöprő világforradalmat robbantanának ki. "A múltat végképp eltörlő", társadalmi egyenlőségen alapuló világköztársaság lett a magyar kommunisták utópisztikus célja.
1919-ben a nyugati, polgári civilizáció ellen létrejött egységfront Tanács-Oroszország, Tanács-Németország és a Kun Béla-vezette Tanács-Magyarország között elbukott... de a liberális, kalmár-szellemű, hitetlen Nyugattal szembeni ellenérzés megmaradt.

Ma újra hallani Oroszország felől a "dekadens" Nyugat-ellenes világmegváltás szirénhangjait - csak éppen keresztény-birodalmi mázzal leöntve... Ma újra csatlakozni próbál hozzá Magyarország... És holnap újra példát statuálnak az orbáni-Magyarországgal...

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr8718115754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.05.03. 14:08:04

Az itt elolvasottak alapján tényleg szükség lenne az OPNI újranyitására...

Figyi blogger, menj inkább el kapálni meg utcát seperni, ahhoz talán elegendő a szellemi szinted...
talán...

istvankah 2023.05.04. 07:14:13

Hát ritka barom maga "uram"!

Magyaur 2023.05.04. 10:31:15

@istvankah: Az ideológiai máz nem annyira fontos! Például Putyin ortodox-keresztény-orosz birodalmi jelképekkel veszi körül magát, de mint tudjuk a kommunista szovjet titkosszolgálatnál kezdte a karrierjét és ma is vannak a bolsevik, sztálinista vonásai a rendszerének. De itt van Orbán, ő azt az ideológiát követi, amelyik többet hoz neki és környezetének a konyhára: kezdetben Soros kedvence, liberális aztán nemzeti-keresztény... A lényeg: a gazdasági-politikai-jogi-szociális tartalom és a lakosság boldog biztonságérzete!

Billy Hill 2023.05.13. 23:07:43

"kezdetben Soros kedvence, liberális aztán nemzeti-keresztény" - szerencsére ezt nála a szemfüles választó azonnal leszűri; a másik oldalon meg hát nincsenek is kacskaringós életutak, ott 30 éve ugyanaz a zirány!

Rodney_2 2023.05.15. 05:39:58

"Orbán, ő azt az ideológiát követi, amelyik többet hoz neki és környezetének a konyhára: kezdetben Soros kedvence, liberális aztán nemzeti-keresztény... "

Ez egy jó nagy marhaság. Ha Orbán liberális és ukránfaszszopó lenne, akkor jönnének az EU pénzek és tovább lophatna (nem kell tudnod mert úgyis hülye vagy mindenhez, hogy Brüsszelben pontosan tudják, hogy más országokban hogyan és mennyit lopnak el, erről titkos Big4 auditor jelentéseik vannak, de az nem probléma, mert ott nyugodtan lehet buzulni és nemet váltani az óvodában) Orbánnak csak annyit kellene tennie, hogy felajánlja Brüsszelnek (Soros gazdának) a te gyerekeid seggét és nemi identitását és máris dőlne a pénz. De nem, ő a hatalmát is kockáztatva (ugye már a CIA is beavatkozott a 2022-es választásokba ellene) védi a magyarok érdekeit a nyugati szétrohadással szemben (persze ezzel nem vitatom, hogy a NER ellop amit lehet, csak azért tegyük tisztába a dolgokat)

Még idézhetném Chuchillt is: aki 30 éves kora alatt nem liberális, annak nincs szive, aki 30 éves kora felett nem konzervatív, annak nincs esze. Orbán egyszer váltott: fiatal liberálisból lett nemzeti konzervatív. Azóta nem váltogatja a nézeteit. Én ezt megértem, mert velem is ponjt ez történt: 1990-ben még SZDSZ tag voltam. Ezért megkövetem a magyar nemzetet :)

Csak ismételni tudom az előttem szólót: abba kellene hagynod a teljes baromságok írását és megpróbálkozni valamiféle fizikai munkával :(
süti beállítások módosítása