MaGYAUR

MaGYAUR

Miért hisztizik állandóan a miniszterelnök?

2023. július 01. - Magyaur

Orbán rémesen teátrális amikor olyasmiket mond, mint például a mostani tisztavatáson: „olyan időket élünk, amikor a világ alapjaiban reng…”, meg „olyan idők jönnek, amikor a gyenge népek elvesznek, az erősek megmaradnak…” Mint minden diktátor felfesti a nemzethalál gondolatát a falra; hogy tudniillik már a küszöbön áll a katasztrófa: „a rengés epicentruma a szomszédunkban van… közben délről migránsok tíz és százezrei ostromolják határainkat.” De hát Orbán politikai példaképe, Putyin zúdította Európára ezt az eget-földet megmozgató „földrengést”! Orbán miért nem óvta meg ettől az orosz elnököt, amikor közvetlenül a harcok megindulása előtt, Moszkvában tárgyalt vele?!

Az persze igaz, hogy a franciaországi zavargásokhoz képest „Magyarország Európa egyik, vagy talán a legbiztonságosabb országa”, de ez csak azt jelenti, hogy a hatalmat birtokló korrupt elit itt élhet a legzavartalanabbul Európában! Csak formálisan léteznek a jogállami díszletek, valójában sem szakmai, sem demokratikus, sem önkormányzati kontroll nem létezik már. És Magyarország bár Európa egyik, ha nem a legszegényebb országa, ehhez képest mégsem látni nagy tömegmegmozdulásokat; már csak a nem véletlenül hosszú ideje folyamatosan kihirdetett „vészhelyzeti, harckészültségi állapot” miatt sem…

Szóval Orbán a magyar közvélemény előtt eljátssza a fellökött focisták „nagyhalál” jelenetét, eljátssza, hogy őt és a birtokában lévő országot lerúgták… mert mindig nyomják Magyarországot… az egész világ fenyeget minket… mindenki rosszat akar nekünk (kivéve Putyint).

Átlátszó a trükk, de mégis sokszor beveszik, főleg mert látványos.

Holott nem vagyunk védtelenek a NATO miatt és nem vagyunk szövetségesek nélkül az Európai Unió miatt. Viszont ameddig tart a műbalhé, a hisztizés és a közönség tombolása, addig sem kell kormányozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr8418157638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nevem senki. 2023.07.01. 17:10:43

Irigyellek. Neked a legjobb, mert nem kell gondolkodnod. Közben élsz mint hal a vízben.

Magyaur 2023.07.01. 17:57:42

@Nevem senki.: Mi lenne, ha nem személyeskedne?... Apropó, mi is a neve?:)

camilló 2023.07.01. 18:40:48

Az a nép amelyik nem akarja eltartani a saját hadseregét, az arra kényszerül, hogy más nép hadseregét tartsa el... Szun Ce vagy Clausewitz....?

Magyaur 2023.07.01. 19:41:45

@camilló: A NATO a magyar GDP-nek csupán a 2%-ért nemzetközi (nukleáris)védőernyőt kínál fel. Tehát nem kéne többet költeni a saját hadseregünk fejlesztésére... és a pénz mehetne sok minden más értelmesebb dologra!

camilló 2023.07.01. 20:32:32

@Magyaur: A gond az, hogy sikerült olyan szintre levinni a hadsereg felszerelését, hogy azt csak nagy összegű vásárlásokkal lehet felhozni a kor színvonalára. Ilyen léptékű hadseregfejlesztés utoljára a 20.század 60-as éveiben volt. A különbség az akkori és a kostani között (sok más mellett), hogy akkor korrupció beszerzések kapcsán fel sem merülhetett, most azért vannak kétségek. A szakmai részről meg nem is kell beszélni. Akkor egy átgondolt fejlesztés volt - voltak viszont olyan képességek amiket leépítettek - a mostani viszont csak arról szól, hogy a német iparnak adjanak minél nagyobb megrendeléseket, ezért a német hadiipar vezetői befogják a saját politikusaik száját. Természetesen a korrupció a kapitalizmusban elkerülhetetlen, így viktoréknak teljesen megfelel. Azért jó lenne elméláznod azon, hogy mennyire hasznos ez a nukleáris védőernyő! csak hogy rávilágítsak. Aki tagja lett a Nato-nak az bizony az országára ráfestette a nagy célkeresztet. Egy esetleges világháborúban, pont úgy fogunk kapni az "áldásból" mint Párizs, Berlin, Washington stb. A finn volt miniszterelnöknő a hazáját nukleáris célkeresztbe helyezte azzal, hogy beléptette a Nato-ba az országát. Teljesen ok nélkül. (nem akarok belemenni a történelmi háttérbe, ahogy Svédország esetében sem) A lényeg az, hogy minden országnak tudnia kell megvédeni magát. Egyébként a Nato is előírja, hogy milyen védelmi képességek kellenek az tagországoknak. Nekünk a Svájci példát kellett volna alapul venni! Populizmus az állításod, hogy ha kevesebbet költünk hadseregre akkor több marad másra! Gondolj vissza a 90-től 2015-ig terjedő időszakra...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.07.02. 05:30:25

Nyugat vagy kelet, ez a kérdés.

Önfeladás vagy élet.

Szivárványos gyerekkúrás vagy családi élet.

Tessék választani.

ulpius66 2023.07.02. 15:58:08

"Holott nem vagyunk védtelenek a NATO miatt és nem vagyunk szövetségesek nélkül az Európai Unió miatt. Viszont ameddig tart a műbalhé, a hisztizés és a közönség tombolása, addig sem kell kormányozni."

Ja!

Mára eljutottunk odáig, hogy MAGYARORSZÁG a világ legélhetőbb országa.....

Magyar Úr!

Feltettem neked mán jónéhányszor aztat a kérdést, hogy te kire fogol savazni jövőre az EU választáson?

SOHA NEM VÁLASZOLTÁL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(annyit segítek, hogy én és a családom, 3 gyerek+férjek, feleség a FIDESZRE FOGUNK SZAVAZNI....)

TE KIRE FOGOL??????????

ÁRULD MÁN EL.....

ulpius66 2023.07.02. 15:59:07

Magyar Úr!

Úgy mégis sokkal könnyebb volna veled "beszélgetni" ha tudnám te kinek a faszát szopod.....

ulpius66 2023.07.02. 16:00:50

MAGYAR ÚR!

AZ NEM ÉR, HOGY MINDEGY KI, CSAK NE AZ ORBÁN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(akkor mondjuk legyen a Lázár....remélem őt támogatnád....)

ulpius66 2023.07.02. 16:50:04

Tényleg Magyar Úr!

A DK?

A Momentán?

...avagy az MSZP?

Annyira még azért te sem lehetsz barom, hogy az LMP-re vagy a Párbeszédre savaznál.......
(esetlegesen a Kétfarkú Kutyuskák??????.... ha ballibsi lennék, én rájuk savaznék....)

ulpius66 2023.07.02. 16:51:57

Én nem akarok nagy hírverést csapni, de szerintem a legnormálisabb (ha van ilyen...) ballibsi párt, akkor az a Kétfarkúak.......

Billy Hill 2023.07.06. 22:45:02

"Orbán miért nem óvta meg ettől az orosz elnököt, amikor közvetlenül a harcok megindulása előtt, Moszkvában tárgyalt vele?!"

Már hogyan óvta volna meg, amikor azért ment oda, hogy kiadja a parancsot a támadásra? ;-) Vagy ő, vagy a Macron, mindegy is, de a Putyi fogott ember...!

Billy Hill 2023.07.06. 22:47:22

"A NATO a magyar GDP-nek csupán a 2%-ért nemzetközi (nukleáris)védőernyőt kínál fel. Tehát nem kéne többet költeni a saját hadseregünk fejlesztésére"

Ahham. Magyarország így meg úgy az utolsó ország, de azért a követendő mentalitás az legyen, hogy 2,01 százalék GDP-t mán nehogy adjunk másnak, elég bőven a 2,00...! LOL

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.07.07. 01:36:37

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Te ötvözöd a kettőt. Családon belül kúrsz szivárványosan gyerekeket. Még az unokád pöcsére is plüssmacit teszel.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.07.07. 01:37:23

o1g tudja hogy baj van mert üres a kassza, ezért kicsit hisztis. Ja,nem, nem kicsit.
süti beállítások módosítása