MaGYAUR

MaGYAUR

1956 "nácizmusa" Moszkva szerint...

2023. szeptember 04. - Magyaur

Moszkvából nézve Ukrajna és Magyarország független államiságra való törekvése egyenlő a "nácizmussal"...

Igazából akkor fog véget érni a második világháború, amikor világ utolsó, klasszikus gyarmattartó birodalma, Oroszország, lemond az imperializmusról!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1318207053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.09.04. 10:35:31

Az USA, Anglia, Németo. mikor mond le gyarmatbirodalmáról?

gigabursch 2023.09.04. 11:24:50

Persze, majd a franciák és a kínaiak után...

gigabursch 2023.09.04. 11:31:16

Akkor az érintett szöveg, amit a blogger képtelen volt idézni.

„A lázadó radikálisok, akik között sokan voltak a fasiszta Magyarország fegyveres alakulatainak egykori harcosai, a felkelés során nemcsak a szovjet emlékművek és szimbólumok megrongálásával »tették le a névjegyüket«, hanem a magyar munkások pártja képviselőinek, a rendfenntartó erők tagjainak és családtagjainak számos meggyilkolásával is. Még az állami létesítményeket őrző sorkatonák is brutális mészárlások áldozatai lettek.”

gigabursch 2023.09.04. 11:42:09

@gigabursch:

Ilyenkor csak azon merengek el igazán, hogy végülis számosságában sajnálatosan csak az alig-alig - amúgy helyesen - meglincselt ÁVO-s pribékek halála kapcsán édesmindegy, hogy minek nevezik a rögtönítélő igazságszolgáltatókat, de miért nem végeztek egész munkát...

Egyébként attól eltekintve, hogy ami nyugatról a degenerált náci szó köpködése, az keletről a fasiszta szóval kerül egyenértékűen használatba.
Namost akkor az a kérdés, hogy náluk mit is jelent ugyanez a szó?
Alighanem pont annyira használják tömegesen hibásan, mint a nácit.

Arra azonban felhívom a figyelmet, hogy az 56-os eleink egy része akár még köthető is ebbe a fogalomkörbe, ugyanakkor a jelenkor hohóliai aske-náci belső népirtóit következetesen nácizzák (hangsúlyozom: az ő nyelvi inerciarendszerükben), de semmiképpen sem fasisztázzák.
Ez annyiban megnyugtató, hogy másik kalap alá vesznek.

Vajon az 1849-es beavatkozásukról mit írnak?

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2023.09.04. 12:42:54

Hát, akkor tegyük tisztába ezt a dologot!
1178. BEKIÁLTÁS: ITT AZ OROSZ TÖRTÉNELEMKÖNYV VITATOTT SZÖVEGE – Mindössze fél órámba telt, hogy a Magyarországon az eredeti szöveg ismeretének hiányában felháborodással fogadott 11-ikes orosz történelemkönyv vonatkozó részét az interneten megkeressem. Több mint elgondolkodtató, hogy erre két-három napon át egyetlen szerkesztőség, egyetlen politikus munkatársai sem voltak képesek.. Az a benyomásom, hogy a valóság inkább csak zavarja azokat, akiknek minden helyzetre megvannak az előre elkészített kulturrasszista mondataik. Mindenesetre, lefordítottam, s közreadnom a BEKIÁLTÁS blogon. A vita valójában csak most kezdődhetne…#
bekialtas.blog.hu/2023/08/31/1178_bekialtas_itt_az_orosz_tortenelemkonyv_vitatott_szovege#more18205023
CÍMKÉP: Az orosz és világtörténelem 11. osztályos egységes tankönyv borítója – A népfelkelés, a forradalom sokfélesége, összetettsége szőnyeg alá van söpörve a mai Magyarországon is…

ZÁRÓKÉP: Az orosz történelem tankönyvnek a magyar ’56-tal és nemzetközi vonatkozásaival foglalkozó bekezdései – A szövegközi fotó címének és magyarázatának fordítása: „A ledöntött Sztálin emlékmű Budapesten. Magyarország. 1956. A felkelt radikálisok, akik között a fasiszta Magyarország fegyveres alakulatainak egykori tagjai nem kevesen voltak, a felkelés során nemcsak a szovjet emlékművek és szimbólumok elleni vandalizmusukról híresültek el, hanem számos gyilkosságot követtek el a magyar dolgozók pártja képviselői, a rendfenntartó szervek munkatársai és családtagjaik ellen. A brutális mészárlásoknak olyan sorkatonák is áldozatul estek, akik a rendszer objektumait őrizték

2024 2023.09.04. 14:15:36

Orosz gondolkodás:

1. Magyarok megtámadták a Szovjetuniót. Ott voltak a mai Ukrajna és Oroszország területén. Fegyvert viseltettünk ellenük. Ami igaz is.

2. A Vörös Hadsereg fölszabadította Magyarországot a fasizmus alól. Hogy rögvest utána mi történt, ők hogyan bántak velünk, az az előbbi miatt nem érdekli őket.

3. 1956-ban a forradalmárok (szerintük hőzöngő fasiszta csürhe, a felszabadulás kenyértörői) fegyvert ragadtak a felszabadító szovjet katonák ellen.

Így, szép logikai sorrendben. 1942-ben a náci Németországgal szövetkező Magyarország katonáit vezényelték szovjet földre. 1944-ben a náci Németország által megszállt országba betörő Vörös Hadsereg ellen a szélsőjobbos magyar bábkormányok égisze alatt német és magyar katonák vették fel a küzdelmet. Ergo a Wehrmacht-tal együttműködő magyar honvéd is náci. Aki harcol a felszabadító szovjet katona ellen, az náci. És az is marad. 1956-ban a magyarok fegyvert ragadtak a felszabadító (és megszálló) szovjet hadsereg ellen. Tehát nácik. Faék egyszerűségű ruszki észjárás.

2024 2023.09.04. 14:36:25

Ugyanakkor meg kellene lepődni? A magyar történelemről minden szomszéd hazudik a történelemoktatásában - a szlovák, a román, az ukrán...pont az orosz maradjon kivétel?

Létezik egy jól felépített és a maga valójában még akár logikusnak is ható orosz narratíva, és amely ugyan tele csúsztatással, igazságtalansággal, még sincs helye a hivatalos tiltakozásnak. A háború, az orosz agresszió sem ad erre külön felhatalmazást. Történelemértelmezésében minden nemzet (sajnos) azt gondol a másikról, amit akar. A magyar állam valamikor is hivatalosan tiltakozott Romániánál, Ukrajnánál vagy éppen Szlovákiánál, milyen valótlanságokat terjesztenek a magyar, s ezáltal a saját történelmükről? Nem tette egyszer sem, legalábbis nem tudok róla. Akkor most ezt is le kell nyelnünk.

gigabursch 2023.09.04. 19:18:53

@Kabai Domokos Lajos:
Olyan blog senkit nem érdekel, ahol nem lehet kommentelni.

gigabursch 2023.09.04. 19:22:08

@2023:
Pont ezt írtam, hogy az oroszoknál nem egyenlő a náci és a fasiszta.
Hogy melyik hogy van náluk definiálva, azt nem tudom, de konzekvensen másképp használják.

Rodney_2 2023.09.11. 15:07:02

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ szerint a pedofília természetes: Ez rendben van, csak ennek az a következménye, hogy hülye maradsz :)

gigabursch 2023.09.13. 08:21:17

Azóta persze mintha kiderült volna, hogy nem is egészen úgy van az a történelemkönyv, mint ahogy két hete felrobbant tőle a hazai net.
Ráadásul az is kiderült, hogy egy, a népi Oroszországból kitiltott dezinformációs csapat van a hátterében, aki nem úgy, nem azt mondta amit.
Az meg már egy külön pont az i-re, hogy Putyin et. azt mondta, hogy nem a legszerencsésebb volt tankokkal berontani...

Az meg már egy külön történet, de erről csak egymásnak ellentmondó dolgokat hallottam - és örülnék, ha valaki ezt tudná hitelesen(!) pontosítani -, hogy 1956-ban a legnagyobb lökést a szovjet bevonulás kapcsán az adta a moszkvai vezetésnek, hogy - állítólag(!) - Nagy Imre bejelentette, hogy:
1.) Kilépünk a VSZ-ből
2.) Belépünk a NATO-ba.
Magyarán, ha csak semlegesek kívántunk volna maradni, akár még a lerohanást is megúszhattuk volna.

Tud erről valaki valami érdemlegeset és valósat?
süti beállítások módosítása