MaGYAUR

MaGYAUR

A "háborúpárti" 1848-49

2023. szeptember 11. - Magyaur

A konzervatív rendpárti populista-jobboldal elítéli 1848-49-et.
Először is az nem tetszik nekik, hogy a magyarok fellázadtak a törvényes, Isten által felszentelt uralkodójukkal szemben. Ellenérzésük van azzal szemben is, hogy a magyarok, a francia forradalmat imitálva, jobbágyfelszabadítást és polgárosodást akartak. Ez tudniillik nyílt provokáció volt a születési kiváltságok és hierarchia fenntartását akaró, magát keresztényinek mondó, de valójában a status quo-t védő Szent Szövetség-ellen, amely ily módon szükségszerűen vonta maga után az orosz cári seregek válaszcsapását...
A mai magyar konzervatívok elfajzott tömegei jobban vonzódnak a cárizmushoz, és az aradi vértanúkat kivégző Haynauhoz, mint a "dekadens", nyugatias jogállamhoz, ami egybevág a mai oroszpárti orbáni politikával...

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr4918211731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rodney_2 2023.09.11. 15:05:04

Mivel tanár létedre teljesen hülye vagy mindenhez, érdeklődnék, hogy mit értek el a háborúpárti politikusok 1849-re azon kívül, hogy meghalt egy csomó magyar ember, szarrá lőtték a fél országot, kedvenceid az ukrán lovasok megölték a szlovák Petrovicsot, kiéleződtek a nemzetiségi feszültségek stb. és az ország (??) közjogilag rosszabb helyzetbe került mint 1848 márciusa előtt volt.
Most nézel ki a hülye fejedből, mert ennyire azért nem gondolod át a dolgokat, mielőtt kiszarsz magadből egy idióta blogbejegyzést :(

(csak nagyon halkan jegyzem meg mert iskolás tananyag, hogy az aradi 13 azért lett kivégezve, mert korábban az osztrák/habsburg hadsereg császárra felesküdött katonái voltak, megszegték katonai esküjüket és felségárulást követtek el ami a törvény szerint FŐBEN JÁRÓ bűn volt. Tudom hogy a ballib söpredéknél a hazaárulás közös európai értéknek számít mint a buzulás, de azért akkor is... )

(még előhozhatnám a Kossuth - Széchenyi vitája című szintén iskolás tananyagot, ahol a békepárti Széchenyi nemcsak a legnagyobb magyar volt de ebben a témában is igaza volt, míg Kossuth pénzhamisító és sikkasztó lett vénségére :) )

Még néhány háborúpárti politikus csak neked: Hitler, Lenin, Sztálin, Kun Béla, Münnich Ferenc, Joe Biden, Tony Blair, a Kijevi Szaddam és más tömeggyilkosok :)))

Magyaur 2023.09.11. 15:57:20

@Rodney_2:
1.) Köszönöm, hogy igazolta a hipotézisemet; vagyis hogy az orbánisták nagy része inkább a sötét reakció oldalára áll, mint a magyar függetlenség és szabadság mellé! Szolgalelkűek, gyávák, mert csak az erőt tisztelik: hol az akkori cárét, hol a mostanit: Putyinét.
2.) 1848-49 eredményes volt! Magyarország nem tudott ugyan függetlenné válni a Habsburg birodalomtól, de a jobbágyfelszabadítás megtörtént! A magyar és a nemzetiségi parasztok a magyar nemzet részeivé váltak (korábban csak a nemesek voltak részesei) és árutermelő piaci szereplők lettek, a földjük az övék lett... vállalkozhattak is már, ha akartak. De a polgári forradalom, ami elindult 1848-49-ben, meghozta a gyümölcseit a Kiegyezéskor! A dualista hatalom olyan józan kompromisszum volt, amelynek következtében Magyarország 1914-ig minden elmaradottságát leküzdve megközelítette a nyugat-európai gazdasági-technikai-iskolázottsági szintet. Soha nem voltunk korábban és a mai napig sem közelebb Ausztriához és Európához, mint akkor...
3.) A Nyugat-ellenes nacionalisták miatt, akik nem elégedtek meg az Osztrák-Magyar Monarchiában elfoglalt helyünkkel és teljes szuverenitást akartak, no meg az első világháborús vereség miatt a Monarchia felbomlott... minden nemzetiség a soviniszta magyar politikai elitet másolta: ők is szuverenitást akartak: ez vezetett Trianonhoz!
4.) Megy a nagy duma a jobboldalon, hogy nem kell nekünk "Brüsszel"... de ugyanaz a helyzet most is, mint volt az O.M.M felbomlásakor: a magyarok isszák meg a levét később a hepciáskodó magyarkodásnak...

György Csaba Nagy 2023.09.11. 19:57:21

Magyaur:Rodney hozta a szokott fensőbbséges fidesznyik kioktató formát. Agykapacitásukat meghaladja annak felismerése, hogy Vitya NER-estől ugyanannyit árt nekik, mint balra, a különbség csak az, hogy ők ezt nem ismerik fel, báván tetszelegnek a győztes szerepében.
48-49-et viszont nem tudom sikerként megélni. Mint az Árpád-kor után minden szabadságharcunk, úgy ez is elbukott, mert a kitűzött célt, a nemzeti függetlenséget nem értük el. Ferenc József valódi reálpolitikus volt, megalázkodott a cár előtt, ezzel elérte az intervenciót, megőrizte hatalmát, amihez maga gyenge volt. A Habsburgoknak bőven volt ellensége Európában, aktív külpolitikával, szövetségesek gyűjtésével többre jutottunk volna. A nemzeti egység sem volt teljes, mint mindig. A kiegyezés tényleg korszakalkotónak bizonyult, Deák higgadt szívóssága ritka reálpolitikai erény, de a Monarchia gyengülése is kellett hozzá. Mindezt aztán lenullázta, hogy a demens vénember büszkesége és Tisza gondolkodásképtelensége belerángatott bennünket egy eleve céltalan háborúba, ami aztán elsöpört mindent: monarchiát császárostól, cárt, Szent Koronát. Tisza apologétái azóta sem találtak választ arra, miféle előnyt remélhettünk volna a háború megnyerésétől, a nyilvánvaló súlyos áldozatok árán? További nemzetiségi területeket, vagy mifenét, mikor a meglévőkkel sem boldogultunk?

Rodney_2 2023.09.11. 23:23:06

@Magyaur: Nyugtass meg, hogy nem történelemtanár vagy :(

Rodney_2 2023.09.11. 23:30:46

@György Csaba Nagy:
1. Fidesznyik a kurva anyád! (Orbánról nem írtam semmit, magyaur barom keveri mindenbe Orbánt mert vagy elmebeteg, vagy ezért fizetik)
2. Ha jól értem, szerinted sem sikertörténet az 1848-49
3. olvasgass komolyabb dolgokat mint magyaur debil megabullshit: pl Foreign Affairs vagy hallgasd a George Friedman beszédeit és akkor rájössz hogy mi a gond a "háborúpártisággal" Addig rendben van amíg egyes felek más népeket harcoltatnak az érdekeikért és ezt nagyon jól csinálta a Brit Birodalom amikor még jól ment és ezt vette át az USA is. A modern idők tapasztalata, hogy a hódító háborúk nem nagyon működnek, mert a pusztítás az még megy de utána nem tudják megtartani amit elfoglaltak. Lásd USA mint superpower.

Magyaur 2023.09.12. 01:14:56

@Rodney_2: Nyugtass meg, hogy nem egy kormányzati, esztelen chatGPT-troll vagy!?:)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.09.12. 22:13:33

@Rodney_2: ugyanmár tanár úr! :))
Lófaszt nem vagy te fidesznyik!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.09.12. 22:19:51

@Rodney_2: Putyin gazdádat elfelejtetted megemlíteni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.09.12. 22:20:54

Vajon mikor fogják a Fideszesek a 48-as vagy az 56-os forradalmárokat szidni?

György Csaba Nagy 2023.09.13. 09:16:32

Rodney:
1. A stílus az ember maga.
Készséggel elhiszem, hogy nem vallod magad fidesznyiknek, de olyan vagy: agresszív, kioktató, primitív. Könyvellek mint Rodney, nemfidesznyikhaj szólóban.
1/b. Ha nem is veszed észre, attól még Orbán rátelepedett mindenre és mindenkire, akarata szerint történnek dolgaink A-tól Z-ig.
2. Nem kell értened, arra nincs idő. Elég, ha elolvasod, kerek és indokkal megáldott.
3. Kiscsoporttól fölfelé már mindenki rájött, a világ történéseit nem az elvek, hanem az érdekek mozgatják. A hangzatos elvek csak a szándékok takaróponyvája. Ezért a sokoldalú olvasásnál fontosabb a gondolkodás és a tények figyelése. Pl. Ukrajna lerohanása 3 nap alatt nem bizonyult a brilliáns szakértői vélemények igazolásának, és Furukawa sem zárta le a történelmet.
süti beállítások módosítása