MaGYAUR

MaGYAUR

A "keresztény-tálibok" csalétke: a családpolitika...

2023. szeptember 14. - Magyaur

Elvileg a családvédelem áll a Budapesten kezdődő Demográfiai konferencia fókuszában, de a Novák Katalin nevével fémjelzett politikai esemény hátterében valójában egy szélsőjobboldali, vallási fanatikus és Nyugat-ellenes stratégia húzódik meg, Olyan törekvés, amely nem sokban különbözik sem a (Vona Gáborral jó viszonyba került) pravoszláv-soviniszta Dugin, sem az iszlám szélsőségesek ideológiájától.
Íme egy 2017-ben írt, a Családvédelmi konferenciáról szóló összefoglalóm:

"Ha létezik iszlám-mintájú keresztény reakciós mozgalom, akkor az a World Congress of Families, amely a hétvégén - a magyar állam teljes támogatásával - Budapesten tartotta a 11. konferenciáját. Az elhangzottak alapján a következő filozófia rajzolódik ki.
1.) az individuum, a nyugati egyéniségkultusz rossz, mert önmagában az ember esendő a jóságot csak Isten képviseli, aki tehát nem sorol be a megszentelt vallási és állami hierarchiába és „egyénieskedik” azt tudtán kívül az ördöggel cimborál.
2.) A legfontosabb mini-hierarchia a család. Olyan társadalmi-vallási alapegység, amely a rend és az erkölcs garanciája.
3.) A család élén a családfő áll. A nő minden szempontból alatta áll és feleségként szent kötelessége a gyerekszülés (akárcsak az iszlámban kötelessége a bő gyerekáldás biztosítása és a hívőkké nevelése – paradox módon mintha ez lenne „keresztény” válasz az iszlám előtörésére; a hasonló családmodell!).
4.) A tradicionális, vallásos társadalom legnagyobb ellensége a „totalitárius liberalizmus”, amely a középpontba nem az istenit, hanem a profánt helyezi. A fogyasztói társadalom, a modern technikai-tudományos civilizáció és a világkereskedelem a sátán műve és mint ilyen vissza kell szorítani (mintha épp ugyanezért rombolták volna le a New York-i WTC-t az iszlám terroristák...)
5.) Az ENSZ az ördögi hatalmakat szolgálja amikor „emberi jogokról” beszél, holott kizárólag az Isten által felszentelt egyháznak és államnak van birtokában egyedül  a "jog". Az egyes ember csak érdemei szerint, de főleg a hierarchia logikája szerint részesedhet a jogokból.
6.) Az állam és nemzetállam - szemben a dekadens „szolgáltató állam”-felfogással – szakrális jellegű, hiszen el kell törölni az állam és egyház szétválasztását! Aki tehát lázad az „isteni rendet” képviselő állami hatalommal szemben az közellenség, akivel szemben nincs helye a könyörületességnek.
Az általam keresztény táliboknak elkeresztelt szélsőségesen gondolkodó emberek a világban két erő, az isteni és a sátáni szellem/princípium élet-halál harcát látják. A baj az, hogy az önnön életüket is készek feláldozni a győzelemért…akárcsak az öngyilkos terroristák..."
https://444.hu/2017/05/26/az-ensz-es-a-dolgozo-nok-pusztitjak-el-az-emberiseget

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr8418214293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.09.14. 16:08:12

Hülye a cím.
A csalétek egy megtévesztésről szól még egy csapdába kerülésről.

Keresztény ember számára a család nem csapda. Sőt! Minden csapdahelyzetből a kijutás egyetlen, mindig használható lehetősége.

Aztán ez a tálibozás is kontraproduktív.

Amit még 2017-ben írtál, nos annak sincsen se füle, se farka...

Magyaur 2023.09.14. 20:31:55

@gigabursch: Itt a tömegek megszólításáról van szó... Már se az Isten, se a Haza nem mond sokat az embereknek, mert annyiszor visszaéltek velük. Legutoljára az orosz-ukrán háborúban, ahol a moszkvai metropolita (korábban a titkosügynök!) átment háborús uszítóba...
Szóval maradt a család... De amennyire tudom, a nagyon vallásos családok nem boldogabbak, nem emberségesebbek a nem-hívőknél!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.09.15. 08:05:52

Ez van, nem adjunk meg magunkat Soros gazda és Brüsszel gyerekkúróinak, pont. Törődj bele.

MEDVE1978 2023.09.15. 10:55:32

A fejlett társadalmak hanyatlása, lassuló növekedése, strukturális problémái (egészségügyi / szociális / oktatási kapacitáshiány probléma, nyugdíjrendszer probléma, minimális gazdasági növekedés probléma), politikai problémái (szélsőségek erősödése) gyakorlatilag mind visszavezethetők a természetes szaporodás fenntartási szint (2,1) alá csökkenésére. Jelen állás szerint a jelenlegi rendszer ténylegesen lassú halálra ítéli a fejlett társadalmakat. A vámpirizmusra jobban hajlamosak (Nyugat-Európa, Kanada, USA, Ausztrália, Új-Zéland) egy kicsit úgy tűnik jobban fogják húzni a dolgot, ennek az ára a túlfeszülő társadalmi ellentétek. Míg a kevésbé vámpírok, mint Japán, Kína, Kelet- és Dél-Európa hamarabb fognak szenvedni.

Nagyon úgy tűnik, hogy a modern, egyenjogú nő fogalma és az önmaga fenntartására képes világ nem fér meg egymással. Ezt lehet tradicionalistán és vallásosan magyarázni, ezt teszik az érintettek.
Persze lehet tálibozni, a gittegylet ENSZ-et dicsérni, de ez a krízishelyzeten nem fog változtatni.

György Csaba Nagy 2023.09.15. 12:27:49

Alap, hogy értéket csak az emberi munka tud létrehozni, és az anyagi javakhoz való hozzáférés az ember boldogságának legalább is fontos tényezője. Ezért fontos, hogy a termelőképes korú népesség megfelelő arányt képviseljen az össznépességen belül. Ez az arány a fejlett országok mindegyikében fölborult, s az irányzat folytatódik, s kiterjed a kevésbé fejlettekre is. Válság tehát van. Ennek mértékét azonban hiba lenne túlhangsúlyozni, még inkább tétlen szemlélni.
A világ népessége 1927-ben érte el a 2 milliárdot, ma pedig 8030 millió. A világ akkor és most sem omlott/omlik össze. A népességnövekedés tehát igen gyors folyamat. A népesség roppant egyenetlen területi eloszlású: négyzetkilométerre India 406, Japán 330, Kína 146, Magyarország 105, az USA 34 főt számlál. Még India is etetni tudja népét (épp most zavarja a világot, hogy letiltották a basmatin kívüli, normál rizsfajták exportját), noha ott is vannak mezőgazdálkodásra és lakhatásra alkalmatlan földek: Himalája, Ghattok, Thar sivatag. Nem valós veszély tehát az éhínség, ahol van, ott politikai okai vannak.
Persze nem csak az élelem, hanem az ipari javak és a szolgáltatások hozzáférhetősége is fontos. Itt sok a teendő, de a lehetőség is a korfa megborulása miatti válság enyhítésére: mindenek előtt az elosztás igazságosabbá tételével (a tőke- és munkajövedelmek arányának változtatásával), a technikai fejlesztéssel, robotizálással, fiatalok és szépkorúak munkára ösztönzésével, végül okos népességpolitikával. Kevesebb ideológiára, a nők leértékelő agymosása helyett a gyerekvállalás feltételeinek körkörös és konszenzusos jobbítására van igény. Ne hervadt öregurak agyaljanak ki megoldásokat, az nem működik. Tessék meghallgatni a társadalom érintett szereplőinek óhajait. Statikus bajainkra dinamikus megoldások találhatók.

Billy Hill 2023.09.15. 13:22:43

Tényleg, miért tálib, miért nem amish vagy haszid? Meg ez a "reakciós", hát...

grundigg 2023.09.16. 23:10:47

@MEDVE1978: "Nagyon úgy tűnik, hogy a modern, egyenjogú nő fogalma és az önmaga fenntartására képes világ nem fér meg egymással."

Hát ha komolyan gondolod, hogy ez a kettő kizárja egymást, akkor már csak az a kérdés maradt, hogy te melyiket választod, illetve hogy miért is baj, ha valaki tálibnak nevezi azokat, akik nemet mondanak a női egyenjogúságra.

grundigg 2023.09.16. 23:34:58

Amúgy nem követtem ezt a díszes eseményt, de ha valaki igen, elmondhatná, hogy a magyar miniszterelnök, a magyar köztársasági elnök, miniszterek és egyéb főmuftik szájából elhangzott-e, hogy mennyi jelenleg a magyar termékenységi ráta. Elhangzott-e, hogy egy évben hányan születnek és hányan halnak meg Magyarországon, és ez az elmúlt 13 évben összesen mekkora különbséget jelent? Elhangzott-e a szájukból, hogy a KSH előrejelzései alapján hányan leszünk 20, 30, 50 év múlva?

Mert van egy olyan sejtésem, hogy ezek nem hangzottak el, helyette ment a nyugat, a lipsik fikázása meg a buzizás. És ebből nagyjából ki is derül, mi fontos ezeknek a szónokoknak, és mi nem.

Érdekelne, hogy eldicsekedtek-e a haldokló nyugatról érkezett elvbarátaiknak, hogy 1 gyerekre már havi 25 (azaz huszonöt) euró adókedvezmény jár a családbarát kormánynak köszönhetően. De ez még nem minden, mert ha veszel egy új lakást, akkor egy gyerekesként, még 600.000 forint csokot is kaphatsz (vállalva, hogy 10 évig nem költözöl el), amiből, ha nem elit helyen keresel, akár 1 (egy) négyzetméternyi ingatlant is vásárolhatsz? Két gyereknél pedig már 100 euró a havi adókedvezmény, a csokból pedig akár egy spájzot is vehetsz magadnak. Hát ha ez nem hozza el a babyboomot, akkor semmi!

Elhangzott-e vajon, hogy miközben a népességcsökkenésen aggódnak, azért nem emelik a családi pótlékot lassan másfél évtizede, mert attól tartanak, hogy egyesek még szülni fognak, ha túl magas az összeg?

gigabursch 2023.09.17. 16:10:33

@grundigg:
Amiről nagyban megy a hallgatás, az az, hogy mennyi a cigány szaporodási ráta.

Amúgy azon egyszerű okból nem a csp-t emelik, és inkább adókedvezménnyel manipulálnak fentről, mert az az elv szerint nem vezet megélhetési gyerekgyártáshoz..., ugyanis magas adókedvezmény csak magas fizetésből érvényesíthető, ahhoz meg dolgozni kell.
süti beállítások módosítása