MaGYAUR

MaGYAUR

Jagelló-állam újra (de már Mo. nélkül)?

2023. szeptember 23. - Magyaur

Az EU megszellőztetett irányváltása arra mutat, hogy különválasszák az Európán belüli euro-övezetet, a nem-euro-övezettól. Ha ez így lesz, akkor - mivel nem lehet politikai vákuum - Európa keleti perifériáján, ily módon egy új hatalmi pólusnak kell létrejönnie.
Ez lehet a Jagelló kor óriásállamához hasonlóan egy lengyel-ukrán (+litván, +belarusz?) centrum.
Annál is inkább kényelmes lesz egy ilyen lojális pufferállam-féle, mert az Egyesült Államoknak kisebb gondja is nagyobb, mint Oroszországgal, vagy Európával foglalkozni...

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr4718220297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyaur 2023.09.23. 11:16:28

Az EU Bizottsága kijelentette, Ukrajnának az EU-ban a helye... Belarusz orientációja meg attól függ, hogy mennyire gyengül meg Oroszország.

camilló 2023.09.23. 15:05:15

@Magyaur: És a tőke érdekei továbbra is felül ír mindent! Demokratikusnak korántsem nevezhető az ukrán rezsim és azért még van pár kifogás a tagsággal szemben. Bár tekintve a Balti államok nyíltan rasszista politikáját semmin nem kell csodálkozni!

gigabursch 2023.09.23. 16:28:35

@Magyaur:
A tömeg és "nemzet"gyilkos, hazáját eladó és kiáruló rezsimmel a hohol állam lehet, hogy kellően demokrácia-érett ahhoz, hogy megfeleljen a nyugati idiokráciákban elvárt embertelenségi indexnek.

Bár inkább várjuk ki a végét, hogy mi lesz, vagy mi marad hohóliából...

2024 2023.09.23. 16:46:08

Minden posztodban mesedélutánt tartasz. Én nem lennék büszke rá.

Billy Hill 2023.09.23. 23:37:39

@Magyaur: "Az EU Bizottsága kijelentette, hogy Ukrajnának az EU-ban a helye"

Simán el tudom képzelni, hogy az (egyelőre) utolsó lövés eldördülte után nagyon rövid úton beléptetik az akkori Ukrajnát az EU-ba. Dörzsölik majd a kezüket a nyugat-balkáni országok, mert már nem kell bajlódni majd screening-gel meg fejezetek végigtárgyalásával. Szopókára felkészül a kelet-európai mezőgazdaság, mert kb. 100 hektár alatt rögvest abba is lehet hagyni a gazdálkodást, olyan szinten lehengerli majd a belső piacot az ukrán termelés. (Bár ennek meg a lengyel, magyar, szlovák, román nagyobb vállalatok is örülhetnek talán, mert a gazdák elég gyorsan el fogják adni / bérbe adják majd a földjeiket a nagyhalaknak...)

Billy Hill 2023.09.23. 23:40:59

@Billy Hill: U. i. A Bizottság ugye a "szerződések őre" meg az EU-jog végrehajtásának felügyelője; az kicsit érdekes, hogy ők milyen felhatalmazással és jogalappal festenek fel stratégiát meg jövőképet.

Sorállományú előfelvételis 2023.09.25. 07:45:02

@2023: Te meg eliszkolsz amikor hazugságon kapnak téged.

@gigabursch: Mondcsak te idióta! Melyik ország indított különleges katonai műveletet?

Sorállományú előfelvételis 2023.09.25. 07:45:29

OROSZORSZÁG AZ ELMÚLT HÓNAPOKBAN BENZIN- ÉS GÁZOLAJHIÁNYTÓL SZENVEDETT.
Az üzemanyagok nagykereskedelmi árai korábban megugrottak, annak ellenére, hogy a kiskereskedelmi áraknak a felső határát korlátozták. Az mindenesetre biztosan leszögezhető: Oroszország bizonyos részein komoly pluszköltségeket eredményezett az áremelkedés a mezőgazdasági betakarítás alatt. Fontos arra is kitérni, Oroszország szeptember első 20 napjában már nagyjából 30 százalékkal csökkentette tengeri dízel- és gázolajexportját az augusztusi adatokhoz képest. Moszkva tavaly 4,82 millió tonna benzint és csaknem 35 millió tonna gázolajat exportált.
süti beállítások módosítása