MaGYAUR

MaGYAUR

Szijjártó kisfiús naivitása

2023. október 04. - Magyaur

Szijjártó egy ministráns módjára hisz a „felnőtteknek”. Felnéz a számára komoly tekintélynek számító Lavrovra, Putyinra és mindenekelőtt Orbánra. Arra az Orbánra, aki a gyűlölve-szeretett apjától örökölte nemcsak a Horthy korszak iránti nosztalgiát, de apjának a Szovjetunió iránti, félelemmel vegyes csodálatát is, annak a "Nagy és Legyőzhetetlen Szovjetunióét", amellyé Oroszország ma újra szeretne lenni. Mert a pragmatikus, elvnélküli emberek a félelmetes, embertelen hatalomnak behódolnak, hiszen azzal áltatják magukat, hogy nem szégyen szolgálni, ha az amúgy elháríthatatlan kényszerűség. (Bezzeg a demokrácia ezzel szemben „gyenge”, olyan mint az általuk lebecsült közember: szánalmas…)

Pedig Szijjártónak világosan látnia kéne, hogy mennyire nem érdekli a magukat kereszténynek mutató keleti despotákat sem a keresztény Örményország keresztre feszítése, sem az emberi élet értéke, amikor például az ukrán, sőt az ukrajnai orosz civil lakosság bombázásáról van szó!

Szijjártónak egyszerűen nem fér a fejébe, hogy az orosz-ukrán háború sem nem két ország közti csetepaté, sem nem távirányított, „proxy” háború Oroszország és az Egyesült Államok közt, hanem Oroszország kétségbeesett és fantáziátlan válasza a világ „blokkosodására”, amiben vesztésre áll. Oroszország keleti részét, vagyis Szibériát a kínai befolyás, a déli területeit az iszlám-török-türk terjeszkedés fenyegeti. Amennyiben Oroszország meg akarja védeni a görög-keleti-szláv nagyhatalmi szerepét, úgy semmiképpen sem engedhette meg, hogy Ukrajnát és Belaruszt „elcsábítsa” az Európai Unió blokkja.

Ráadásul az ukrajnai háború több, mint blokkok közti fegyveres konfliktus, mert az egyik oldalon áll Oroszország, amely csak háborúskodni tudó Hadiállam, a másik oldalon pedig a világ összes kereskedőnemzete, amelyek számára alapvető érdek a zavartalan üzletmenet; beleértve Törökországot és Kínát is!

A hadiállami lét Oroszország végzete, mert még a krónikus belső válságot sem képes mással kezelni, mint ami a lényege: a belső háborús pszichózissal és a tökéletesen terméketlen kaszárnyafegyelemmel. 

https://444.hu/2023/10/03/szijjarto-teljesen-nyiltan-megfenyegettem-az-eu-s-nagykoveteket

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr9718227425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

127.0.0.1 2023.10.04. 07:52:42

Az oroszok most évtizedekkel visszavetették magukat. Nagyon sokáig politikai vákumban maradnak, mert senki sem fog bízni bennük.

127.0.0.1 2023.10.04. 08:00:06

Oroszországot egyre jobban súlytja az hogy jelentéktelenedik. Már csak a nagy hadiipara, felhalmozott hadianyag készletei (ami egyre fogy) és a nukleáris fegyverei miatt tényező. Az oroszok már a fasorban sincsenek az EU-hoz, USA-hoz és Kínához képest és ezt képtelenek feldolgozni. Azzal a rengeteg pénzzel putlernek modern technológiákat és világszínvonalú termékek előállítását kellett volna előmozdítania. De egy huszadrangú volt kémtől, aki csak a hatalomtechnikához ért, mit is várhatunk?

Magyaur 2023.10.04. 08:53:30

@127.0.0.1: Igaz, de a korlátolt, betegesen Nyugat-ellenes horthysta/szovjetbarát/orbánista elit lehetett volna okosabb, hogy ne álljon mégsem annyira nyíltan a hosszú távon vesztes Oroszország mellé... De itt mindenki azt hiszi, hogy előképzettség nélkül is lehet politikát csinálni... Illetve lehet, de az olyan is... és már 150 év óta!:(

127.0.0.1 2023.10.04. 12:46:45

@Magyaur: Mit vársz magyar képviselőiktől - akik ahogy Kurt szokta mondani - a jogi egyetemen tanultak lopni, egyebekhez nem értenek?

AvéCézárVavan 2023.10.05. 12:28:23

@127.0.0.1: Mi meg mint "utolsó csatlós" szorosan a nyomukban, mondhatnám, hogy a popsijukban, de az nem lenne őszinte! Egyszerűen ahogy Orbán a Putyin, ugyanúgy Peti miniszter a Lavrov elvtárs $€ggéből lóg ki, de az káromkodás lenne, ugye?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.10.06. 20:20:17

" aki a gyűlölve-szeretett apjától örökölte nemcsak a Horthy korszak iránti nosztalgiát"

micsoda? a komcsi fater hogy jön Horthyhoz?
süti beállítások módosítása