MaGYAUR

MaGYAUR

Amerika védelmében

2023. november 14. - Magyaur

Az Egyesült Államok célja nem a területszerzés, vagy a keresztény (moszkovita görög-keleti) vallás terjesztése mint Oroszországnak, hanem általában a szabad nemzetközi kereskedelmi-pénzügyi rendszer fenntartása - mert számára a kapitalista (tehát nem a náci, nem a bolsevik), hanem piacgazdasági viszonyok fenntartása a lényeg, abban a legjobb.

A liberális piacgazdaság nem ideális forma, ahogy a demokrácia sem (ahogy Churchill mondta), de minden más rendszer ennél igazságtalanabb és embertelenebb.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr7718258143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IdomitottFoka 2023.11.14. 12:00:28

Ennek se füle-se farka. Az USA támogatásának nem feltétele h liberális demokrácia legyél, az orosz-ukrán háború meg nem hittérítő, se nem területszerző.

Billy Hill 2023.11.15. 00:06:19

Meg kell védeni Amerikát! (A kontinenst? Ez olyan, mint a "Brüsszel"?) Mitől is? Miért pont a bloggerre vannak utalva?

Rubasov nertárs 2023.11.20. 13:05:56

A poszthoz több mindent hozzá lehet és kell fűzni a rövidsége ellenére is.
Először indítsunk azzal, hogy minden elő entitás, legyen az egy vírus, vagy egy jól szervezett állam/birodalom önmagát akarja elterjeszteni, lehetőleg mindenütt. Persze ahogy a vírusok, úgy még a nagy birodalmak is kénytelenek szembe nézni valamekkora limittel. Ennek tükrében ilyesmit kijelenteni, hogy az USA nem követ birodalmi logikát és nem gondolkodik befolyási övezetben (=területben) nettó hülyeség, vagy egyszerű hazugság. Az USA is amerikanizál, elég csak feltennünk maguknak azt a kérdés, hogy milyen zenét hallgatunk, milyen filmet nézünk, milyen operációs rendszert használunk, milyen gyártási technológia alapján készülnek az eszközeink stb. Ezek többsége persze nem rossz, sőt örülünk neki, hogy az amerikában kitalált és onnan elterjesztett technológiáknak hála otthon akár az ágyban fekve be tudjuk fizetni a csekket, vagy épp it a gyaur blogon tudunk kommentet írni. Az amerikai kultúra áthatja a mindennapjainkat, nem igazán létezik már olyasmi, hogy valami magyar. A magyar zenei előadók is a tengerentúli zenei irányzatokat követik, éppen ezért vicces mondjuk magyar rock-ról, rapről, vagy pop zenéről beszélni. Amerika már a rómaiak által is alkalmazott és romanizálásnak hívott "arany és korbács" elvet alkalmazzák. Mi és a többi európai ország úgy élünk kvázi amerikaiként, hogy ehhez nincs szükség állandó katonai fenyegetésre. Abban lehet sok igazságot találni, hogy az orosz birodalmi logika ennél sokkalta rosszabb, ők ugyanis csak a korbácsot ismerik. Aki nem simul be, veszi át a mi berendezkedésünket annak irány a gulag, vagy a golyó a halántékba. Ennél lényegesen jobb az Amerika vezette Nyugat ajánlata, de a fentebbieket sem lehet figyelmen kívül hagyni.

A másik a kapitalizmus. A kapitalizmust nem amerikában találták ki, így értelmezni sem lehet a posztot. A kapitalizmus a technológiai fejlődés folyományaként alakult ki, tovább fejlesztve a feudalizmust. Egyszerűen sokkal kényelmesebb és egyszerűbb, ha a vagyon alapját ingatlanok, részvények és/vagy saját cég jelenti, mintha egy nagybirtok. Tulajdonképpen egy feudalizmus pro-ról beszélhetünk, ami korlátok nélkül pont azokat a viszonyokat is eredméynezi. Az USA-ban a gazdaság teljesítményt a felső 10% fölözi le, és azon belül is a felső 1% ennek 2/3-át. A többi 90% ebből nem sokat lát, a felső 2-3 decilis anyagi helyzete stagnál, a többieké csökken. Ez pont a feudalizmus viszonyainak felel meg: 10% nemes részesült a javakból és azon belül is az 1%-ot kitevő főnemesség fölözte le ennek java részét. Amerikában a társadalom 90%-a brutális anyagi függésben és kiszolgáltatottságban él, az alsó néhány decilis lényegében kvázi-rabszolgaként. Persze lehet azt mondani, hogy a (technológiai) fejlődés lassacskán azért lecsorog lentre is, de ez a középkorra is igaz volt. Más volt jobbágynak lenni mondjuk a 7-8. században és más volt a 15. században. Valójában, a leginkább a skandináv országokban megvalósult szociális piacgazdaságra lehet azt mondani, hogy sok hibája van, de még mindig ez a legjobb.
süti beállítások módosítása