MaGYAUR

MaGYAUR

Heil Orbán!

2023. november 25. - Magyaur

A politika vérmérséklet kérdése is; vannak higgadt, körültekintő bölcs vezetők, de vannak gyors és látványos eredményekre vágyó, alulról érkező, sikerre kiéhezett akarnokok, amilyen például - Magyarország szerencsétlenségére - Orbán Viktor. Mivel mindent uralni akart, méghozzá a lehető leggyorsabban, hogy gazdag legyen (és mondhassa: „Apa mégis megérte taníttatni, látod, ez is sok pénzt hoz!”), de főleg, hogy kielégíthesse a becsvágyát, hogy világpolitikai tényező lehessen és okosabb a liberális „nagyokosoknál”!

A 2000-es évek Európai Uniója és magyar állama az orbáni temperamentumhoz képest lassú volt és kevéssé hatékony. Elege lett a jogszerűséget kínosan betartó, egymással vitatkozó szabadelvű demokratákból: az akaratát fegyelmezetten végrehajtó államra volt szüksége, amelynek meglehet biztosabb támaszai a nacionalistává váló egyházak, mint a saját, civilekből álló pártja. Mert a civilekben általában, az értelmiségiekben meg különösképpen nem bízott. Akikre szükség volna szerinte azok a fegyelmezetté idomított katonák és sportolók, olyanokra, mint amilyen a szófogadó Szijjártó és a Külügyminisztériumba helyezett sportoló haverjai!

Ahhoz, hogy O.V. politikai cselekvéseiben a lehető leggyorsabb, leghatékonyabb lehessen elő kellett venni a régi receptet: az "1 nemzet, 1 hitvallás, 1 vezér varázsformulát”. Ezt használták az első világháború után (a hagyományokra építő dinasztikus politika csődjét követően) a tömegtársadalmakban: a kommunista Szovjet-Oroszországban és a náci Németországban egyaránt. Ami nem más, mint a feudális abszolutizmus torzszülött változata, nem igazán nemzeti, hanem „vezérelvű” politikai alakzat. Jellemző, hogy a nácizmus idején nem Németországra esküdtek fel az állami alkalmazottak, hanem Hitler támogatására (lásd: Heil Hitler) Hasonló volt a helyzet a Szovjetunióban, ahol a soknemzetiségű katonaság sokszor Sztálin nevével az ajkán ment a biztos halálba.

A jogi végzettségű Orbán az alkotmányozásra képes kétharmados parlamenti többségével rövid idő alatt olyan buldózerré változtatta a magyar államgépezetet, amely az ő nevében minden más autonóm intézményt el tud tüntetni a föld színéről. De Orbán számára Magyarország csak addig volt érdekes, ameddig kontrasztot volt képes felmutatni a többi euroatlanti államnak: „na ilyen egy fehér, keresztény, az 1968-as szexuális forradalom által nem érintett, homogén nemzeti állam… ezt csináljátok utánam!” De nem történt áttörés, Orbán Nyugaton nem lett hős, legfeljebb botrányhős.

Egyedül Putyin látott benne fantáziát. Úgy gondolta, hogy a nyugat-ellenes, diktátori hajlamokkal rendelkező Orbán jól fogja szolgálni az orosz revansista politikát. Putyin mint ama paradicsombeli kígyó, megkísértette és nemcsak a trianoni béke revízióját lebegtette meg előtte, hanem a „konzervatív/vallásos/családbarát/idegengyűlölő” mázba csomagolt orosz befolyás növekedése esetén az európai ”oblaszty” feletti valamiféle irányítást is… Az Orbánnál okosabb Simicska, akinek talán a magyarság sorsa is többet jelenthetett, figyelmeztette a korábbi kollégiumi barátját, hogy Putyinnak, a korábban beszervezésekkel is foglalkozó titkosszolgálat emberének „hasznos idiótájává” vállhat ha nem vigyáz, de Orbánnak túl kecsegtető volt a szerep...

Ma ott tartunk, hogy egyfelől „igaz magyarnak” csak az orbánista számít, másfelől a magyar országgyűlés elnöke, Kövér László kijelentette, hogy számára nem létező személy a budapesti amerikai nagykövet.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr518266839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyaur 2023.11.25. 14:19:23

Na mi van fideszes trollok? Miért nem reagáltok vehemensen? Ha Rogán ezt megtudja, akkor pénzlevonás lesz! Vagy nektek is tele a hócipőtök Orbánnal?:)

a nagy hohoohooo 2023.11.25. 18:55:03

Ha esetleg valakinek nem világos, hogy az 1930-as évek játszódnak újra, annak ideje felnyitni a szemét. Orbán gratulált a szélsőjobbos Geert Wildersnek a választási győzelemhez.Ajánlom megnézni Orbán X-ét ,az Afd és Európa összes náci náci söpredéke bosszúra éhes vicsorgását az Európai demokráciák ellen .Igen Orbán újraválasztási nagygyűlése már nem egy Müncheni söröző hőbörgése ,hanem a Nürnbergi nemzetiszocializmust meghirdető birodalmi fasiszta nagygyűlések egyike ,ilyen Orbán Zürichi beszéde is"-Európa elvesztette az önrendelkezési képességét”-Rehabilitálnunk kell a politikai vezetési képességünket, a posztmodern őrületet a vezetés területén el kell felejteni, és új konzervatív politikai generációt kell kinevelnünk, mert a politika ma nem attraktív, a tehetségek nem a politikába jönnek – mutatott rá a miniszterelnök. Mint fogalmazott:
Magyarország nem fekete bárány, hanem az első fecske, várunk a többiekre."-Orbán a szépen lassan a jogállami eljárás végrehajtását tologatva kamuflázsként használva elaltatta az amúgy sem túl éber EU figyelmét -hasonlóan mint a Hamasz az izraeli titkosszolgálatét - mindenhol nyernek a populizmus álarcában nemzetiszocialisták,könnyen lehet jövőre az EP választáson is. A gyűlölet ,uszítás következménye és melegágya a nemzetiszocialista populizmus .Beérett Orbán náci vetése. Még nem találkoztam jobboldalival, aki számára a demokrácia ne lett volna szitokszó.Hogy mindenkiben tudatosuljon ,a következő választás az EP lesz,kimerem jelenteni annak az eredménye meghatározza azt is ,hogy Magyarországon az utolsó választás a 2026-os lesz ,meglehet az utolsó utáni pillanatban vagyunk
FideSS mindent megtesz lejáratni az EU-t ,elbizonytalanítani,eltávolítani az ellenzéki,a bizonytalan
szavazókat,ellenben a saját szavazóikat az EU ellen uszítva azt akarja minél többen menjenek el,mert Orbán egy szélsőjobboldali többségű EP -t akar-ez Putler érdeke is -ezzel Orbán szabad kezet kapna a döntésekben -nem lenne aki képviselje az ellenzék -a haza - érdekeit
az EP-ben,Orbán elhitethetné Európával az egész Mo.-g azt akarja amit ő,nincs is semmi baj,demokrácia van ,leállítaná ,megszüntetné az ellene folyó jogállami ,korrupció elleni büntetéseket,a 7-es cikkely szerinti eljárást ,szabad lenne az útja a korlátlan ,egyeduralkodó
,nazionalista-nem elírás! -antiszemita,rasszista,kirekesztő diktatúrája előtt ,sokszor elmondtam ,az én véleményem,aki látta a Spektrumon a :"náci projekt "című sorozatot ,hogy épült ki Hitler náci
rezsime a német nép goebbelsi propagandával agymosásával-átvenni az emberek fejében a gondolkodás irányítását,gondold,tedd azt amit a führer akarata,mert az az egyedüli üdvözítő a nép,a haza számára,aki ezt nem teszi az rosszat akar nekünk, haza kiirtandó ellensége,itt tartunk,az,hogy ez a diktatúra nem érezhető a maga fizikai valóságában,egyedül az EU tagságunknak köszönhetjük,lehet dönteni ezt akarjuk,vagy minél többen elmegyünk szavazni és meggátoljuk Orbán győzelmét.
Tegyük hozzá a magyar ,de ahogy látom a holland ,a német ,az Afd-vel ,az Európai társadalom aluliskolázott része eléggé le lett butítva FideSS -orosz ,nemzetthy -sose volt magyar dicsőség melldöngető ,minket elnyom az EU , propagandával , kiiktatva az emberi gondolkodás egészséges önvédelmét , befogadó táptalaja legyen a nemzetiszocializmus ordas ,népírtó eszméjének .

Dr. Orbán Viktor 2023.11.25. 19:05:34

@Magyaur: Tisztelt Uram!
Nem leszek világpolitikai tényező, már az vagyok! khm khm
magyarnarancs.hu/data/articles/86/862/article-86251/orbanmosoly.jpg

"A 2000-es évek Európai Uniója és magyar állama az orbáni temperamentumhoz képest lassú volt és kevéssé hatékony. Elege lett a jogszerűséget kínosan betartó, egymással vitatkozó szabadelvű demokratákból: az akaratát fegyelmezetten végrehajtó államra volt szüksége"

Ez így volt! Eddig egyetértek önnel.

Uram mégis hány vezér kell egy nemzethez? Vagy azt is kérdezhetném, hány nemzet kell egy vezérhez? Komolyan mondom az ész megáll maguktól liberálisoktól. Azért megnyugtatom önt, rám nem kell felesküdnie.
www.nyugat.hu/var/improxy/bW9ya1xDbGFzc2VzXEltYWdlXFRodW1iXEZIRFBpY3R1cmU_/p2/01/p20180704766e1909.jpg

Hu! Maga aztán össze tud hordani hetet havat.
Először is, nem vagyok nyugatellenes. Magyarországon randevúztatom a nyugatot kelettel.
Másodszor meg, nincsennek diktátori hajlamaim. Egyszerűen nincs rá szükségem, mert négy évente úgy döntenek a választópolgárok, hogy folytathassa a Fidesz-KDNP kormány a már megkezdett munkáját.
Harmadszor, nem vagyok idegengyűlölő, csak nem szeretném beimportálni a terrort Magyarországra. Ez olyan nagy baj?
Ön szerint nagy okosságra vall, éjszaka részegen összefirkálni a házak falát? Normális emberek szerint nem. De kíváncsi vagyok maga mit gondol erről.
Minden magyar állampolgár igaz magyar. Velünk meg az is jól jár, aki nem ránk szavazott. Még ön is!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ MAGYAROK!

Nevem senki. 2023.11.25. 20:32:42

@a nagy hohoohooo: Akkora nácik vagyunk, hogy a zsidó labdarugó válogatott már csak nálunk tudta biztonságosan lejátszani a hátralévő eb selejtezős meccseit.

gigabursch 2023.11.25. 22:28:43

@Magyaur: @a nagy hohoohooo:
Rettegjetek!
Akkor mi lesz, ha beindul a lavina és fél év múlva Leyen bánya székében Vektor fog ülni?

@Dr. Orbán Viktor:
Javítsa ki kérem a nevét Dr-ről dr-re, mert amúgy mindenhol - és helyesen! - úgy használja!

Dr. Orbán Viktor 2023.11.25. 23:12:15

@gigabursch: Tisztelt Uram!
Akkor használom kisbetűvel ha a születési nevem után írom.

Dr. Orbán Viktor 2023.11.25. 23:18:11

@gigabursch: Nézze.
Benne van a pakliban. Köztudott hogy engem a külpolitika mindig is jobban érdekelt a belpolitikánál. A külpolitikában szinte lubickolok. khm hehe khm :-p
Bár nem része a nemzeti konzultációnak, mégis megkérdezem önt. Ön kit látna szívesen miniszterelnöki pozícióban utódomnak?

2024 2023.11.26. 14:56:27

"Heil, Hitler!"Hitlernek végeznie kellett volna mindnyájatokkal."- ordibálta egy fekete karlendítés közepette egy izrael-párti tüntetésen zsidó kisiskolások felé következmények nélkül.

Amikor a védett növényt legeli a védett állat. Ja nem, mert a növényről időközben már lekerült a védettség.

11:25-től. hirtv.hu/video/286687

Ott az USÁ-ban már áldozata is van a fellángoló zsidógyűlöletnek.

"Meghalt egy idős zsidó férfi, miután bántalmazták egy palesztinbarát tüntetésen az Egyesült Államokban. A Los Angelesi- i demonstráción szóváltás alakult ki, amely tettlegességig fajult. A 69 éves zsidó férfi a földre esett, beverte a fejét és nem sokkal később meghalt."

infostart.hu/kulfold/2023/11/07/meghalt-egy-ember-az-izrael-parti-es-palesztinbarat-tuntetok-osszecsapasaban-az-usa-ban

---------

Európa-szerte antiszemita megmozdulások. Megtámadott zsinagógák. Sárga csillagokat festenek berlini házakra. Franciaország-szerte régóta egyre növekvő fizikai fenyegetettségben élnek a zsidó közösségek. Rendőri őrizetet kapnak angol zsidó iskolák.

Miközben nemzetközi zsidó szervezetek elismerésüket fejezik ki, hogy itt nálunk békében élhetnek a zsidók. Az izraeli fociválogatott nálunk tartja mérkőzéseit. Vajon miért??

És mindezek közepette te heil, orbánozol?? Van bőr a pofádon??! Aljas hazug propagandista!

2024 2023.11.26. 15:06:27

@a nagy hohoohooo: Czippel Feri, alias Ludvig Jenő: te szopni jársz ide. Ide meg a Mandinerre is.

Az kárhoztatja a magyar "nacionalizmust", aki egyidejűleg két pofára zabálja a velejéig kisebbségellenes ukrán nacionalizmust. Te szélsőjobboldalazó, Kun Bélát éltető molyszagú bolsevik!
süti beállítások módosítása