MaGYAUR

MaGYAUR

Európai Köztársaság - geocentrizmus 9/11

A „GEOCENTRIKUS-VILÁGREND” ALAPVONALAI

2023. december 02. - Magyaur

 9.) EURÓPAI KÖZTÁRSASÁG

A jövő Civilizációs Tömbjeit alkotó nagyhatalmi pólusok közül már több létezik, ezek olyan közel földrész-nagyságú országok, mint az Egyesült Államok, Kína, India, Oroszország. Mellettük az európai pólus egyelőre csak „félkész” állapotban van és az azt alkotó nemzetállamok megosztottak, alapvetően a saját nemzeti érdekeikkel, identitásukkal foglalkoznak. Az Európai Unió nem rendelkezik még a hatékony kormányzást alapvető módon biztosító, országok feletti, közös külügy-, pénzügy-, és hadügyminisztériummal sem.

Európa a történelem során ellentmondásos szerepet játszott; egyfelől modellként szolgálhatott a világnak az ókori görög-római mintákat követő jogállamiság és racionalizmus tekintetében, másfelől a technikai fejlettségével élve/visszaélve gyarmatbirodalmakat hozott létre. A 20. században a gyarmatbirodalmak szétesésével az önállóvá váló nemzetállamok másképpen érezték magukra nézve fenyegetőnek a „Nyugatot” (amely az európai atlanti centrumból és az Egyesült Államokból áll). A lehetséges gazdasági, pénzügyi függés mellett a kulturális hegemóniától való félelem miatt. Érdekes, hogy a lázadó fiatalságból spontán módon kiinduló, majd az üzletivilág által egyszerű üzletté silányított non-konform zene-, és divatipart a politikai, vallási (leginkább muzulmán) szélsőségek ugyanúgy, mint a kommunista káderek a Nyugat fondorlatos, „fellazító” machinációjaként fogták fel, amivel szemben fel kell lépni.

Ha az Európai Unió olykor úgy tűnik, hogy alárendelt szerepet játszik az Egyesült Államok mellett azért igen innovatív tudományos-technikai szempontból és sokkal érzékenyebb a környezetvédelmi problémákra, mint Washington. Talán épp ez a viszonylagos gyengeség, de összekötő képessége miatt válhat Európa a „Geocentrikus-világrend” előkészítőjévé, hiszen Európa civilizációs eredményei kisugároztak az amerikai kontinensre, Afrikára, a Közel-Keletre, Oroszországra és Ausztráliára. Ahhoz, hogy Európa még komolyabban vehető hatalmi pólus és a változások egyfajta katalizátora legyen, magának is egységesebbé és erősebbé kell válnia!

Mivel a bolygóra kiterjedő civilizációs tömbök hálózatának láncszemei az önigazgató város-régiók lesznek, ezért megszünnek a nemzetállami keretek, de nem a nemzetek! A civilizációs tömbök úgy működnek majd, mint a modern nemzetállamok előtti idők birodalmai, amelyek gyakran szociális, vallási és kulturális szempontból kevertek, sokszínűek és toleránsak voltak. Épphogy a nacionalizmusra és centralizmusra hajló nemzetállam törekszik, a többség nevében és populista megfontolásból, a kisebbségi nyelvek és nemzetiségek megsemmisítésére, a homogenizációra.

A nemzeti érzés szerves része marad önazonosságunknak, de a nacionalizmust a szülőhely iránti érzelmi kötődés idővel felülírja. Ez történik már akkor is, amikor a helyi futballcsapatnak egyszerre szurkol más-más vallású, anyanyelvű helybeli lakos. A lokálpatriotizmus nagyobb hangsúlyt fog kapni a Geocentrikus rendszerben, ugyanakkor a civilizációs tömbön belül könnyebb lesz a kapcsolattartás más város-régióban élő honfitársunkkal és az országhatárok még annyira sem korlátoznák a Magyarországon, az utódállamokban és a Nyugat-Európában élő magyarok közti kapcsolattartást, mint most. Ami viszont megnehezedik, az a civilizációs tömbök közti átjárás, amelyet csak szigorú feltételek teljesítése esetén lehet megtenni annak érdekében, hogy továbbra is elkerüljük a tömeges elvándorlást.

A fentiekből következően nem nemzetállamok mozaikjából összeálló - az Európa-ellenes hatalmak által manipulálható, egymással szembefordítható országokból álló - Európai Egyesült Államok, hanem a világhatalmi szerepre alkalmas, egységes „Európai Köztársaság” létrehozása lenne igazából elengedhetetlen!

Ha pedig köztársasági formáról van szó, akkor abban a választás és a leválthatóság a lényeg. A lakossági részvételt a város-régiók, a digitális neuronhálózatként működő interaktív kommunikációs rendszerek biztosítják, amelyek révén közvetlen választás útján megválaszthatók lehetnek az európai parlamenti képviselők. Az Európai Parlament választja meg aztán saját soraiból az Európai Köztársaság elnökét és ha szükséges utasításokkal látja el a Bolygóügyi Tanácsban résztvevő európai Civilizációs tömb képviselőit.

Az Európai Civilizációs tömb akkor tölti be szerepét, ha képes lesz a lehető legtöbb döntéshozóval megértetni, hogy a bioszféra és a civilizációk megmentése az emberiség közös ügye; nem léteznek különutak: a globális környezeti válságok kezelésére globális megoldásokra van szükség!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr2318272573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Billy Hill 2023.12.13. 22:38:00

"Európa civilizációs eredményei kisugároztak az amerikai kontinensre, Afrikára, a Közel-Keletre, Oroszországra és Ausztráliára. Ahhoz, hogy Európa még komolyabban vehető hatalmi pólus és a változások egyfajta katalizátora legyen, magának is egységesebbé és erősebbé kell válnia"

"Az Európai Civilizációs tömb akkor tölti be szerepét, ha képes lesz a lehető legtöbb döntéshozóval megértetni"

Ez a white man's burden meg öreg fehér féri és Robinson Crusoe hozzáállás azért nem a legmodernebb. Ma már egyik kontinens sem vágyik arra, hogy majd az okos európaiak megmondják nekik (feketéknek, sárgáknak stb), hogy merre az arra...
süti beállítások módosítása