MaGYAUR

MaGYAUR

Összefoglalás - geocentrizmus 11/11

A „GEOCENTRIKUS-VILÁGREND” ALAPVONALAI

2023. december 05. - Magyaur

 11.) ÖSSZEFOGLALÁS

Az identitás

  • Kezdetben a vallás volt a meghatározó.
  • Aztán a vallási hovatartozás keveredett az európai nemességnél a rendi öntudattal.
  • A francia forradalom (1789) után megjelent a közemberekre is kiterjedő nemzetállami, nacionalista önazonosságtudat (Magyarországon csak 1848-49 után).
  • A 21. században pedig egyre jellemzőbbé válik a Csányi Vilmos által bevezetett „egyszemélyes közösség” fogalma, vagyis az individualista személyiség, aki a rokonságon és szülőhelyen kívül már nem fogad el automatikusan más, készen kapott identitást, hanem maga akar választani.
  • Az iskolák és az egyházak akkor járnak el helyesen, ha a színes, kozmopolita internet korában nem ismételgetnek dogmatikusan egy nézőpontot, hanem olyan világi, vagy egyházi Mestereket nevelnek ki, akik képesek az emberek figyelmét meggyőző módon a legfőbb értékre irányítani: egyesek számára az evolúció által létrejött/mások számára az Isten által teremtett Életre.

Mikor válhat uralkodóvá a Geocentrikus látásmód?

  • Az emberiség sokszor csak katasztrófákból és háborús vereségekből tanul. Ha viszont egyre sűrűbben éri klíma-sokkhatás az emberiséget, akkor talán háborús kataklizma nélkül is belátja, hogy nem a szemellenzős nemzeti/birodalmi megközelítés, hanem csakis a globális látásmód javíthatja a közös túlélés esélyeit.
  • Hiába küzd a hatalomért a liberális és konzervatív oldal, az újabb nemzedékek már egyre inkább ideológiákon túli, környezetvédelmi szemüvegen, másképpen szólva „Isteni látószögön” keresztül nézik a Földi életet.

 

Érdektérkép:

Szempontok:

Kellemetlenségek:

Nyereségek

Politika:

-          Leépül a nemzetállami bürokrácia

 

-          De a város-régiónak és a Civilizációs tömbnek szüksége lesz adminisztrációban jártas szakemberekre!

Egyházak:

-          A vallásba való beleszületés már nem elegendő.

-          Megszűnik az automatikus állami pénzügyi támogatás

-          Nagy szükség lesz a lelki tanácsokat adó és az Isteni látószög érdekében agitáló Mesterekre!

Emberek:

-          A vagyon nem örökíthető.

-          Önellátás - kevés és drága importárú

-          Az olcsó transzkontinentális tömegturizmus kis kivételtől eltekintve megszűnik, marad alapvetően a Civilizációs tömbön belüli turistáskodás.

-          Nincs háború.

-          Nincs népvándorlás.

-          Nincs létbizonytalanság: Feltétel Nélküli Alapjövedelem jár minden felnőttkorúnak.

-          Törekvés a gyerekek egyenlő életindulási feltételeinek megteremtésére.

 

UTÓSZÓ:

A Geocentrizmus arra szólítja fel az emberi fajt, hogy amennyire lehet felelős módon, védő-óvó bátyként és nővérként forduljon a kisebb, de valamilyen szinten érző „élőlény testvérei” felé.

Az ember korábban, azt hitte, hogy véres áldozatokkal le lehet kenyerezni a haragvó természeti erőket, de mára tudjuk, hogy ez hasztalan; a klímaváltozás, - akárcsak a vulkáni tevékenység - vak és legyőzhetetlen.

Amit tehetünk az nem más, mint menteni a menthetőt; növényt, állatot és civilizációs értéket… és közben nem önző, nem egocentrikus módon élvezni, megosztani másokkal az élet édességét és szépségét!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr4718274007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása