MaGYAUR

MaGYAUR

Kormány kontra Spar (Népi kommentek)

2024. március 18. - Magyaur

 MIRE MEGY KI A JÁTÉK?

"Hans Reich, az osztrák SPAR elnöke arról beszélt, hogy az Orbán-kormány részéről azt közölték velük: a magyarországi leányvállalat gondjai nagy mértékben enyhülnének, ha a magyar állam részesedést kapna a cégben. "

Orbán Magyarországa 1 db mondatban. Micsoda egy szégyenletes, alávaló, gusztustalan bűnszervezet ez a kormány!

 

Van valami pikáns abban, ahogy a csőd szélén táncoló, gazdasági mutatóit tekintve az EU utolsó helyén cammogó ország gazdasági "fenoménja" kritizál és tanácsot ad. Nyíltan megzsarolni egy céget, csak, hogy bevásároljuk magunkat, csak mert elvenni egyszerűbb, mint felépíteni valamit? Maffia, ennyi és nem több.

 

Egy szavát nem hisszük a kretén inflációbajnok Nagy Márton vezette minisztériumnak. Kezdjük ott, hogy nem az élelmiszerboltokra kellett volna különadókat kivetni, hanem az Orbán-klán környékén, közpénzeken dőzsölő mocskos NER vállalkozásokra!

  • Mondjuk elsőre a MOL-ra. Aztán MVM-re. Persze tökmindegy, mert a különadót RÁNK vetették ki!

 

Tudja ezt ő is, hogy nem a hatékonyság a gond, hanem a „Főni” rokonainak éhsége és emiatt csuklóztatják a SPAR-t. Ez a nyilatkozat a hülye fidesz-hívőknek szól, ha véletlenül eljutna hozzájuk a hír.

         No meg nem kevéssé azért, mert a Spar az utolsó pillanatban a koncot elvitte Svájcba… Így már csak a nyüszítés maradt!

 

BAGOLY MONDJA VERÉBNEK NAGYFEJŰ

Annak az országnak a gazdasági minisztere osztja az észt, amelyik

- az EU második legszegényebb tagországa,

- az EU toronymagasan legmagasabb inflációját érte el,

- az EU legnagyobb gazdasági visszaesését (GDP) produkálta...

Ezek a tények, a többi csak „arcoskodás”, lókupeckedés, politikai nárcizmus.

 

"jó minőségű és jó áron elérhető termékeket kínálnak a magyar családok számára.” mondja a csicska. Vajon itt a CBA/Prima/Coop hármasra gondolt?

         Nem beszélve arról, hogy a gyerektelenek és/vagy egyedülállók már végképp nem számítanak?

 

Spar: "Kedves Márton! Reméljük sikerült elolvasni Michael O’Leary-től kapott könyvet!?"

 

VÁRHATÓ KÖVETKEZMÉNYEK

ÁÁÁÁÁ, felvásárolnák, hogy jobb legyen a gazdálkodása mi? Az év vicce!

         Ezt gondolják az „Einstand” szalonképes verziójának…

 

Itt amatőrködnek holmi vételi ajánlatokkal meg útszéli zsarolásokkal. Halihó, háborús vészhelyzet meg rendeleti kormányzás van, jónapot! Indoklás nélkül "nemzet-stratégiai" érdekké lehetne nyilvánítani, hogy az állam átvegye az irányítást a SPAR lánc felett. Vagy a fogyasztóvédelmi hivatalt mi a francnak tartjuk? Két nap múlva pedig érkezhet a visszautasíthatatlan "minimál ajánlat" Lölőtől, majd elindulhat a nemzeti SPÚR áruházlánc.

 

Igazság szerint én nagyon örülök, hogy már a látszatra sem ad a fidióta kormány. A fejlett világ cégei szépen leépítenek, kivonulnak és elfelejtik Magyarországot. A helyükre majd bejönnek a kínaiak, a koreaiak, vietnámiak, de inkább a két komcsi. Na onnantól megtudja az ország népe, hogy a rohadt kizsákmányoló németet, franciát, osztrákot lehetett utálni és köpködni rájuk, meg szakszervezetekkel kísérletezni. A kínainál, a vietkongnál meg majd a kuss a juss, ahogy a koreaiaknál is! Dehát a fidióta szavazónak ez a világ kell! A fidióta jelmondat: „nem előre megyünk, hanem hátra!” A fidióta hordaúr és hordauralom az idő kerekét képes visszafelé pörgetni. És nem zsenik, hanem elmebetegek, mert azt hiszik, hogy a történet másra fut ki, mint amit apámék megéltek Anno. De nem fog más történni, csak elb.sszák az én életemet is a barmok!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr4718357185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rovid 2024.03.19. 07:59:39

?súlyos, de igaz szavak!! És ez most csak a Sparról szól, de kicsiben mindegyikünket zsarolnak, az élet minden területén!

Magyaur 2024.03.19. 09:11:31

@rovid: Pontosan, az orbánizmus a hatalommal való visszaélésről szól, amire még ráadásul büszke is!

György Csaba Nagy 2024.03.19. 11:06:50

Klímánk nem alkalmas banántermesztésre, de banánköztársaságot csak ki tudtunk termelni. Az ügyben legriasztóbb az, hogy lehetne másképp. Sorsunk saját kezünkben, csal élni kellene szabad választási lehetőségünkkel, de mi inkább behúzódtunk az első jöttment diktátor köpenye alá.
Nagy Márton szerintem egyáltalán nem kretén, annál rosszabb: intelligens gazember. Törtető, aki felmérte, itt és most úgy csinálhat karriert, ha Orbán kritikátlan és lelkes kiszolgálójaként megrugdossa volt főnökét, és mindenki mást, aki bármilyen szordínósan is, kritikát fogalmaz meg az orbáni gazdaságilpolitikával szemben. Így lett és lesz társtettes.

gigabursch 2024.03.19. 11:59:47

Miről szólna?
Piacszerzésről.

Csak most egy eddig rabló multi veszi a kalapját és elmegy egy valódi banánköztársaságba, ahol a kedves és velejéig korrupt vezetők várják és tapsikoltatnak az ottani egybitesekkel.

Megy a billa, a meinl és a többi után.

gigabursch 2024.03.19. 12:20:50

Amúgy a szakszikért rajongók számára el kell mondani azt a tényt, hogy három féle szakszi létezik a világon.

1) A maffia üzemeltette.
Ezek legjellemzőbb előfordulása az AEÁ, de mind a távol-keleten, mind a közel-nyugaton van belőlük
2) A kommunista bennfentesek féle
Ezek legjellemzőbb előfordulása - bár kihaló állatfaj - a KGST térség, itt ingyenélő nímandok élősködtek mások munkáján és nem csinálnak semmi értelmeset. Ezeket a jelenlegi kormányzatok vagy be- vagy legyűrni akarják, ez utóbbit leginkább kivéreztetéssel.
3) a szakmai szakszik.
Ezekből ugyan van itt is, ott is, közös jellemzőjük, hogy vannak annyira értelmesek, hogy a fenti kettőhöz véletlenül sem akarnak tartozni, ugyanakkor érdekérvényesítő képességük ugyanúgy nincs, mint a másik kettőnek, viszont gazdasági szerepük elhanyagolható.

Az első kettőt a világon az összes kormányzat és tőke - kéz a kézben - úgy szűnteti meg, hogy aztomatizál.
Tök mindegy, hogy konténert vagy levelet kell pakolni, vagy épp jegyet kell eladni.
A nagyfokú automatizálás teszi feleslegessé azokat, akik mindig a leghangosabban ugatnak, de a legnagyobb fajlagos költség mellett a legkevesebbet termelik.
Elég csak az elmúlt öt évben szanált többezer máv jegyértékesítőre és sínbohócra gondolni.
(S mióta appból veszem meg a jegyzem, sokkal gördülékenyebb minden - főleg, hogy ezekkel nem kell szóba sem állnom).

De ez a világ minden táján így van.
Informatikus, meg rendszermérnök még nem olyan hülye, hogy szakszi tag legyen.

Magyaur 2024.03.19. 21:23:25

A legjobb piac a sokszínű piac, amelyben a szereplők egymás konkurensei - az állam pedig a "piac-felügyelettel" foglalkozik. És amiképpen egy meccsen a bíró nem kezd el önkényesen cselezni és gólt rúgni, olyképpen a normális állam is óvakodik a piac torzításától.
A legrosszabb piac a monolitikus piac, amely lehet jobboldali (pl. náci hiánygazdaság), vagy baloldali (szocialista hiánygazdaság)... az orbánizmus öles léptekkel halad az állam által befolyásolt piacgazdaság felé, ami piros-fehér-zöld hiánygazdaság lesz milliók számára.
süti beállítások módosítása