MaGYAUR

MaGYAUR

A magyar jobboldal szegénységi bizonyítványa

2017. július 03. - Magyaur

A magyar jobboldal, bár magát keresztényinek tartja, igazából nem ismeri a testvéri szeretet fogalmát: végtelenül tekintélytisztelő és ebből fakadóan irtózik a szegényektől. Amolyan nemesi-dzsentri lenézéssel viseltetik a társadalom alsó rétegeivel, elesettjeivel szemben (akik lehetnek persze nemcsak szegény magyar, vagy roma emberek, hanem betegek, mozgáskorlátozottak, idősek, menekültek is) mivel annak ellenére, hogy saját magát "államalkotónak és fenntartónak" tartja nem hisz az állampolgári egyenlőségben.

A jobboldali hangadók szövegei ezért hiteltelenek, mert letagadják a szegénységet és a figyelem középpontjába mindig valami leleplezést és „nemes küzdelmet” helyeznek.

Íme a letagadott tények:

„Az ország nyomorfalvai: itt élnek a legszegényebb magyarok. Hiába jár a KSH adatai szerint 300 ezer forint felett a bruttó átlagfizetés Magyarországon, ez a statisztikai adat rendkívül csalóka. Alaposabban is górcső alá véve a helyzetet például kiderül, hogy a jól fizető kevesek húzzák fel az átlagot. De a társadalmi rétegek elszakadását a földrajzi bontás mutatja leginkább, a legszegényebb magyar településeken élők ugyanis gyakorlatilag "vegetálnak".

300 ezer forint felett jár az átlagfizetés Magyarországon, egészen pontosan a bruttó átlagkereset 303 ezer forint volt áprilisban, 14, 6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban –„kürtölte” tele a sajtót a KSH bő egy hete. És bár a statisztikai adat kétség kívül helytálló, mint azt korábbi cikkünkben is jeleztük, statisztikai átlag lévén rendkívül csalóka. Kereseti tizedek szerinti megoszlás alapján vizsgálva a helyzetet ugyanis kiderül, hogy a jól kereső kevesek húzzák fel az átlagot, míg

10-ből 7 magyar munkavállaló fizetése (bőven) elmarad a 303 ezres bruttótól.

 

Anya, mi lesz a vacsora?

Mint azt a fenti adat is jól példázza, hatalmas a szórás a béreket illetően Magyarországon. A társadalmi rétegek elszakadását viszont a földrajzi bontás mutatja leginkább. Az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer (TeIR) nemrég publikált statisztikáit górcső alá véve ugyanis kiderül, hogy a legszegényebb magyar településeken élők gyakorlatilag "vegetálnak".

A "nyomorfalvakban" hozzávetőlegesen két és félszer kisebb az egy lakosra jutó összes nettó jövedelem, mint a leggazdagabb járásokban. Szociális felzárkóztatásért küzdő magánszervezetektől származó értesüléseink szerint ez a gyakorlatban olyan extrémitásokat idéz elő, hogy

akadnak olyan családok, amelyeknél gyakorta előfordul, hogy a dögkútból (verem elhullott állatok tetemének) szerzik be az ebédre, vacsorára valót.

A szegénység és/vagy társadalmi kirekesztődés szempontjából a gyermekek, a fiatalkorúak, az egyszülős családok, a munkanélküliek és a roma származásúak a legveszélyeztetettebbek. Illetve a statisztikákat látva az is egyértelmű, hogy egy régió életszínvonalát egyértelműen meghatározza az ott élők munkavállalási hajlandósága - már, ha akad egyáltalán munka a régióban, akármilyen.

A legszegényebb államigazgatási járásokban viszont bőven 10 százalék felett van a munkanélküliségi ráta. Sőt, akad olyan járás is, ahol közel 16 százalékos ez a mutató (összehasonlításként, a leggazdagabb államigazgatási járásokban 3 százalék alatt mozog a munkanélküliségi ráta). De nézzük, hol a legkritikusabb a helyzet Magyarországon, illetve mennyiből élnek ott a legszegényebb magyar családok.

  1. Jánoshalmai államigazgatási járás
  • Egy lakosra eső összes nettó jövedelem: 537 017 Ft/év/fő
  • Egy adófizetőre eső összes nettó jövedelem: 1 270 477 Ft/év/fő
  1. Zalakarosi államigazgatási járás
  • Egy lakosra eső összes nettó jövedelem: 535 843 Ft/év/fő
  • Egy adófizetőre eső összes nettó jövedelem: 1 298 987 Ft/év/fő
  1. Sarkadi államigazgatási járás
  • Egy lakosra eső összes nettó jövedelem: 526 446 Ft/év/fő
  • Egy adófizetőre eső összes nettó jövedelem: 1 212 734 Ft/év/fő
  1. Csengeri államigazgatási járás
  • Egy lakosra eső összes nettó jövedelem: 525 489 Ft/év/fő
  • Egy adófizetőre eső összes nettó jövedelem: 1 168 856 Ft/év/fő
  1. Derecske-Létavértesi államigazgatási járás
  • Egy lakosra eső összes nettó jövedelem: 525 068 Ft/év/fő
  • Egy adófizetőre eső összes nettó jövedelem: 1 267 543 Ft/év/fő
  1. Fehérgyarmati államigazgatási járás
  • Egy lakosra eső összes nettó jövedelem: 521 826 Ft/év/fő
  • Egy adófizetőre eső összes nettó jövedelem: 1 171 929 Ft/év/fő
  1. Lengyeltóti államigazgatási járás
  • Egy lakosra eső összes nettó jövedelem: 517 577 Ft/év/fő
  • Egy adófizetőre eső összes nettó jövedelem: 1 223 266 Ft/év/fő
  1. Bodrogközi államigazgatási járás
  • Egy lakosra eső összes nettó jövedelem: 514 077 Ft/év/fő
  • Egy adófizetőre eső összes nettó jövedelem: 1 193 404Ft/év/fő
  1. Bácsalmási államigazgatási járás
  • Egy lakosra eső összes nettó jövedelem: 502 642 Ft/év/fő
  • Egy adófizetőre eső összes nettó jövedelem: 1 256 984 Ft/év/fő
  1. Kisteleki államigazgatási járás
  • Egy lakosra eső összes nettó jövedelem: 497 183 Ft/év/fő
  • Egy adófizetőre eső összes nettó jövedelem: 1 205 837 Ft/év/fő

Fussatok, bolondok!

A helyzet láttán amúgy az sem meglepetés, hogy nemcsak a kivándorlás, de a belső migráció is rendkívül jelentős jelenleg Magyarországon. A GKI Gazdaságkutató Zrt. friss elemzése szerint ugyanis a belső migráció és az egyes városokban élők jövedelmi változásai között egyértelmű a kapcsolat.

Az elvándorlás az ország déli és keleti részein a legnagyobb.

Gyakorlatilag csak Szegedről, Debrecenből, és a két nagyváros közvetlen környékéről nem mennek el tömegesen az emberek. A legnagyobb zuhanást Miskolcon mérték, ott a megfigyelt nyolc évben 12 ezerrel csökkent a népesség.

A 2007 óta tartó kutatás összesített adatai szerint 1164 olyan település van (az összes magyar város, illetve falu harmada), ahonnan a lakosság legalább 3 százaléka elvándorolt az országon belül máshová, csak ezekről a helyekről 216 ezer ember költözött el. 318 olyan települést is találtak, ahonnan a lakosoknak több mint egytizede elment. Olyan hely pedig mindössze 359 volt, ahova a lakók minimum 3 százaléka nemrég költözött be.

A helyzet tehát egyértelmű: az ország szegényebb részeiről sokan költöznek el az országon belül máshova, de területileg koncentráltan, néhány jómódú nagyvárost választanak csak. A legnépszerűbb célpont Budapest, majd Győr, Sopron és Székesfehérvár következik a listán.”

PÉNZCENTRUM - Nagy Bálint, 2017. július 3. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr3212637749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.07.03. 17:36:56

A nyomorfalvakat tessek nyugodtan ciganyfalvaknak nevezni.

apro_marosan_petergabor 2017.07.03. 18:10:25

Szokásos libero komment. Bár a liberok nem keresztények, s többnyire mindent megtesznek a keresztények, kereszténység ellehetetlenítésért, azért mindig jobban tudják, hogyan kellene kereszténynek lenni...
S ezt szépen el is szokták magyarázni....:((
Nos, a FIDESZ-KDNP tette eddig a cigányokért a legtöbbet a rendszerváltozás után. Közmunka, iskoláztatás kontrollja, mezgazdasági integrálásuk támogatása. De egyik pillanatról a másikra ez nem megy. A liberok - SZDSZ csak heccelni tudták őket.

élveteg 2017.07.03. 18:23:07

A legnagyobb zuhanást Miskolcon mérték, ott a megfigyelt nyolc évben 12 ezerrel csökkent a népesség.

www.youtube.com/watch?v=VaBvjZURCAg

Vedeljetek kvesebbet akkor talán többre viszik

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.07.03. 19:04:29

@apro_marosan_petergabor: Hát igen.
Annak van egy kis bukéja hogy Marx ota a vallás a foellenseg. Maradi osdi délibábos fantazmagória. Ezzel a ciganyokat is eltávolították a hit mellől. Pedig a ciganyoknak az egyik koherens összetartó erő lehetne a hit.

midnight coder 2017.07.03. 19:38:59

Mondjuk ezek a nyomorfalvak akkor alakultak ki, amikor a baloldal szétlopta az országot, és az addig a gyárakban dolgozó munkanélküliek eladták a pesti panelt és leköltöztek vidékre. Aztán felnőtt egy-két generáció akik már büszkén hirdetik hogy ők a farkukból is megélnek.

morph on deer 2017.07.03. 19:46:54

@apro_marosan_petergabor:
"... mindig jobban tudják, hogyan kellene kereszténynek lenni..."

Képzeld, java részük olvasni is tud - biblia, tízparancsolat, stb., - ráadásul nem kevesen különféle okokból az idők folyamán fordultak el a vallástól, tehát ismerik/ismerhetik a vallási előírásokat.

A "felebaráti szeret" bizony egyike az alapvető keresztényi értékeknek, ha tetszik, ha nem, ha tagadja Balogh meg Semjén, akkor is!

Mindez azért is különösen szembeötlő, mivel a kormány lépten nyomon a "keresztényi" értékekre hivatkozik, nyilvánvalóan anélkül, hogy a leghalványabb fogalmuk is lenne arról, hogy mindez mit is jelent, vagy ha mégis, hazudnak róla! Orbán nyilván kihagyta mint KISZ-titkár, de van ott két teológus is!

Pedig 'bölcs vezérünknek' még ahhoz is van képe, hogy meglátogassa a pápát csakádostól, majd hetekkel később szó nélkül hagyja, hogy a bayer nevű csúszómászó "szenilis vénemberként" aposztrofálja ugyanazt a pápát, mivel figyelmeztet éppen a "felebaráti szeretet" fontosságára!

Ez a helyzet kedveseim.
Hazug, képmutató, álszent bagázs hülyít benneteket, meg azt a kb., 1,7 millió többi szerencsétlent, és ti inkább a tízparancolatot meg a pápa szavait vonjátok kétségbe, de a viktornak mindig igaza van, ugye..?

Remélem, az Isten kiben állítólag hisztek majd számításba veszi mindezt, ha netán rá lennétek szorulva a segítségére!
Csak annyira sgítsen, mint amennyire ti is segítőkészek vagytok a rászorulók irányában!
Amen!

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2017.07.03. 20:01:02

Tehát a felebaráti szeretet jegyében az ország kicsit tehetősebb felének élhetetlen vállalatokat kellene telepíttetnie a szegényebb részekre, hogy megakadályozza az elvándorlást? Miért is probléma egyébként az elvándorlás?

Ez egy eléggé miszmaszoló poszt. Belerúg egy jó nagyot a kicsit tehetősebb bérből és fizetésből élőkbe, őrjöng azon, hogy miért nincsenek munkahelyek az ország lecsúszott rézsein, mintha nem egy apró, külföldi tőkétől és beruházástól függő szabad piaci ország lennénk, ahol vállalatok döntik el, hogy hova érdemes költözni, kit érdemes foglalkoztatni.

Azt megértem, ha az a baj, hogy Orbán lop. Írjuk akkor azt, hogy Orbán lop. Az is lehet, hogy a kormány rossz gazdaságpolitikát követ. Na de olyan ember nekem ne akarjon gazdaságpolitikai kritikát megfogalmazni, aki csak pátosszal teli maszlagot hány ide arról, hogy milyen szegények a lemaradó országrészek, anélkül, hogy érdemi megoldást kínálna. Mert nem nagyon van megoldás a Föld bármely részén, még a leggazdagabb országokban is legfeljebb hatalmas ráfordítással lehet amúgy értelmetlen munkákat "gyártani" ilyen területeknek, Japánban, Norvégiában, Lappföldön sem rohannak a vállalatok, hogy világvégi elérhetetlen falvakba települjenek, van kivétel, de igen-igen ritka.

@morph on deer: így van, a Tanítás a teljes szegénységet hirdeti. Jajj annak, aki egy fillért is félretesz a családjának.

1Egy ember, név szerint Anániás, feleségével, Szafirával együtt eladott egy birtokot, 2és árából feleségének tudtával félretett magának, egy részét pedig elvitte, és az apostolok lába elé tette. 3Péter azonban így szólt: „Anániás, miért szállta meg a Sátán a szívedet, hogy hazudj a Szentléleknek, és félretegyél magadnak a föld árából? 4Ha megmaradt volna, nem neked maradt volna-e meg, és miután eladtad, nem te rendelkeztél-e az árával? Mi indította szívedet ilyen cselekedetre? Nem embereknek hazudtál, hanem az Istennek.” 5Amint meghallotta Anániás ezeket a szavakat, összeesett, és meghalt. Erre nagy félelem szállta meg mindazokat, akik ezt hallották. 6Az ifjak pedig felálltak és betakarták őt, majd kivitték és eltemették. 7Mintegy három óra múlva a felesége is bement, mit sem tudva a történtekről. 8Péter megkérdezte tőle: „Mondd meg nekem, ennyiért adtátok-e el a földet?” Ő így felelt: „Úgy van, ennyiért.” 9Péter erre így szólt hozzá: „Miért egyeztetek meg abban, hogy megkísértitek az Úr Lelkét? Íme, azok, akik a férjedet eltemették, az ajtó előtt állnak, és kivisznek téged.” 10Az asszony pedig azonnal összeesett a lába előtt, és meghalt. Amikor bejöttek az ifjak, halva találták, kivitték őt is, és eltemették a férje mellé. 11Erre nagy félelem szállta meg az egész gyülekezetet és mindazokat, akik hallották ezeket.

Ha ezek a jó keresztények így jártak, rossz elgondolni is, hogy milyen sors vár a milliomosokra, milliárdosokra, bankárokra, politikusokra, jól kereső orvosokra, mérnökökre, akik magukra és a családjukra, a nyugdíjukra fordítják a vagyonukat, ahelyett, hogy korlátok nélkül megosztanák a nélkülözőkkel.

morph on deer 2017.07.03. 21:05:19

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:
Aranyos kis történet.
Egy időben renszeresen olvasgattam ezeket, helyenként egészen szórakoztató.
Igaz, ez már jóval több, mint ötven éve volt.

Nekem nem a hívőkkel van bajom, liberálisan gondolkodó személyként tiszteletben tartom bárki nyűgét, amíg nem valaki/valakik ellen irányul.
Én a hazug képmutatást gyűlölöm, - pártállástól függetlenül - jelenleg pedig különösen azt, hogy pártunk és kormányunk prominensei szándékosan visszaélnek a vallással, a vallásos emberek hitével!

Ehhez képest meglehetősen visszás ahogy valóban élnek és viselkednek!

Állítom, hogy én ateistaként jóval Több úgynevezett "keresztényi" értékrendhez köthető erkölcsi normát vallok magaménak és tartok be, - saját magam előtt, mert nekem fontos - mint ez az álszent műkeresztény népség, akik nap mint nap erre hivatkoznak!

Talán a nevelés, talán a gyermekkorban még elfogadott tanítások, stb. teszik, de hit nélkül is egészen tiszta és egyértelmű az erkölcsi- és világképem, és pontosan tudom, hogy hol van ezen belül a helyem.
Tévedések elkerülése végett a vallások képmutatásaival sem vagyok jóban, de ez az én személyes ügyem, és soha meg nem fordulna a fejemben, hogy én valakit is megpróbáljak lebeszélni a hitéről - ha van.

Szóval: "Óvakodjatok a hamis prófétáktól..!"
:)

Kopasz Szuzukis 2017.07.03. 21:08:58

@FILTOL: hellyel-közzel. Például Tépe (Derecske-Létavértesi Járás). Mélyszegénység, de egy fia cigány nem lakik ott. De sorolhatnám a többi kis falut is, ahol elenyésző kisebbségben vannak a cigány etnikumúak.
süti beállítások módosítása