MaGYAUR

MaGYAUR

Orbán a francia sovinisztákat majmolja a homogenitás erőltetésével

2017. március 01. - Magyaur

 Egy héttel ezelőtt Orbán Viktor azt jelentette ki szemrebbenés nélkül, hogy minden rossz nyugatról származik, márpedig az etnikailag homogén állam gondolata a nagy Francia Forradalom és Napoleon működésének mellékterméke!
A kelet - és benne Kelet-Közép Európa - mindig is toleráns volt etnikai, sőt vallási értelemben. Erre a történelmi Magyarország a legjobb példa: ezer éven át jöttek vad, erőszakos besenyő, úz, jász és kun törzsek aztán behívott szakemberként izmaeliták (muszlimok,) zsidók, szászok, cigányok, románok, olaszok (Talián, Olaszi nevek utalnak erre), franciák (a Gálok), csehek és svábok. A legújabb korig a világ és benne Európa és magyarország "multikulti" volt. A sok inger, a sokféle etnikai, vallási identitás termékennyé és innovatívvá tesz.
Az egyneműség annak a hatalomnak jó, amely gyűlöli az autonómiákat,a harcos öntudatot és jogtudatot.
Orbán a kisszerű politikai üzelmei miatt most szemrebbenés nélkül lemondott arról, hogy Magyarország valaha is központi szervező erő legyen a soknemzetiségű Kárpát-medencében. Mi ez ha nem hazaárulás?

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr112304651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása