MaGYAUR

MaGYAUR

A Fidesz „háttérhatalma”

2017. március 25. - Magyaur

Miben hasonlít egymásra az 1988-as MSZMP és a 2017-es Fidesz-KDNP? Mind a két állampárt harcot hirdetett a nyugati „fellazítás” ellen, amin azt értették, hogy el kell utasítani az „erkölcs” (1988-ban a szocialista erkölcs, 2017-ben a keresztény-nemzeti erkölcs) nevében a nyugati „dekadens, hanyatló” fogyasztói társadalmat. Le kell nyesegetni a szabadság és erkölcsi szabadosság vadhajtásait az 1968-as diáklázadások által hirdetett „szexuális forradalom”-tól, a női emancipáció kiteljesedésén át (beleértve az abortusz választhatóságát), a tekintélyelvűség elvetéséig. Az állampártok mind 1988-ban, mind 2017-ben ellenségesen tekintettek az „ellenőrizhetetlen” piacgazdaságra, a szabad ki-bevándorlásra és a hatalom civil kontrolljára. A civileket, vagyis mindenkit, aki nem hivatalos személy akkor is, most is a nyugat ügynökének tekintették. Nem feltételezték sem akkor, sem ma, hogy egy magyar gondolkodó saját elhatározásából „ellenzékivé” válhat a saját népével szemben (1988), vagy a saját nemzetével szemben (2017).

Ha beláttuk, hogy vannak hasonlóságok a szocialista és a mai nemzeti-keresztény állampárt között, akkor feltehetjük azt a kérdést, hogy mi lehet ennek a hátterében? Sok más ok mellett én a szovjet-orosz háttérre hívnám fel a figyelmet. A kezdetben orosz, majd szovjet, majd újra orosz birodalom két fő, állandó törekvése Európa meggyöngítése és a konzervatív, hierarchikus rend bebetonozása volt minél nagyobb földrajzi környezetben.

Orbán Viktor a nyugattal és az egységes Európai Unióval szemben a fejlődésképtelen orosz modellt választotta, cserében Oroszország megadja Orbán Viktornak mindazt, amire szüksége lehet a hatalma további fenntartásához. Kéz kezet mos.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6512368939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása