MaGYAUR

MaGYAUR

Mit nekik „európaiság"

2017. június 23. - Magyaur

Újsághír: „a török oktatás vezetője szerint nem kéne többet az evolúcióról tanítani az iskolákban”

Az európaisághoz közelebb áll a tudományos szemlélet, mint a vallásos megközelítés. Nem az isteni tekintély követése a lényege az európaiságnak, hanem az önmagát folytonosan megkérdőjelező, változásra és fejlődésre való nyitottság. Pontosan ez, a kutatókra is jellemző „odüsszeuszi” és „Sherlock Holmes”-i kíváncsiság tette a civilizációnkat a technikai-tudományos fejlődés élharcosává!

Ebből nem kér sem Törökország, sem Magyarország.

Nálunk az államot képviselő miniszter, Lázár János korábban bejelentette, hogy a jövőben a kormány az egyházi iskolákat fogja favorizálni a saját, állami iskoláival szemben (!) Az állami iskolák – a kormány meggyőződése szerint – képtelenek jó magyart és jó keresztényt nevelni, tehát a jelenlegi kurzus bizalmát elveszítették. Teszi ezt annál is inkább, mivel Lázár szerint, ami a hazaszereteten és az istenfélő magatartáson túl van az vitatható, megkérdőjelezhető, így a tudományos eredmények is.

Ezzel a programozott tudásbeli lemaradással a magyar és a török kormányzat egyszerre mondott búcsút, és éppen az új ipari forradalom küszöbén, a fejlődőképességnek és az európaiságnak!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr2912616551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása