MaGYAUR

MaGYAUR

A magyar tragikomédia

Helyszín: Európa egyik legrosszkedvűbb és legacsarkodóbb országa.

2017. szeptember 27. - Magyaur

Szereplők és karakterek:

  • Első jobboldali: „Magyarország végveszélyben van!” ezért vissza kell térni a gyökerekhez, vagyis a nemzet meleget adó, vagyis a modernkor előtti, vallással átitatott, szolgáló közösségéhez. Ha ehhez az kell, hogy „gengszter-politikusok” megtisztítsák az utat előttünk, akkor használjuk őket eszközként!
  • Második jobboldali: „Magyarország végveszélyben van!” A globalizmus, a nyugatról érkező értéktagadások, valamint a hatalmon lévő „gengszter-politikusok” miatt. „Őrségváltásra” van szükség, mert a „gengszter-politikusok” már akadályát képezik a nemzetépítésnek!
  • Első baloldali: „Magyarország végveszélyben van!” a „gengszter-politikusok” tönkreteszik az országot… De szükség van a központosított államra, hogy elvegye a gazdagoktól a pénzt és szétossza a szegények közt!
  • Hírnök (liberális): „Magyarország végveszélyben van!” Aki kimarad a „kozmopolita”, uniós egységből az lemarad. Aki nem jobboldali, annak az ország élhetetlenné kezd válni. A jobboldali politika teljes győzelme elszigetelődést, elszegényedést és diktatúrát fog maga után vonni.
  • Hírnök (zöld): „Magyarország végveszélyben van!” mert az országban egyszerre van jelen természeti környezettel nem törődő egyfelől feudális-birtokosi, másfelől csak a saját meggazdagodásával törődő kapitalista mohóság.

Cselekmény: Mindenki jót akar és mégis minden rosszul sül el, amiért minden szereplő a másikat teszi felelőssé. A helyenként mulatságos szomorújáték végső kicsengése az, hogy a „Balsorsunkért” mi magunk vagyunk a felelősök.

Értékelés: remek színészek, ócska rendezés, de mégis katarzis-gyanús! 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5012903836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása