MaGYAUR

MaGYAUR

Miért öngól a keresztény-nemzeti konzervativizmus?

2018. január 22. - Magyaur

A szabadság nem egyenlő az anarchiával - ezt csak a vaskalapos konzervatívok állítják. A szabadság (ha nem az urak önkényben tobzódó szabadságáról van szó, amelyet Rendként állítanak be), köztársasági keretek közt szabályozott és önkorlátozó. Vagyis a közös felelőssségvállalás az, ami kordában és egyensúlyban tartja a rendszert. Olyan elemek harmóniájáról van szó a köztársaságban mint a (protestáns eredetű) önkormányzatiságra épülő (szocialisztikus) népjólét és a polgári (kapitalista fejlődést és innovációt szolgáló tabu-mentes) gondolatszabadság. 
Ezzel áll szemben egy tradicionális konzervatív szemlélet, amely abból indul ki, hogy emberek vagy rosszak, vagy gyermeki módon irányításra vágynak..és hogy az elit számára más erkölcsi szabályok és "szabadságok" járnak, mint a vezetett "jámbor" népnek...
A konzervatív felfogás, ahogy a neve is mutatja "konzervál" egy nemzeties-elitista hierarchiát...de nem képes a széles néprétegek magasabb életszínvonalra való felemelésére, hiszen a épp a gyermeki tudatlanságban leledző széles néprétegeket kellene aktivizálnia a fejlődés érdekében - de az uralkodó rétegnek ez nem áll érdekében!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr2513594335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása