MaGYAUR

MaGYAUR

Mit értünk rendszerváltáson itt és ma?

2018. február 27. - Magyaur
A magyar államot jelképező hajó nem a migráció jéghegyétől fog elsüllyedni, hanem mert rosszul kormányozzák.
Amikor a kapitány letér a nemzetközi vizekről, akkor a függetlenséget összetéveszti az önfejűséggel. Nem a teljesítmény alapján jutalmazza és bünteti a legénységet, hanem a „magyarság-teljesítmény”; a hajó tisztikarához való lojalitás/hűség alapján, ezért a legtettrekészebb matrózok már el is hagyták mentőcsónakokon a hajót. A többiek, - akik közt sokan éhesek és fáznak - vagy próbálnak hinni a kapitány zsenialitásában, vagy csak legyintenek, de egyre kevesebb köztük olyan, aki képes lenne a ’soha-nem-karbantartott’, ezért rozsdás és lukas hajótestet megjavítani. A hajó tisztikara hiába küldi le legénységi szállásra a papokat, ők sem képesek az ott vacogva és éhesen vegetáló embereket egészségesebbé, iskolázottabbá tenni. A víz meg egyre csak ömlik be, egyre több helyen, egyre nehezebb és nehézkesebben mozgó a hajótest, süllyedünk…
A rendszerváltás nem a pártok helycseréjét jelenti, hanem a pártrendszer újragondolását, a politika komolyabb dolog annál, hogysem négyéves választási periódusokra kihegyezett pártpolitikusokra hagyjuk.Több szakértői csoportnak kellene, hosszú távú előrejelzésekből kiinduló nemzeti és dunatáji régiónkra kiterjedő gazdasági, oktatási, egészségügyi és szociális stratégiákat kidolgozni, amelyeket, széleskörű vitát követően, a köz érdekét szolgáló "politikus-technikusok" egyszerűen csak. végrehajtanak!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5313702144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása