MaGYAUR

MaGYAUR

Nem a 90-ben születettek társadalma épül, hanem a nagyapáké!

2018. augusztus 20. - Magyaur

Orbán - akárcsak Rákosi - gyűlöli
- a Nyugatot,
- a piacgazdaságot,
- a parlamentarizmust, 
- az önkormányzatiságon alapuló demokráciát,
- a kritikusan gondolkodó értelmiséget.
Orbán - akárcsak Rákosi - imádja
- az általa kézi-vezérléssel irányított pártállamot, 
- az önellátó gazdaság eszméjét,
- a „nagy és dicső” Oroszországot.
Ezek valóban nem a nyugati társadalom bigott konzervativizmusa ellen harcoló 1968-as diákmozgalmak eszményei, de nem is a 1990-es években születettek céljai, hanem Orbán szigorú apja kortársainak a társadalmi ideáljai.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr3814190809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öreg Bagoly 2018.08.20. 16:45:11

(A)
Olyan a szöveg mintha a rákosi korszakot (1948-1953) a bőrödön érezted volna. Ha Te akkor becslésem szerint 20 éves lehettél (szül. éved kb. 1930) akkor most kb 88 éveses lehetsz. Téged nem
(B)
Ha a Te születési éved kb. 1950 akkor 1968-ban lehettél 18 éves, de akkor a rákosi korszakot (1948-1953) nem érezhetted a bőrödön. A kádár korszakot (1956-1989) érezheted a bőrödön és a "rendszerváltás kapitalizmusát" (1989-2018) érezheted a bőrödön. Akkor most kb 68 éves lehetsz.
(C)
Ha a Te születési éved kb. 1990 akkor 28 éves lehetsz de akkor a rákosi korszakot (1948-1953) kakádár korszakot (1956-1989) nem érezhetted a bőrödön.

Szóval nem hiteles amit irtál.

Magyaur 2018.08.20. 17:25:12

@Öreg Bagoly: Történetesen történelem szakon végeztem!:) Ha az ön logikája helyes volna, akkor csak a szemtanúk lehetnek csak hitelesek...nem létezhetne történelem, irodalomtörténet, elméleti fizika, csillagászat stb:)

Öreg Bagoly 2018.08.20. 19:29:39

Nem derül ki válaszából hogy mikor végzett. A korszak amit élünk sajnos pont a történelem ingoványán áll. A politika művelői megtalálták a tötrténészek judásait, kreálóit, úgy hogy hiteles történeti hivatkozás, összehasonlitás ???? hm.

Azt hiszem Dr. Ormos Mária mondta, (nem betűszerint idézve) hogy történelem az amit kiásnak megfognak, megtapintanak. Amit olvasnak viszonylatba helyeznek, értelmeznek az inkább történészi álláspont, vélemény.

Szerintem nem hiteles nyugat gyülöletről beszélni akkor amikor csak óvatosságról van szó.
Az első háborut rossz "béke" rendszer zárta (1918-1939) és kezdődött a második mégszörnyűbb háborút.

Magyar szempontból óvatosságra int
hogy az elsőt lezáró "béke" rendszert a TRIANON szóval tudjuk leirni.
hogy a másodikat lezáró "béke" rendszer a Churchill és Sztálin érdekszféra feloszto cetlijével lehet leirni, melyben a legerősebb legnyugatibb kiníilvánitja hogy közép europa nem nyugati érdekszféra.
Párizsban kötött békerendszer rögziti is a cetlire vetetteket.

2019.10.20. 16:12:45

@Öreg Bagoly: Országos Választási Iroda válasza!
Ezen üzenet és annak bármely csatolt anyaga bizalmas, jogi védelem alatt áll, a nyilvános közléstől védett. Az üzenetet kizárólag a címzett, illetve az általa meghatalmazottak használhatják fel. Ha Ön nem az üzenet címzettje, úgy kérjük, hogy telefonon, vagy e-mail-ben értesítse erről az üzenet küldőjét és törölje az üzenetet, valamint annak összes csatolt mellékletét a rendszeréből. Ha Ön nem az üzenet címzettje, abban az esetben tilos az üzenetet vagy annak bármely csatolt mellékletét lemásolnia, elmentenie, az üzenet tartalmát bárkivel közölnie vagy azzal visszaélnie. 2019. 10. 13.
Viszontválasz: Válasz 2. Hol élünk? Rákosi Magyarországában? Gulágról hazaengedtek? Fogd be a pofád! Testvéri Szovjet unió vendégszeretetéről nem beszélhetsz! Állami "Szerv" nem vállalja, tiltja válasza nyilvánosságra hozatalát? Valóban gerinces hozzáállás! Bármely diktatúrának becsületére válnék!
Széchenyi aranyköpése: „Az önkény, mint a tapasztalás bizonyítja, rendszerint karöltve jár az ostobasággal!” Igazságába Orbán náladnál nagyobb diktátorok is belé buktak már!
„Aki el akarja nyomni a kritikát: annak vagy becstelen szándékai vannak, vagy érzi a maga szellemi silányságát.” Szabó Dezső
“Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod.” Voltaire
13 órakor.
süti beállítások módosítása