MaGYAUR

MaGYAUR

Lehet-e segíteni rajtunk?

2019. január 23. - Magyaur

A köznépet lefitymáló magyar úri magatartás állt az 1780-as években a legpolgáriasultabb Habsburg uralkodó, II. József népbarát, modernizálási kísérletének megfúrásának hátterében. Mivel a nemesség számára mindennél fontosabb volt az adómentesség biztosítása, ezért a Habsburgok lemondtak a több százezer főt számláló jómódú kis- és nagybirtokos megadóztatásáról, de helyette kettős vámrendszert vezettek be, ami aztán az ipari-polgári fejlődést majd száz évre megakasztotta Magyarországon.
A Széchenyi-Kossuth nevével fémjelzett reformkor gyümölcsét aztán 1868-ban a Kiegyezéssel arattuk le. Az új, dualistává vált állam, az Osztrák-Magyar Monarchia utat nyitott a magyar iparfejlődésnek és ezzel a városiasodásnak is. 
De a „szűk látószögű magyar” szemlélettel rendelkező földbirtokos és dzsentri elitjének még ez is kevés volt: teljes függetlenséget, a szuverenitást követelték. Az első világháború elvesztése és az azt követő anarchia megteremtette ennek a lehetőségét. Viszont azzal nem számoltak, hogy a mostohán kezelt nemzetiségeink is, ugyanígy az első adandó pillanatban függetlenedni akarnak a dualista állam magyar felétől...pedig ez történt.
Most ugorjunk előre az időben; az 1989-től induló rendszerváltás után Magyarország esélyt kapott arra, hogy beléphessen a világ legjobban működő katonai szövetségébe, a NATO-ba és a világ legnagyobb közös piacába, az Európai Unióba.
A magyar politikai elit, amely szerencsétlenségünkre bölcsészekből és főleg jogászokból áll, ahelyett hogy az ország felzárkózását menedzselte volna, hagyta összeomlani a magyar ipart és mezőgazdaságot. Lettek volna esélyek, de nem volt sem koncepció, sem olyan vállalkozói tömeg akik kihasználták volna a helyzetet. Már csak azért sem, mert a "szűk magyar" nézőpontú, idegenellenes magyar állam nem tekintette igazán magyarnak sem a hazai zsidóságot, sem az itt élő svábságot és deportálásukkal a világra nyitott magyar gazdaság két fő lehetséges motorját, öncsonkító módon, kizárta a nemzet keretei közül.
A Orbán rezsim, folytatva a "szűk magyar" látásmód átkos örökségét legfőbb ellenségének a Soros-féle "nyílt társadalmat" jelölte meg. A jelenlegi rendszer idegengyűlölete aztán közvetett módon kiterjed nemcsak a migránsokra, hanem a barnább bőrű hazai kisebbségre, valamint az „idegenszívűnek” titulált elszegényített, elhallgatásra kényszerített, ily módon nagyrészt külföldre kergetett világias, világra nyitott fiatalabb-idősebb magyarokra is.
Ott tartunk, hogy ahelyett hogy kihasználnánk a lehetőségeinket és törekednénk a világszínvonalat célzó innovációra és termelésre, a fideszes uralkodó osztály hepciáskodó Európa-ellenességgel és álszent keresztényieskedéssel leplezi azt, hogy az állam a működésében zavarok vannak és hogy a lakosság szellemi és anyagi szolgasorba süllyedése megállíthatatlan folyamatnak látszik.
Csak úgy tudna Európa segíteni rajtunk, ha a „Nemzet és Konzervativizmus” (értsd fideszes hűbéri viszony) gondolata helyett egyre többen, egyre hangosabban és egyre egységesebben térnénk vissza a reformkor „Haza és Haladás” jelszavához!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr9614584026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2019.01.24. 13:16:11

Azért nem árt egy-két bölcsész se, pl. azért, hogy pontosítsák a Kiegyezés évszámát, ami 1867. Bár mérnök vagyok, de töriből pont ebből érettségiztem... ;-)
Amúgy felmerül bennem a kérdés: ki akarna segíteni rajtunk? :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.24. 13:28:53

Most nyílt egy ablak, egy új lehetőség. A nyugat gyengül, a liberalizmus agonizál. Ez olyan űrt teremt, melyet ki tudunk használni. Ehhez alapvető a regionális együttműködés Brüsszel ellen.

Orbán nagy vonalakban pont ezt teszi 2012 óta.

Történelmi korban élünk, s az idő nekünk dolgozik.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.01.24. 13:35:42

@Frady Endre: Ki akarna segíteni rajtunk? Az itthonról elmenekültek, más senki. Az észtek ezt felismerték, a saját rendszerváltásuk után hívták haza a nyugatra emigrált honfitársaikat, azzal, hogy gyertek nekünk segíteni kapitalizmust építeni. Másra nem számíthatunk.

Egyedül a bányajogot "importáltuk" gróf Teleki Pál révén (első szabadon? választott miniszterelnökünk személyes tanácsadója volt), az amerikai szisztémát honosította meg nálunk. Éppen mást is átvehettünk volna az amiktól, pl. az üzletbarát törvényhozást. :-(

midnightcoder2 2019.01.24. 13:37:19

A nemzetiségeink akkor is dobbantani akartak volna, ha nem kezeljük õket mostohán.

"az 1989-től induló rendszerváltás után Magyarország esélyt kapott arra, hogy beléphessen a világ legjobban működő katonai szövetségébe, a NATO-ba és a világ legnagyobb közös piacába, az Európai Unióba."

Az a rész kimaradt amikor arra is lehetõséget kaptunk, hogy elõzõleg beléphessünk a kor szintén legjobban mûködõ katonai szövetségébe a Varsói Szerzõdésbe, illetve a világ akkori egyik legnagyobb közös piacába a KGST-be.

"A magyar politikai elit, amely szerencsétlenségünkre bölcsészekből és főleg jogászokból áll, ahelyett hogy az ország felzárkózását menedzselte volna, hagyta összeomlani a magyar ipart és mezőgazdaságot"
Az elõzõ pedig közben a jó elvtársi kapcsolatokon keresztül szétlopta amit lehetett.

"Már csak azért sem, mert a "szűk magyar" nézőpontú, idegenellenes magyar állam nem tekintette igazán magyarnak sem a hazai zsidóságot, sem az itt élő svábságot és deportálásukkal a világra nyitott magyar gazdaság két fő lehetséges motorját, öncsonkító módon, kizárta a nemzet keretei közül."

Ez viszont picivel azért valamivel 89 elõtt volt, és a folyamatba picit belejátszott a világpolitika is. Mondjuk úgy, hogy nem teljesen önként és dalolva deportáltuk egyik csapatot sem, bár persze nyilván voltak erõk akik igen, de ezek a fenti események nélkül ugyanúgy nem jutottak volna soha a hatalom közelébe mint az LMP.

"a fideszes uralkodó osztály hepciáskodó Európa-ellenességgel és álszent keresztényieskedéssel leplezi azt, hogy az állam a működésében zavarok vannak és hogy a lakosság szellemi és anyagi szolgasorba süllyedése megállíthatatlan folyamatnak látszik"

Mert az EU seggét nyaló Fletóék alatt szárnyalt az ország, és épp arra tartottunk hogy mi legyünk Európa urai mind szellemi mind anyagi téren. Csak aztán jött a Patás és ezt a remek folyamatot megállította.

arabok balrol 2019.01.24. 15:02:22

Minthogy a politikai elitet nem fogjatok lecserelni, jobb ha inkabb sci-fi regenyekre alltok ra.

A bukik nulla oddszot fizetnek az osszefogasra meg a kormanyvaltasra.

sas70 2019.01.24. 15:09:27

@MAXVAL bircaman közíró: Milyen nyugat gyengül? Gazdaságilag ezzel a tempóval, 100 év múlva sem érjük be őket, egyéb tekintetben meg, örülünk, hogy lyuk van a seggünkön és az még a jobbik eset, mert az utakon is van bőséggel. Orbán meg csak szavakban harcol Brüsszel ellen, azt is csak itthon.

kvadrillio 2019.01.24. 15:11:50

PERSZEHOTTY !!! HAMAROSAN ITT IS BEGYÖN EGY PUNCCCS,,,,,AZAZ PUCCS, OCCT MINDENKI EL LESZ ZAVARVA A BÜDÖS PICSÁBA !!! :o)
jajjj...haggyuk máááá ezta sneiderfeleség karlendítése ekézést !!! minden kisgyerek utánozta mááá a hitler bácsit ebben ! de még a tinédzser ifjúság és idősebb fiatalok is ! akkooo ezek mind nácikok ??? azé ilyen hülyének nemkőne megszületni !!!!! ha junker bácsi tán...torgását utánozzuk akko kamenisták, bolsik vagyunk ???? TÉLLEG KEZDENEK A """POLITIKUST UTÁNZÓK""" DEBILBE, INFANTILISBE LEMENNI !+ ÉS UNALMASAK IS MÁR RÉGEN....EZT MAGYARORSZÁGON CSAK A BUTA CIGÁNYOK VESZIK BE....HA EGYÁLTALÁN..

EKKORA SÖTÉTSÉG CSAK EGY KURVAFEKETE LYUKBAN LÉTEZIK CSAK !!!!! :o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

kvadrillio 2019.01.24. 15:20:19

+jahhh.....skfelé télleg beléptünk, DE LEGFŐKÉPPEN A SZARBA !!! AZÓTA NINCS HÚSÁGAZATUNK, MEZŐGAZDASÁGUNK, IPARUNK, GYÁRAINK, MAGYAR FOKHAGYMÁNK, PARADICSOMUNK, ZÖLDPAPRIKÁNK...STB.....VÁLLALATAINK, VANNAK ISZONT ÖSSZESZERELÓ LEGÓAUTÓ ÜZEMEINK, ÉS MÉRHETETLEN ZSÁKSZÁMRA NYOMORUNK !!!

A JELEN "ELITET" BE KELL ZÁRNI A STADIONJAIKBA ÉS EGÉSZ NAP MÓRICZ ZSIGMOND ROKONOK C. KÖNYVÉT KELL OLVASTATNI VELÜK !!! AZTÁN FÖLTENNI ŐKET EGY REPÜLŐRE ÉS ELRÖPTETNI ŐKET A LA MANCHE CSATORNA FÖLÉ NEGYEDTANKKAL.....ÉS LŐŐŐŐŐN A MAGYAR NÉPNEK HATÁRTALAN BOLDOGSÁG !!! :o)))))

HISZEK EBBEN ! :o)))

kvadrillio 2019.01.24. 15:22:16

...mert azt, hogy mészaros óránként-percenként hány millát is keres, A MAGYAR MAGASRÓL LESZARJA !

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.24. 15:22:28

@sas70:

A gazdaság másodlagos és ideiglenes valami. Az erőnek másból kell lennie.

kvadrillio 2019.01.24. 15:23:40

inkább azon gondolkodjon orbán, hogy ha MEGPUCCSOLJÁK ÉS A ZUSA A PUCCSOLÓ MELLÉ ÁLL, HOVA BÚJIK FÉLELMÉBEN ??? :)

kvadrillio 2019.01.24. 15:24:41

@kvadrillio: MIHÁL ARKANGYAL SEGGÉBEHHH ??? :o)

gomboc7 2019.01.24. 15:46:11

@rdos: én sajnos nem hiszem, hogy lehetne olyan változás, amitől jelentős százalékban visszatérne ide aki nyugatra ment. Ez csak egy kézenfekvő politikai fogás.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.01.24. 16:02:47

@gomboc7: Hát? Most ez van. Nem akarásnak nyögés a vége. Most nyögünk. :-( Ez sajna igaz. :-(

szepipiktor 2019.01.24. 16:08:40

Érdekes kis felvetés...
Ma ugye két trend van:
1) a neolinberális-balos neomarxista vonal
2) a szélsőjobbos vonal.
Hazánkban pont e kettőnek nincs tömegbázisa, de a mai politikát 100%-ban ez a két halmaz bitorolja.
Ma hiányzik a társadalmi többség számára alap közép, pontosabban JOBBközép (mert a balt azért gyprsan dobjuk csak el) és KERESZTÉNY alapú néppárt/mozgalom.
A keresztény itt nem a fideszes lózung, hanem a nemzeti alap, az istváni örökség lenne...
Ma azonban mit tapasztalunk?
A fideszes vonal ntyomja a borzalmas demagógiáját, az ellenzék meg nyomja a nemzetellenes demagógiáját.
Pár napja kezembe kerültek 5. és 6. osztályosoknak készült történelemkönyvek, hát én még ennyi ostobaságot leírva nem olvastam.
A büszke magyar az amerikaiakat köpködi, hogy azt sem tudják hol van Európa, de a nemzeti tankönyv 99%-ban az aktuális TRENDI ömlengés, és 1% a történelem.
Ma a kormányoktatás az európai történelmet nem tartja fontosnak oktatni, azaz a jövő generációja gyakorlatilag nulla tudású tahókból fog állni!
A konyvekben a "zsidó" kizárólag valami galád bankár, kereskedőként van ábrázolva, az amerika pedig egyetlen említést tartalmaz, hogy Irakban az amerikai katonák mekkora károkat okoztak a szkíta emlékműveben.
Tessék mondani, ha ehhez melléteszük a momentum, az lmp és a többi alaptudást tagadó programjait, hogy nem kell fizika, matematika, nem kell a MAGYAR nyelc és irodalom, hogy az iskolákban genderpropaganda-könyveket terjesztenek külföldi támogatással, közben tagadják Aranyt, Petőfit, azaz minden, ami alap és klasszikus, de a jövő a google, meg az amazon... Na akko rmit várunk?????
Tudattos nemzetpusztítást végez a sok szektalapú megélehtési politikai vonal.
Az egyik a lopás miatt, a másik a külföldi megrendelés miatt.
Innen tényleg menekülni kell....

nemecsekerno_007 2019.01.24. 16:16:51

Egész jól indult, de aztán átment a szokásos Orbánozásba. Kár. Egyelőre úgy tűnik eddig a mostani kormány tette a legtöbbet az ország gazdaságáért és ahogy látom ezt most is folytatja. Jobban tennék a mostani hőbörgők ha segítenének ebben ahogy lehetőségeik és képességeik megengedik. Haza és haladás! Na hajrá! Nem a patásért, hanem az országért. A vidéki bunkókért, a belpesti fotelforradalmárokért.. :)

arabok balrol 2019.01.24. 16:43:26

@szepipiktor: A Fideszes vonal tokeletes, sose volt jobb.

Akinek nem tetszik az eves plusz 10% az kotrodjon cselednek, ahova akar.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.01.25. 14:08:18

Ami még eszembe jutott. Segíts magadon, az isten is megsegít. A szórványon túl, mára úgy alakult, hogy 8 egymással szomszédos országban él a magyarság (szeret minket a jó isten, 8 országban is otthon vagyunk:-)). Erre is lehetett volna illetve ma is lehetne stratégiát alapozni, ha gazdaságilag sokkal erősebbek lennénk, az a szomszédos országbeli magyarság számára is megtartó erő lenne, vagy lesz, egyben lehetőség a határokon átnyúló gazdasági és minden egyéb kapcsolatra. A hangsúly persze a gazdaságin van.
süti beállítások módosítása