MaGYAUR

MaGYAUR

Mitől fél leginkább Macron?

2019. február 26. - Magyaur

Egy újabb pénzügyi válságtól? Egy minden korábbinál nagyobb orosz kiber-támadástól? Netán Irán amerikai bombázásától? Nem. 
Az Elysée palota egyik bennfentese szerint Macron számára az jelentené a legnagyobb fejtörést, ha válság törne ki Algériában.
A helyzet nem sok jót ígér: az 1999 óta elnöklő Bouteflika már 80 év körüli, Algéria túlzottan centralizált és ennek tetejébe a lehetséges utódlásról még egyáltalában nem esett szó. Vagyis halála esetén a politikai helyzet várhatóan destabilizálódik, ami nemcsak a Maghreb övezetre lenne káros hatással, hanem Franciaországra is. 
Miért is?
- mert Franciaország gázellátásának legalább 10 százaléka Algériából származik,
- mert a 42 milliós Algéria lakosságának fele 20 év alatti fiatalokból áll, akik egy anarchikus helyzetben valószínűleg minden lehetséges úszó alkalmatossággal azon lesznek, hogy átjussanak Franciaországba, ami aztán ott is humanitárius katasztrófát idézhetne elő,
- mert az utolsó válság idején, az 1980-as évek végén, dzsihadista terrorakciók elszaporodtak Algériában, és ezek a terrorhullámok átcsaptak a Földközi-tenger túlpartjára is.
Ehhez a veszélyhez képest, - amelybe egész Európa beleremeghet - a sárgamellényesek mozgalma, de még az Európa perifériáján előretörő populisták okozta problémák is jelentőségüket vesztik. (a Nouvel Observateur elektronikus kiadásának cikke alapján).
Európa, ha sikerrel akarja kezelni a ráleselkedő veszélyeket, akkor a lehető legsürgősebben erős, egységes szuper-állammá; Európai Köztársasággá kell átalakulnia, mert az olyan relatíve nagy országok, mint Franciaország sem képesek önmagukban kezelni a rá leselkedő válságokat, hát még a kisebbek! 
Akik tehát a Fideszt, illetve a populisták nemzetállami alapokon nyugvó Európa-koncepcióját támogatják az Európai Parlamenti választásokon, azok akaratlanul is az európai civilizáció végzetes meggyengülését segítik elő!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr7514654631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungryhorse 2019.02.28. 07:04:17

A mikron meggyengülése (ami egyébként megtörtént tény) nem (volt) egyenlő az európai civilizáció meggyengülésével.
Franciaország jelene és jövője - sok más bevándorlókkal véglegesen megfertőzött társaval együtt - nyomorúságos.
De ezek az országok nem egyenlők Európával - csupán fontos részei, melyek megöngyilkolják (és ez a legfontosabb) MAGUKAT.
Akik nem az ő útjukat járják, azok túlelik az ő tarsadalmaik szétesését, iszlamizációját és tovább őrzik, fejlesztik a görög-római-keresztény európai civilizációt - ha kell fegyveres honvédelemmel is.

Magyaur 2019.02.28. 09:02:45

Emmanuel Macron csak látszólag gyengült meg. A Putyin által támogatott szélsőjobb és szélsőbaloldal megpróbálta lemondásra készteni, de ügyesen lavirozott és megy tovább a megkezdett úton, aminek a végén, én úgy remélem, a közvetlenül választott Európai Köztársaság elnöki tisztsége várja. Egyébként a témáról aza véleményem, hogy: A „Falu bekeríti a Várost" és civilizáció ritkán vész el, csak átalakul
Minden jel arra mutat, hogy a „Falu” (a túlnépesedett fejlődő világ) bekeríti a „Várost” (a kapitalista, „fehér”, elöregedő Nyugatot). A néhai kínai pártelnök, Mao Ce-tung már több mint ötven éve meghirdette ezt a doktrínát, ami nagyobb kínai ráhatás nélkül is megvalósulni látszik. 2050-ben már 9,7 milliárd ember lesz a Földön és MINDEN NEGYEDIK EMBER AFRIKAI LESZ. Eközben a fejlett államokban élő 65 év feletti lakosok száma 2020-ra 2,1 milliárd főre emelkedik, vagyis az euro-atlanti térség elöregszik és utána vákuum keletkezik. Továbbá 2050-re India leelőzi az Egyesült Államokat összesített GDP-ben, és Kína mellett ő lesz a világ két legnagyobb nemzetgazdaságának egyike! 2030-ban a fejlődő országok már 57 százalékát adják a világgazdaságnak, vagyis a FEJLŐDŐ ORSZÁGOK FEJLETTEKKÉ VÁLNAK. 2020-ban már 3,2 milliárd, 2030-ban pedig 4,9 milliárd középosztálybeli ember él majd a világban – 66 százalékuk Ázsiában! (a számokat Brückner Gergely 2018. június 23-i Indexes cikkéből idéztem).
A demográfiai helyzet alakulása, a népvándorlás és a „fejlődő világ” felemelkedése morális pánikot idézett elő a nyugati politikusok körében. Persze a „Nyugat hanyatlása” nem az „istentelen” liberalizmusból fakad, amiről Orbán beszélt, főleg nem valami ördögi „Soros-brüsszeli” összeesküvésből, hanem abból, hogy a fejlődő világ eltanulta a kapitalizmust tőlünk; egyenesen a világpiacra termelnek, fejlett iskolarendszert hoztak létre, tőkét pumpálnak az technológiai fejlesztésekbe és az olyan innovatív iparágba, mint az elektronika. Nem mellékesen a kommunikációs forradalom az egyik oka a népvándorlásnak a háborúk és nélkülözések mellett; a volt gyarmatok szegényei, valamint az éghajlatváltozás kárvallottjai nap mint nap szembesülnek a Nyugat addig elképzelhetetlen gazdagságával.
Ha nem lenne veszélyes az irány, akkor akár komikusnak is tűnhetne a nyugati politikusok reakciója: egyesek bezárkózást hirdetnek, mások (pl. Orbán Viktor) kijelenti, hogy nem is vagyunk részei a Nyugatnak, és meg kell állítanunk a globalizmust, akárcsak a népvándorlást a határkerítésnél. De amiképpen a kínai nagyfal, vagy a római limes olyképpen a kerítés is csak ideig-óráig tartóztathatja fel a vízözönszerű népvándorlást.
Szembe kell nézni azzal a realitással, hogy a „sok lúd disznót győz”, vagyis hosszabb távon (ami lehet akár 90, de akár 30 év is) a világgazdaság fejlődése és a népvándorlás megváltoztatja a Nyugatot. Nemcsak arról van szó, hogy a fehér ember a szőke, kék szeműekhez hasonlóan egyre inkább zsugorodó kisebbség lesz, hanem az euro-atlanti civilizáció a mai formájában megszűnik, illetve átalakul.
Európa történelmének legjobb pillanataiban, például a reneszánsz idején nyitott az antik világra, aztán létrehozta a kísérleteken alapuló tudományt, majd nyitott az ugyancsak antik demokrácia és köztársaság ideája felé, aztán a művészetek, vallások és filozófiák terén nyitott a többi civilizáció irányában, ezzel is megtermékenyítve az európai szellemiséget. Nagy veszteség volna az emberi faj számára, ha az európai-amerikai géniusz eltűnne, de hát erről szó sincs. A jó hír az, hogy a „FALU” ELVÁROSIASODOTT! 2025-re az aktív munkaképesek 75 százaléka a „digitális bennszülött” generációból kerül ki. Minden mindennel és mindenki mindenkivel kapcsolatban lesz; az anyagmegmaradás törvényéhez hasonlóan a civilizációs eredmények sem vésznek el általában, csak átalakulva továbbélnek (mint a római jog a mai napig).

Ilyen körülmények közt mit lehetne, mit kellene tenni Magyarország érdekében?
A Fidesz a múltat visszahozni akaró, reakciós stratégiája, - visszamenni a tradicionális „Falu” képlethez - elhibázott. Ezen a fejlődő országok nagy része már túl van és Magyarország amúgy is ezer szállal kötődik a modern Európához! Viszont több dolgot is meg lehetne tenni a népvándorlásból fakadó károk enyhítéséért: karban kellene tartani a magyar kultúra intézményrendszerét és szellemi kapacitását (nem kéne elsorvasztani az értelmiséget), növelni kellene az integrációs kapacitásunkat, vagyis hogy Magyarország tervezett módon csak olyan betelepülni szándékozókat fogadjon be, akik képesek és akarnak alkalmazkodni a kultúránkhoz, de legyünk befogadóak, hogy ne ürüljön ki az ország. Végül, de nem utolsósorban fel kellene ismerni a magyar kormánynak, hogy egy erős Európai Állam létrehozása a saját, jól felfogott nemzeti érdekünk!

Hungryhorse 2019.03.01. 11:55:03

@Magyaur: Emmanuel Macron meggyengült:
www.origo.hu/nagyvilag/20180923-szakerto-macron-az-elodjenel-hamarabb-elvesztette-nepszeruseget.html
www.origo.hu/nagyvilag/20190114-kemeny-uzenetet-kapottmacron-osszeomlas-szelen-all-franciaorszag.html
Az eltelt hónapokban beszedett pofonok ott vannak benne és a pártjában is, a népszerűsége még mindig a rekord alacsony közelében, tehát a EP választások során nem sok jót jósolnak neki:
hu.euronews.com/2019/02/25/macron-partja-vezet-az-ep-valasztasokon
Le Pen ott lohol statisztikai hibahatáron belül a nyakán és ha győz is, az pürrhoszi győzelem lehet.
Az uniós vágyait minden esetre a belpolitikai válsága és a botrányainak sora elsöpörte.
Fő ellenfele nem orbán, hanem Salvini lesz és a spanyolok új jobber miniszterelnöke.
A demográfiai helyzet alakulása nem ok a kalergi terv végrehajtására és befejezésére, hiszen számos megolfdá van az európa erőd védelmére.
Az semmi esetre sem, amit soros tervez és amit a brüsszelita komisszárjai erőltetnek. A nyugat hanyatlásának fontos része a keresztényellenesség, a nemzetellenesség és az iszlám előtti feltétel nélküli behódolás. Mindez a liberalizmusból fakad, amiről Orbán beszél és ennek fő képviselője, támogatója és finanszírozója a Soros és a komisszár kegyeltjei.
A fejlődő világ volt amit eltanult és volt amit nem.
Indiában az atomfegyverkezésük közepette még milliárdnyian szarnak az utca szélére és naponta lincselnek-, erőszakolnak meg lányokat, asszonyokat. Az örökségük, öröklött képességeik, a társadalmuk, vallásuk évezredes terhe alatt nem képesek semmire a demográfiai katasztrófán túl.
Kína pedig sosem volt expanzív a történelme során és olyan szimbiózisban él a nyugattal, amit nem érdeke felrúgnia - ezt a trumppal folytatott óvatos taktikázásuk is mutatja.
A római limes addig tartóztatta fel a népvándorlást, míg Róma képes volt katonailag védeni.
Tehát a világ megváltozásához Róma változása (lezüllése, hitehagyása és a hagyományai elhajítása) kellett.
Ma detto.
A vágyaidat tehát ne keverd össze a valósággal.
Nem mindenki akar öngyilkos lenni sem Nyugaton, sem itthon.
Az afrikai és iszlám hordáktól nincs mit tanulnia Európában senkinek.
A Fidesz a jövőbe tekint, amikor ezt a katasztrófát felismerte, a katasztrófát okozókat néven nevezte és azt a saját hatáskörében megakadályozta.
Orbán erről most is világosan szólt.
Az a népakarattal szembemenő vágyatok bukott meg, ami az illegális migrációt előbb tagadta, majd álproblémázta, végül támogatta és támogatja.
Látványosan.
Az "értelmiség" elárulta a saját nemzetét rosenfeld, majd csermanek végül a pufajkás és d209, meg elqró és a libás alatt is.
Ma is ezt teszi.
Nincs sikeres integrációs példa, se a cigányok, se az iszlám mocsok se a nigger tömegek kapcsán.
Sehol.
De ha tudsz ilyenről, akkor ne habozz, hozz példát!
Az országunk nem "ürül ki" még akkor sem, ha a pesszimista demográfiai szcenárió valósulna meg.
Semmilyen birodalmi alávetettség - sem a török, sem a habsburg, kommunista szovjet, sem a brüsszelita újmarxizmus - nem magyar nemzeti érdek.

A nemzeti érdekünk az erőforrásaink, hagyományaink, vagyonunk, szuverinitásunk óvása, ahol lehetséges visszanyerése, bővítése.

Hungryhorse 2019.03.01. 14:02:15

www.origo.hu/itthon/20190301-szijjarto-peter-bebizonyosodott-hogy-a-nyugati-integracios-modellek-nem-sikeresek.html

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az M1 aktuális csatorna vendége volt. Szerinte mára bebizonyosodott, a nyugat-európai integrációs modellek nem sikeresek, párhuzamos társadalmak jöttek létre, amelyek a kulturális különbségek miatt komoly biztonsági kockázatot jelentenek.

Szijjártó közölte, hogy a migráció továbbra biztonsági kockázatot jelent, a migrációs nyomás továbbra is "tetten érhető" a Nyugat-Balkánon. Hozzátette: a héten találkozott a nyugat-balkáni országok belügyminisztereivel, akik arról számoltak be, hogy az illegális bevándorlók beáramlása folyamatos, és észrevehető, hogy az Iszlám Állam zsoldosaiként harcolt európai dzsihadisták megpróbálnak visszatérni a kontinensre.A külügyminiszter elmondta azt is, hogy a héten tartott misszióvezetői értekezleten megerősítették, a magyar külpolitikának a jövőben is határozottan kell képviselnie a migrációellenes álláspontot.
Szijjártó Péter arra a hírre, hogy csütörtökön három párt is kérte a Fidesz kizárását az Európai Néppártból, úgy reagált: a néppárton belül is vita van a migrációról, de ez nem újdonság, mert már 2011-ben is vitáztak arról, hogy a népesedési problémákat és a munkaerőhiányt bevándorlókkal kell-e orvosolni.
Magyarország már akkor is azt az álláspontot képviselte, hogy nem a migráció a helyes válasz, de a vita most kicsúcsosodott, mert az európai parlamenti választások tétje, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes többség lesz-e az Európai Parlamentben.
Szijjártó Péter a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy pénteken Stuttgartba utazik, ahol tárgyal a Mercedes-gyár vezetőivel és más kisebb befektetőkkel. Elmondta, hogy Baden-Württemberg tartományi miniszterelnöke is találkozóra hívta, később azonban lemondta a tárgyalást, így a tartományi Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetőivel találkozik majd.

Magyaur 2019.03.01. 23:40:58

Az Origo a Fidesz és Moszkva szócsőve. Hiteltelen.

Hungryhorse 2019.03.11. 17:09:49

@Magyaur: aki itt hiteltelen, az te vagy a hagymázas álmaiddal és látomásaiddal.
Addig gyere le a szerről, míg képes vagy rá!

Magyaur 2019.03.11. 17:41:42

@Hungryhorse: Ezt szeretem a trollokban; csak szitkozódni tudnak, de a saját szavaikkal érvelni már nem. A vakhit elbutítja az embert...

Hungryhorse 2019.03.15. 11:42:41

@Magyaur: a trollozás nem érv.
Nem szitkozódtam.
Saját szavaimmal érveltem az érdekedben:
" Hungryhorse 2019.03.11. 17:09:49
@Magyaur: aki itt hiteltelen, az te vagy a hagymázas álmaiddal és látomásaiddal.
Addig gyere le a szerről, míg képes vagy rá! "

Magyaur 2019.03.15. 12:05:56

@Hungryhorse: Elismerem, a trollozás vélemény és ezt aiokra értem, akiki a torz és manipulatív állami propagandát visszahngozzák.:)

Hungryhorse 2019.03.15. 12:52:48

@Magyaur: ami neked "torz állami ropaganda" az a rögvalóság, amivel nem tudsz megbékélni sehogy sem.
Kezeltesd, mert az esetedben ez kórosnak tűnik.
süti beállítások módosítása