MaGYAUR

MaGYAUR

Orbán álma a „zárt hadiállam”

2019. május 09. - Magyaur

Gyors reagálás a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen elhangzott Orbán beszéddel kapcsolatban:
- A helyszín megválasztása: 
Amióta az RMDSZ behódolt a Fidesz-Magyarországnak, azóta már nemcsak a Székelyföld a kitüntetett helyszíne a Fidesz megnyilatkozásainak, hanem más, korábban „ellenálló” erdélyi nagyváros, így Kolozsvár is. Orbán joggal hiheti, hogy errefelé értőbb fülekre talál a függetlenséget, bezárkózó, önellátó nemzetállamot hirdető politikája, mint a „globalista, liberális kultúrmocsokban fetrengő” Budapesten, hiszen egyfelől a Székelyföld valóban egy tradicionalista zárvány, másfelől név nélkül vissza lehet utalni a szélesebb erdélyi, romániai köztudatban mély nyomokat hagyó ceausescu-i bezárkózó, önellátó nemzetállam eszményképre is. 
- A kiindulópont
A mumus megnevezésével kezdi Orbán, a külső ellenséggel, vagyis a nem keresztény gyökerű migránsokkal. 
Szerinte – és ebben teljesen egyetértés van Orbán és Csurka, valamint paradox módon a 2001-ben a New Yorki Világkereskedelmi Központot leromboló „nem keresztény gyökerű” terroristák közt - az ősbűnért a hagyományos vallási és termelési módot megszüntető „vallástalan és kozmopolita” globalizáció a felelős. 
A korábban antikapitalista/kommunista; ma a „zárt hadiállam” felé menetelő közép-európai populizmus szemben áll a nyugati, korábban gyarmatosító majd liberálissá váló és az egész Földre kiterjedő kapitalizmussal és ami számukra ezzel jár; vagyis a „fajkeveredéssel”, az egészséges nemzetet fellazító „multikultival” és a vallástalan „anyagiassággal”. 
- A varázsszó és ami mögötte van
A varázsszó, ami „megmentheti lelkünket” a Nyugat káros kisugárzásától és ami ideológiai bunkóként szolgálhat a jövőben: az a kereszténység. Méghozzá a kereszténység neofita, túlbuzgó, a „pápánál is pápább” felfogása, amely nem ismer irgalmat. korlátozó és büntető jellegű, amely ily módon a „zárt hadiállam” érdekének megfelelően eszközül szolgál a „jól idomított” társadalom létrehozásához.
- Mi a „zárt hadiállam”?
Az első világháború és egyben a békebeli dinasztikus kormányzás végeztével 1920 után két fő társadalomirányítási modell alakult ki: az euro-atlanti szabadpiaci és az eurázsiai autokrata állam - illetve ezek kombinációja. Az autokrata állam erőforrásait alapvetően a honvédelem szempontjainak rendelte alá és a parlamentarizmus helyett, a civil „zűrzavarba” katonás fegyelmet kívánt belevinni akár a fasizmusról, akár a kommunista rendszerről volt szó.
A hadigazdaságot a piaci jellegű gazdasággal szemben az állami központosítás, szubjektív módon történő újraelosztás jellemzi és a gazdasági racionalitást felfüggesztő „magasabb rendű”, nemzeti, vagy népboldogító, szocialista célok vezérelték. 
Ezért is rezonálnak annyira jól a kelet-európaiak az antikapitalista, nacionalista populizmusra, mert 100 éves hagyománya van ezeknek az ideológiáknak a politikai életükben. 
A nemzeti szuverenitást szent célként tételező zárt hadiállam, aminek militarizmusa olykor csak jelképes a külső ellenségen kívül, amely lehet valódi, de lehet mondvacsinált is mint esetünkben a migráns-mumusok, potenciális veszélyt jelenthet bármilyen etnikai, vallási, életmódbeli (pl. homoszexuális) belső kisebbség, amely gyengítheti a nemzet egységét és „homogenitását”. Ez a logika vezet egyenesen az illiberalizmushoz; a képletes, lelki és a valóságos kerítések kiépítéséhez.
- A „zárt hadiállam” értelme
A hatalom számára azért éri meg háborúban, vagy mímelt szabadságharcban lenni, mert háborúban felesleges bajlódni a jogállamisággal, bármi elvehető az ellenségtől, az ellenzéktől, vagy a nem túl lelkes állampolgároktól és átadható a hatalom kollaboránsainak. A protekció, a korrupció és a lopás ily módon nemes tetté varázsolódik, hiszen erősíti a „mieinket” a pozícióharcban.
A fideszes jobboldal célja egy modernizáció-ellenes, a nemzetek-feletti intézményeket és a nyugati jogállami technikákat megvető, vallásos, a nemzetállamot önfeláldozó módon szolgálni kész többségi társadalom létrehozása és ezzel a fideszes uralkodóosztály hatalomba való bebetonozása.
- Fideszes blöffök és hazugságok
1.) Orbán Viktor úgy tesz, mintha Magyarország képes lenne megvédeni saját magát mind egy lehetséges népvándorlással, mind egy lehetséges agresszorral szemben, de ez nincs így. A nyersanyagban szegény, csökkenő létszámú és elöregedő magyar társadalom képtelen az önvédelemre. 
Csak a kívül-belül erős 500 millió lakosú európai államszövetség/állam lehet képes a hatékony védekezésre!
2.) Amennyiben Orbán Viktor nem képes a józan helyzetértékelésre és az abból való következtetések levonására, úgy Magyarországot az európai partvonalon túlra, a nemzetközi vákuumba vezeti, oda ahol pont a keresztényi jelleg már semmit sem számít (pl. Törökország érdekkörébe).
3.) A világ magyarságát összefogó „világnemzet” jelszó nem passzol a nemzetállam-ideológiához, vagyis blöff. Nem mellékesen a nemzetállam koncepció erősen kirekesztő jellegű. A magyarság érdeke az, hogy amiképpen az Osztrák-Magyar Monarchia keretén belül, a közös pénzügy, külügy és hadügy mellett létezett a különböző tartományok és országok önigazgatása, olyképpen a „Régiók Európája” jöjjön létre, - közvetlenül választott tisztviselőkkel és Európai Parlamenttel, közös minisztériumokkal - olyan történelmi-kulturális autonóm régiókra támaszkodva, mint Katalónia, Skócia, Korzika, Csallóköz, Szlovákia szlovák része és Erdély!

https://index.hu/kulfold/ep/2019/05/08/orban_kampany_kolozsvar_migracio/

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr614815718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AvéCézárVavan 2019.05.09. 09:21:42

Van egy olyan érzésem, hogy Orbán aktuális gondolataihoz nem politológus, hanem elmeorvos szükséges4

Európai téridő 2019.05.09. 09:39:35

@AvéCézárVavan: Magyaurnak semmiképpen sem ártana.

István Tamasi 2019.05.09. 09:44:00

@AvéCézárVavan:
o1g tetteihez - ne azt nézzék amit mondok hanem amit csinálok - pedig egy igazi ügyész illetve gazdasági nyomozó kell.

István Tamasi 2019.05.09. 09:48:20

Breaking news:
Örök dicsőség a nácikat szétverő Vörös Hadseregnek!

AvéCézárVavan 2019.05.09. 09:51:04

@István Tamasi: & Európai téridő

Az a rohadt autópálya tehet mindenről! Hiába nézte ki magának Fénylő Napunk a (neki) megfelelő irányt, a többi gonosztevő mind az ellenkező irányba tart!
És ezen az se segít, hogy a Hangok a fejében még nyugtatgatják és biztatják is: Hajrá Vitya....

Aquincum 2019.05.09. 16:33:57

@AvéCézárVavan: Orbánt és a fideszes legényeit sosem szerettem, már a Nagy Imre újratemetésén mondott beszédjét nézve is valami taszított benne. Mostanra úgy utálom ezt a büdös, tolvaj bandát, amely sajna éppen Magyarország kormányának neveztetik, mint a szart. Kiráz a hideg a Nagyvezér nagyképű, hazug mondataitól, de persze ugyanúgy a sameszai szövegétől is. Olvastad, hogy a vejének már 35 milliárdja van? Rohadékok, nem tudok mást mondani. A hülye fidesz szavazó meg tapsikol ehhez, nem gondol bele, hogy a konjunktúra idején ezt mind a mi, a gyerekeink, meg az unokàink zsebéből lopták ki. Undorító.

Thunder_th 2019.05.09. 16:39:21

Annyit tegyünk tisztába, hogy Kolozsvár, az nem székelyföld. Lehet, hogy a szerző sem így értette, de nem egyértelmű az első bekezdésből. Kolozsvár az Erdély része. Székelyföld pedig valóban egy zárvány, Románia legszegényebb része, gyakorlatilag 95% fölötti magyar nemzetiségű lakossal. Kolozsvár az egyik leggazdagabb és leggyorsabban fejlődő romániai város. 15-20% magyar lakossal.

Emellett, hogy a a kezelt elmebeteg milyen delíriumos lázálmokról hadovál, az legyen inkább a saját problémája.

Minden ballib bérretteg 2019.05.09. 16:41:17

Hát persze.. Nemzet az blöff, meg a nemzetállam is.

Szerencsétlen cionisták pl, ha tudnák milyen kirekesztőek, és álomhajhászóak a posztíró szerint, biztos bőgve rohannának haza.. Azaz haza nem is létezik.. Szóval valahova..

Persze lehet hogy csak a magyarok nem tömörülhetnek nemzeti egységbe, a posztíró szerint, és másoknak ez engedélyezett marhaság, hisz erre nem tért ki a posztíró.

Posztja kimerül a magyarság fikázásában, lenézésében, széthúzásában.

szepipiktor 2019.05.09. 17:03:51

Ok, egyt újabb propagandaposzt.
Talán a történelmet kellene előbb ismerni, de akkor nem lehetne szabadon aktuálpolitikia gyűlölettel érvelni... A 20-as évek és a fasizmus... Aha...
Én úgy gondolom, ahopgy nő az ilyen megmondóposztoknak a száma az indexen, úgy csökken az ellenzék szavazóbázisa.

vajdasagi 2019.05.09. 17:19:36

nagyon jó poszt ez. Nem is meglepő, hogy a rogántóni ideküldte a fizetett, vagyis bérkommentelő szaralakokat.

enrikokaruszo 2019.05.09. 17:24:53

függetlenség és bezárkózás közé egyenlőségjelet tenni olcsó riogatás...van, akinek ennyire futja

Sir Galahad 2019.05.09. 17:29:19

"A nyersanyagban szegény, csökkenő létszámú és elöregedő magyar társadalom képtelen az önvédelemre. Csak a kívül-belül erős 500 millió lakosú európai államszövetség/állam lehet képes a hatékony védekezésre!" - ehhez képest Magyarországon nincsenek migránsok, nem itt késelnek, nem robbantanak, gázolnak, hanem az európai államszövetség erős államaiban. Nem lehet, hogy a t. szerző másik filmet néz?

enrikokaruszo 2019.05.09. 17:29:32

@Aquincum: persze hogy undorító
a harmadik generáció már elegáns lesz
így megy ez

illaim 2019.05.09. 17:54:54

Nyüszít a fidess SA idevezényelt csürhéje, mert szembesítették a második generációs oláh-cigány hazugságaival! LOL

István Tamasi 2019.05.11. 10:46:27

@Sir Galahad:
Be szép is lesz amikor a csúti suttyó illiberális nemzetthállamában afrikai migráns néger pap szenteli fel Szt.István napján az új kenyeret csak úgy nemzetthy hagyományból és magyarosch kultúrából.

György Csaba Nagy 2019.05.11. 15:36:53

@Európai téridő: Nekem tetszik a vélemény, az elmebaj halvány jelét sem látom. Kifejthetnéd, mit vitatsz ily erős szavakkal?
Nem akarom bő lére ereszteni magam: azt látom, Orbán felismerte, európai szerepálmai most megvalósíthatatlanok, ezért itthonra összpontosít. Magyarország a külvilággal szemben. Ehhez jó hallgatóság az elnyomott és megalázott erdélyi magyar, aki két kézzel kapaszkodik az anyaországhoz, eszményítve azt, nem látva, hogy a remélt hovatartozást csalárd módon, garasokkal fizetik, a szép szavak üresek, érdekeikért kiállást nem remélhetnek. Mi, belmagyarok pedig számíthatunk arra, hogy Orbán energiói fokozottan ránk összpontosulnak, a jogállami díszletek tovább foszlanak.

György Csaba Nagy 2019.05.12. 15:57:58

@Sir Galahad: Mivel nálunk nincsenek migránsok, az ország NER-viselt és megviselt, tiszta vérű őslakói kénytelenek rabolni, késelni, darabolni és egyéb módon gyilkolászni, erőszakolni, csalni és hazudni, mindezt semmivel gyengébb gyakorisággal, csak célzatos agymosás mellőzésével.

Sir Galahad 2019.05.13. 06:57:50

@György Csaba Nagy: Sose értettem, szerintetek miért érv az, hogy az őslakosok is követnek el bűncselekményeket. Persze, de ebből miért következik, hogy a helyzetet érdemes tovább rontani azzal, hogy jöjjenek be olyan emberek, akik további bűncselekményeket követnek el?

György Csaba Nagy 2019.05.13. 09:24:44

@Sir Galahad: Az agymosás arra irányul, hogy a migránsok ördögök, szétzúzzák a mi keresztény kultúránkat, bűnözők, terroristák, munkakerülők, beilleszthetetlenek. Előrángatnak több éves eseményeket, nem bizonyított ügyeket, valósaknak nagy nyilvánosságot adva azt a látszatot keltik, mintha tömeges problémáról lenne szó. Az emberek 2 alapvető ösztönére játszanak: az ismeretlentől félelemre és arra, hogy a legalantasabb helyzetben lévő, és/vagy legrosszabb tulajdonságokkal bíró egyén is valakiknél különbnek akarja érezni magát. Nálunk könnyű dolga van az agymosóknak: sok a migránst nem látott, viszont frusztrált és kivagyi ember. Aki járt migránsföldeken, vagy beszélgetett élő migránssal, látja, mily hazug a beállítás. Valójában a migráns semmivel nem alacsonyabb rendű emberfajta, mint az európai őslakók. Valahogy nem tudok lelkesedni azért, hogy tömegek kerültek célzatos és fondorlatos csalók hálójába.
A beilleszkedésnek persze vannak nehézségei, de ezek leküzdhetők, a történelem tömegével ontja rá a példákat, és adott a mi okos "kaukázusi" fejünk, hogy megtaláljuk a hogyant. De ez már egy messzenyúló ág.

Sir Galahad 2019.05.13. 11:52:40

@György Csaba Nagy: Még egyszer kérdezem (és ha nincs rá válasz, megértem, számítottam is rá): miért érv a migránsok befogadása mellett, hogy nem csak köztük vannak bűnözők, hanem az "őslakosok" között is? Szerintem az értelmes ember úgy van vele, elég nekünk annyi bűnöző, amennyi alapból van, fölösleges ezt a számot akár csak eggyel is növelni.

György Csaba Nagy 2019.05.13. 12:37:53

@Sir Galahad: Fentebb a válaszom, biztosan megérted, ha akarod. Ahogy a migránsügyet kicsit átfogóbban értem: egy fiatal, munkaképes embertömeg jön, és akar jönni Európába. Értéket csak az emberi munka képes termelni. Európa elöregedett és tovább öregszik. Lehet-e a migriket, eltérő kultúrájuk ellenére, hasznos értéktermelő tényezővé tenni, s nem beolvaszthatatlan, bűnöző zárványként kezelni? Van ehhez a "fehér embernek" elég esze?
süti beállítások módosítása