MaGYAUR

MaGYAUR

A Nyugat-romboló Orbán magáról azt hiszi hogy „Isten ostora",

pedig csak egy barbár

2019. május 24. - Magyaur

Orbán Viktor és a többi „nacionalista-egyházi bizniszben” utazó jobboldali populisták szerint a "vallástalan és kozmopolita” Nyugati globalizáció a felelős hagyományos keresztény-feudális közösségek felbomlásáért.. Ezért a korábban antikapitalista és technokrata elit-ellenes, ma a „Zárt hadiállam” felé menetelő közép-európai populizmus szemben áll a nyugati, egész Földre kiterjedő kapitalizmussal és ami számukra ezzel jár; vagyis a „fajkeveredéssel”, az egészséges nemzetet fellazító „multikultival” és a vallástalan „anyagiassággal”. 
A varázsszó, ami „megmentheti lelkünket” a Nyugat káros kisugárzásától és ami ideológiai bunkóként szolgálhat a jövőben: a kereszténység. Méghozzá a kereszténységnek egy neofita, túlbuzgó, a „pápánál is pápább” felfogása, amely nem ismer irgalmat. korlátozó és büntető jellegű, amely ily módon a „Zárt hadiállam” érdekének megfelelően eszközül szolgál a „jól idomított” társadalom létrehozásához.
A "Nyílt társadalom", valamint az Orbán által gyűlölt az 1968-as konzervativizmus elleni diáklázadások ellentéteként a populista "Zárt hadiállam" az állam erőforrásait a honvédelemnek rendeli alá és a parlamentarizmus helyett, a civil „zűrzavarba” katonás fegyelmet és mindenkire kiterjedő kontrollt kíván belevinni. A hadigazdaságot a piaci jellegű gazdasággal szemben az állami központosítás, szubjektív módon történő újraelosztás jellemzi és a gazdasági racionalitást felfüggesztő „magasabb rendű”, nemzeti, vagy népboldogító célok vezérelik. Ezért is rezonálnak annyira jól a kelet-európaiak az antikapitalista, nacionalista populizmusra, mert annak legalább 100 éves hagyománya van ebben a térségben.
A szuverenitást szent célként tételező "Zárt hadiállam" militarizmusa olykor csak jelképes (esetünkben a nemlétező migráns-mumusokkal szemben bevezetett "hadiállapot" révén) de maga után vonhat a valóságban etnikai (romák), vallási (ateisták), életmódbeli (pl. homoszexuálisok) szembeni fellépést, amelyekről azt harsogja a "Zárt hadiállam" propagandája, hogy úgymond gyengítik a nemzet egységét és „homogenitását”.

Az orbáni "Zárt hadiállam" ideálja szembeáll a polgári-liberális, a hatalmi ágak szétválasztásán (vagyis a kormány, a bíróságok és az országgyűlés egymás ellenőrzésén) alapuló parlamentarizmussal, a tudományos-technikai-kulturális állandó megújulással; a modernizmussal és a bölcsen alkalmazott toleranciával. Ugyanakkor a választott és visszahívható politikusokon alapuló köztársaságpártiság, a republikanizmus nem egyenlő a puha liberális "laissez faire"-elvvel! A Jog uralmát jelenti, amely nem tesz engedményeket sem a bűnözésnek, sem  a korrupciónak, sem az intoleráns vallásosságnak!

A "Zárt hadiállam" barbarizmusának legjobb ellenszere a Republikanizmus!

Éljen az önigazgató régiókra épülő, kívül-belül erős, 500 millió lakosú jogállami Európai Köztársaság, amely a világ egyik hatalmi pólusa lehet, ha a nemzethatárokon felülemelkedve összefogunk érte!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr7414855726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes_ló 2019.05.24. 19:13:53

Amit itt összehazudozol, azt magad sem hiheted el.
De ha mégis, akkor nem vagy normális, az egészen biztos.

2019.05.25. 07:04:30

@Éhes_ló: Cáfold lovacska, cáfold. Ahhoz már nincs elég eszed, igaz? Egyébként meg honnan tudhatnád mi áll benne amikor nem is tudsz olvasni? Buta gyerek, járj inkább iskolába.

langesz 2019.05.25. 10:19:33

...és éljen május elseje is.
Kb. ennyit gondol a zemberek többsége a határokon átnyúlóságról, az Európai Micsodáról.
A mostani félnótás pápába is azóta szerettek bele a lipcsik , mióta a muzulmánokat pátyolgatja.

György Csaba Nagy 2019.05.25. 12:45:09

Csak 2 dolog végtelen: a világmindenség és az emberi butaság. De az elsőben nem vagyok egészen biztos. Mondta Einstein, és mennyire igaza volt, ahogy illibsi kommentelőinket (éhes ló, lángész) elnézem. Sajna sokan vannak nálunk hasonló szellemi állapotban, és ez sokba fáj nekünk: Európa csak haladgat, mi pedig egyre jobban lemaradgatunk. A távolság már akkora, hogy egyre nagyobb a robbanásveszély. Uralkodó eszméink avittak, jobb helyeken rég meghaladottak, a polgárosodás, civil kezdeményezés, önkormányzatiság gyengítve és elátkozott fogalmakként kezelve, helyette klerikális alattvaló-nevelés. Történelem visszafordítva. Mennél inkább késik az ébredés, annál megrázóbb lesz, de el kell jöjjön.

Éhes_ló 2019.05.26. 16:15:34

@Thomas Grande: mi szart kellene ezen a halom marhasággal vegyített hazudozáson cáfolnom?
Ilyet ez a hülye szakmányban termel, egyik rosszabb mint a másik.

Azt kellene cáfolnom többek között, hogy semmiféle feudalizmus nincs Magyarországon a jobbágyfelszabadítás óta?
Vagy a zárt hadiállamról okádását?
Eszednél vagy?
Hülye vagy te is?

@György Csaba Nagy: majd eszedhez társz, ha még képes vagy rá.
Legkésőbb holnap reggel, amikor ismét láthatód (13 hónap után), hogy nincs demokratikus támogatottságotok és esélyetek sincs választást nyerni.
Kivárom türelemmel és könnyesre röhögöm magamat az ajvákolásotokon, mint 13 hónapja is tettem.
Szóval türelem, tornaterem te szerencsétlen ávósfattyú!

György Csaba Nagy 2019.05.26. 17:55:53

@Éhes_ló: Jó atyád a síron túlról is üzenné ha tehetné: ne tanulj, fiam, az nehéz ennyi ésszel, inkább egyél és igyál, az jobban meglátszik rajtad. Nem is neked írom a továbbiakat, hanem akik megértik.
A feudalizmus nem csak a tulajdonviszonyokat jelenti, sokkal inkább a rá jellemző emberi viszonyokat: az udvarnép kivételezett helyzetét, a hűség előnyben részesítését a teljesítmény heíyett, a kegyór korlátlan hatalmát, a törvény előtti egyenlőtlenséget, a kiskirályok helyi zsarnokoskodását, a köznép megzsarolását, az egyház lelkieken túlmenő szerepét. Nálunk bizony feudális emberi viszonyok vannak. Hogy ez elvált a tulajdonviszonyoktól, az is csak részben igaz (lásd Mészi és tsai), de lehet remélni, hogy az ellentmondás sietteti a véget.
A szavazás eredményének pedig csak az fog örülni, aki nem látja, hogy folytatódik a félrevezetés, lopás és versenyképtelenség.

Éhes_ló 2019.05.26. 18:34:17

@György Csaba Nagy: majd eszedhez térsz, ha még képes vagy rá.
Legkésőbb holnap reggel, amikor ismét láthatód (13 hónap után), hogy nincs demokratikus támogatottságotok és esélyetek sincs választást nyerni.
Kivárom türelemmel és könnyesre röhögöm magamat az ajvákolásotokon, mint 13 hónapja is tettem.
Szóval türelem, tornaterem te szerencsétlen ávósfattyú!

Éhes_ló 2019.05.27. 08:22:02

Szép napra virradtunk, a nép döntött.
Orbán hatalmasat bukott. :)
Ja.
Nem.

Mivel jó kedvem van, gyógypedagógiai tevékenységem részeként segytek megértenetek mit jelent a feudalizmus:
erettsegi.com/tetelek/tortenelem/a-feudalis-tarsadalmi-es-gazdasagi-rend-jellemzoi/

Középiskola.
Érettségi.
Forduljatok orvoshoz.
Mielőbb.
süti beállítások módosítása