MaGYAUR

MaGYAUR

Orbán és Pol Pot

A keleties despotizmus ideológiáktól független mintázata

2019. május 31. - Magyaur

 Milyen alapon lehet Pol Potot és Orbán Viktort egy lapon említeni? Mert mindkettőjük célja a gyűlölt liberális, globalizált kapitalizmus előtti korszak feltámasztása és mert az eltérő ideológiai alap ellenére mindketten a keleties jellegű despotizmus uralmi technikáját, a „Zárt hadiállam” eszményét követik. Ezzel azt akarom hangsúlyozni, hogy az orbáni hatalomgyakorlás célja - a látszat ellenére - nem a családi és a haveri kör meggazdagodása (az csak járulékos nyereség), hanem egy világmegváltó doktrína ráerőltetése a társadalomra, akár erőszakkal

Azt is feltételezem, hogy az orbáni messianizmus még agresszívebb hatalomgyakorlási formát ölt, ha Magyarország kisodródik az Európai Unió perifériájára, vagy azon túlra. Ami Magyarország számára tragédia, az a despota számára vágyott állapot, hiszen megvalósulhatna végre a „szuverenitás” (ami nem jelent feltétlenül függetlenséget), vagyis hogy semmilyen komoly nemzetközi kötöttség nem akadályozná az országon belüli tervek végrehajtását.

Ha valaki nem emlékezne a kambodzsai kommunista pártvezérre Pol Pot-ra, idéznék néhány adat róla és koráról. A párizsi diákévei miatt franciás kultúrájú Pol Pot a mozgalmi nevét a francia „politique potentielle”-ből vette (aminek magyar megfelelője olyasmi lehet, hogy „potenciális, szépreményű politika/politikus”). A Pol Pot diktatúra 1975-tól 1979-ig tartott, vagyis még élvezhette a maoista Kína támogatását és azt, hogy miután megégették a kezüket Indokinában, sem a volt gyarmatosító Franciaország, sem a vietnami háborús kudarcot elszenvedő Egyesült Államok nem akartak beavatkozni a térség ügyeibe, vagyis hatalmi vákuum alakult ki időlegesen.

A Pol Pot rezsim legfőbb ellensége nem egyszerűen a kapitalizmus volt, hanem a nyugati életminta és céljának az idealizált középkori agrár-kommunisztikus társadalom visszaállítása volt. Munkának csak a fizikai munkát tartotta, ezért minden városlakó és főleg értelmiségi (a szemüvegeseket üldözték!) gyanús volt, akiket munkatáborokba kényszerítettek. Az így kialakított munka-alapú társadalomnak célja az önellátás volt, hogy ilyen módon is megőrizhesse az állam a zárt és nacionalista (a kisebbségeket, nemzetiségieket is üldözték!) jellegét.

Mivel számoltak a városlakók szembenállásával, ezért a legkisebb ellenállás felé fordult a rendszer és a gyerekeket akarta elsősorban megnyerni magának és fanatizálni. Ez sikerült; a besúgás és a szülők feljelentése dicsőséget szerzett a gyerekeknek. A rendszerhű, militarista szellemben nevelt gyerekekkel és fiatalokkal akarta a párt a „hitetlen” szülői generációt felváltani.

Mivel a cél az önellátás volt, milliók robotoltak pihenőnap nélkül, napi 12 órán át a földeken, egy marék rizsnyi élelemmel, sokan szó szerint éhen haltak.

Ide vezet az, ha nincs ösztönző érdekeltség, nincs piacgazdaság – akkor marad a kényszermunka és a jegyrendszer.

Orbán ezt nem akarhatja, de mint a „Zárt hadiállam” felkent vezetője legszívesebben azt szeretné, hogyha már nem szeretik, legalább féljék a hatalmát a fegyvereit, országon belül és kívül.

Mivel Orbán magát tartja annak, akiben Magyarország, illetve a Szent korona testet öltött ezért elvileg minden magyart a keblére kellene ölelnie, de nem ez történik. Egy önmagával meghasonlott, „öngyűlölő” emberként le akar számolni a szerinte idegenszívű honfitársaival. Mindenesetre magához közelebbinek érzi, többre tartja a vallásos székely kétkezi parasztot, mint a jelentős tudományos teljesítményt elérő fiatal magyar kutatót, ami egyszerűen megbocsáthatatlan.

 Éljen a nacionalista és vallási fanatizmuson felülemelkedő Európai Köztársaság!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5514871768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2019.05.31. 12:28:25

Magya Úr!

Hát eddig Orbán mán volt Kádár, Rákosi, Szálasi és Horthy reinkarnációja....persze volt ő már egyszemélyben Hitler, Sztálin, kim Dzsong Un... és neked hála megtudtam, hogy a Patás valójában Pol Pot.

Kedves ballibsi firkászok!

Keressetek még a világtörténelemben negatív személyeket, utána mán gyerekjáték megírni, hogy a Patás VALÓJÁBAN POL POT (IDE TETSZÉS SZERINT BÁRMELY VÉRENGZŐ DIKTÁTOR NEVE BEHELYETTESÍTHETŐ....)

yourmomtits 2019.05.31. 12:37:12

húúú, ovi polpot, ez végre valami újdondásg!!!!

Éhes_ló 2019.05.31. 12:44:43

Keress orvost te szerencsétlen hülye!

OV épp most nyert demokratikus választást, te szerencsétlen barom!
A 11-et 2006 ősze óta, te szerencsétlen hülye.
Ezeket az olyan faszfejek is kaserolták, mint az ellenzék komplett, a soros pénzén tartott összes szaros NGO és a brüsszelita komisszárok komplett.

Ne legyél hülyébb, mint ezek együtt!

2019.05.31. 15:11:58

@Éhes_ló: Már megint habzik a szád, és megint kitört a kultúra belőled. De ne arra haragudj, aki nem foglalja imába a kedves vezetőd nevét, hanem arra aki lop, csal, hazudik és ingyenélőként az ország, az adófizetők pénzét lopja. ( Családostól )
Ha már sorosgyurikabácsikát szidod, (--- kaserolták---- )-akkor kérdezd már meg a nemzeth nagy és kedves vezetőjét, hogy az akkor kapott -- ma zsidónak nevezett pénzeszsáktól kapott--- zsozsó, nem égette a kezét, nem szégyelte magát hogy kajhelós lett és tarhált ? Igaz lusta volt, mint mindig is.Kettőt került. A sarat kis ívben, a munkát nagyon nagy ívben ! ( Ez is dakota közmondás ! )

De azért azt illene tudni, hogy ha már a faszfejek kaptak pénzt, és ez a sorospénz tartotta össze őket-----azok a faszfejek, pontosan a fideszesek voltak, meg a lakájaik. Érdekes, én nem kaptam egy árva kanyi fityinget sem, de orsós, és a többi --aki térdepelve cuppogott az öreg előtt térdepelve--az kapott sok sok zöldhasút . Te is kaptál belőle ? Ha nem, akkor mit szívod fel magad ?

Ja és a Brüsszelita komisszárok pénze azért jó mi ? Pedig komcsipénz és kapitalista pénz ! Vagy ha adják az nem számít ? Igaz a pénznek nincs szaga, csak annak aki kapja, annak van !

István Tamasi 2019.05.31. 15:23:04

@Éhes_ló:
A csüngő hasú suttyó "demokratikus " választást nyert? Mesélj még, de hozzál egy házmesterfröccsöt is!

István Tamasi 2019.05.31. 15:24:34

A legfrissebb: A dagadt suttyó szocializmust fog bevezetni, de mint minden más az is nemzetthy lesz.

Éhes_ló 2019.05.31. 15:46:09

Számítógépen írok, nem habzik semmi.
Nevetek rajtatok mesügék:
www.valasztas.hu/ep2019

Ajvékoljatok!

bordat 2019.05.31. 19:26:11

Reméljük odáig nem fajul el Orbán hatalmi vágyai mint a Kanbocsai rendszer művelt akkor

Európai téridő 2019.06.01. 07:27:38

@István Tamasi: Rohama van Önnek, balfék-elvtársúr-ellenbirka?

István Tamasi 2019.06.01. 08:27:06

@Európai téridő:
Először is én nem vagyok az ön elvtársa, elvtársa önnek a kupaklala vagy a hazudós csüngőhasú suttyó.
Néha valóban hányinger rohamom van amikor meglátom a putyincsicska - alias csüngőhasú suttyó - fényképét.

Európai téridő 2019.06.01. 08:48:07

@István Tamasi: Mondom, hogy rohamod van, te dilinyós!
süti beállítások módosítása