MaGYAUR

MaGYAUR

SOS! Világkormányt! SOS!

2019. augusztus 23. - Magyaur

A nemzeti érdek és a hit nevében a nacionalista és vallási populizmusok minden gazságra képesek - ezért van szükség Világkormányra, amely nem az "Egyesült (önző önérdeket szuverén módon képviselő) Nemzetek"-en alapszik - lásd az ENSZ-t, hanem a Föld élettel teli burkának; a bioszférának a hosszú távú érdekét képviseli!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1615021312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungryhorse 2019.08.23. 16:40:13

Szólj majd, amikor a "bioszféra" választ magának "világkormányt".
Demokratikusan.

De addig azért csak állj féllábon!

havrilla 2019.08.24. 07:52:59

Ennyi naivság már hülyeség.

Európai téridő 2019.08.24. 08:11:50

Bolsonaro szerint nekik nincs rá pénzük. A volt gyaqrmatosítók, neokolonialisták pedig már rég elköltötték azt, ami amazoknak hiányzik. Nekünk pedig, mi közünk van ama egykori csibészekhez? Tőlünk is elszedték a zsét a mi "gyarmatosítóink".

Magyaur 2019.08.24. 09:29:28

Ki beszél itt demokráciáról?

Magyaur 2019.08.24. 09:39:25

@havrilla: A naivitás történelemformáló erő!
Minden vallás "naív"!:) Jézus Krisztus a legbalekabb az összes próféta közt...és? A Fidesz-farizeusok "realizmusa" : a hatalomvágy ér valamit? Más példa: az első világháború alatti amerikai elnök W. Wilson "naiv" ember volt: meghirdette a "Nemzetek Önrendelkezésének" elvét....A naivitás kinek-kinek ártott, másoknak kedvezett - ez az egyáltalában nem vicces "naiv" a trianoni békeszerződés ideológiai alapja. A magyar tárgyaló küldöttség azzal érvelt, hogy legyünk realisták ha egy nemzet nem 1000 év óta államalkotó, akkor nem lesz belőle sosem ország...de ezt nehéz volt bebeszélni az akkor 200 éves Egyesült Államok létező elnökének....A naivitás az egyik legfontosabb történelemformáló erő!

havrilla 2019.08.24. 09:42:40

@Magyaur:
Hiteles forrás? Mert ez egy legenda.

György Csaba Nagy 2019.08.24. 10:19:41

A bioszférának nincsenek érdekei, az csak van. Érdekei csak az embereknek, embercsoportoknak vannak, és az erősebb érvényesít. A zöld mozgalmak mögött sztem az a leplezett érdek húzódik meg, hogy az életmódbeli és viselkedési szabályok diktálásával az emberi társadalom feletti uralom ragadható kézbe. Nem lenne hasznosabb, ha a jelent és jövőt tisztán látó óriási szellemi kapacitásukat arra használnák, hogy kidolgozzák a hideg magfúzió és a széndioxid redukálásának gazdaságos technológiáját?

György Csaba Nagy 2019.08.24. 11:27:22

@Magyaur: A naívitásról alkotott véleményedet érdemes újragondolnod. Sztem egyik egyház sem naív, sőt: a klérus kisajátította az ember és isten közti kapcsolattartást magának, és ez a monopólium ugyanúgy a legjobban fizető üzlet, mint a tisztán gazdasági monopóliumok. (Az Ószövetségben Ábrahám közvetlen társalog Istennel. Mikor a XIII. században a katarok felújították ezt az eszmét, a francia király 30 ezres sereggel verte le mozgalmukat). Wilson is igencsak pragmatikus volt, az Államok felismerte, gyarmatosítani nem szükséges hadsereggel és közigazgatással, ezek túl költségesek és ellenállást szülnek, jobb és olcsóbb tőkebefektetéssel benyomulni a gyarmattartók helyére, így újraosztva a világot. Apponyi, na ő tényleg naív volt, nem ismerte fel a döntéshozók érdekeit, így nem is érvelhetett velük.
süti beállítások módosítása