MaGYAUR

MaGYAUR

A Tízparancsolat

Hankiss Elemér új parancsolat-ajánlásaival

2019. október 20. - Magyaur

Hankiss Elemér TV-be készült videó-sorozata a világ vallásainak és bölcseletének szokatlanul széles ívű bemutatására törekszik.

A gondolatgazdag interjúk a magyar szellem legjobbjaival ellentétét képezik a Fidesz homogén etnikumot, homogén gondolkodást és pogány vezérkultuszt kierőszakoló politikájának...érdemes megnézni:

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr8215238288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.10.20. 16:04:09

„ A törvényről: Gyűjtemény

A törvény olyan, mint a pókháló, amely megfogja a kisebb állatokat, a nagyobbak azonban átjutnak rajta. A dongó beléje jutva széttépi, s kirepül belőle, a kis légy azonban fennakad benne.” Temesvári Pelbárt
.
„hol a bűnözők a törvényhozásban ülnek, soha törvény elé nem kerülnek!” Bölcsességek könyve! Ókor Óta tudott!

„Ha hitvány gazemberek kerülnek magas polcra, amennyivel méltatlanabbak erre, ugyanannyival gondatlanabbak és felelőtlenebbek lesznek, s eltelnek esztelen hetykeséggel és vakmerőséggel” (Demokritosz — 41/48) I. e. valamennyi! Lásd Moszkva/ Brüsszel/ Tel Aviv helytartói!

Szent Ágostonnak az a sokszor idézett mondása, hogy igazságosság nélkül az állam is csak egy rablóbanda,
„Fejedelmeid megátalkodottak és lopóknak társai, mind szereti az ajándékot, és vesztegetést hajhász” (Ézsaiás próféta 23. – privatizáció)

Amely országban a gonosztevők büntetés nélkül maradnak, gyilkosságok, ragadozások, minden Istentelenségek eláradnak, melyekért veszedelemre bocsátja Isten az országot. Mivel sokszor a kis lopót a nagy lopók felakasztják: sokszor aki sokat lop, aranyláncot visel, aki keveset, kenderkötélen függ. Pázmány Péter (Ma annyira szégyentelenek, vagy tudatlanok, mesterségük címerként hordják!) Sólyom elvtárs tiltja meg a privatizáció, ügyészségi felülvizsgálatát!

Aki száz, meg százezret rabol, bírája lészen annak, kit a szükség tyúkot rabolni kényszerített! Tiborc a Bánk Bánban!

Gonosz emberre valló, szokás mindenütt törvényt követelni, és csakis írott szabályból tudomásul venni, mi a teendő…

„Az államok akkor pusztulnak el, amikor már nem képesek a hitványakat a derekaktól megkülönböztetni” (Antiszthenész —12/VI.5.) Mi, most tudjuk-e? Vagy az MSZP ennyiben ma is „leninista”?
„ Ha hitvány gazemberek kerülnek magas polcra, amennyivel méltatlanabbak erre, ugyanannyival gondatlanabbak és felelőtlenebbek lesznek, s eltelnek esztelen hetykeséggel és vakmerőséggel” (Demokritosz — 41/48,) Lásd Sztálin
„Hol a bűnözők a törvényhozásban ülnek, soha törvény elé nem kerülnek!” Bölcsességek könyve, ókor óta tudott!
„Az uralkodó réteg forradalma csak arra jó, hogy vég nélkül fenn tartsa saját forradalmát (Babeuf, Rendszerváltási komédia)

A felnőtt férfiak általános választójoga ma népszerű vesszőparipa, amely gyakorlatilag nem oszt, nem szoroz, viszont kielégíti a legenergikusabb, de legkevesebb gyakorlati érzékkel rendelkező népréteget. (Owen)

„A demokrácia álarca csak addig kell a burzsoáziának, amíg az, az Ő hatalma előtt pajzs!” Magyar Lajos 1918, de van, aki ezt máig se tudja!

A TÖRVÉNYRŐL Aztán azzal folytattam, hogy a törvényt mindig az uralkodó alkotja, mégpedig úgy, hogy az neki jó legyen. Ehhez talán megint hozzá kellett volna tennem valamit, s most meg is teszem: ez nem jelenti azt, hogy a törvény kizárólag csak neki jó. Mert a fennálló - az uralkodó csoport számára előnyös - állapotokat fenn is kell ám tartani. Ez pedig megköveteli az alávetettek féken tartását, aminek a legjobb módja, ha ők is elégedettek az életkörülményeikkel, vagy legalábbis nem tartják azt elviselhetetlenek. Aki betartja a törvényt, az, az erősebb érdekét szolgálja; hiszen maga a törvény is az erősebb érdekét szolgálja.
A hanyatlás szimptómai: elvilágiasodás versus szektás bezárkózás
Akárcsak a kereszténységet, a kommunizmust is utolérte a mindenkori államvallások sorsa, a kiüresedés, a formalizálódás. Ez az a fázis, amikor még működik a gépezet, elvégzik a szertartásokat, mindennap hallatszanak a jelszavak, de már senki nem hisz bennük, még azok sem (sőt azok a legkevésbé), akik az egészet működtetik.
Ami az egyház esetében az elvilágiasodás, az a létezett szocializmus esetében a kommunista elvek részleges, majd teljes feladása. Az anyagi javak harácsolása és a hatalomhoz való ragaszkodás azonban mindkét esetben szinte ugyanazt a képet mutatja: a vagyonos papok és az egyre nyíltabban kapitalistává lett "kommunisták" képét. Ami a kereszténységben a reformteológia, az itt a reformszocializmus. Ahogyan számos keresztény teológus haladván a korral elfogadja az evolúciót és, közeledik a tudományhoz, sőt megtagadja a legalapvetőbb dogmákat (például Jézus isten voltát, vagy a testi feltámadást), úgy közelednek ugyancsak a korral haladva a "kommunisták" a piachoz és a liberalizmushoz.

Hungryhorse 2019.10.20. 20:47:48

Hankiss törvényt is sértett, nem csak morált.
A pufajkásban és az ávósfattyakban megnyilvánuló kommunista restauráció emberként pusztított, ahol csak a bárgyú antalli teszetoszaság hagyta.

Az pedig nyilvan csak a poszter szokásos rossz vicce, hogy popper, heller, vagy a most pokolra jutott vekerdi a "magyar szellem" barmilyen képviselői lettek volna.
Nem.
Ők az antimagyar szellem képviselői voltak.
Megátalkodottak, gonoszak és arcátlanok.
Pont, mint hankiss.

István Tamasi 2019.10.21. 08:28:29

@Hungryhorse: Bezony! Hiszen a nagy szellemek velünk élnek: rezsikamu sziszi, kupaklala, szófosópetike, dajcstompika, a nemzetthy vő na és maga a csüngőhasú suttyó aki muszlim terroristaképző iskolát engedélyez Budapesten.

Hungryhorse 2019.10.21. 08:53:39

@István Tamasi: a családod nem érdekel seggarc. Nem mellesleg párat kihagytál közülük: a löttyedt farkú, festett parókájú kurvapecér wittinghofot, a kokós kispesti szocikat, a szétmetoozott donátpátert és leszbi ribanc lányát, meg a másik zaklató balfaszt, hogy elqróról és az ávósfattyakról ne is szóljak.
Jelentkezz bauernél körmözésre, neked, családon belül, ingyen csinálja!

István Tamasi 2019.10.21. 09:11:38

@Hungryhorse: Te, a lónak a két hátsó lába közti alkatrésze! Ennyire elfordulsz a díszfideszmaffiásoktól a Korán biflázása közben?

Hungryhorse 2019.10.21. 14:40:44

@István Tamasi: miket hazudozol ávósfattyú?
N3m vagy eszednél!
Takarodj a körmös haverodhoz, vagy apold le a budaörsi kurvapecér barátod löttyedt kolbászát.
Ponr q fajtádnak való!

István Tamasi 2019.10.22. 06:52:21

@Hungryhorse: Ennyire megártott a Korán olvasása? Nem baj, majd belejössz.

Hungryhorse 2019.10.22. 12:13:34

@István Tamasi: miket hazudozol ávósfattyú?
Nem vagy eszednél!
Takarodj a körmös haverodhoz, vagy ápold le a budaörsi kurvapecér barátod löttyedt kolbászát.
Pont a fajtádnak való!
süti beállítások módosítása