MaGYAUR

MaGYAUR

Orbánról szubjektíven

2019. november 03. - Magyaur

Orbán Viktort középszerű, hiú és feltűnési viszketegségben szenvedő pártbürokratának tartom - nem véletlen kikkel érzi magát a legjobban...

A baj az, hogy ahelyett hogy felelősségteljesen kormányozná az országot úgy rángatja azt, mint egy marionettfigurát.

Az, hogy Budapestből, Magyarországból - élete fő műveként - sportfellegvárat akar csinálni (de közben minden lepusztul) olyan, mint amikor Yamoussoukróban, Elefántcsontpart fővárosában nagyobb keresztény bazilikát építettek fel, mint a római Szent Péter bazilika!

Sok hűhó semmiért:(

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr7815284736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katalin Kovancsics 2019.11.03. 11:35:35

A nagy baj az, hogy a szellemi szintje a primítiv fociig terjed. Nem véletlen, hogy a választásokon is mocskos rendzavarónak egy kikopott bunkó focistát (Berki) vetett be Budapesten.

Magyaur 2019.11.03. 16:11:04

@Katalin Kovancsics: Egy biztos, nem viselkedik bölcs és a népéért önfeláldozó módon tevékenykedő államférfiként!

rovid 2019.11.03. 16:19:07

"államférfi? bölcs?" és Orbán. egy mondatban?

István Tamasi 2019.11.03. 17:13:40

Ha nem lenne a mi csüngőhasú suttyónk akkor a grazi magánklinika már csődöt jelentett volna.

MEDVE1978 2019.11.03. 21:34:55

Hijj nagyon messze van ez ám a valóságtól. Orbán a rendszerváltás utáni Magyarország legtehetségesebb politikusa. Ezt nem is nagyon kell más bizonyítsa, minthogy gyakorlatilag elfoglalta a magyar államot és egyfajta fordított state capture-ként a gazdaságban is jelentős érdekeltségeket alakított ki. Ha középszerű lenne, akkor megrekedt volna mondjuk egy rezsiszilárd vagy egy Medgyessy Péter szintjén, viszont ha tetszik, ha nem, gyakorlatilag 21 éve a magyar közélet meghatározó politikusa.
Lehet rá sokat mondani, például, hogy alantas, erkölcstelen, gonosz stb., viszont semmiképpen nem középszerű és nem amatőr politikus.

schlumbergerna 2019.11.03. 23:33:49

Csak a rosszat tanulta meg: erkölcsi tartást nem kapott otthon gyerekkorában, ezért ilyen geci most.

Magyaur 2019.11.04. 02:28:09

@MEDVE1978: Két megjegyzés: nem vitatom, hogy ügyes a pártszervezésben és aztán a majdnem-teljhatalom megszerzésében, de nem tartom államférfinek. A másik: a "vakok világában nem nehéz a félszeműnek királynak lenni", más szóval a magyar politikai elit már az Osztrák-Magyar Monarchia idejétől kezdve enyhén szólva nem túl jó színvonalú. Orbán nem tett mást, mint a történelmi törmelékek közt található nyugat-ellenes, függetlenségpárti kisnemesi nacionalizmust és a vallási konzervativizmust felhasználta a saját céljai elérése érdekében. Ez nem egy nagy szellemi teljesítmény...:)

megamedve 2019.11.04. 05:54:04

@Magyaur:
Pontosan leírtad, hogy miért nem középszerű, mint politikus.
Mesterien felismerte, kidolgozta, és véghezvitte azt, hogy ma gyakorlatilag ő az uralkodó az országban.
Ügyesen csinálta, mert nincs börtönben, nem verték agyon, és egy esetleges új kormányt (most már) fél év alatt kicsinálna.
Az más kérdés, hogy ettől még egy gennyes szemétláda, de mint politikus nem középszerű.

Magyaur 2019.11.04. 06:23:12

@megamedve: Fenntartom, hogy középszerű politikus, de mindenkinél jobban akarja a hatalmat és mindenkinél gátlástalanabb...de ettől még nem "nagy" politikus és pláne nem államférfi:)

István Tamasi 2019.11.04. 08:22:51

@MEDVE1978:
o1g egy dologban valóban nagyon tehetséges: abban, hogy évek óta képes a birkáit demagóg hazugságokkal megvezetni.

Európai téridő 2019.11.04. 08:54:22

Magyaur, utána tudnád csinálni? Nehogy már moralizáló finnyáskodásokkal üsd el ezt a kérdést!

Magyaur 2019.11.04. 10:37:53

@Európai téridő: Orbánnal nem tudok azonosulni az alábbiak miatt:
Elárulta a liberális eszményt egy idejétmúlt nemzeti-konzervatív ideológia elvtelen átvételével a választási győzelem megszerzése érdekében.
Elárulta a költségvetési fegyelem elvét, amikor túlköltekezésre biztatott egyes önkormányzatokat a választási győzelem érdekében.
Elárulta a parlamentarizmust a Fidesz egyeduralmi törekvései miatt, aminek következtében ma már nincs tekintélye az országgyűlésnek.
Elárulta a jogszerűség és szakszerűség eszményét a jogszabályok és intézmények önkényes, a pártlogika alapján történő eltorzításával.
Elárulta nemzeti vagyonnal való gondos gazdálkodás elvét, amikor eltűrte, hogy a hozzá közel állók a közvagyont átjátsszák magánvagyonná.
Elárulta a politikai küldetését, a nyugaton tanult, harmadik világbeli értelmiségiekhez hasonlóan, akik visszatérve hazájukba a tudásukat nem fejlődés elősegítésére, hanem a nemzeti vagyon minél nagyobb hányadának megkaparintására fordították.
Elárulta az Európai Uniót, amelynek a gyengeségén gúnyolódott egyfelől, másfelől még maga is hozzájárult a meggyengítéséhez az unió-ellenes, „nemzetinek” mondott, de csak a pénzügyi kontrollt kikerülni szándékozó politikájával.
A fenti árulások következtében - ha nem történik valami csoda - egyre rosszabb hatásfokkal működő államunk lesz, amely az EU-s pénzcsapok 2020-tól kezdődő elzáródása után elrozsdásodik, szétrohad a pénzhiány és a szakemberhiány miatt.
Orbán lehet, hogy fineszes politikus, de a katasztrofális kormányzásával egyre inkább romba dönti a magyar államot, miközben a pénzben dúskáló mágnás barátaival a markába röhög a hülye élhetetlen magyar népen.

Európai téridő 2019.11.04. 13:09:52

@Magyaur: Semmi pragmatizmus, csak idealizmus?

Magyaur 2019.11.04. 13:35:46

@Európai téridő: Semmi erkölcs, semmi hazafiság csak színtiszta mocskos hatalomvágy?

Európai téridő 2019.11.04. 14:27:04

@Magyaur: Soxor éltek már vissza ezekkel a magasztos eszmékkel, devalválódtak a politikai szóhasználatban.

Magyaur 2019.11.04. 14:44:58

@Európai téridő: Azoknak, akik pimasz módon a keresztény erkölcsre és a hazaszeretetre hivatkoznak, miközben cinikusan lerabolják Budapestet az országot, azoknak nincs bocsánat. Soha nem fogunk senkitől se annyi anyagi támogatást kapni mint 2010-től az Európai Uniótól, ennek ellenére a Fidesz beleharapott a jótevője kezébe és közben kokettál Európa ellenségeivel: Putyinnal és Erdogannal. Magyarország becsületét és hitelét vette el az orbáni rezsim méghozzá hosszú időre.

Európai téridő 2019.11.04. 22:32:39

@Magyaur: A vele ellentétes internáciságokra, elvtársiasságokra van mentség?

Magyaur 2019.11.05. 09:02:54

@Európai téridő: Szerintem a rendszerváltás óta itt "elvtársi jó viszonyba" csak Orbán került Putyin elvtárssal. És amikor Gyurcsány miniszterelnökként próbált közeledni Oroszországhoz, akkor azt a Fidesz kis stréber EU seggnyalóként feljelentette Brüsszelnél....
Imádom amikor a Fidesz-függők, vagy troll-ügynökök soha nem védekeznek, hanem visszakézből azt mondják, hogy a ballib tábor is ezt csinálta (ami vagy igaz, vagy nem...és ha igaz, akkor is kérdés hogy olyan elképesztően gátlástalanul és nemzetrontó módon hágtak át minden szabályt - biztos, hogy nem!). A keresztényietlen "szemet szemért" elv alapján, tehát a Fidesznek joga van jogtalanságokat művelni!:(

Európai téridő 2019.11.05. 09:37:19

@Magyaur: Egyáltalán nem mindegy, hogy egy volt balfék utódpárti kormányfő teszi-e, vagy valaki más. Más ugyanis a "platform". Gyurcsányt nem vették annyira komolyan Brüsszelben, mint OV-t, aki ki merte nyitni a száját. A brüsszeli "putyinfóbia" természete is sokat változott. És valóban, ők is ugyanazt csinálták, csak "másképp". És miért kellene "védekezni", azt a maszoposok csinálták, bele is buktak. A "támadások" hangneme lehetne persze kulturáltabb, ami sajnos a mai firkászokra nemigen jellemző. A maximálisra felcsavart destruktív rosszindulat annál inkább. Amelynek a tudatos "ignorálás"a jobb ellenszer, mint a magyarázkodásokba való belegabalyodás, amelyre úgy is lecsapnának a gazember firkászok, ehelyett ők kénytelenek a túlírt rizsáikkal felhomályosítani a rövid, de velős fejtegetésekre hangolódott olvasót. A lebutított, álnok jelszavakkal szemben, persze, kicsit nehezebb fellépni. A "bizonyítási teher" passzolgatása bájos kis játék. De hát, ugye, nem a bíróságon vagyunk, ahol azért ennyire nem lehetne "hülyéskedni", mert a bíró azonnal szankcionálná ezt a magatartást.

Magyaur 2019.11.05. 09:42:09

@Európai téridő: Nem volt számomra világos a válasz. Inkább még egyszer leszögezem az álláspontomat: a kormányerő keletre fordulása a Nyugatban való "csalódottságból" és a szüntelenül feltett kérdésre, hogy tudniillik "hol a lové fiuk?" adott sértődött válaszból ered....mivel tehát a "Nyugat hanyatlik" (nem az üzleti átláthatóság szempontjából, hanem csakis morálisan, ahogy ők értelmezik ezt az államilag bevett /megvett?/ egyházak híveinek megcsappanása miatt) jöjjenek a lelkiekben, vagyis dagadó nemzeti érzésben és a engedelmes vallásosságban gazdag államok, amelyek lehetnek akár a muszlimok is.
Igen, igen a fő ellenség a továbbiakban már nem a migráns és annak hite lesz, hanem a profán, világias és tudományos - de főleg kritikus - gondolkodás!
Jöjjön hát az orosz, nomád turáni és turkesztáni szövetség plusz a Matolcsy-féle nem-ortodox jellegű "halálugrás" a block chain pénzbe. Mert ezzel vezércsellel a Nyugatot, a hun Attila módjára megsarcoló és attól többet már nem remélő Fidesz-vezérkar egyszer és mindenkorra el tudja tüntetni a modern-kori Magyarország legnagyobb korrupciójának és vagyon felhalmozódásának nyomait és ezzel kész helyzetet teremt; "enyém a Vár, tied a lekvár" alapon.... .

Európai téridő 2019.11.05. 16:06:27

@Magyaur: A Brexit miatt még inkább takaréklángra teszik a Sztálinnak és utód elvtársainak 1943-89 között martalékul odavetett volt "keleti blokk" előbb általuk leépített országainak az elbliccelt újjáépítését.

Európai téridő 2019.11.05. 16:45:45

@Magyaur: A NER előtt sok kis piti komprádor zilálta szét a magyar gazdaságot a kótyavetye utáni új gazdik elvárásai szerint, a szintén komprádor közgarázták meg jól megmagyarázták. A lojális média pedig kontrázott hozzá. Az csak más vilt, de nem jobb.

Magyaur 2019.11.05. 19:54:57

@Európai téridő: A NER alatt Magyarország, - teljesen Fidesz-magyar irányítással! - Románia és Bulgária mellé esett vissza A focimániás jogász-politikusok helyett jobban bízom a profi gazdasági szakemberekben a gazdaság menedzselésében!:)

Európai téridő 2019.11.05. 20:51:32

@Magyaur: Azok az állítólag profi szagemberek 2006-ban elérték, hogy az Öszödi Böszme elismerje azt a "jól el...nem is kicsit, nagyon"-t. A közgarázdák manipu trükközéseivel kapcsolatban pedig a 2008-as válság idején volt egy pöpec "beismerése", Király "csak egy kis turbulencia" Júliáról nem is szólva. Szóval, te csak ne hivatkozzál rájuk. Csaba László sem csalhatatlan. Észtország pedig egy kicsit túl van hájpolva. A NER-es utsó hivatkozásod pedig a nem túl jólindulatú ellenhájpolás iskolapéldája.

Magyaur 2019.11.05. 20:59:31

@Európai téridő: Istenem, nincs egyetlen értelmes és színvonalas Orbán-párti hozzászóló?

Európai téridő 2019.11.06. 09:09:41

@Magyaur: Ja, ahogy Weöres is írta egy versikében, csak te vagy egyedül okos, mert neked ott is van egy fejet, ahol másnak az ülepe, ugye?

Magyaur 2019.11.06. 09:28:18

@Európai téridő: Miért gondolja sok jobboldal, hogy a személyeskedés meggyőző érv lehet?:)

Európai téridő 2019.11.06. 13:25:04

@Magyaur: Ön kezdte, drágalátos Magyaur. Elvbarátai meg körül sem írják.
süti beállítások módosítása