MaGYAUR

MaGYAUR

A vatikáni háttérhatalom,

mint az emberiség élő lelkiismerete

2019. november 22. - Magyaur
Nyitott kérdés, hogy a jövő év szeptemberében tartandó budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hangadója a „homogén, fehér etnikumú” keresztény-nemzetállamot illiberális módon építő kormányoldal, vagy a közép-európai katolikus klérus által túl liberálisnak tartott, a szegények és üldözöttek pártján álló, a bőrszínt illetően „színvak” Ferenc pápa lesz-e?
 
A magyar és lengyel konzervatív kormányok magukat az európai kereszténység zászlóvivőinek tartják, ezáltal az európaiság letéteményeseinek. Eközben a katolikus egyház, - híven a nevéhez - valóban egyetemessé vált. Annál is inkább, mivel a hívők száma legdinamikusabban Ázsiában és Afrikában nőtt, ennek következtében megszűnőben van az olasz/európai dominancia a Vatikán vezető tisztviselői közt.
 
A Vatikán, nemcsak a katolikus vallást szervező intézmény, hanem világi állam is. Mint ilyen egyfelől karakteres külpolitikát folytat, másfelől diszkréten, a háttérben jószolgálati tevékenységet is folytat.
A Vatikán által meghirdetett külpolitikai prioritások: az általános leszerelés, a szegény, fejlődő országok megsegítése, az emberi jogok kérdése (nemcsak a katolikusoké!), a gazdag országok pazarlásainak megfékezése, valamint a környezetvédelem.
Az Egyházi Állam infrastruktúrájának része az a „Szent Kallixtusz” nevet viselő kommunikációs központ, amely amerikai vélemény szerint a világ egyik legnaprakészebb információkkal rendelkező intézménye, hiszen ide futnak be a civilizációtól távol eső, vagy háborús övezetbe eső afrikai, vagy közel-keleti egyházmegyék, illetve misszionáriusok jelentései is.
 
Az Európai Uniót megalapozó Római Szerződés 60. évfordulója kapcsán, a Sixtus-kápolnában történt államfői találkozó házigazdájaként, köztudottan a menekültekkel/migránsokkal együtt érző Ferenc pápa kijelentette: „Európa nem fogja megtalálni a Reményt, ha bezárkózik a félelem hamis biztonságába” (és ezt bizonyosan nem Soros György mondatta a jezsuita-pápával).
Sok jel mutat arra, hogy a Szentszék több diplomáciai akcióban is részt vett diszkrét módon az elmúlt időszakban: többek közt az Argentina-Chile közötti majdnem háborúig fajuló konfliktus lecsendesítésében, a szíriai és iraki keresztény kisebbségek védelmének biztosításában, a Kuba és az Egyesült Államok közti ellenségesség jelentős mértékű csökkentésében. És akkor még nem beszéltünk olyan szimbolikus gesztusokról, mint amilyen Ferenc pápa látogatása volt az iszlám világ szellemi fellegvárában; a kairói Azhar egyetemen, vagy a moszkvai pátriárkával, Kirillel való találkozása.
 
Orbánék várhatóan a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust az „ateista és liberális” kormány-ellenes magyarok megtérítésére, vagy még inkább a megfélemlítésére próbálják felhasználni, de várhatóan és remélhetőleg Ferenc pápa nem lesz partner abban, hogy a vallásból ideológiai bunkót csináljon a Fidesz!
Amen:)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr3515320282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.11.23. 05:52:11

Saját aforizmák

Az önmagunk fontosságába vetett hit, éppoly nevetséges, mint Chaplin botladozása a némafilmen!
Az élet megszűnése kizárja annak értelmét! Bármerre indulsz, bárhová jutsz, végén felbux!

1. Az eszme, a vallás a leghatékonyabb fegyver a közösség vagyonának elrablásához.
2. Az eszme a hatalom bűnrészese, szolgálója, haszonélvezője!
3. A politika és a lottó csak a működtetőknek jövedelmez.
4. Ha eszmét tukmálnak az eszedre, szorítsd a kezed a zsebedre!
5. A legtisztább ügynek is vannak mosdatlan harcosai.
6. A szennyes mundér becsületét védik a leghevesebben!
7. Ki bűzben él, ideges, ha szellőztetnek!
8. Jó szándék a rosszakarat takarója is.
9. Legfőbb vezérlő az önérdek, és a haszonlesés.
10. „Szolgálni akarok”, hogy lopni, azt mégse mondhatja.
11. A halotti csendet a szúnyogdöngés is zavarja.
12. Gazemberek tagadják a tisztességes szándék létezését is! — Ők tudják!
13. A sötétség reszket a Szent jános bogártól is!

Európai téridő 2019.11.23. 11:39:53

Kedves MaGyaur, túlteng a fantáziád!

Európai téridő 2019.11.23. 17:58:10

@Magyaur: Orbánilag kicsit marxistás a vélelmed és a félelmed.

Hungryhorse 2019.11.23. 18:51:25

Vicces, amikor egy virtigli kultúrmarxista komcsi félti a békepapokra is rátromfoló ellenpápát a magyar és a lengyel miniszterelnöktől.
Bocsi.
Mégsem vicces.
Szánalmas és hazug.

Magyaur 2019.11.23. 20:01:19

@Európai téridő: Mi abban a "marxista" jelleg, hogy Ferenc pápát becsületes, nagy formátumú államférfinak tartom, Orbánt meg egy korlátolt, kicsinyes nemzetrontó politikusnak?:)

Magyaur 2019.11.23. 20:14:13

@Hungryhorse: A szocializmusban "békepapnak" a hatalommal kollaboráló egyházi embereket hívták. Ma a magyar egyházi emberek nagy része számításból, vagy őszintén de hasonló módon lefekszik az általában nem irgalmas és nem a keresztényi erkölcsi parancsok szerint működő Fidesz hatalomnak. Nekem a magyar klérus és a többi egyházi elit szégyentelen elvtelensége és anyagiassága, vagyis megvesztegethetősége zavar!

Hungryhorse 2019.11.23. 20:22:01

@Magyaur: ismét hazudozol.
De miért?
Kommunistaként, a kereszténységet gyűlölőként örvendezz sz ellenpápának, aki nagy példaképetek csegevára és kastró mintájára pusztítja saját egyházát.

Magyaur 2019.11.23. 20:31:18

@Hungryhorse: A jezsuita rend a leghatékonyabb ellenreformációs szervezet az egyháznak, mert szemben a sznob és feudális egyházi hierarchiával a hétköznapi emberekhez, a saját életterükben akarnak közel kerülni. Ezért volt jezsuita olyan sok "munkás-pap".
Nagy szégyen a magyar egyházra, de a magyar jobboldalra nézve, ha a szegényekkel és elesettekkel való törődést, "kommunista", vagy egyenesen "nemzetellenes" dolognak tartaná. - pedig ez történik.

Hungryhorse 2019.11.23. 20:32:44

@Magyaur: ismét hazudozol.
De miért?
Kommunistaként, a kereszténységet gyűlölőként foglalkozz a saját ateista vallásoddal.

Magyaur 2019.11.23. 20:41:14

@Hungryhorse: Amikor egy orbán-fanatikus, vagy a Fidesz által fizetett troll kifogy az érvekből, akkor elkezd átkozódni.
A magyar jobboldal szellemi minősége sokkal rosszabb nemcsak az európai átlagnál, de a lengyelnél is!:(

Európai téridő 2019.11.23. 22:39:38

@Magyaur: Az utolsó bekezdésnek a "remélhetőleg" előtti elvtársiasan megfogalmazott részről van szó.

Magyaur 2019.11.24. 04:12:03

Már@Európai téridő: Speciel már benne vagyunk a "libsi"/"bibsi" Budapestnek a megbélyegzésében...a horthysta "tetemrehívás" felmelegítésében...és pillanatokon belül ráfordul a kormánypropaganda az ateizmus elleni hisztérikus gyűlöletkeltésre. Tévednék?:)

Európai téridő 2019.11.24. 08:12:44

@Magyaur: Speciel Horthy bevonulásának centenáriuma van. Speciel pech, hogy a fővárosban a balfékek győztek több helyen. Soeciel malőr ez az egybeesés. Speciel nem túl kóser módon győztek. Speciel Horthy ügyében a balfékek még mindig a magyar internáci, elvtársias, marxisztikus mantrák foglyai. Újinternáci nacionalistázással, populistázással nem hiteles a nemzetrontással "vádolni" OV-t.

Magyaur 2019.11.24. 10:26:03

Egészen fényes győzelem volt az egyesült ellenzék térnyerése egy olyan önkényuralmi rendszerben, amelyben a velejéig romlott hatalom minden fontosabb döntéshozói pozíciót a kezében tart.
Ha Horthy élne, akkor Orbán Viktor - akárcsak a habókos Szálasi - egyszerűen udvarképtelen volna és persona non grata....:)

Belzebubo 2019.11.24. 10:37:56

@Európai téridő: Elég szomorú centenáriuma ez a magyar történelemnek, tekintve az egész utána köv. időszakot és a tragikus végét. "balfékek", vagyis mindenki, aki a szélsőjobbos Viktátortól balrább áll, a "Sinn Fein-t" csak fiókpártnak lehet nevezni ugyanúgy mint a KDNP-t. Amúgy, homályosits föl, mi az az internáci? Az internacionalista modern alteregója? Egy globalizált világban? Szerinted be kell tiltani mindent, ami "inter"? Inter-net, inter-milan? És miért náci? vagyis nazional-sozialistisch? Kicsit ellentmondásos vagy nemde? nemzetközi hazaffy :-)… Nemzetrontással pedig senki nem vádolja a Vikit. Csak lopással, korrupcióval, nepotizmussal, állampárt kiépítésével, mint a legszebb Kádári időkben... "Egy a zászló"...Aki nincs velünk... (Pardon, ez Rákosi, lásd: Viktor, Viktor és ütemes taps...) Amikor pár évvel korábban egyszer hazautaztam és a bátyámnál épp egy ilyen közvetités ment a TV-ben, olyan szépen elnosztalgiáztunk boldogult gyerekkorunkról... milyen szépek is voltak azok a TEK-es fekete autók... pardon, ÁVH/III/III... Szerencsére még az amnézia elkerült bennünket, kaya Ibrahim, meg joszip toht is régi jó ismerős, meg a Zámbó, Dunai II, Bene, Göröcs csatársor, pedig ők nem is csilliárdos stadionokban játszottak...bezzeg a mai aranylábúak...

Európai téridő 2019.11.25. 09:26:21

@Belzebubo: Talán az előzménykben is jobban el kéne mélyednie Önnek. Elolvasásra ajánlanám a cseh(szlovák) Edvard Benes: "Zúzzátok szét Ausztria-Magyarországot" c. röpiratát, a világhálón a "Pánszlávizmus" Wikipédia-szócikkét a benne szereplő Bakunyin-idézettel, a "Kisantant)-szócikket, ugyanott, kezdetnek.

2019.11.28. 10:45:22

@Magyaur: Joseph Ratzinger, aki támogatott és bíztatott másokat olyan bűnügyekben, ahol elrendelték püspökök és bíborosok védelmét Amerikában és máshol is, hogy megvédjék őket a papság körében gyerekek ellen elkövetett nemi erőszakkal kapcsolatosan ismertté vált ügyekben.

Az ön kötelezettségét nem teszi semmissé a Vatikánnal kötött Lateráni Szerződés, illetve nem teszi semmissé a magasabb erkölcsi és nemzetközi jogszabályokat, mely megkövetelné, hogy bármiféle védelmet vagy mentességet nyújtson Joseph Ratzinger személyére vonatkozóan, főleg azután, hogy elhagyta a pápai hivatalt.

Szükséges, hogy Ön tiszteletben tartsa a nemzetközi jogot, és hogy ne játsszon össze Joseph Ratzingerrel még inkább igaznak kell lennie, figyelembe véve azon bűncselekmények nagyságát, mely szerint a Vatikán és legmagasabb tisztviselői egyértelműen bűnösök a Törvényszékünk és más csoportok által összegyűjtött bizonyítékok alapján, és amelyeket számos kormány elismert.

Egyedül Kanadában a Római Katolikus Egyház és a vatikáni ügynökségek bűnösnek találtattak 50.000 bennszülött gyermek ellen elkövetett népirtás és gyilkosság vádjában a Jezsuiták által létrehozott indián bentlakásos iskolai rendszerben, amely 1996-ig működött.

Írországban több mint 10.000 nő szenvedett és használta ki őket a Katolikusok által működtetett Magdalena mosoda, ahol nagyon sokan haltak meg. Hasonlóan egyházi fenntartású intézmény a világ minden táján óriási számban okozta emberek halálát, betegségeket és gyermekek millióinak tönkretételét. És mégis, az egyházat még sosem vonták felelősségre illetve büntetőeljárás alá e halálesetek és nemzetek vagyonainak ellopása miatt.

A legújabb Európai kormány és egy sereg ügyvéd általi kezdeményezéssel kapcsolatban, hogy Joseph Ratzingert és más egyházi tisztviselőket bíróság elé állítsanak ezekért a bűncselekményekért, úgy érezzük, hogy elvárható az Ön közreműködése, vagy egyetértése az arra vonatkozó kísérletben, hogy elkerülje az igazságosság akadályoztatását, vagy azt késleltesse, nehogy esetleg Ön is egy bűncselekmény részesévé váljon.

A törvényszék és számtalan ember nevében, akik szólni nem tudnak, kérem, hogy álljon a törvényesség és az emberiség oldalára, és ne nyújtson támogatást és védelmet Joseph Ratzingernek és társainak azon erőfeszítéseikben, hogy elkerüljék a felelősségre vonást a bizonyított bűncselekményekben. Forrás Brassói Lapok alapító Bem Tábornok!
süti beállítások módosítása