MaGYAUR

MaGYAUR

Csak semmi Trianon-hiszti!

2020. január 03. - Magyaur

Trianon kapcsán az emberek sokszor nem tudják, hogy miről beszélnek…

-          Sokan úgy hiszik, hogy volt egy ezeréves, független Magyar Királyság; de ez nem igaz. A mohácsi csatavesztést követő 150 éves török uralom alól a katolikus Habsburgok által menedzselt összeurópai hadsereg szabadította fel Magyarországot. Ennek következtében a magyar országrészek betagozódtak a Habsburg birodalomba és amennyiben a mindenkori Habsburg uralkodó hitet tett a nemesi alkotmány betartására, viszonzásul viselhette a megkoronázásakor az országot szimbolizáló Szent Koronát.

-          Sokan úgy hiszik, hogy a Magyar Királyság „magyar” volt, de ez így nem igaz; sem az uralkodó, sem a nemesség, sem a lakosság nem volt teljesen magyar, de még a hivatalos nyelv is a latin volt 1844-ig. Az viszont biztos, hogy a 19. század második felétől a Magyar Királyság lakosságának többsége már nem volt magyar anyanyelvű!

-          Sokan úgy hiszik, hogy a magyarok ártatlanok voltak az első világháború kirobbantásában, de ez nem igaz. A Bécs-Budapest kettős központú Osztrák-Magyar Monarchia magyar miniszterelnöke, gróf Tisza István, egy történelmi pillanat erejéig megvétózhatta volna a háború kitörését, de egyfelől mértéken felül bízott a Németország haderejében, másfelől túlzottan lebecsülte Szerbiát. Igaz, hogy 1914-ben, a „terrorista hátország”-nak tartott Szerbia elleni hadjárat gyors győzelemmel kecsegtetett, de rosszul döntöttünk.

-          Sokan úgy hiszik, hogy a monarchia-ellenes versailles-i békerendszer a köztársaság-párti franciák műve volt, holott annak elvi alapjait az idealista amerikai elnök, Woodrow Wilson diktálta. Az angolszászok szemében (már jóval a Brexit előtt) Európa zűrös, balkánias darázsfészeknek látszott, amelyet szerintük a „nemzetek önrendelkezésével” lehetett a leginkább rendbe tenni. Ennek következtében többé már nem a történelmi hagyományok, az ősiség („ki volt itt előbb”-elv) volt az irányadó a vesztes államok határainak meghúzásánál, hanem egy teljesen új szempont: az etnikai szempontú statisztika. Mivel Wilson 1919 októberében stroke-ot kapott, ezért már nem volt ráhatása a béketárgyalásokra. de a lakosság nemzetiségi összetételének szempontja így is fontossá vált.

-          Sokan úgy hiszik, hogy Károlyi Mihálynak lett volna lehetősége jobb békét kialkudnia, de ez nem igaz; amikor 1918-ban találkozott a győztes antant déli szárnyának parancsnokával Franchet d’Espérey-vel, akkor a tábornok helyreigazítja Károlyit, hogy ő már nem Magyarországot (la Hongrie), hanem csak a magyarokat (les „Magyars”) képviseli – addigra tehát a szemléletváltás megtörtént.

-          Sokan úgy hiszik, hogy a trianoni diktátumnál nem lehetett volna rosszabb határai Magyarországnak, de ez sem igaz; szóba került Nyugat-Dunántúl elcsatolása, hogy egyfelől elszigeteljék egymástól az újonnan létesült szuverén államisággal rendelkező Ausztriát és Magyarországot, másfelől hogy megakadályozzanak egy esetleges kis-antant-ellenes osztrák-magyar összefogást, ezért felmerült a Csehszlovákia és a Szerb-Horvát-Szlovén királyság közti folyosó létesítése. Szóba került, hogy Románia nyugati határa „önvédelmi” okokból a természetes határ; a Tisza legyen, de az is hogy Magyarországot maradéktalanul osszák fel a győztesek közt. Szerencsére a trianoni határok ennél kedvezőbbek voltak.

Ebben az évben a Fidesz-Magyarország mindent el fog követni, hogy az emberek ne az ország valós problémáira figyeljenek; a falvak, a bérből-fizetésből élők nyomorára, az egészségügy és az állami oktatás lerohadására, az egyre rosszabb minőségű elit újratermelődéséről és a hatalomban lévők visszaéléseiről.

A fideszes propaganda a 2020-as évet, a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus  révén hittérítésre, a Horthyék által elfogadott trianoni békekötéssel kapcsolatos nagyszabású rendezvényekkel pedig a nacionalizmus felkorbácsolására akarja felhasználni.

Nem kéne bedőlni a Fidesz-KDNP szemfényvesztéseinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6915392390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

havrilla 2020.01.04. 04:25:02

Ostoba seggfej vagy édes fiam. Sajnos eléggé kártékony is.

megamedve 2020.01.04. 06:45:40

@havrilla: mi köze ehhez a fiadnak?

megamedve 2020.01.04. 06:48:12

Ha etnikailag döntöttek, akkor mi történt Erdéllyel?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.04. 07:55:30

Senki se hiszi ezt.

Trianon azért élő téma, mert az új határok messzemenpen igazságtalanok voltak, s ma i él 2,5-3 milió magyar ezeken a részeken.

Ha a határpk igazságosabbak lettek volna, ma ez csak történészek számára lenne téma.

Magyaur 2020.01.04. 08:06:34

Erdélyben az a paradox helyzet állt elő, hogy a trianoni magyar határ közelében, az erdélyi Érchegységben kompakt román/móc lakosság élt...ezzel szemben a kompakt magyar/székely zárvány pedig Erdély keleti felében, a mai Románia közepén helyezkedik el. Ráadásul általában a magyarok a városokban laktak, a többségben lévő románok falvakban, de rengeteg szórvány magyar település is volt. Az erdélyi szászok a balázsfalvi nagygyűlésen elhitték, hogy a hatalomba kerülő románok majd jobban kezelik a kisebbségi kérdést, mint a magyar nacionalista állam. A probléma mindig az volt Erdélyben, hogy soha nem a helyi, erdélyi románok, magyarok voltak a döntéshozók , hanem az első világháború után a bukaresti románok, a második bécsi döntés után a budapesti magyarok vették magukhoz az irányítást. Egyik rosszabb volt mint a másik!:(

Magyaur 2020.01.04. 08:12:01

@MAXVAL bircaman közíró: Nem élő téma, csak Orbán Viktor azzá fújja fel. Ha a Fidesz nem a "nemzetek Európáját" erőltetné, akkor a "régiók Európája" keretrendszeren belül az utód-államokbeli magyarsággal sokkal élőbb lenne a napi kapcsolatunk. De nincs gyakorlatias célja a Trianon kampánynak - csak a politikai haszonszerzés.
Szégyellhetné magát a magyar jobboldal, hogy csak handabandázásra telik belőle!

Európai téridő 2020.01.04. 08:20:37

Magyaur Gyaur , Ön kezd nagyon átmenni, őszinte sajnálatomra, internáci balfax hülyelvtársi stílbe. Nem hiszem, hogy a dualista Magyarország nemzetiségei és az 1848-ban a bécsi udvar által kifundált "nemzetiségi kérdés" kimaradna legalább a középsulik töritankönyveiből. Ha pedig ez a vélelmem helyesnek bizonyul, akkor alapjaiban rendül meg mindaz, amit itt Ön összehord. Viszont, sajnos az elmúlt cirka másfél évszázad internáci balfax hülyelvtársi, marxisztikusan agipropos hamis történelmi mantráit Ön hiánytalanul felsorolja. De olyan történelmi eseményekről elfeledkezik, mint az 1848-as prágai első pánszláv kongresszus, benne a későbbi anarchista Mihail Bakunyin magyarokat ekéző gyújtó hatású szónoklatával, vagy az összes Kolowrat (Kolovrát), Chotek és más cseh udvaroncokról, akik Mária Teréziát győzködték Magyarország elmaradottságban tartásának hasznos voltára, elvégre Szilézia elvesztése után a magyarokra és Erdélyre kivetett kettős, sőt hármas vámrendszer sarcából fejlesztették a cseh ipart is, mintegy kompenzálásképpen. Érdekes módon a csehek a pánszlávizmust és az ausztroszlávizmust Palacky mester segítségével úgy váltogatták, mint mások az ingeiket, de végleg kiszerettek az 1948-ban rájuk törő "szovjetizáció" után. És elfeledkezik arról, hogy a cseh(szlovák) "maffiatag", későbbi állítólagos NKVD-ügynök Edvard Benes 1916-ban írt egy röpiratot "Zúzzátok szét Ausztria-Magyarországot" címmel és jó érzékkel Ferenc Jóska halálakor adta ki. De ennek az anyagát már egy évvel korábban elmondta a párizsi Sorbonne-on tartott agirprop előadássorozatában. Aztán az eszelősen revansista és tájékozatlan Franciaország III. Köztársaságát irányító gonosz vénemberek, mint fő hangadók ezt meg is tették. Szóval, az Ön tudatlansága íratta meg önnel ezt az internáci balfax hülyelvtársias marxisztikus förmedvényt.

Magyaur 2020.01.04. 08:26:36

@Európai téridő: Félek, hogy a mai Magyarországot "revansista", "gonosz" már nem igazán fiatalemberek vezetik a zsákutcába....a Az Európai Unión belül nem a határok tologatásával lehet kezelni a nemzetiségi kérdést (azzal semmiképpen!), hanem a határok lebontásával: a "Régiók Európájának" létrehozásával. Ez lenne a kisebbségi magyarság számára a legjobb...de ki az aki ezt elveti? Orbán Viktor.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.04. 08:32:05

@Magyaur:

Élúő téma, mert többmillió magyar él ma is határon túl.

havrilla 2020.01.04. 08:43:16

@Magyaur:
Te nagyon hülye vagy, mert az nem lehet, hogy másokat nézel ennyire hülyének.

havrilla 2020.01.04. 08:44:10

@megamedve:
Bocs, hogy fiamnak néztelek, így hát marad a hülye...

Európai téridő 2020.01.04. 08:52:07

@Magyaur: Az ördögöt festi Ön a falra, amúgy internáci balfax hülyelvtársias, marxisztikus módon. Még semmi ilyesmi nem történt. És ha a Trianonba kiküldött magyar diplomatákkal szembeni megalázó bánásmódot és a cseh(szlovák) Edvard Benes általam is jelzett ténykedését a sok évtizedes agyonhallgatás után a magyar köz tudomására hozzák, már az is ki fogja verni a biztosítékot bizonyos "európai" csoportosulásoknál, nemcsak eddig nem tájékoztatott magyaroknál,akárcsak az ország feldarabolásához vezető egyéb kétségtelen történelmi tények ismertetése. Revansvágyról nem hiszem, hogy szó esik, de az igazságtalanságról, amely Európát máig hatóan mérgezi, igen. Mert az akkori "győztesek" történelemhamisításainak a tarthatatlansága egyre nyilvánvalóbb. Az kevés, hogy az akkori "főbűnösnek" kikiáltott Németországot és a maradék Ausztriát "lekenyerezték", így ők bizonyos mértékű elégtételben részesültek a 100 évvel ezelőtti "túlbüntetésekért". No, de az 1943-as teheráni "érdekszférás" megállapodás eredményeképpen létrejött "keleti blokkba", kerülő egykori csahos fő csahos csehek és szlovákok jutalmul kapták azt, amit mi büntetésül. Ami "elégtételt" kaptak az csekélyke volt Hitlerország és Habsburg-Hitlerországéhoz képest. És az 1968-ban irántuk megnyilvánuló szimpátia ellenére maradnak itt, "Keleten". Már 30 évvel korábban megtapasztalhatták, hogy a nyugati "nagyhatalmak" szimpátiájának hol is vannak a határai. Sekély a kéj, hogy a szuperhatalmak kora után ez a státus már igencsak keveset jelent itt, Európában.

Magyaur 2020.01.04. 08:54:15

@MAXVAL bircaman közíró: Amikor Orbánnak az az érdeke, akkor köp a "belügyekbe való ben nem avatkozásra és Erdélyben és Székelyföldön politizál és Kárpátaljára fáj a foga. Magasról leszarja a nemzetállami határokat ...A nemzetállamok határainak szimbolikussá válása figyelhető meg az Európai Unió nyugati felén...szerintem jobban járnak vele, mint mi a "körkörös védelmünkkel"!:)

Magyaur 2020.01.04. 09:00:23

@Európai téridő: Európát, az európai civilizációt csak az egységes és erős Európai Állam képes megvédeni a belső és külső ellenségeitől...le az Európát és benne Magyarországot gyengítő szakadár erőkkel!
Éljen az Európai Köztársaság, amely alul önigazgató régiókon alapszik, felül meg közvetlenül választott Európai Parlamenten és köztársasági elnökön!

Magyaur 2020.01.04. 09:13:57

@MAXVAL bircaman közíró: A "reálpolitika" alkalmazkodást jelent...megalkuvást az adott helyzettel...A célok kitűzése és az azokért folytatott harc eleve nem lehet "realista belenyugvás"!:)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.04. 09:20:21

@Magyaur:

Nem. azt jelenti, ne menjünk fejjel a falnak. Ami nem jelenti az eszmék feladását.

Sir Galahad 2020.01.04. 09:58:20

Teljesen mindegy, hogy a posztban felsorolt állítások közül mi igaz és mi nem. Egy a lényeg: az utódállamok szerződésben az elcsatolt területekért cserébe maguk vállalták, hogy a hozzájuk kerülő magyar kisebbségnek széles körű kulturális autonómiát és nyelvhasználati jogokat biztosítanak. Mivel ezt a vállalt kötelezettségüket azóta sem teljesítették, ezáltal az elcsatolás jogérvényessége is kérdéses. Magyarország természetesen jelen pillanatban nincs olyan helyzetben, hogy megtegye, ami ebből következik, azt azonban megteheti, hogy legalább a vállalt kötelezettségek teljesítését kikövetelje. Ennek ad nyomatékot a Trianon-ügy napirenden tartása.

István Tamasi 2020.01.04. 11:37:51

Sajnálatos módon a magyar urak Trianont megelőző mintegy 100 évig rendkívül sokat tettek, hogy a soknemzetiségű ország nemzetiségeit ellenünk hangolják. Például a Kiegyezés után az azt megelőzően a Habsburgoktól kapott nemzetiségi kedvezményeket /kulturális egyesületek, saját nyelvű iskolák/ visszavonták.
Így érkeztünk a xx. sz-ba és az 1910-es népszámlálás során kiderült, hogy a magukat magyarnak valló galíciai bevándorlókkal együtt sem igazán értük el az 50 %-ot. Az elcsatolt vármegyékben - 1-2 belső erdélyit és 1-2 várost kivéve - masszív kisebbségben voltunk, sőt a Magyar Királyság részét képező Horvát bánságban alig 5 % volt a magyarok részaránya.
SŐT! Az ANTANT 1917-ben Svájcban élő magyar főnemeseken keresztül megüzente a magyar uraknak, hogy a háború után nem piszkálják Magyarország határait ha akkor kiugrunk a Habsburgok háborújából.

István Tamasi 2020.01.04. 11:40:56

@Sir Galahad:
Viszont a bécsi döntésekkel visszacsatolt területek magyar lakossága viharos gyorsasággal csalódott a király nélküli Magyar Királyságban és vallották, hogy jobb soruk volt nekik az elcsatolásban.

Sir Galahad 2020.01.04. 12:11:35

@István Tamasi: Ez még ha igaz is volna, nem cáfolja azt, amit írtam.

Proud Mary 2020.01.04. 12:25:18

@Magyaur: de, élő téma. min.elnök személyétől függetlenül.

Európai téridő 2020.01.04. 13:09:10

@Magyaur: 100 éve rzt miért is nem jutott Európa seggszájúinak az eszébe?

megamedve 2020.01.04. 13:45:09

@havrilla: hát, ha nálad ez a két fogalom így keveredik, akkor részvétem a fiadnak....

Karoly Temesi 2020.01.04. 15:55:39

tele van a f@xom trianozással............csak a csóró ( székelyek , ukránok , vajdaságiak ) tartják a markukat mo felé...
burgenland és már szlovákia , slovénia , horvátország magyarjai nagy ívben leszarják a handabandázó fideszt és vezetőjét.....

jajdehülyevagyok 2020.01.04. 16:28:52

Ez egy gigantikus ostobaság. Primtív politikai hangulatkeltés és a tények elferdítése.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.01.04. 18:22:04

Ha eltekintek attól hogy a magyarok kárára döntöttek úgy ahogy döntöttek (a cél a kiirtásunk, de lehet hogy paranoiás vagyok), a mintázat szembetűnő. Szétcincálni, szétdarabolni a vesztes birodalmakat lehetőleg több mint kevesebb felé (nyilván az igazságtalan határokkal megteremtve a későbbi háborúk alapját). :-( Ezt láttuk az Oszmán birodalom esetében, az OM esetében, de ezt láttuk a Szu vagy a Jugoszláv állam esetében (felkészül Bosznia) és most fejeződik be Nagy-Britannia esetében, aki a gyarmatai után a nagyságát, Skóciát, Észak-Írországot is el fogja veszteni, de London is szakadhat.

Jaj a legyőzötteknek! Régi impériumi logika. :-(

Európai téridő 2020.01.04. 19:09:08

@István Tamasi: Internáci balfax hülyelvtársúr, a "nemzetiségi kérdést" 1848-ban a bécsi udvar cseh udvaroncai fundálták ki és ők beszélték rá a gyagya V. Ferdinándot váltó I. Ferenc Józsefet, hogy ennek "szellemiségében" uszítsa a magyarok ellen a nemzetiségeket. Ugyancsak a cseh udvaroncok javasolták a cári csapatok behívását a magyar szabadságharc leverésében. Annak bukása után először jöttek a megtorlások, Arad, Batthyány Lajos gróf és a többiek, majd jöttek a Bach-huszárok, leginkább csehek, még ha ezt arrafelé vehemensen tagadják és még tanulmányt is publikáltattak egy hazai kurzustörténészecskével erről. Aztán jött Schmerling "provizóriuma". Közben Ferenc Jóskát rábeszélték szintén ezek a szláv udvaroncok, hogy keveredjenek bele a számos elvesztett háborújukba, míg el nem jött Königgrätz, amelynek eredményeképpen ugyanők a Habsburg-birodalom összeomlására spekuláltak. Helyette jött a következő évben az 1867-es osztrák-Magyar kiegyezés. Közben a magyarok ellen sikeresen felbujtogatott nemzetiségek mozgalmai hathatós támogatás kaptak a bécsi udvartól, a pánszláv eszme fő terjesztőjétől és az "anyaországoktól". A bécsi udvar támogatása a kiegyezéssel elúszott, de a "pánszláv izgatás" és annak ortodox "mellékszála" megkapta a "guruló rubeleket". A kiegyezés után a bécsi udvar által "cserben hagyott" nemzetiségi mozgalmak bosszúért kiáltottak és szellemi elitjeik és sajtójuk ráállt a külföld felé folytatott magyarellenes agitpropra, aminek kissé marxisztikus interpretációját Tsmasi úr olyan szolgaian idézi, főleg 1908 után, amikor Bosznia-Hercegovinát annektálra a Monarchia a 30 évnyi "köztes állapotú státus" után. Aztán a "Nagy Háború" kitörése után a cseh(szlovák) Edvard Benes és az ő "maffiájuk" többi tagja is bekapcsolódott ebbe a rágalomáriába, Az említett csibész pernahajder pedig 1916-ban megírta a "Zúzzátok szét Ausztria-Magyarországot!" c. röpiratát. Mert a Monarchia nem "szétesett", hanem "szétzúzta" az Antant. Bizony.

2020.01.05. 06:56:11

@Magyaur: www. Szemcseppek.blog.hu rózsaszín ködlátás ellen Mi az, hogy Trianon?

A Remete levele: Orbán Viktor leveléről!
Kinyitom a Postaládámat, (az is van má, konzerva doboz a túlparti fára szügeltem, keresztbe, esső ne essék béle) nem nekem gyött! Hanem mindenkinök, a népnek! Asszongya Orbán Viktor LeVele! Eddig rendben van! Megszólítás. Illedelmes. Polgár Társam! Előre léptem? Apám kulák vót, agyon ütték, őszinteségiért! Engem leültettek, mert zubbonyukat nem vettem fel! Tudok én őtözködni, magam munkája után! Ők a gimnasztyorkát akarták rám húzni! No abba öltözött meg a húgom ölte meg, mert ellenált, szaporító gerjedelmének! Szóval igen megszerettem, a fel, és életünktől megszabadítókat! No, mikor kilöktek a börtönből, nem akartak kosztolni tovább. Megtudtam nékik sincs mit enni, azér!
Tulajdonomat elvették, államosították, állami rablók! Helyem, maradásom a falumba nem vót, az ecséhem kötöztem, munkám, pénzem nem vót, ő es kirúgott! Kiköltöztem a vadonba, víz pártjára, pedig ő es cudarul vót, szennyes, büdös, a „Szociálizmus” áldozata volt, szintén. Kemény életem lött. Olvastam Robinzont, hogy lehet semmiben, semmiből élni! Kezdek a falubéliek hozzám járni, csodát, vadembert, remetét látni! Hiröm lött, tudod a többit.
Most, ez az új Rákosi, levelet ír, szavazzak rá, mer ő a mi jótevőnk! Meg adóink zsebre tevője, elszórója, ellopója! Ismerem a fajtáját, eleget éltem, próbátam! Előző gazemberek gazember csődjét is megérhettem! Támogassam őkőt! A hóhér, meg a nyúzó mészáros, gondoltam. Az való közétek, szakmabeli! Jobb, mint a lapulevél, mindjárt megleltem rendeltetésit! Ettűl elvigyorodtam, jó kedvem lett! A levél ügyet, igy elrendeztem! 2020. 01. 05.

István Tamasi 2020.01.05. 09:54:21

@Sir Galahad: Igaz és az irredenta érveket cáfolja.

István Tamasi 2020.01.05. 10:05:11

@Európai téridő: Zagyvaságokat hordott össze. A nemzetitség, nacionalizmus a középkor után a nemzetállamok kialakulásakor került előtérbe és nem holmi királyi, császári /értsd középkori/ udvaroncok találták ki. Persze addig is voltak nemzetiségek, de középkori királyságokban huszadrangú jelentőségű volt hogy kinek mi a nemzetisége, egyetlen fontos dolog az volt hogy kinek ki a feudális ura, királya.
A magyar uraknak nem volt lehetőségük gyarmatokra szert tenni ezért az ország nemzetiségeit - volt belőlük nagyon sok, legalább ha nem több mint a fele - próbálták gyarmatosítani és magyart farigcsálni belőlük nemzetiszínű bugylibicskával. Ez váltotta ki a magyarországi nemzetiségekből a magyarokkal való szembeállást. A többi csak a magyar urak, manapság pedig a jobboldal hazugsága, kábítása.

Európai téridő 2020.01.05. 10:56:04

@István Tamasi: De szépen felmondtad a magyar marxista internáci balfax hülyelvtársi kurzustörténetírásának az ócska paneljeit, Tökfej Tamasi Pityulik!

Karoly Temesi 2020.01.05. 11:29:26

1848 ban a horvátoknak az volt az első támadni ( jelasics ) az osztrák oldalán .....miért nem mellénk álltak a közös függetlenségért.

Sir Galahad 2020.01.05. 13:00:29

@István Tamasi: 1. Nem igaz, hiszen ilyen nyilatkozat a határon túlra szakadt összmagyarság részéről nem létezik.
2. Még ha létezne is, azt minden bizonnyal annak tudatában tették, hogy az utódállamok széles körű nemzetiségi jogok biztosítását ígérték nekik (pl. Gyulafehérvári nyilatkozat), amit aztán azóta sem teljesítettek, így maguk tették semmissé az egészet.

Magyaur 2020.01.05. 14:24:51

Egyetlen módja van a háború-nélküli határkiigazításnak: a határok nélküli Európa!
Vajon mégis mi az oka annak, hogy a magyarság érdekeit szolgáló nemzetállami határok lebontása ellen a magyar jobboldal kitalálta a "körkörös" védelem koncepcióját?

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.01.05. 16:23:38

@Magyaur: A magyar nertárshy jobboldal az nem a magyar érdekekért van, hanem ellene. :-( A többség már látja (Jászberény, megismételt önkormi választás). :-)

Hol rontottuk el? Szerintem az 1867-es kiegyezést követően, ahogy a Horvát királysággal, úgy a többi nemzetiséggel is ki kellett volna egyezni a Magyar Királyságon belül. Az osztrákok alá tartozó bohémok, morvák, lengyelek, taljánok számára meg javasolni kellett volna nekünk magyaroknak, hogy ők is kapják meg a korlátozott önrendelkezésüket. Akkor talán nem szakadt volna szilánkosra az Eu közepe, az OM monarchia. Persze utólag könnyű okosnak lenni. :-(

István Tamasi 2020.01.05. 19:29:54

@Európai téridő: Egy olyan agyatlan fitymaszbirkától mint amilyen ön is nem is várható más mint ocsmány sivalkodás.

Európai téridő 2020.01.05. 20:27:07

@István Tamasi: Internáci balfax hülyelvtársi csicska Tamasi Pityulik Tökfejnek nincs joga ocsmányság ügyben sivalkodni, mert már eleve ő kezdte.

blueby 2020.01.05. 22:00:49

"1849. július 28-án, utolsó ülésnapján fogadta el a magyar nemzetgyűlés hazánk és Európa első nemzetiségi törvényét, mely a nyelvhasználati és azzal szorosan összefüggő hivatalviselési és oktatási jogok újraszabályozásával biztosítani kívánta a lehetőségét „minden népiségek szabad fejlődésének” Magyarországon. A szabadságharc bukása azonban megakadályozta a jogszabály gyakorlati érvényesülését.[1]

A helyzet megoldására adták ki 1868-ban a nemzetiségi törvényt. A törvény a kultúra és a nyelv gyakorlását biztosította, ha az adott körzetben az adott nemzetiségi lakosok aránya eléri a 20%-ot. Az alsó- és középfokú bíróságokon anyanyelvükön képviselhették ügyüket. A nemzetiségi iskolahálózatot, sőt annak fenntartását az állam kötelességévé tették. A polgári egyesülési jog alapján lehetőség nyílt nemzetiségi egyesületek létrehozására, amennyiben az nem a magyar államegység megbontásán munkálkodott. Nagy előrelépés, de a körzeteket lehetőleg úgy alakították, hogy a 20%-os küszöböt ne érjék el a nemzetiségek. Magyarországon a 19. században Európa szerte korszerű Nemzetiségi törvényt hoztak létre, de ez nem volt elég a nemzetiségeknek. Ugyanakkor nemzetközi összehasonlításban megállja a helyét. "

István Tamasi 2020.01.06. 07:38:03

@blueby:
- 1849 július végén. Hogy is állt már akkorra a hadihelyzet? Nem 1848 tavaszán hoztak ilyen törvényt ahogy a nincstelen zsellérek védelmére sem.
- Az 1868-as nemzetiségi törvény igazi gumi jogszabály volt. Mai kifejezéssel: "ne azt nézzék amit mondok hanem amit csinálok".

2020.01.07. 05:21:45

@blueby: "A zsidót felszabadítják, Magyarország az ő birodalmuk lesz, az új Paradicsom négy folyóval, három heggyel és a kettős kereszttel. És az Apokalipszisben én, szerencsétlen, főszerepet játszom." Széchenyi

Oroszország kegyetlenül nyomta a maga kazárjait. A galíciai kormányzat is fölébredt arra a tudatra, hogy a kazárt nem vallási szektának kell tekinteni, hanem antigazdasági elemnek. És ezen az alapon kezdte kezelni. Ellenőrzés alá vette, a kocsmát, a boltot, a hitelt, az üzérkedést. Szervezkedett társadalmilag. Védte a parasztot az élősdiektől. A hol csak lehetett, boykottálta a kazárt. 92. old
Közvállalatban nem részesítette. Üzérkedésének a körmére nézett. Intézményeket alkotott
a bennszülöttek ellenállási képességének fokozására.
Oroszország tehát üldözte őket, Galiczia pedig húzogatta ki a gyékényt lábaik alól.
Amott maradásuk nem volt, itt pedig az élet- feltételeket vonták meg tőlük.
Mert nálunk minden meg van engedve, mihelyt a vétek magára öltheti a szabadság, palástját. Más népeknél a szabadság a nemzeti izmok kifejtésére szolgál. Tehát erőforrás. Nálunk a szabadság: gyöngeség. Mások okosan ragaszkodnak a szabadsághoz; mi majom-szeretettel viseltetünk iránta. Magunkat nem féltjük semmitől. A szabadságot féltjük mindentől. Korlátot, ki mert volna emelni a bevándorlásnak? Hiszen gyér népességünk szaporodik csak, ha bejönnek. Az uzsorát sem korlátozta akkor semmi. Vezéreink a szabadság elméletének védpajzsa alá helyezték az uzsorát. Liberalizmusunk irtózott attól a gondolattól, hogy a forgalom szabadságát bármily enyhe uzsora törvénnyel meggátolja. Összefügg ezzel a felfogással, hogy a csalás és hamisítás mai napig is csak magánvádra üldöztetik. Összefügg a földbirtoknak közönséges áruvá minősítése és ekként való szertelen mozgósítása. Összefügg a végrehajtásoknak és az árverezéseknek az, az istentelensége, mellyel a legnagyobb érték is potom áron csavarható ki a tulajdonos kezéből. Egán Ede Kazárföld szociográfia Kárpátaljáról.

. A zsidók a modernkor mesteri rablói. Ők az emberiség dögkeselyűi...." "Őket a politikai igazságszolgáltatás hatáskörébe kell tenni, nem a polgárié alá. Ők biztosan nem valódi állampolgárok."

Gery87 2020.01.17. 15:21:35

"Sokan úgy hiszik, hogy a Magyar Királyság „magyar” volt, de ez így nem igaz; "

De igaz.
1. A hódoltság koráig az ország lakosságának kb 80%-a magyar etnikumú volt.....ez még ma is homogénnek számít etnikailag! Persze már akkor is voltak nemzetiségek, kisebbségek által többségében lakott területek...ez idővel csak bővült.
2. a nemesség származásától, anyanyelvétől(!) függetlenül magyar tudatú volt. PL a Kossuth családnak is volt szlovák nyelvű ága, de ettől meg szlovák tudatuk nem volt...!!!
és természetesen voltak MO-on birtokot kapott, vett külföldi nemesek is, de nem ők voltak a többség ugye...
Az állam eredetét, legendáit, "identitását"...Szent Istvánig, Árpádig, Attiláig stb vezették vissza....vagyis a feudális állam és nemessége (latin bürokrácia ide vagy oda) a magyar néppel azonosult, belőle származtatta magát és jogait.....ez tény....
Egy semleges tudatú pusztán csak hűbéri kötöttségeken alapuló, keresztény latin alapokon álló vagy multikulti tudatú államot vizionálni merő ökörség.....sürgősen ki kell irtani a köztudatból....sajnos terjed mint a pestis...
Az erősen soviniszta, dualizmus maradvány magyar felsőbbrendűséget hírdető nézet is téves...de ne essünk át a ló túloldalára!!!!
süti beállítások módosítása